Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pizzadej:

3.

Kom vandet i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

4.

Hæld vandet i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst. Se videoen.
Hæld vandet i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst.
Se videoen.

5.

Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

6.

Rør pizzamel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

7.

Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen.

Tomatsovs:

8.

Pil den grønne top af cherrytomaterne. Hak tomaterne groft. Kom dem op i en skål.

Tomatsovs: Pil den grønne top af cherrytomaterne. Hak tomaterne groft. Kom dem op i en skål.

9.

Kom vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak basilikummen groft. Kom den op i skålen til tomaterne. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak basilikummen groft. Kom den op i skålen til tomaterne.
Se videoen.

10.

Pres et fed hvidløg, og kom det i skålen til tomaterne. Tilsæt også olie og tomatpuré. Rør det sammen. Se videoen.

Pres 1½ fed hvidløg, og kom det i skålen til tomaterne. Tilsæt også olie og tomatpuré. Rør det sammen. Se videoen.

Pres ½ fed hvidløg, og kom det i skålen til tomaterne. Tilsæt også olie og tomatpuré. Rør det sammen. Se videoen.

Topping:

11.

Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.

Saml pizza:

12.

Tænd ovnen på 225 grader.

13.

Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.
Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i seks stykker.
Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i to stykker.

14.

Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
Se videoen.
Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Se videoen.

15.

Læg bagepapir på en bageplade, og læg en pizza over på bagepladen.
Læg bagepapir på en bageplade, og læg en pizza over på bagepladen.
Læg bagepapir på en bageplade, og læg en pizza over på bagepladen.

16.

Fordel nu ¼ tomatsovs og ¼ topping på pizzaen. Slut af med at fordele ¼ af den revne ost på toppen af pizzaen.
Fordel nu en sjettedel af tomatsovsen og en sjettedel af toppingen på pizzaen. Slut af med at fordele en sjettedel af den revne ost på toppen af pizzaen.
Fordel nu ½ tomatsovs og ½ topping på pizzaen. Slut af med at fordele ½ af den revne ost på toppen af pizzaen.

Bag pizza:

17.

Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Gør den næste pizza klar, imens den første bager. Fortsæt, indtil du har brugt alle 4 stykker pizzadej, al topping og al osten.
Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Gør den næste pizza klar, imens den første bager. Fortsæt, indtil du har brugt alle 6 stykker pizzadej, al topping og al osten.
Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Gør den næste pizza klar, imens den første bager.

Næringsindhold per portion

Energi: 3395 kJ / 812 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 26 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Gærdej

Gærdej

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min