Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tomatsovs:

3.

Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.

4.

Skyl og rens peberfrugten for kerner og hvide hinder. Skær den i små tern. Se videoen.

5.

Skræl gulerødderne. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.

6.

Skyl persillen i en skål med vand. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

7.

Hak persillen groft. Se videoen.

8.

Skyl de røde linser under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

9.

Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve. Se videoen.

Kom gulerødder og peberfrugt i gryden. Rør rundt og steg i 2 minutter. Se videoen.

Kom gulerødder og peberfrugt i gryden. Rør rundt og steg i 2 minutter. Se videoen.

10.

Kom røde linser, chiliflager, salt, peber, hakkede tomater, hakket persille og vand i gryden. Rør rundt.
Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.
Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.

11.

Kom gulerødder og peberfrugt i gryden.
Kom røde linser, chiliflager, salt, peber, hakkede tomater, hakket persille og vand i gryden. Rør rundt.
Kom røde linser, chiliflager, salt, peber, hakkede tomater, hakket persille og vand i gryden. Rør rundt.

12.

Læg låg på og bring det hele i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.

13.

Smag til med salt og peber.

Spaghetti:

14.

Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, så kom spaghettien i. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge.

Kom 4 ½ liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, så kom spaghettien i. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge.

Kom 1 ½ liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, så kom spaghettien i. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge.

15.

Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.

Servering:

16.

Servér spaghettien med tomatsovs og revet parmesan på toppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2259 kJ / 540 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 71 %

Fedt: 13 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Løg, svitse

Løg, svitse

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 86 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min