Spiralsmåkager
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Imponér dine venner med flotte småkager i to farver.
Du skal bruge en portion grunddej i spiralsmåkagerne. Hvis du laver dobbeltportion af grunddejen, kan du også lave hindbærsnitter eller ingefærsmåkager.
Opskriften giver cirka 30 spiralsmåkager.Energi-indhold pr. stk.- Energi: 292 kJ / 70 kcal
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 46 %
- Fedt: 48 %
- Heraf mættet fedt: 2,3 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
1 portion grunddej:
- 175 g. mel
- 100 g. sukker
- 125 g. koldt smør
- ½ æg
Spiralsmåkager:
- 2 spsk. kakaopulver
- Lidt vand som lim
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 kniv
- 2 fryseposer
- 1 kagerulle
- 1 bagepensel
- Bagepapir
- 2 bageplader
- 1 stor skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
1 portion grunddej:
- 175 g. mel
- 100 g. sukker
- 125 g. koldt smør
- ½ æg
Spiralsmåkager:
- 2 spsk. kakaopulver
- Lidt vand som lim
- Trin 3 af 16
Kom mel og sukker i en stor skål og rør det sammen.
- 175 g. mel
- 100 g. sukker
- Trin 4 af 16
Skær smørret i små tern, og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens, som ligner brødkrummer.
- 125 g. koldt smør
- Trin 5 af 16
Slå et æg ud i en kop. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pisk det sammen med en gaffel og hæld halvdelen op i dejen. Rør dejen sammen. Den anden halvdel skal du ikke bruge.
- ½ æg
- Trin 6 af 16
Del dejen i 2 lige store dele.
- Trin 7 af 16
Rør kakaopulver i den ene del af dejen. Ælt det sammen til dejklumpen er ensfarvet.
- 2 spsk. kakaopulver
- Trin 8 af 16
Kom de to stykker dej i hver sin frysepose og læg dem i køleskabet i mindst 15 minutter.
- Trin 9 af 16
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Trin 10 af 16
Drys mel på et rent bord og rul den lyse dej forsigtigt ud, til den er cirka ½ centimeter tyk. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet. Læg den til side.
- Trin 11 af 16
Drys mere mel på bordet, og rul den mørke dej ud på samme måde.
- Trin 12 af 16
Pensel lidt vand på den lyse dej, og læg den mørke dej ovenpå.
- Lidt vand som lim
- Trin 13 af 16
Rul dejen sammen på samme måde, som når man ruller kanelsnegle, så du får en lang pølse. Klik på videoen og se, hvordan du ruller dejen.
- Trin 14 af 16
Kom bagepapir på 2 bageplader.
- Trin 15 af 16
Skær dejrullen i tynde skiver. Læg skiverne ved siden af hinanden på bagepladerne. Småkagerne må ikke røre hinanden.
- Trin 16 af 16
Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanterne. Lad småkagerne køle helt af på en bagerist.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Imponér dine venner med flotte småkager i to farver.
Du skal bruge en portion grunddej i spiralsmåkagerne. Hvis du laver dobbeltportion af grunddejen, kan du også lave hindbærsnitter eller ingefærsmåkager.
Opskriften giver cirka 30 spiralsmåkager.Du skal bruge
Ingredienser
1 portion grunddej:
- 175 g. mel
- 100 g. sukker
- 125 g. koldt smør
- ½ æg
Spiralsmåkager:
- 2 spsk. kakaopulver
- Lidt vand som lim
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 kniv
- 2 fryseposer
- 1 kagerulle
- 1 bagepensel
- Bagepapir
- 2 bageplader
- 1 stor skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom mel og sukker i en stor skål og rør det sammen.
- Skær smørret i små tern, og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens, som ligner brødkrummer.
- Slå et æg ud i en kop. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pisk det sammen med en gaffel og hæld halvdelen op i dejen. Rør dejen sammen. Den anden halvdel skal du ikke bruge.
- Del dejen i 2 lige store dele.
- Rør kakaopulver i den ene del af dejen. Ælt det sammen til dejklumpen er ensfarvet.
- Kom de to stykker dej i hver sin frysepose og læg dem i køleskabet i mindst 15 minutter.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Drys mel på et rent bord og rul den lyse dej forsigtigt ud, til den er cirka ½ centimeter tyk. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet. Læg den til side.
- Drys mere mel på bordet, og rul den mørke dej ud på samme måde.
- Pensel lidt vand på den lyse dej, og læg den mørke dej ovenpå.
- Rul dejen sammen på samme måde, som når man ruller kanelsnegle, så du får en lang pølse. Klik på videoen og se, hvordan du ruller dejen.
- Kom bagepapir på 2 bageplader.
- Skær dejrullen i tynde skiver. Læg skiverne ved siden af hinanden på bagepladerne. Småkagerne må ikke røre hinanden.
- Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanterne. Lad småkagerne køle helt af på en bagerist.
-