Spiralsmåkager

Spiralsmåkager

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Imponér dine venner med flotte småkager i to farver.
        Du skal bruge en portion grunddej i spiralsmåkagerne. Hvis du laver dobbeltportion af grunddejen, kan du også lave hindbærsnitter eller ingefærsmåkager.
        Opskriften giver cirka 30 spiralsmåkager.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 292 kJ / 70 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 46 %
        • Fedt: 48 %
        • Heraf mættet fedt: 2,3 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 16

        Mål alle ingredienserne af.

        1 portion grunddej:

        • 175 g. mel
        • 100 g. sukker
        • 125 g. koldt smør
        • ½ æg

        Spiralsmåkager:

        • 2 spsk. kakaopulver
        • Lidt vand som lim
      • Trin 3 af 16

        Grunddej: Tag en stor skål. Kom mel og sukker i, og rør det sammen.

        • 175 g. mel
        • 100 g. sukker
      • Trin 4 af 16

        Skær smørret i små tern, og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens, som ligner brødkrummer.

        • 125 g. koldt smør
      • Trin 5 af 16

        Slå et æg ud i en kop. Rør det sammen, og del ægget i to lige store dele. Rør den ene del af ægget ned i skålen. Rør det hele godt sammen. Den anden halvdel skal du ikke bruge.

        • ½ æg
      • Trin 6 af 16

        Del dejen i 2 lige store dele.

      • Trin 7 af 16

        Spiralsmåkager: Rør kakaopulver i den ene del af dejen. Ælt det sammen, til dejklumpen er ensfarvet.

        • 2 spsk. kakaopulver
      • Trin 8 af 16

        Kom de to stykker dej i hver sin frysepose, og sæt dem på køl i mindst 15 minutter.

      • Trin 9 af 16

        Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

      • Trin 10 af 16

        Drys mel på et rent bord, og rul den lyse dej forsigtigt ud. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet. Stop med at rulle, når dejen er cirka ½ centimeter tyk. Læg den til side.

      • Trin 11 af 16

        Drys mere mel på bordet, og rul den mørke dej ud på samme måde.

      • Trin 12 af 16

        Pensel lidt vand på den lyse dej, og læg den mørke dej ovenpå.

        • Lidt vand som lim
      • Trin 13 af 16

        Rul dejen sammen på samme måde, som når man ruller kanelsnegle, så du får en lang pølse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller dejen.

      • Trin 14 af 16

        Kom bagepapir på 2 bageplader.

      • Trin 15 af 16

        Tag en stor skarp kniv, og skær tynde skiver af dejrullen. Læg hver skive ved siden af hinanden på bagepladerne. Småkagerne må ikke røre hinanden.

      • Trin 16 af 16

        Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter. De er færdige, når de er lidt brune i kanten. Lad småkagerne blive helt kolde, før du serverer dem, eller lægger dem ned i en kagedåse.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Imponér dine venner med flotte småkager i to farver.
        Du skal bruge en portion grunddej i spiralsmåkagerne. Hvis du laver dobbeltportion af grunddejen, kan du også lave hindbærsnitter eller ingefærsmåkager.
        Opskriften giver cirka 30 spiralsmåkager.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          1 portion grunddej:

          • 175 g. mel
          • 100 g. sukker
          • 125 g. koldt smør
          • ½ æg

          Spiralsmåkager:

          • 2 spsk. kakaopulver
          • Lidt vand som lim

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 kniv
          • 2 fryseposer
          • 1 kagerulle
          • 1 bagepensel
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 stor skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Grunddej: Tag en stor skål. Kom mel og sukker i, og rør det sammen.
          4. Skær smørret i små tern, og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens, som ligner brødkrummer.
          5. Slå et æg ud i en kop. Rør det sammen, og del ægget i to lige store dele. Rør den ene del af ægget ned i skålen. Rør det hele godt sammen. Den anden halvdel skal du ikke bruge.
          6. Del dejen i 2 lige store dele.
          7. Spiralsmåkager: Rør kakaopulver i den ene del af dejen. Ælt det sammen, til dejklumpen er ensfarvet.
          8. Kom de to stykker dej i hver sin frysepose, og sæt dem på køl i mindst 15 minutter.
          9. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
          10. Drys mel på et rent bord, og rul den lyse dej forsigtigt ud. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet. Stop med at rulle, når dejen er cirka ½ centimeter tyk. Læg den til side.
          11. Drys mere mel på bordet, og rul den mørke dej ud på samme måde.
          12. Pensel lidt vand på den lyse dej, og læg den mørke dej ovenpå.
          13. Rul dejen sammen på samme måde, som når man ruller kanelsnegle, så du får en lang pølse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller dejen.
          14. Kom bagepapir på 2 bageplader.
          15. Tag en stor skarp kniv, og skær tynde skiver af dejrullen. Læg hver skive ved siden af hinanden på bagepladerne. Småkagerne må ikke røre hinanden.
          16. Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter. De er færdige, når de er lidt brune i kanten. Lad småkagerne blive helt kolde, før du serverer dem, eller lægger dem ned i en kagedåse.