Tysk pastaret
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Mikkel besøger byens kok i Berlin:
“Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad.
Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt.
Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3497 kJ / 836 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 58 %
- Fedt: 31 %
- Heraf mættede fedt: 2.08 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 250 g. cherrytomater
- 3 fed hvidløg
- Skallen fra 1 økologisk citron
- ½ dl olie
- 1 dl balsamicoeddike
- 2 håndfulde rucolasalat
- 100 g. parmesanost
- 400 g. frisk pasta
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 teske
- 1 bradepande
- Bagepapir
- 1 stor skål
- 1 viskestykke
- 1 gryde med låg
- 1 spiseske
- 1 dørslag
- 2 tallerkner
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
- Trin 2 af 19
Mål alle ingredienserne af.
- 250 g. cherrytomater
- 3 fed hvidløg
- Skallen fra 1 økologisk citron
- ½ dl olie
- 1 dl balsamicoeddike
- 2 håndfulde rucolasalat
- 100 g. parmesanost
- 400 g. frisk pasta
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 3 af 19
Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
- Trin 4 af 19
Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
- 250 g. cherrytomater
- Trin 5 af 19
Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.
- 3 fed hvidløg
- Trin 6 af 19
Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citronen.
- Skallen fra 1 økologisk citron
- Trin 7 af 19
Læg bagepapir i en bradepande.
- Trin 8 af 19
Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.
- Trin 9 af 19
Drys hvidløg og citronskal over tomaterne.
- Trin 10 af 19
Fordel olien over tomaterne.
- ½ dl olie
- Trin 11 af 19
Fordel balsamicoeddike over tomaterne.
- 1 dl balsamicoeddike
- Trin 12 af 19
Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter.
- Trin 13 af 19
Kom kold vand i en stor skål. Skyl rucolasalaten i skålen, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.
- 2 håndfulde rucolasalat
- Trin 14 af 19
Riv parmesanosten groft, eller skær den i tynde skiver.
- 100 g. parmesanost
- Trin 15 af 19
Kom rigeligt med vand i en gryde, sæt den på komfuret, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger pasta.
- Trin 16 af 19
Tilsæt ½ teske salt til vandet, når det koger.
- ½ tsk. salt
- Trin 17 af 19
Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.
- 400 g. frisk pasta
- Trin 18 af 19
Tag en pasta op af gryden, og smag, om den er færdig. Når pastaen er færdig, hælder du den i et dørslag, og lader den dryppe af.
- Trin 19 af 19
Kom pastaen på tallerknerne. Læg de bagte tomater ovenpå, og hæld saften fra bunden af bradepanden over pastaen. Kom lidt rucola og parmesanost på toppen. Drys til sidst med lidt friskkværnet peber. Velbekomme!
- ½ knivspids peber
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Mikkel besøger byens kok i Berlin:
“Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad.
Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt.
Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”
Du skal bruge
Ingredienser
- 250 g. cherrytomater
- 3 fed hvidløg
- Skallen fra 1 økologisk citron
- ½ dl olie
- 1 dl balsamicoeddike
- 2 håndfulde rucolasalat
- 100 g. parmesanost
- 400 g. frisk pasta
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 teske
- 1 bradepande
- Bagepapir
- 1 stor skål
- 1 viskestykke
- 1 gryde med låg
- 1 spiseske
- 1 dørslag
- 2 tallerkner
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
- Mål alle ingredienserne af.
- Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
- Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
- Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.
- Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citronen.
- Læg bagepapir i en bradepande.
- Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.
- Drys hvidløg og citronskal over tomaterne.
- Fordel olien over tomaterne.
- Fordel balsamicoeddike over tomaterne.
- Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter.
- Kom kold vand i en stor skål. Skyl rucolasalaten i skålen, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.
- Riv parmesanosten groft, eller skær den i tynde skiver.
- Kom rigeligt med vand i en gryde, sæt den på komfuret, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger pasta.
- Tilsæt ½ teske salt til vandet, når det koger.
- Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.
- Tag en pasta op af gryden, og smag, om den er færdig. Når pastaen er færdig, hælder du den i et dørslag, og lader den dryppe af.
- Kom pastaen på tallerknerne. Læg de bagte tomater ovenpå, og hæld saften fra bunden af bradepanden over pastaen. Kom lidt rucola og parmesanost på toppen. Drys til sidst med lidt friskkværnet peber. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Mikkel besøger byens kok i Berlin:
“Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad.
Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt.
Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3497 kJ / 836 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 58 %
- Fedt: 31 %
- Heraf mættede fedt: 2.08 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 500 g. cherrytomater
- 6 fed hvidløg
- Skallen fra 2 økologiske citroner
- 1 dl olie
- 2 dl balsamicoeddike
- 4 håndfulde rucolasalat
- 200 g. parmesanost
- 800 g. frisk pasta
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 teske
- 1 bradepande
- Bagepapir
- 1 stor skål
- 1 viskestykke
- 1 gryde med låg
- 1 spiseske
- 1 dørslag
- 4 tallerkner
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
- Trin 2 af 19
Mål alle ingredienserne af.
- 500 g. cherrytomater
- 6 fed hvidløg
- Skallen fra 2 økologiske citroner
- 1 dl olie
- 2 dl balsamicoeddike
- 4 håndfulde rucolasalat
- 200 g. parmesanost
- 800 g. frisk pasta
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 3 af 19
Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
- Trin 4 af 19
Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
- 500 g. cherrytomater
- Trin 5 af 19
Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.
- 6 fed hvidløg
- Trin 6 af 19
Skyl citronerne, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citroner.
- Skallen fra 2 økologiske citroner
- Trin 7 af 19
Læg bagepapir i en bradepande.
- Trin 8 af 19
Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.
- Trin 9 af 19
Drys hvidløg og citronskal over tomaterne.
- Trin 10 af 19
Fordel olien over tomaterne.
- 1 dl olie
- Trin 11 af 19
Fordel balsamicoeddike over tomaterne.
- 2 dl balsamicoeddike
- Trin 12 af 19
Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter.
- Trin 13 af 19
Kom kold vand i en stor skål. Skyl rucolasalaten i skålen, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.
- 4 håndfulde rucolasalat
- Trin 14 af 19
Riv parmesanosten groft, eller skær den i tynde skiver.
- 200 g. parmesanost
- Trin 15 af 19
Kom rigeligt med vand i en gryde, sæt den på komfuret, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger pasta.
- Trin 16 af 19
Tilsæt 1 teske salt til vandet, når det koger.
- 1 tsk. salt
- Trin 17 af 19
Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.
- 800 g. frisk pasta
- Trin 18 af 19
Tag en pasta op af gryden, og smag, om den er færdig. Når pastaen er færdig, hælder du den i et dørslag, og lader den dryppe af.
- Trin 19 af 19
Kom pastaen på tallerknerne. Læg de bagte tomater ovenpå, og hæld saften fra bunden af bradepanden over pastaen. Kom lidt rucola og parmesanost på toppen. Drys til sidst med lidt friskkværnet peber. Velbekomme!
- 1 knivspids peber
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Mikkel besøger byens kok i Berlin:
“Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad.
Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt.
Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”
Du skal bruge
Ingredienser
- 500 g. cherrytomater
- 6 fed hvidløg
- Skallen fra 2 økologiske citroner
- 1 dl olie
- 2 dl balsamicoeddike
- 4 håndfulde rucolasalat
- 200 g. parmesanost
- 800 g. frisk pasta
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 teske
- 1 bradepande
- Bagepapir
- 1 stor skål
- 1 viskestykke
- 1 gryde med låg
- 1 spiseske
- 1 dørslag
- 4 tallerkner
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
- Mål alle ingredienserne af.
- Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
- Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
- Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.
- Skyl citronerne, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citroner.
- Læg bagepapir i en bradepande.
- Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.
- Drys hvidløg og citronskal over tomaterne.
- Fordel olien over tomaterne.
- Fordel balsamicoeddike over tomaterne.
- Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter.
- Kom kold vand i en stor skål. Skyl rucolasalaten i skålen, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.
- Riv parmesanosten groft, eller skær den i tynde skiver.
- Kom rigeligt med vand i en gryde, sæt den på komfuret, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger pasta.
- Tilsæt 1 teske salt til vandet, når det koger.
- Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.
- Tag en pasta op af gryden, og smag, om den er færdig. Når pastaen er færdig, hælder du den i et dørslag, og lader den dryppe af.
- Kom pastaen på tallerknerne. Læg de bagte tomater ovenpå, og hæld saften fra bunden af bradepanden over pastaen. Kom lidt rucola og parmesanost på toppen. Drys til sidst med lidt friskkværnet peber. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Mikkel besøger byens kok i Berlin:
“Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad.
Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt.
Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3497 kJ / 836 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 58 %
- Fedt: 31 %
- Heraf mættede fedt: 2.08 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 750 g. cherrytomater
- 9 fed hvidløg
- Skallen fra 3 økologiske citron
- 1 ½ dl olie
- 3 dl balsamicoeddike
- 6 håndfulde rucolasalat
- 300 g. parmesanost
- 1200 g. frisk pasta
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 teske
- 1 bradepande
- Bagepapir
- 1 stor skål
- 1 viskestykke
- 1 gryde med låg
- 1 spiseske
- 1 dørslag
- 6 tallerkner
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
- Trin 2 af 19
Mål alle ingredienserne af.
- 750 g. cherrytomater
- 9 fed hvidløg
- Skallen fra 3 økologiske citron
- 1 ½ dl olie
- 3 dl balsamicoeddike
- 6 håndfulde rucolasalat
- 300 g. parmesanost
- 1200 g. frisk pasta
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 3 af 19
Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
- Trin 4 af 19
Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
- 750 g. cherrytomater
- Trin 5 af 19
Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.
- 9 fed hvidløg
- Trin 6 af 19
Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citronen.
- Skallen fra 3 økologiske citron
- Trin 7 af 19
Læg bagepapir i en bradepande.
- Trin 8 af 19
Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.
- Trin 9 af 19
Drys hvidløg og citronskal over tomaterne.
- Trin 10 af 19
Fordel olien over tomaterne.
- 1 ½ dl olie
- Trin 11 af 19
Fordel balsamicoeddike over tomaterne.
- 3 dl balsamicoeddike
- Trin 12 af 19
Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter.
- Trin 13 af 19
Kom kold vand i en stor skål. Skyl rucolasalaten i skålen, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.
- 6 håndfulde rucolasalat
- Trin 14 af 19
Riv parmesanosten groft, eller skær den i tynde skiver.
- 300 g. parmesanost
- Trin 15 af 19
Kom rigeligt med vand i en gryde, sæt den på komfuret, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger pasta.
- Trin 16 af 19
Tilsæt 1 ½ teske salt til vandet, når det koger.
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 17 af 19
Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.
- 1200 g. frisk pasta
- Trin 18 af 19
Tag en pasta op af gryden, og smag, om den er færdig. Når pastaen er færdig, hælder du den i et dørslag, og lader den dryppe af.
- Trin 19 af 19
Kom pastaen på tallerknerne. Læg de bagte tomater ovenpå, og hæld saften fra bunden af bradepanden over pastaen. Kom lidt rucola og parmesanost på toppen. Drys til sidst med lidt friskkværnet peber. Velbekomme!
- 1 ½ knivspids peber
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Mikkel besøger byens kok i Berlin:
“Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad.
Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt.
Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”
Du skal bruge
Ingredienser
- 750 g. cherrytomater
- 9 fed hvidløg
- Skallen fra 3 økologiske citron
- 1 ½ dl olie
- 3 dl balsamicoeddike
- 6 håndfulde rucolasalat
- 300 g. parmesanost
- 1200 g. frisk pasta
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 teske
- 1 bradepande
- Bagepapir
- 1 stor skål
- 1 viskestykke
- 1 gryde med låg
- 1 spiseske
- 1 dørslag
- 6 tallerkner
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
- Mål alle ingredienserne af.
- Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
- Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
- Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.
- Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citronen.
- Læg bagepapir i en bradepande.
- Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.
- Drys hvidløg og citronskal over tomaterne.
- Fordel olien over tomaterne.
- Fordel balsamicoeddike over tomaterne.
- Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter.
- Kom kold vand i en stor skål. Skyl rucolasalaten i skålen, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.
- Riv parmesanosten groft, eller skær den i tynde skiver.
- Kom rigeligt med vand i en gryde, sæt den på komfuret, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger pasta.
- Tilsæt 1 ½ teske salt til vandet, når det koger.
- Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.
- Tag en pasta op af gryden, og smag, om den er færdig. Når pastaen er færdig, hælder du den i et dørslag, og lader den dryppe af.
- Kom pastaen på tallerknerne. Læg de bagte tomater ovenpå, og hæld saften fra bunden af bradepanden over pastaen. Kom lidt rucola og parmesanost på toppen. Drys til sidst med lidt friskkværnet peber. Velbekomme!
-