Spaghetti med linsesovs

Spaghetti med linsesovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Udfordr dine smagsløg med en ny slags pasta-sovs! Hvad siger du til det? :-D

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2753 kJ / 658 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 69 %
        • Fedt: 14 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        Linsesovs: 

        • 1 løg 
        • 2 fed hvidløg 
        • 1 gulerødder 
        • 1 stængler bladselleri 
        • ½ chili 
        • 100 g. røde linser 
        • ½ spsk. olie 
        • 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
        • 1 spsk. tomatpuré 
        • 2 ½ dl. vand 
        • 1 grøntsags-bouillon-terninger
        • ½ tsk. oregano 
        • 1 knivspids salt 
        • 1 knivspids peber 

        Tilbehør: 

        • 1 tsk. salt 
        • 200 g. fuldkorns-spaghetti 
        • 1 spsk. revet parmesan 
      • Trin 3 af 14

        Linsesovs: Pil løg og hvidløg.

        • 1 løg 
        • 2 fed hvidløg 
      • Trin 4 af 14

        Skyl og rens bladselleri og gulerødder. Skræl gulerødderne.

        • 1 gulerødder 
        • 1 stængler bladselleri 

         

      • Trin 5 af 14

        Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ½ chili 
      • Trin 6 af 14

        Kom løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og chili i en blender eller en foodprocessor, og blend det til en ensartet masse.

      • Trin 7 af 14

        Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

        • 100 g. røde linser 
      • Trin 8 af 14

        Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom grøntsager i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.

        • ½ spsk. olie 
      • Trin 9 af 14

        Kom røde linser, hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon, oregano, salt og peber i gryden. Rør rundt.

        • 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
        • 1 spsk. tomatpuré 
        • 2 ½ dl. vand 
        • 1 grøntsags-bouillon-terninger
        • ½ tsk. oregano 
        • 1 knivspids salt 
        • 1 knivspids peber 
      • Trin 10 af 14

        Læg låg på og bring retten i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.

      • Trin 11 af 14

        Smag til med salt og peber.

      • Trin 12 af 14

        Spaghetti: Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.

        • 1 tsk. salt 
        • 200 g. fuldkorns-spaghetti 
      • Trin 13 af 14

        Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.

      • Trin 14 af 14

        Servering: Spis spaghettien med linse-sovs og revet parmesan på toppen.

        • 1 spsk. revet parmesan 
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Udfordr dine smagsløg med en ny slags pasta-sovs! Hvad siger du til det? :-D

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Linsesovs: 

          • 1 løg 
          • 2 fed hvidløg 
          • 1 gulerødder 
          • 1 stængler bladselleri 
          • ½ chili 
          • 100 g. røde linser 
          • ½ spsk. olie 
          • 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
          • 1 spsk. tomatpuré 
          • 2 ½ dl. vand 
          • 1 grøntsags-bouillon-terninger
          • ½ tsk. oregano 
          • 1 knivspids salt 
          • 1 knivspids peber 

          Tilbehør: 

          • 1 tsk. salt 
          • 200 g. fuldkorns-spaghetti 
          • 1 spsk. revet parmesan 

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 foodprocessor
          • 1 dørslag
          • 2 store gryder med låg
          • 1 grydeske
          • 1 rivejern

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Linsesovs: Pil løg og hvidløg.
          4. Skyl og rens bladselleri og gulerødder. Skræl gulerødderne.
          5. Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
          6. Kom løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og chili i en blender eller en foodprocessor, og blend det til en ensartet masse.
          7. Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
          8. Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom grøntsager i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.
          9. Kom røde linser, hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon, oregano, salt og peber i gryden. Rør rundt.
          10. Læg låg på og bring retten i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.
          11. Smag til med salt og peber.
          12. Spaghetti: Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
          13. Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.
          14. Servering: Spis spaghettien med linse-sovs og revet parmesan på toppen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Udfordr dine smagsløg med en ny slags pasta-sovs! Hvad siger du til det? :-D

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2753 kJ / 658 kcal
            • Protein: 19 %
            • Kulhydrat: 69 %
            • Fedt: 14 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 14

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

          • Trin 2 af 14

            Find alle ingredienserne frem.

            Linsesovs: 

            • 2 løg 
            • 3 fed hvidløg 
            • 2 gulerødder 
            • 2 stængler bladselleri 
            • 1 chili 
            • 200 g. røde linser 
            • 1 spsk. olie 
            • 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
            • 2 spsk. tomatpuré 
            • 5 dl. vand 
            • 2 grøntsags-bouillon-terninger
            • 1 tsk. oregano 
            • 1 knivspids salt 
            • 1 knivspids peber 

            Tilbehør: 

            • 1 ½ tsk. salt 
            • 400 g. fuldkorns-spaghetti 
            • 2 spsk. revet parmesan 
          • Trin 3 af 14

            Linsesovs: Pil løg og hvidløg.

            • 2 løg 
            • 3 fed hvidløg 
          • Trin 4 af 14

            Skyl og rens bladselleri og gulerødder. Skræl gulerødderne.

            • 2 gulerødder 
            • 2 stængler bladselleri 

             

          • Trin 5 af 14

            Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

            • 1 chili 
          • Trin 6 af 14

            Kom løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og chili i en blender eller en foodprocessor, og blend det til en ensartet masse.

          • Trin 7 af 14

            Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

            • 200 g. røde linser 
          • Trin 8 af 14

            Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom grøntsager i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.

            • 1 spsk. olie 
          • Trin 9 af 14

            Kom røde linser, hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon, oregano, salt og peber i gryden. Rør rundt.

            • 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
            • 2 spsk. tomatpuré 
            • 5 dl. vand 
            • 2 grøntsags-bouillon-terninger
            • 1 tsk. oregano 
            • 1 knivspids salt 
            • 1 knivspids peber 
          • Trin 10 af 14

            Læg låg på og bring retten i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.

          • Trin 11 af 14

            Smag til med salt og peber.

          • Trin 12 af 14

            Spaghetti: Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.

            • 1 ½ tsk. salt 
            • 400 g. fuldkorns-spaghetti 
          • Trin 13 af 14

            Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.

          • Trin 14 af 14

            Servering: Spis spaghettien med linse-sovs og revet parmesan på toppen.

            • 2 spsk. revet parmesan 
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Udfordr dine smagsløg med en ny slags pasta-sovs! Hvad siger du til det? :-D

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Linsesovs: 

              • 2 løg 
              • 3 fed hvidløg 
              • 2 gulerødder 
              • 2 stængler bladselleri 
              • 1 chili 
              • 200 g. røde linser 
              • 1 spsk. olie 
              • 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
              • 2 spsk. tomatpuré 
              • 5 dl. vand 
              • 2 grøntsags-bouillon-terninger
              • 1 tsk. oregano 
              • 1 knivspids salt 
              • 1 knivspids peber 

              Tilbehør: 

              • 1 ½ tsk. salt 
              • 400 g. fuldkorns-spaghetti 
              • 2 spsk. revet parmesan 

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske
              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 foodprocessor
              • 1 dørslag
              • 2 store gryder med låg
              • 1 grydeske
              • 1 rivejern

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Linsesovs: Pil løg og hvidløg.
              4. Skyl og rens bladselleri og gulerødder. Skræl gulerødderne.
              5. Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
              6. Kom løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og chili i en blender eller en foodprocessor, og blend det til en ensartet masse.
              7. Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
              8. Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom grøntsager i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.
              9. Kom røde linser, hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon, oregano, salt og peber i gryden. Rør rundt.
              10. Læg låg på og bring retten i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.
              11. Smag til med salt og peber.
              12. Spaghetti: Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
              13. Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.
              14. Servering: Spis spaghettien med linse-sovs og revet parmesan på toppen.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Udfordr dine smagsløg med en ny slags pasta-sovs! Hvad siger du til det? :-D

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2753 kJ / 658 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 69 %
                • Fedt: 14 %
            • Du skal bruge

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Udfordr dine smagsløg med en ny slags pasta-sovs! Hvad siger du til det? :-D

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Linsesovs: 

                  • 3 løg 
                  • 5 fed hvidløg 
                  • 3 gulerødder 
                  • 3 stængler bladselleri 
                  • 1 ½ chili 
                  • 300 g. røde linser 
                  • 1 ½ spsk. olie 
                  • 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
                  • 2 spsk. tomatpuré 
                  • 7 ½ dl. vand 
                  • 3 grøntsags-bouillon-terninger
                  • 1 ½ tsk. oregano 
                  • 1 ½ knivspids salt 
                  • 1 ½ knivspids peber 

                  Tilbehør: 

                  • 2 tsk. salt 
                  • 600 g. fuldkorns-spaghetti 
                  • 3 spsk. revet parmesan 

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 foodprocessor
                  • 1 dørslag
                  • 2 store gryder med låg
                  • 1 grydeske
                  • 1 rivejern
                  • Køkkenredskaber
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 foodprocessor
                  • 1 dørslag
                  • 2 store gryder med låg
                  • 1 grydeske
                  • 1 rivejern

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Linsesovs: Pil løg og hvidløg.
                  4. Skyl og rens bladselleri og gulerødder. Skræl gulerødderne.
                  5. Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du ordner chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
                  6. Kom løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og chili i en blender eller en foodprocessor, og blend det til en ensartet masse.
                  7. Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
                  8. Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom grøntsager i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.
                  9. Kom røde linser, hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon, oregano, salt og peber i gryden. Rør rundt.
                  10. Læg låg på og bring retten i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.
                  11. Smag til med salt og peber.
                  12. Spaghetti: Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
                  13. Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.
                  14. Servering: Spis spaghettien med linse-sovs og revet parmesan på toppen.