Tabbouleh

Tabbouleh

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Tabbouleh stammer fra Mellemøsten, og er en salat med couscous og en frisk smag af krydderurter. Retten kan spises alene til frokost, eller som tilbehør til fx kylling, tyrkiske frikadeller eller falafler.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 926 kJ / 221 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 49 %
        • Heraf mættet fedt: 1,5 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 10

        Mål alle ingredienserne af.

        • ¾ dl couscous (fin) eller bulgur
        • 1 ½ store håndfulde bredbladet persille
        • 1 lille håndfuld mynte (kan udelades)
        • 5 cherrytomater (ca. 75 g.)
        • ¼ agurk (ca. 40 g.)
        • ½ forårsløg
        • ¼ citron (kun saften)
        • 1 ½ spsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 10

        Tag en lille gryde frem, og hæld couscous i. Tilbered couscoussen, som det står på posen. Sæt couscoussen til side, og lad den køle af, mens du laver resten.

        • ¾ dl couscous (fin) eller bulgur
      • Trin 4 af 10

        Kom koldt vand i en stor skål, og skyl persille og mynte i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern stilkene på persillen og mynten. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 ½ store håndfulde bredbladet persille
        • 1 lille håndfuld mynte (kan udelades)
      • Trin 5 af 10

        Tag et skærebræt, en kniv og en stor skål frem. Hak bladene fra persillen og mynten fint, og kom dem op i skålen.

      • Trin 6 af 10

        Skyl cherrytomater og agurk, og lad dem tørre. Skær tomaterne og agurken i så små tern som muligt, og kom dem op i skålen med krydderurterne.

        • 5 cherrytomater (ca. 75 g.)
        • ¼ agurk (ca. 40 g.)
      • Trin 7 af 10

        Skyl forårsløg, og lad det tørre. Skær toppen og bunden væk. Skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen med tomat, agurk og krydderurter.

        • ½ forårsløg
      • Trin 8 af 10

        Hæld den kogte, afkølede couscous op i skålen med resten af ingredienserne.

      • Trin 9 af 10

        Skær citronen over. Tag en citruspresser, pres saften ud af citronen. Hæld citronsaft over din tabbouleh. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron (kun saften)
      • Trin 10 af 10

        Hæld olie over retten, og krydr med salt og peber. Rør rundt. Velbekomme!

        • 1 ½ spsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Tabbouleh stammer fra Mellemøsten, og er en salat med couscous og en frisk smag af krydderurter. Retten kan spises alene til frokost, eller som tilbehør til fx kylling, tyrkiske frikadeller eller falafler.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ¾ dl couscous (fin) eller bulgur
          • 1 ½ store håndfulde bredbladet persille
          • 1 lille håndfuld mynte (kan udelades)
          • 5 cherrytomater (ca. 75 g.)
          • ¼ agurk (ca. 40 g.)
          • ½ forårsløg
          • ¼ citron (kun saften)
          • 1 ½ spsk. olie
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 lille gryde
          • 2 store skåle
          • 1 viskestykke
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 citruspresser

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en lille gryde frem, og hæld couscous i. Tilbered couscoussen, som det står på posen. Sæt couscoussen til side, og lad den køle af, mens du laver resten.
          4. Kom koldt vand i en stor skål, og skyl persille og mynte i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern stilkene på persillen og mynten. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          5. Tag et skærebræt, en kniv og en stor skål frem. Hak bladene fra persillen og mynten fint, og kom dem op i skålen.
          6. Skyl cherrytomater og agurk, og lad dem tørre. Skær tomaterne og agurken i så små tern som muligt, og kom dem op i skålen med krydderurterne.
          7. Skyl forårsløg, og lad det tørre. Skær toppen og bunden væk. Skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen med tomat, agurk og krydderurter.
          8. Hæld den kogte, afkølede couscous op i skålen med resten af ingredienserne.
          9. Skær citronen over. Tag en citruspresser, pres saften ud af citronen. Hæld citronsaft over din tabbouleh. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          10. Hæld olie over retten, og krydr med salt og peber. Rør rundt. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Tabbouleh stammer fra Mellemøsten, og er en salat med couscous og en frisk smag af krydderurter. Retten kan spises alene til frokost, eller som tilbehør til fx kylling, tyrkiske frikadeller eller falafler.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 926 kJ / 221 kcal
            • Protein: 7 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 49 %
            • Heraf mættet fedt: 1,5 g
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 10

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 10

            Mål alle ingredienserne af.

            • 1 ½ dl couscous (fin) eller bulgur
            • 3 store håndfulde bredbladet persille
            • 1 lille håndfuld mynte (kan udelades)
            • 10 cherrytomater (ca. 150 g.)
            • ½ agurk (ca. 80 g.)
            • 1 forårsløg
            • ½ citron (kun saften)
            • 3 spsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 10

            Tag en lille gryde frem, og hæld couscous i. Tilbered couscoussen, som det står på posen. Sæt couscoussen til side, og lad den køle af, mens du laver resten.

            • 1 ½ dl couscous (fin) eller bulgur
          • Trin 4 af 10

            Kom koldt vand i en stor skål, og skyl persille og mynte i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern stilkene på persillen og mynten. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 3 store håndfulde bredbladet persille
            • 1 lille håndfuld mynte (kan udelades)
          • Trin 5 af 10

            Tag et skærebræt, en kniv og en stor skål frem. Hak bladene fra persillen og mynten fint, og kom dem op i skålen.

          • Trin 6 af 10

            Skyl cherrytomater og agurk, og lad dem tørre. Skær tomaterne og agurken i så små tern som muligt, og kom dem op i skålen med krydderurterne.

            • 10 cherrytomater (ca. 150 g.)
            • ½ agurk (ca. 80 g.)
          • Trin 7 af 10

            Skyl forårsløg, og lad det tørre. Skær toppen og bunden væk. Skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen med tomat, agurk og krydderurter.

            • 1 forårsløg
          • Trin 8 af 10

            Hæld den kogte, afkølede couscous op i skålen med resten af ingredienserne.

          • Trin 9 af 10

            Skær citronen over. Tag en citruspresser, pres saften ud af citronen. Hæld citronsaft over din tabbouleh. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron (kun saften)
          • Trin 10 af 10

            Hæld olie over retten, og krydr med salt og peber. Rør rundt. Velbekomme!

            • 3 spsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Tabbouleh stammer fra Mellemøsten, og er en salat med couscous og en frisk smag af krydderurter. Retten kan spises alene til frokost, eller som tilbehør til fx kylling, tyrkiske frikadeller eller falafler.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 ½ dl couscous (fin) eller bulgur
              • 3 store håndfulde bredbladet persille
              • 1 lille håndfuld mynte (kan udelades)
              • 10 cherrytomater (ca. 150 g.)
              • ½ agurk (ca. 80 g.)
              • 1 forårsløg
              • ½ citron (kun saften)
              • 3 spsk. olie
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 lille gryde
              • 2 store skåle
              • 1 viskestykke
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 citruspresser

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tag en lille gryde frem, og hæld couscous i. Tilbered couscoussen, som det står på posen. Sæt couscoussen til side, og lad den køle af, mens du laver resten.
              4. Kom koldt vand i en stor skål, og skyl persille og mynte i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern stilkene på persillen og mynten. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              5. Tag et skærebræt, en kniv og en stor skål frem. Hak bladene fra persillen og mynten fint, og kom dem op i skålen.
              6. Skyl cherrytomater og agurk, og lad dem tørre. Skær tomaterne og agurken i så små tern som muligt, og kom dem op i skålen med krydderurterne.
              7. Skyl forårsløg, og lad det tørre. Skær toppen og bunden væk. Skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen med tomat, agurk og krydderurter.
              8. Hæld den kogte, afkølede couscous op i skålen med resten af ingredienserne.
              9. Skær citronen over. Tag en citruspresser, pres saften ud af citronen. Hæld citronsaft over din tabbouleh. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              10. Hæld olie over retten, og krydr med salt og peber. Rør rundt. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Tabbouleh stammer fra Mellemøsten, og er en salat med couscous og en frisk smag af krydderurter. Retten kan spises alene til frokost, eller som tilbehør til fx kylling, tyrkiske frikadeller eller falafler.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 926 kJ / 221 kcal
                • Protein: 7 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 49 %
                • Heraf mættet fedt: 1,5 g
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 10

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 10

                Mål alle ingredienserne af.

                • 2 ¼ dl couscous (fin) eller bulgur
                • 4 ½ store håndfulde bredbladet persille
                • 1 ½ håndfuld mynte (kan udelades)
                • 15 cherrytomater (ca. 225 g.)
                • ¾ agurk (ca. 120 g.)
                • 1 ½ forårsløg
                • ¾ citron (kun saften)
                • 4 ½ spsk. olie
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 10

                Tag en lille gryde frem, og hæld couscous i. Tilbered couscoussen, som det står på posen. Sæt couscoussen til side, og lad den køle af, mens du laver resten.

                • 2 ¼ dl couscous (fin) eller bulgur
              • Trin 4 af 10

                Kom koldt vand i en stor skål, og skyl persille og mynte i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern stilkene på persillen og mynten. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 4 ½ store håndfulde bredbladet persille
                • 1 ½ håndfuld mynte (kan udelades)
              • Trin 5 af 10

                Tag et skærebræt, en kniv og en stor skål frem. Hak bladene fra persillen og mynten fint, og kom dem op i skålen.

              • Trin 6 af 10

                Skyl cherrytomater og agurk, og lad dem tørre. Skær tomaterne og agurken i så små tern som muligt, og kom dem op i skålen med krydderurterne.

                • 15 cherrytomater (ca. 225 g.)
                • ¾ agurk (ca. 120 g.)
              • Trin 7 af 10

                Skyl forårsløg, og lad det tørre. Skær toppen og bunden væk. Skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen med tomat, agurk og krydderurter.

                • 1 ½ forårsløg
              • Trin 8 af 10

                Hæld den kogte, afkølede couscous op i skålen med resten af ingredienserne.

              • Trin 9 af 10

                Skær citronen over. Tag en citruspresser, pres saften ud af citronen. Hæld citronsaft over din tabbouleh. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron (kun saften)
              • Trin 10 af 10

                Hæld olie over retten, og krydr med salt og peber. Rør rundt. Velbekomme!

                • 4 ½ spsk. olie
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Tabbouleh stammer fra Mellemøsten, og er en salat med couscous og en frisk smag af krydderurter. Retten kan spises alene til frokost, eller som tilbehør til fx kylling, tyrkiske frikadeller eller falafler.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 2 ¼ dl couscous (fin) eller bulgur
                  • 4 ½ store håndfulde bredbladet persille
                  • 1 ½ håndfuld mynte (kan udelades)
                  • 15 cherrytomater (ca. 225 g.)
                  • ¾ agurk (ca. 120 g.)
                  • 1 ½ forårsløg
                  • ¾ citron (kun saften)
                  • 4 ½ spsk. olie
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 lille gryde
                  • 2 store skåle
                  • 1 viskestykke
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 citruspresser

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tag en lille gryde frem, og hæld couscous i. Tilbered couscoussen, som det står på posen. Sæt couscoussen til side, og lad den køle af, mens du laver resten.
                  4. Kom koldt vand i en stor skål, og skyl persille og mynte i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern stilkene på persillen og mynten. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  5. Tag et skærebræt, en kniv og en stor skål frem. Hak bladene fra persillen og mynten fint, og kom dem op i skålen.
                  6. Skyl cherrytomater og agurk, og lad dem tørre. Skær tomaterne og agurken i så små tern som muligt, og kom dem op i skålen med krydderurterne.
                  7. Skyl forårsløg, og lad det tørre. Skær toppen og bunden væk. Skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen med tomat, agurk og krydderurter.
                  8. Hæld den kogte, afkølede couscous op i skålen med resten af ingredienserne.
                  9. Skær citronen over. Tag en citruspresser, pres saften ud af citronen. Hæld citronsaft over din tabbouleh. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  10. Hæld olie over retten, og krydr med salt og peber. Rør rundt. Velbekomme!