- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Spaghetti med kødsovs (sommerstyle)
Spaghetti med kødsovs (sommerstyle)
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 0 min.
Sværhedsgrad: Nem
Klassikeren, som alle elsker - her med sommergrønt og frisk basilikum. Du kan også komme friske tomater i retten i stedet for tomater fra dåse/brik.
Tip: Du kan servere ketchup til retten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti med kødsovs (sommerstyle)
Kødsovs:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3-4 gulerødder
4 ½-6 gulerødder
1 ½-2 gulerødder
1 squash
1 ½ squash
½ squash
2-3 fed hvidløg
3-4 ½ fed hvidløg
1-1 ½ fed hvidløg
2 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 spsk. olie
400 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
600 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
200 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
Ca. 2 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
Ca. 3 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
Ca. 1 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Spaghetti:
500 g. fuldkornsspaghetti
250 g. fuldkornsspaghetti
4-5 l. vand
2-2 ½ l. vand
2 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
Pynt:
Ca. 1 dl. parmesanost til drys
Ca. ½ dl. parmesanost til drys
Lidt hakket basilikum
Løg
Gulerod
Squash
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Hakket oksekød
Hakkede tomater
Tomatpuré
Oregano (tørret)
Salt
Peber
Spaghetti
Vand
Parmesanost
Basilikum
Køkkenredskaber til spaghetti med kødsovs (sommerstyle)
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tyndskræller
1 rivejern
1 hvidløgspresser
2 store gryder
1 grydeske
2 grydelåg
1 grydelåg
1 dørslag
Spiseske
Teske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Tyndskræller
Rivejern
Hvidløgspresser
Stor gryde
Grydeske
Grydelåg
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs:
3.
Pil, og hak løget fint.
4.
Skyl gulerødderne, skræl dem og skær enderne væk. Se videoen.
5.
Skyl squashen. Riv squash og gulerødder på den grove side af rivejernet. Se videoen.
6.
Pil, og pres hvidløgene med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
8.
Kom de hakkede løg i gryden, og steg i 2 minutter, til løgene begynder at tage farve. Se videoen.
9.
Kom hakket oksekød i gryden, og brun det på alle sider. Rør rundt imens. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
10.
11.
12.
13.
14.
Spaghetti:
15.
Kom vand og salt i en stor gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
16.
17.
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3247 kJ / 776 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer