Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Hjemmelavet hummus:

3.

Tag en si, og læg den i en skål.

4.

Hæld kikærterne i sien, så væsken fra dåsen løber ned i skålen. Gem væsken.

5.

Kom kikærterne i en minihakker eller foodprocesser.

6.

Pil hvidløget, og kom det op i foodprocessoren.

7.

Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ½ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner. Se videoen.

Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ¾ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner. Se videoen.

Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ¼ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner. Se videoen.

8.

Kom salt, olie og tahin i foodprocessoren.

9.

Blend det hele i 1 minut, til det er en ensartet masse.

10.

Hvis du vil have, at din hummus er lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseske af den gemte væske fra dåsen i. Blend igen.
Hvis du vil have, at din hummus er lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseske af den gemte væske fra dåsen i. Blend igen.

11.

Smag din hummus til med salt, olie og citron, så den smager, som du ønsker det.
Smag din hummus til med salt, olie og citron, så den smager, som du ønsker det.

12.

Serveres straks.
Serveres straks.

Næringsindhold per portion

Energi: 889 kJ / 212 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 33 %

Fedt: 56 %

Heraf mættet fedt: 2,2 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Selleriremoulade

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Kartoffelmos med krydderurter på ristet rugbrød

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Brun sovs - jævning med creme fraiche

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Persillesovs

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min