Spaghetti med linsesovs
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Udfordr dine smagsløg med en ny slags pasta-sovs! Hvad siger du til det? :-D
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2753 kJ / 658 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 14 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Linsesovs:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 gulerødder
- 1 stængler bladselleri
- ½ chili
- 100 g. røde linser
- ½ spsk. olie
- 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 ½ dl. vand
- 1 grøntsags-bouillon-terninger
- ½ tsk. oregano
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 1 tsk. salt
- 200 g. fuldkorns-spaghetti
- 1 spsk. revet parmesan
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 foodprocessor
- 1 dørslag
- 2 store gryder med låg
- 1 grydeske
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
Linsesovs:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 gulerødder
- 1 stængler bladselleri
- ½ chili
- 100 g. røde linser
- ½ spsk. olie
- 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 ½ dl. vand
- 1 grøntsags-bouillon-terninger
- ½ tsk. oregano
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 1 tsk. salt
- 200 g. fuldkorns-spaghetti
- 1 spsk. revet parmesan
- Trin 3 af 14
Linsesovs: Pil løg og hvidløg.
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- Trin 4 af 14
Skyl og rens bladselleri og gulerødder. Skræl gulerødderne.
- 1 gulerødder
- 1 stængler bladselleri
- Trin 5 af 14
Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
- ½ chili
- Trin 6 af 14
Kom løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og chili i en blender eller en foodprocessor, og blend det til en ensartet masse.
- Trin 7 af 14
Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
- 100 g. røde linser
- Trin 8 af 14
Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom grøntsager i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.
- ½ spsk. olie
- Trin 9 af 14
Kom røde linser, hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon, oregano, salt og peber i gryden. Rør rundt.
- 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 ½ dl. vand
- 1 grøntsags-bouillon-terninger
- ½ tsk. oregano
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 10 af 14
Læg låg på og bring retten i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.
- Trin 11 af 14
Smag til med salt og peber.
- Trin 12 af 14
Spaghetti: Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
- 1 tsk. salt
- 200 g. fuldkorns-spaghetti
- Trin 13 af 14
Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.
- Trin 14 af 14
Servering: Spis spaghettien med linse-sovs og revet parmesan på toppen.
- 1 spsk. revet parmesan
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Udfordr dine smagsløg med en ny slags pasta-sovs! Hvad siger du til det? :-D
Du skal bruge
Ingredienser
Linsesovs:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 gulerødder
- 1 stængler bladselleri
- ½ chili
- 100 g. røde linser
- ½ spsk. olie
- 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 ½ dl. vand
- 1 grøntsags-bouillon-terninger
- ½ tsk. oregano
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 1 tsk. salt
- 200 g. fuldkorns-spaghetti
- 1 spsk. revet parmesan
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 foodprocessor
- 1 dørslag
- 2 store gryder med låg
- 1 grydeske
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Linsesovs: Pil løg og hvidløg.
- Skyl og rens bladselleri og gulerødder. Skræl gulerødderne.
- Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
- Kom løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og chili i en blender eller en foodprocessor, og blend det til en ensartet masse.
- Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
- Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom grøntsager i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.
- Kom røde linser, hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon, oregano, salt og peber i gryden. Rør rundt.
- Læg låg på og bring retten i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.
- Smag til med salt og peber.
- Spaghetti: Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
- Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.
- Servering: Spis spaghettien med linse-sovs og revet parmesan på toppen.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Udfordr dine smagsløg med en ny slags pasta-sovs! Hvad siger du til det? :-D
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2753 kJ / 658 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 14 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Linsesovs:
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 1 chili
- 200 g. røde linser
- 1 spsk. olie
- 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- 2 spsk. tomatpuré
- 5 dl. vand
- 2 grøntsags-bouillon-terninger
- 1 tsk. oregano
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 1 ½ tsk. salt
- 400 g. fuldkorns-spaghetti
- 2 spsk. revet parmesan
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 foodprocessor
- 1 dørslag
- 2 store gryder med låg
- 1 grydeske
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
Linsesovs:
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 1 chili
- 200 g. røde linser
- 1 spsk. olie
- 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- 2 spsk. tomatpuré
- 5 dl. vand
- 2 grøntsags-bouillon-terninger
- 1 tsk. oregano
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 1 ½ tsk. salt
- 400 g. fuldkorns-spaghetti
- 2 spsk. revet parmesan
- Trin 3 af 14
Linsesovs: Pil løg og hvidløg.
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- Trin 4 af 14
Skyl og rens bladselleri og gulerødder. Skræl gulerødderne.
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- Trin 5 af 14
Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
- 1 chili
- Trin 6 af 14
Kom løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og chili i en blender eller en foodprocessor, og blend det til en ensartet masse.
- Trin 7 af 14
Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
- 200 g. røde linser
- Trin 8 af 14
Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom grøntsager i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.
- 1 spsk. olie
- Trin 9 af 14
Kom røde linser, hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon, oregano, salt og peber i gryden. Rør rundt.
- 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- 2 spsk. tomatpuré
- 5 dl. vand
- 2 grøntsags-bouillon-terninger
- 1 tsk. oregano
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 10 af 14
Læg låg på og bring retten i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.
- Trin 11 af 14
Smag til med salt og peber.
- Trin 12 af 14
Spaghetti: Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
- 1 ½ tsk. salt
- 400 g. fuldkorns-spaghetti
- Trin 13 af 14
Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.
- Trin 14 af 14
Servering: Spis spaghettien med linse-sovs og revet parmesan på toppen.
- 2 spsk. revet parmesan
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Udfordr dine smagsløg med en ny slags pasta-sovs! Hvad siger du til det? :-D
Du skal bruge
Ingredienser
Linsesovs:
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 1 chili
- 200 g. røde linser
- 1 spsk. olie
- 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- 2 spsk. tomatpuré
- 5 dl. vand
- 2 grøntsags-bouillon-terninger
- 1 tsk. oregano
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 1 ½ tsk. salt
- 400 g. fuldkorns-spaghetti
- 2 spsk. revet parmesan
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 foodprocessor
- 1 dørslag
- 2 store gryder med låg
- 1 grydeske
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Linsesovs: Pil løg og hvidløg.
- Skyl og rens bladselleri og gulerødder. Skræl gulerødderne.
- Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
- Kom løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og chili i en blender eller en foodprocessor, og blend det til en ensartet masse.
- Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
- Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom grøntsager i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.
- Kom røde linser, hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon, oregano, salt og peber i gryden. Rør rundt.
- Læg låg på og bring retten i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.
- Smag til med salt og peber.
- Spaghetti: Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
- Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.
- Servering: Spis spaghettien med linse-sovs og revet parmesan på toppen.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Udfordr dine smagsløg med en ny slags pasta-sovs! Hvad siger du til det? :-D
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2753 kJ / 658 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 14 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 16
Ingredienser
Linsesovs:
- 3 løg
- 5 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 1 ½ chili
- 300 g. røde linser
- 1 ½ spsk. olie
- 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
- 2 spsk. tomatpuré
- 7 ½ dl. vand
- 3 grøntsags-bouillon-terninger
- 1 ½ tsk. oregano
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
Tilbehør:
- 2 tsk. salt
- 600 g. fuldkorns-spaghetti
- 3 spsk. revet parmesan
- Trin 2 af 16
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 foodprocessor
- 1 dørslag
- 2 store gryder med låg
- 1 grydeske
- 1 rivejern
- Trin 3 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Trin 4 af 16
Find alle ingredienserne frem.
Linsesovs:
- 3 løg
- 5 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 1 ½ chili
- 300 g. røde linser
- 1 ½ spsk. olie
- 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
- 2 spsk. tomatpuré
- 7 ½ dl. vand
- 3 grøntsags-bouillon-terninger
- 1 ½ tsk. oregano
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
Tilbehør:
- 2 tsk. salt
- 600 g. fuldkorns-spaghetti
- 3 spsk. revet parmesan
- Trin 5 af 16
Linsesovs: Pil løg og hvidløg.
- 3 løg
- 5 fed hvidløg
- Trin 6 af 16
Skyl og rens bladselleri og gulerødder. Skræl gulerødderne.
- 3 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- Trin 7 af 16
Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
- 1 ½ chili
- Trin 8 af 16
Kom løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og chili i en blender eller en foodprocessor, og blend det til en ensartet masse.
- Trin 9 af 16
Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
- 300 g. røde linser
- Trin 10 af 16
Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom grøntsager i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 11 af 16
Kom røde linser, hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon, oregano, salt og peber i gryden. Rør rundt.
- 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
- 2 spsk. tomatpuré
- 7 ½ dl. vand
- 3 grøntsags-bouillon-terninger
- 1 ½ tsk. oregano
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 12 af 16
Læg låg på og bring retten i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.
- Trin 13 af 16
Smag til med salt og peber.
- Trin 14 af 16
Spaghetti: Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
- 2 tsk. salt
- 600 g. fuldkorns-spaghetti
- Trin 15 af 16
Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.
- Trin 16 af 16
Servering: Spis spaghettien med linse-sovs og revet parmesan på toppen.
- 3 spsk. revet parmesan
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Udfordr dine smagsløg med en ny slags pasta-sovs! Hvad siger du til det? :-D
Du skal bruge
Ingredienser
Linsesovs:
- 3 løg
- 5 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 1 ½ chili
- 300 g. røde linser
- 1 ½ spsk. olie
- 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
- 2 spsk. tomatpuré
- 7 ½ dl. vand
- 3 grøntsags-bouillon-terninger
- 1 ½ tsk. oregano
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
Tilbehør:
- 2 tsk. salt
- 600 g. fuldkorns-spaghetti
- 3 spsk. revet parmesan
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 foodprocessor
- 1 dørslag
- 2 store gryder med låg
- 1 grydeske
- 1 rivejern
- Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 foodprocessor
- 1 dørslag
- 2 store gryder med låg
- 1 grydeske
- 1 rivejern
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Linsesovs: Pil løg og hvidløg.
- Skyl og rens bladselleri og gulerødder. Skræl gulerødderne.
- Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
- Kom løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og chili i en blender eller en foodprocessor, og blend det til en ensartet masse.
- Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
- Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom grøntsager i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.
- Kom røde linser, hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon, oregano, salt og peber i gryden. Rør rundt.
- Læg låg på og bring retten i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.
- Smag til med salt og peber.
- Spaghetti: Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
- Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.
- Servering: Spis spaghettien med linse-sovs og revet parmesan på toppen.
-