Tysk pastaret

Tysk pastaret

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mikkel besøger byens kok i Berlin:

        “Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad. 

        Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt. 

        Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3497 kJ / 836 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 58 %
        • Fedt: 31 %
        • Heraf mættede fedt: 2.08 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        • 250 g. cherrytomater
        • 3 fed hvidløg
        • Skallen fra 1 økologisk citron
        • ½ dl olie
        • 1 dl balsamicoeddike 
        • 2 håndfulde rucolasalat
        • 100 g. parmesanost 
        • 400 g. frisk pasta
        • ½ tsk. salt 
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 19

        Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).

      • Trin 4 af 19

        Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

        • 250 g. cherrytomater
      • Trin 5 af 19

        Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.

        • 3 fed hvidløg
      • Trin 6 af 19

        Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citronen.

        • Skallen fra 1 økologisk citron
      • Trin 7 af 19

        Læg bagepapir i en bradepande.

      • Trin 8 af 19

        Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.

      • Trin 9 af 19

        Drys hvidløg og citronskal over tomaterne.

      • Trin 10 af 19

        Fordel olien over tomaterne.

        • ½ dl olie
      • Trin 11 af 19

        Fordel balsamicoeddike over tomaterne.

        • 1 dl balsamicoeddike
      • Trin 12 af 19

        Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter.

      • Trin 13 af 19

        Kom kold vand i en stor skål. Skyl rucolasalaten i skålen, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.

        • 2 håndfulde rucolasalat
      • Trin 14 af 19

        Riv parmesanosten groft, eller skær den i tynde skiver.

        • 100 g. parmesanost
      • Trin 15 af 19

        Kom rigeligt med vand i en gryde, sæt den på komfuret, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger pasta.

      • Trin 16 af 19

        Tilsæt ½ teske salt til vandet, når det koger.

        • ½ tsk. salt
      • Trin 17 af 19

        Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.

        • 400 g. frisk pasta
      • Trin 18 af 19

        Tag en pasta op af gryden, og smag, om den er færdig. Når pastaen er færdig, hælder du den i et dørslag, og lader den dryppe af.

      • Trin 19 af 19

        Kom pastaen på tallerknerne. Læg de bagte tomater ovenpå, og hæld saften fra bunden af bradepanden over pastaen. Kom lidt rucola og parmesanost på toppen. Drys til sidst med lidt friskkværnet peber. Velbekomme!

        • ½ knivspids peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel besøger byens kok i Berlin:

        “Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad. 

        Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt. 

        Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. cherrytomater
          • 3 fed hvidløg
          • Skallen fra 1 økologisk citron
          • ½ dl olie
          • 1 dl balsamicoeddike 
          • 2 håndfulde rucolasalat
          • 100 g. parmesanost 
          • 400 g. frisk pasta
          • ½ tsk. salt 
          • ½ knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 teske
          • 1 bradepande
          • Bagepapir
          • 1 stor skål
          • 1 viskestykke
          • 1 gryde med låg
          • 1 spiseske
          • 1 dørslag
          • 2 tallerkner

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
          4. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
          5. Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.
          6. Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citronen.
          7. Læg bagepapir i en bradepande.
          8. Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.
          9. Drys hvidløg og citronskal over tomaterne.
          10. Fordel olien over tomaterne.
          11. Fordel balsamicoeddike over tomaterne.
          12. Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter.
          13. Kom kold vand i en stor skål. Skyl rucolasalaten i skålen, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.
          14. Riv parmesanosten groft, eller skær den i tynde skiver.
          15. Kom rigeligt med vand i en gryde, sæt den på komfuret, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger pasta.
          16. Tilsæt ½ teske salt til vandet, når det koger.
          17. Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.
          18. Tag en pasta op af gryden, og smag, om den er færdig. Når pastaen er færdig, hælder du den i et dørslag, og lader den dryppe af.
          19. Kom pastaen på tallerknerne. Læg de bagte tomater ovenpå, og hæld saften fra bunden af bradepanden over pastaen. Kom lidt rucola og parmesanost på toppen. Drys til sidst med lidt friskkværnet peber. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Mikkel besøger byens kok i Berlin:

            “Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad. 

            Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt. 

            Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3497 kJ / 836 kcal
            • Protein: 11 %
            • Kulhydrat: 58 %
            • Fedt: 31 %
            • Heraf mættede fedt: 2.08 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

          • Trin 2 af 19

            Mål alle ingredienserne af.

            • 500 g. cherrytomater
            • 6 fed hvidløg
            • Skallen fra 2 økologiske citroner
            • 1 dl olie
            • 2 dl balsamicoeddike 
            • 4 håndfulde rucolasalat
            • 200 g. parmesanost 
            • 800 g. frisk pasta
            • 1 tsk. salt 
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 19

            Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).

          • Trin 4 af 19

            Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

            • 500 g. cherrytomater
          • Trin 5 af 19

            Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.

            • 6 fed hvidløg
          • Trin 6 af 19

            Skyl citronerne, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citroner.

            • Skallen fra 2 økologiske citroner
          • Trin 7 af 19

            Læg bagepapir i en bradepande.

          • Trin 8 af 19

            Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.

          • Trin 9 af 19

            Drys hvidløg og citronskal over tomaterne.

          • Trin 10 af 19

            Fordel olien over tomaterne.

            • 1 dl olie
          • Trin 11 af 19

            Fordel balsamicoeddike over tomaterne.

            • 2 dl balsamicoeddike
          • Trin 12 af 19

            Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter.

          • Trin 13 af 19

            Kom kold vand i en stor skål. Skyl rucolasalaten i skålen, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.

            • 4 håndfulde rucolasalat
          • Trin 14 af 19

            Riv parmesanosten groft, eller skær den i tynde skiver.

            • 200 g. parmesanost
          • Trin 15 af 19

            Kom rigeligt med vand i en gryde, sæt den på komfuret, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger pasta.

          • Trin 16 af 19

            Tilsæt 1 teske salt til vandet, når det koger.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 17 af 19

            Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.

            • 800 g. frisk pasta
          • Trin 18 af 19

            Tag en pasta op af gryden, og smag, om den er færdig. Når pastaen er færdig, hælder du den i et dørslag, og lader den dryppe af.

          • Trin 19 af 19

            Kom pastaen på tallerknerne. Læg de bagte tomater ovenpå, og hæld saften fra bunden af bradepanden over pastaen. Kom lidt rucola og parmesanost på toppen. Drys til sidst med lidt friskkværnet peber. Velbekomme!

            • 1 knivspids peber
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mikkel besøger byens kok i Berlin:

            “Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad. 

            Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt. 

            Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 500 g. cherrytomater
              • 6 fed hvidløg
              • Skallen fra 2 økologiske citroner
              • 1 dl olie
              • 2 dl balsamicoeddike
              • 4 håndfulde rucolasalat
              • 200 g. parmesanost
              • 800 g. frisk pasta
              • 1 tsk. salt 
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 teske
              • 1 bradepande
              • Bagepapir
              • 1 stor skål
              • 1 viskestykke
              • 1 gryde med låg
              • 1 spiseske
              • 1 dørslag
              • 4 tallerkner

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
              4. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
              5. Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.
              6. Skyl citronerne, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citroner.
              7. Læg bagepapir i en bradepande.
              8. Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.
              9. Drys hvidløg og citronskal over tomaterne.
              10. Fordel olien over tomaterne.
              11. Fordel balsamicoeddike over tomaterne.
              12. Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter.
              13. Kom kold vand i en stor skål. Skyl rucolasalaten i skålen, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.
              14. Riv parmesanosten groft, eller skær den i tynde skiver.
              15. Kom rigeligt med vand i en gryde, sæt den på komfuret, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger pasta.
              16. Tilsæt 1 teske salt til vandet, når det koger.
              17. Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.
              18. Tag en pasta op af gryden, og smag, om den er færdig. Når pastaen er færdig, hælder du den i et dørslag, og lader den dryppe af.
              19. Kom pastaen på tallerknerne. Læg de bagte tomater ovenpå, og hæld saften fra bunden af bradepanden over pastaen. Kom lidt rucola og parmesanost på toppen. Drys til sidst med lidt friskkværnet peber. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Mikkel besøger byens kok i Berlin:

                “Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad. 

                Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt. 

                Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3497 kJ / 836 kcal
                • Protein: 11 %
                • Kulhydrat: 58 %
                • Fedt: 31 %
                • Heraf mættede fedt: 2.08 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

              • Trin 2 af 19

                Mål alle ingredienserne af.

                • 750 g. cherrytomater
                • 9 fed hvidløg
                • Skallen fra 3 økologiske citron
                • 1 ½ dl olie
                • 3 dl balsamicoeddike 
                • 6 håndfulde rucolasalat
                • 300 g. parmesanost 
                • 1200 g. frisk pasta
                • 1 ½ tsk. salt 
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 19

                Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).

              • Trin 4 af 19

                Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

                • 750 g. cherrytomater
              • Trin 5 af 19

                Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.

                • 9 fed hvidløg
              • Trin 6 af 19

                Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citronen.

                • Skallen fra 3 økologiske citron
              • Trin 7 af 19

                Læg bagepapir i en bradepande.

              • Trin 8 af 19

                Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.

              • Trin 9 af 19

                Drys hvidløg og citronskal over tomaterne.

              • Trin 10 af 19

                Fordel olien over tomaterne.

                • 1 ½ dl olie
              • Trin 11 af 19

                Fordel balsamicoeddike over tomaterne.

                • 3 dl balsamicoeddike
              • Trin 12 af 19

                Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter.

              • Trin 13 af 19

                Kom kold vand i en stor skål. Skyl rucolasalaten i skålen, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.

                • 6 håndfulde rucolasalat
              • Trin 14 af 19

                Riv parmesanosten groft, eller skær den i tynde skiver.

                • 300 g. parmesanost
              • Trin 15 af 19

                Kom rigeligt med vand i en gryde, sæt den på komfuret, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger pasta.

              • Trin 16 af 19

                Tilsæt 1 ½ teske salt til vandet, når det koger.

                • 1 ½ tsk. salt 
              • Trin 17 af 19

                Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.

                • 1200 g. frisk pasta
              • Trin 18 af 19

                Tag en pasta op af gryden, og smag, om den er færdig. Når pastaen er færdig, hælder du den i et dørslag, og lader den dryppe af.

              • Trin 19 af 19

                Kom pastaen på tallerknerne. Læg de bagte tomater ovenpå, og hæld saften fra bunden af bradepanden over pastaen. Kom lidt rucola og parmesanost på toppen. Drys til sidst med lidt friskkværnet peber. Velbekomme!

                • 1 ½ knivspids peber
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mikkel besøger byens kok i Berlin:

                “Når jeg tænker på tysk mad, er det ofte schnitzel og bratwurst, der popper op. Men efter jeg har brugt en del tid her i Berlin, har der faktisk vist sig en masse anden mad. 

                Der findes masser af restauranter og caféer fra alverdens lande. Fælles for dem alle er, at man næsten altid kan finde vegetarmad eller endda en vegansk ret. Overalt er der også supermarkeder, der kun sælger lækre økologiske ting – Biomarkt. 

                Da min nye ven Aleks inviterede mig på noget rigtig berlinermad, fik jeg denne super ret med pasta. Den var både 100 % økologisk og vegetarisk. Se, dét er åbenbart mad i Berlin i dag…”

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 750 g. cherrytomater
                  • 9 fed hvidløg
                  • Skallen fra 3 økologiske citron
                  • 1 ½ dl olie
                  • 3 dl balsamicoeddike 
                  • 6 håndfulde rucolasalat
                  • 300 g. parmesanost 
                  • 1200 g. frisk pasta
                  • 1 ½ tsk. salt 
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 teske
                  • 1 bradepande
                  • Bagepapir
                  • 1 stor skål
                  • 1 viskestykke
                  • 1 gryde med låg
                  • 1 spiseske
                  • 1 dørslag
                  • 6 tallerkner

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
                  4. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
                  5. Pil, og hak hvidløgene fint. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.
                  6. Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citronen.
                  7. Læg bagepapir i en bradepande.
                  8. Fordel tomaterne i bradepanden med kødsiden opad.
                  9. Drys hvidløg og citronskal over tomaterne.
                  10. Fordel olien over tomaterne.
                  11. Fordel balsamicoeddike over tomaterne.
                  12. Sæt bradepanden i ovnen på den midterste rille, og bag tomaterne i 20-30 minutter.
                  13. Kom kold vand i en stor skål. Skyl rucolasalaten i skålen, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salat.
                  14. Riv parmesanosten groft, eller skær den i tynde skiver.
                  15. Kom rigeligt med vand i en gryde, sæt den på komfuret, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger pasta.
                  16. Tilsæt 1 ½ teske salt til vandet, når det koger.
                  17. Kom pastaen i vandet, og skru ned til middel varme. Læs på posen, hvor længe pastaen skal koge.
                  18. Tag en pasta op af gryden, og smag, om den er færdig. Når pastaen er færdig, hælder du den i et dørslag, og lader den dryppe af.
                  19. Kom pastaen på tallerknerne. Læg de bagte tomater ovenpå, og hæld saften fra bunden af bradepanden over pastaen. Kom lidt rucola og parmesanost på toppen. Drys til sidst med lidt friskkværnet peber. Velbekomme!