- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Spaghetti med tomatsovs
Spaghetti med tomatsovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem
I Italien er de vilde med spaghetti med en god hjemmelavet tomatsovs! De sørger for at stoppe sovsen til randen med god smag. Den gode smag får du også her i GoCooks version af spaghetti med tomatsovs. Og så er den klima-venlig!
Spaghetti med tomatsovs giver cirka 1,2 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mindre CO2 end spaghetti med kødsovs.
Tip: Du kan stege en plantefars og tilføje den til tomatsovsen. Se på pakken, hvordan du gør.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti med tomatsovs
Tomatsovs:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
4 gulerødder
4 ½ gulerod
1 ½ gulerod
2 dl persille
3 dl persille
1 dl persille
3 spsk. røde linser
4 ½ spsk. røde linser
1 ½ spsk. røde linser
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 tsk. chiliflager
1 ½ tsk. chiliflager
½ tsk. chiliflager
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
ca. 800 g hakkede tomater (2 brikker/dåser)
ca. 1200 g hakkede tomater (3 brikker/dåser)
ca. 400 g hakkede tomater (1 brik/dåse)
1 dl vand
1½ dl vand
½ dl vand
Tilbehør:
1 ½ tsk. salt
2 ¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
400 g fuldkornsspaghetti
600 g fuldkornsspaghetti
200 g fuldkornsspaghetti
4 spsk. revet parmesanost
6 spsk. revet parmesanost
2 spsk. revet parmesanost
Løg
Hvidløg
Peberfrugt
Gulerod
Persille
Linser (røde)
Olie - smagsneutral
Chili (flager)
Peber
Salt
Hakkede tomater
Vand
Spaghetti
Parmesanost
Køkkenredskaber til spaghetti med tomatsovs
1 decilitermål
1 spiseske
1 spisekse
1 teske
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 rivejern
1 tallerken
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
2 store gryder med låg
1 grydeske
1 dørslag
Decilitermål
Spiseske
Teske
Køkkenvægt
Skærebræt
Rivejern
Middagstallerken
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Stor gryde
Grydeske
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs:
3.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
4.
5.
Skræl gulerødderne. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
6.
7.
8.
9.
Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve. Se videoen.
Kom gulerødder og peberfrugt i gryden. Rør rundt og steg i 2 minutter. Se videoen.
Kom gulerødder og peberfrugt i gryden. Rør rundt og steg i 2 minutter. Se videoen.
10.
11.
12.
13.
Spaghetti:
14.
Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, så kom spaghettien i. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge.
Kom 4 ½ liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, så kom spaghettien i. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge.
Kom 1 ½ liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, så kom spaghettien i. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge.
15.
Servering:
16.
Servér spaghettien med tomatsovs og revet parmesan på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2259 kJ / 540 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 71 %
Fedt: 13 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer