Tysk pastaret

Tysk pastaret

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mikkel besøger byens kok i Berlin:

        “Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad. 

        Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt. 

        Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3497 kJ / 836 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 58 %
        • Fedt: 31 %
        • Heraf mættede fedt: 2.08 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen, og se hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        • 250 g. cherrytomater
        • 3 fed hvidløg
        • Skallen fra 1 økologisk citron
        • ½ dl olie
        • 1 dl balsamicoeddike 
        • 2 håndfulde rucolasalat
        • 100 g. parmesanost 
        • 400 g. frisk pasta
        • ½ tsk. salt 
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 16

        Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).

      • Trin 4 af 16

        Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

        • 250 g. cherrytomater
      • Trin 5 af 16

        Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på videoen, og se hvordan du hakker hvidløg.

        • 3 fed hvidløg
      • Trin 6 af 16

        Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Klik på videoen, og se hvordan du river skal af citronen.

        • Skallen fra 1 økologisk citron
      • Trin 7 af 16

        Læg bagepapir i en bradepande.

      • Trin 8 af 16

        Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.

      • Trin 9 af 16

        Drys hvidløg, citronskal, olie og balsamicoeddike over tomaterne.

        • 1 dl balsamicoeddike
      • Trin 10 af 16

        Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter, til de er møre.

      • Trin 11 af 16

        Kom vand i en skål. Skyl rucolasalaten i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.

        • 2 håndfulde rucolasalat
      • Trin 12 af 16

        Riv parmesanosten på den grove side af et rivejern, eller skær den i tynde skiver.

        • 100 g. parmesanost
      • Trin 13 af 16

        Kom rigeligt med vand og 1 teske salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.

      • Trin 14 af 16

        Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.

        • 400 g. frisk pasta
      • Trin 15 af 16

        Smag på pastaen for at tjekke, om den er mør. Stil et dørslag i vasken, og hæld pastaen i dørslaget. Lad den dryppe af.

      • Trin 16 af 16

        Servér med bagte tomater, rucola, parmesanost og frirskkværnet peber. Brug også væden i bunden af bradepanden med tomater.

        • ½ knivspids peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel besøger byens kok i Berlin:

        “Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad. 

        Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt. 

        Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. cherrytomater
          • 3 fed hvidløg
          • Skallen fra 1 økologisk citron
          • ½ dl olie
          • 1 dl balsamicoeddike 
          • 2 håndfulde rucolasalat
          • 100 g. parmesanost 
          • 400 g. frisk pasta
          • ½ tsk. salt 
          • ½ knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 teske
          • 1 bradepande
          • Bagepapir
          • 1 stor skål
          • 1 viskestykke
          • 1 gryde med låg
          • 1 spiseske
          • 1 dørslag
          • 2 tallerkner

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen, og se hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
          4. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
          5. Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på videoen, og se hvordan du hakker hvidløg.
          6. Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Klik på videoen, og se hvordan du river skal af citronen.
          7. Læg bagepapir i en bradepande.
          8. Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.
          9. Drys hvidløg, citronskal, olie og balsamicoeddike over tomaterne.
          10. Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter, til de er møre.
          11. Kom vand i en skål. Skyl rucolasalaten i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.
          12. Riv parmesanosten på den grove side af et rivejern, eller skær den i tynde skiver.
          13. Kom rigeligt med vand og 1 teske salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
          14. Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.
          15. Smag på pastaen for at tjekke, om den er mør. Stil et dørslag i vasken, og hæld pastaen i dørslaget. Lad den dryppe af.
          16. Servér med bagte tomater, rucola, parmesanost og frirskkværnet peber. Brug også væden i bunden af bradepanden med tomater.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Mikkel besøger byens kok i Berlin:

            “Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad. 

            Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt. 

            Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3497 kJ / 836 kcal
            • Protein: 11 %
            • Kulhydrat: 58 %
            • Fedt: 31 %
            • Heraf mættede fedt: 2.08 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på videoen, og se hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 16

            Find alle ingredienserne frem.

            • 500 g. cherrytomater
            • 6 fed hvidløg
            • Skallen fra 2 økologiske citroner
            • 1 dl olie
            • 2 dl balsamicoeddike 
            • 4 håndfulde rucolasalat
            • 200 g. parmesanost 
            • 800 g. frisk pasta
            • 1 tsk. salt 
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 16

            Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).

          • Trin 4 af 16

            Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

            • 500 g. cherrytomater
          • Trin 5 af 16

            Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på videoen, og se hvordan du hakker hvidløg.

            • 6 fed hvidløg
          • Trin 6 af 16

            Skyl citronerne, og riv skallen på et rivejern. Klik på videoen, og se hvordan du river skal af citroner.

            • Skallen fra 2 økologiske citroner
          • Trin 7 af 16

            Læg bagepapir i en bradepande.

          • Trin 8 af 16

            Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.

          • Trin 9 af 16

            Drys hvidløg, citronskal, olie og balsamicoeddike over tomaterne.

            • 2 dl balsamicoeddike
          • Trin 10 af 16

            Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter, til de er møre.

          • Trin 11 af 16

            Kom vand i en skål. Skyl rucolasalaten i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.

            • 4 håndfulde rucolasalat
          • Trin 12 af 16

            Riv parmesanosten på den grove side af et rivejern, eller skær den i tynde skiver.

            • 200 g. parmesanost
          • Trin 13 af 16

            Kom rigeligt med vand og 1 teske salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.

          • Trin 14 af 16

            Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.

            • 800 g. frisk pasta
          • Trin 15 af 16

            Smag på pastaen for at tjekke, om den er mør. Stil et dørslag i vasken, og hæld pastaen i dørslaget. Lad den dryppe af.

          • Trin 16 af 16

            Servér med bagte tomater, rucola, parmesanost og frirskkværnet peber. Brug også væden i bunden af bradepanden med tomater.

            • 1 knivspids peber
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mikkel besøger byens kok i Berlin:

            “Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad. 

            Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt. 

            Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 500 g. cherrytomater
              • 6 fed hvidløg
              • Skallen fra 2 økologiske citroner
              • 1 dl olie
              • 2 dl balsamicoeddike
              • 4 håndfulde rucolasalat
              • 200 g. parmesanost
              • 800 g. frisk pasta
              • 1 tsk. salt 
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 teske
              • 1 bradepande
              • Bagepapir
              • 1 stor skål
              • 1 viskestykke
              • 1 gryde med låg
              • 1 spiseske
              • 1 dørslag
              • 4 tallerkner

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen, og se hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
              4. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
              5. Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på videoen, og se hvordan du hakker hvidløg.
              6. Skyl citronerne, og riv skallen på et rivejern. Klik på videoen, og se hvordan du river skal af citroner.
              7. Læg bagepapir i en bradepande.
              8. Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.
              9. Drys hvidløg, citronskal, olie og balsamicoeddike over tomaterne.
              10. Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter, til de er møre.
              11. Kom vand i en skål. Skyl rucolasalaten i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.
              12. Riv parmesanosten på den grove side af et rivejern, eller skær den i tynde skiver.
              13. Kom rigeligt med vand og 1 teske salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
              14. Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.
              15. Smag på pastaen for at tjekke, om den er mør. Stil et dørslag i vasken, og hæld pastaen i dørslaget. Lad den dryppe af.
              16. Servér med bagte tomater, rucola, parmesanost og frirskkværnet peber. Brug også væden i bunden af bradepanden med tomater.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Mikkel besøger byens kok i Berlin:

                “Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad. 

                Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt. 

                Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3497 kJ / 836 kcal
                • Protein: 11 %
                • Kulhydrat: 58 %
                • Fedt: 31 %
                • Heraf mættede fedt: 2.08 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på videoen, og se hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 16

                Find alle ingredienserne frem.

                • 750 g. cherrytomater
                • 9 fed hvidløg
                • Skallen fra 3 økologiske citron
                • 1 ½ dl olie
                • 3 dl balsamicoeddike 
                • 6 håndfulde rucolasalat
                • 300 g. parmesanost 
                • 1200 g. frisk pasta
                • 1 ½ tsk. salt 
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 16

                Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).

              • Trin 4 af 16

                Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

                • 750 g. cherrytomater
              • Trin 5 af 16

                Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på videoen, og se hvordan du hakker hvidløg.

                • 9 fed hvidløg
              • Trin 6 af 16

                Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Klik på videoen, og se hvordan du river skal af citronen.

                • Skallen fra 3 økologiske citron
              • Trin 7 af 16

                Læg bagepapir i en bradepande.

              • Trin 8 af 16

                Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.

              • Trin 9 af 16

                Drys hvidløg, citronskal, olie og balsamicoeddike over tomaterne.

                • 3 dl balsamicoeddike
              • Trin 10 af 16

                Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter, til de er møre.

              • Trin 11 af 16

                Kom vand i en skål. Skyl rucolasalaten i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.

                • 6 håndfulde rucolasalat
              • Trin 12 af 16

                Riv parmesanosten på den grove side af et rivejern, eller skær den i tynde skiver.

                • 300 g. parmesanost
              • Trin 13 af 16

                Kom rigeligt med vand og 1 teske salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.

              • Trin 14 af 16

                Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.

                • 1200 g. frisk pasta
              • Trin 15 af 16

                Smag på pastaen for at tjekke, om den er mør. Stil et dørslag i vasken, og hæld pastaen i dørslaget. Lad den dryppe af.

              • Trin 16 af 16

                Servér med bagte tomater, rucola, parmesanost og frirskkværnet peber. Brug også væden i bunden af bradepanden med tomater.

                • 1 ½ knivspids peber
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mikkel besøger byens kok i Berlin:

                “Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad. 

                Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt. 

                Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 750 g. cherrytomater
                  • 9 fed hvidløg
                  • Skallen fra 3 økologiske citron
                  • 1 ½ dl olie
                  • 3 dl balsamicoeddike 
                  • 6 håndfulde rucolasalat
                  • 300 g. parmesanost 
                  • 1200 g. frisk pasta
                  • 1 ½ tsk. salt 
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 teske
                  • 1 bradepande
                  • Bagepapir
                  • 1 stor skål
                  • 1 viskestykke
                  • 1 gryde med låg
                  • 1 spiseske
                  • 1 dørslag
                  • 6 tallerkner

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen, og se hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
                  4. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
                  5. Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på videoen, og se hvordan du hakker hvidløg.
                  6. Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Klik på videoen, og se hvordan du river skal af citronen.
                  7. Læg bagepapir i en bradepande.
                  8. Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.
                  9. Drys hvidløg, citronskal, olie og balsamicoeddike over tomaterne.
                  10. Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter, til de er møre.
                  11. Kom vand i en skål. Skyl rucolasalaten i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.
                  12. Riv parmesanosten på den grove side af et rivejern, eller skær den i tynde skiver.
                  13. Kom rigeligt med vand og 1 teske salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
                  14. Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.
                  15. Smag på pastaen for at tjekke, om den er mør. Stil et dørslag i vasken, og hæld pastaen i dørslaget. Lad den dryppe af.
                  16. Servér med bagte tomater, rucola, parmesanost og frirskkværnet peber. Brug også væden i bunden af bradepanden med tomater.