Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Kom vandet i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Kom vandet i en skål. Se videoen.

4.

Smuldr gæren i vandet, og rør det sammen.

5.

Tilsæt olivenolie, grahamsmel og salt.

6.

Rør pizzamel eller hvedemel i, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne eller en røremaskine.

7.

Lad dejen hæve cirka 30 minutter et lunt sted, mens du laver fyldet.

Bagte broccoli:

8.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmluft.

9.

Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Se videoen.

10.

Kom broccoli i en frysepose. Hæld olie, salt og peber i posen. Ryst blandingen godt sammen.

11.

Kom bagepapir på en bageplade. Hæld broccoli-buketterne på bagepladen.

12.

Bag broccolien 5 minutter.

13.

Vend broccoilen efter 5 minutter igen, så den bliver bagt på begge sider.

14.

Tag broccolien ud af ovnen, og lad den køle af.

Ricotta fyld:

15.

Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser ned i en skål. Se videoen.

16.

Kom ricotta i skålen. Bland rundt.

Samle ricotta pizza:

17.

Øg ovnens temperatur til 220 grader almindelig ovn eller 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.

18.

Rul pizzadejen ud i et rektangel på 40 x 30 cm. - eller så den fylder bradepanden i bredden. Læg pizzadejen på bagepladen.

Rul pizzadejen ud i et rektangel på 50 x 40 cm. - så den går lidt ud over bradepanden i bredden. Læg pizzadejen på bagepladen.

Rul pizzadejen ud i et rektangel på 30 x 20 cm. - eller så den fylder bradepanden i bredden. Læg pizzadejen på bagepladen.

19.

Klip cirka 5 cm. lange stimler i dejen på de to sider. Sno strimlerne, så de ligner frynser.

20.

Kom ricotta-fyldet på dejen, men ikke på dej-strimlerne.

21.

Bræk mozarella-kuglerne i små stykker, og kom dem på dejen.

Bræk mozarella-kuglerne i små stykker, og kom dem på dejen.

Bræk mozarella-kuglen i små stykker, og kom den på dejen.

22.

Pensl dej-strimlerne (frynserne) med olie.

23.

Bag ricotta pizzaen i cirka 15 minutter til dejstrimlerne er blevet brune. Tag pizzaen ud af ovnen, når den er færdig.

24.

Skyl rød og gul peberfrugt. Skær dem i skiver. Se videoen.

25.

Skyl basilikumbladene, hvis du ønsker at pynte med dem. Kan udelades. Se videoen.

26.

Pynt pizzaen med bagte broccoli, peberfrugt og eventuelt basilikum. Lav dit eget Alladin mønster.

27.

Server pizzaen med resten af de bagte broccoli og de restererende skiver af peberfrugt. Dyp i en klat ketchup, og oplev magien!

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Broccoli, ordne og rense

Broccoli, ordne og rense

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Skære peberfrugt i strimler

Skære peberfrugt i strimler

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min