Spaghetti med kødsovs (sommerstyle)

Spaghetti med kødsovs (sommerstyle)

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Klassikeren, som alle elsker - her med sommergrønt og frisk basilikum.

        Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3247 kJ / 776 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 50 %
        • Fedt: 27 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ løg
        • 1 ½-2 gulerødder
        • ½ squash
        • 1-1 ½ fed hvidløg
        • 1 spsk. olie
        • 200 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
        • ½ dåse hakkede tomater
        • Ca. 1 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber

        Spaghetti:

        • 250 g. fuldkornsspaghetti
        • 2-2 ½ l. vand
        • 1 spsk. groft salt

        Pynt:

        • Ca. ½ dl. parmesanost til drys
        • Lidt hakket basilikum
      • Trin 3 af 18

        Kødsovs med rodfrugter: Tag et skærebræt og en skarp kniv. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 4 af 18

        Tag en tyndskræller. Skræl gulerødder, og skær enderne væk.

        • 1 ½-2 gulerødder
      • Trin 5 af 18

        Tag et rivejern. Riv squash og gulerod på den fine side af rivejernet.

        • ½ squash
      • Trin 6 af 18

        Tag en hvidløgspresser. Pil, og pres hvidløg.

        • 1-1 ½ fed hvidløg
      • Trin 7 af 18

        Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 8 af 18

        Kom hakket oksekød i gryden, og brun det på alle sider. Rør rundt imens.

        • 200 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
      • Trin 9 af 18

        Kom de hakkede løg i gryden, og steg i 2 minutter, til løgene begynder at tage farve. Skru ned for varmen.

      • Trin 10 af 18

        Kom revet gulerod, revet squash og presset hvidløg i gryden. Rør rundt.

      • Trin 11 af 18

        Åbn dåsen med hakkede tomater. Hæld de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.

        • ½ dåse hakkede tomater
      • Trin 12 af 18

        Kom tørret oregano, timian eller basilikum i gryden, og rør rundt.

        • Ca. 1 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
      • Trin 13 af 18

        Læg låg på gryden, og lad kødsovsen koge i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.

      • Trin 14 af 18

        Smag kødsovsen til med salt og peber.

        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 15 af 18

        Spaghetti: Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

        • 2-2 ½ l. vand
        • 1 spsk. groft salt
      • Trin 16 af 18

        Kom spaghetti i gryden. Læs på pakken, hvor længe spaghettien skal koge. Kog spaghettien.

        • 250 g. fuldkornsspaghetti
      • Trin 17 af 18

        Stil et dørslag i håndvasken. Hæld spaghetti og kogevand i dørslaget, og lad spaghettien dryppe af. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 18 af 18

        Spis spaghettien med kødsovs, og drys med revet parmesanost og hakket basilikum. Bon appetit!

        • Ca. ½ dl. parmesanost til drys
        • Lidt hakket basilikum
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Klassikeren, som alle elsker - her med sommergrønt og frisk basilikum.

        Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ løg
          • 1 ½-2 gulerødder
          • ½ squash
          • 1-1 ½ fed hvidløg
          • 1 spsk. olie
          • 200 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
          • ½ dåse hakkede tomater
          • Ca. 1 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Spaghetti:

          • 250 g. fuldkornsspaghetti
          • 2-2 ½ l. vand
          • 1 spsk. groft salt

          Pynt:

          • Ca. ½ dl. parmesanost til drys
          • Lidt hakket basilikum

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 tyndskræller
          • 1 rivejern
          • 1 hvidløgspresser
          • 2 store gryder
          • 1 grydeske
          • 2 grydelåg
          • 1 dørslag

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kødsovs med rodfrugter: Tag et skærebræt og en skarp kniv. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Tag en tyndskræller. Skræl gulerødder, og skær enderne væk.
          5. Tag et rivejern. Riv squash og gulerod på den fine side af rivejernet.
          6. Tag en hvidløgspresser. Pil, og pres hvidløg.
          7. Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op.
          8. Kom hakket oksekød i gryden, og brun det på alle sider. Rør rundt imens.
          9. Kom de hakkede løg i gryden, og steg i 2 minutter, til løgene begynder at tage farve. Skru ned for varmen.
          10. Kom revet gulerod, revet squash og presset hvidløg i gryden. Rør rundt.
          11. Åbn dåsen med hakkede tomater. Hæld de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.
          12. Kom tørret oregano, timian eller basilikum i gryden, og rør rundt.
          13. Læg låg på gryden, og lad kødsovsen koge i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.
          14. Smag kødsovsen til med salt og peber.
          15. Spaghetti: Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
          16. Kom spaghetti i gryden. Læs på pakken, hvor længe spaghettien skal koge. Kog spaghettien.
          17. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld spaghetti og kogevand i dørslaget, og lad spaghettien dryppe af. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          18. Spis spaghettien med kødsovs, og drys med revet parmesanost og hakket basilikum. Bon appetit!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Klassikeren, som alle elsker - her med sommergrønt og frisk basilikum.

            Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3247 kJ / 776 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 50 %
            • Fedt: 27 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 18

            Find alle ingredienserne frem.

            • 1 løg
            • 3-4 gulerødder
            • 1 squash
            • 2-3 fed hvidløg
            • 2 spsk. olie
            • 400 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
            • 1 dåse hakkede tomater
            • Ca. 2 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber

            Spaghetti:

            • 500 g. fuldkornsspaghetti
            • 4-5 l. vand
            • 2 spsk. groft salt
            • Pynt:
            • Ca. 1 dl. parmesanost til drys
            • Lidt hakket basilikum
          • Trin 3 af 18

            Kødsovs med rodfrugter: Tag et skærebræt og en skarp kniv. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 4 af 18

            Tag en tyndskræller. Skræl gulerødder, og skær enderne væk.

            • 3-4 gulerødder
          • Trin 5 af 18

            Tag et rivejern. Riv squash og gulerod på den fine side af rivejernet.

            • 1 squash
          • Trin 6 af 18

            Tag en hvidløgspresser. Pil, og pres hvidløg.

            • 2-3 fed hvidløg
          • Trin 7 af 18

            Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 8 af 18

            Kom hakket oksekød i gryden, og brun det på alle sider. Rør rundt imens.

            • 400 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
          • Trin 9 af 18

            Kom de hakkede løg i gryden, og steg i 2 minutter, til løgene begynder at tage farve. Skru ned for varmen.

          • Trin 10 af 18

            Kom revet gulerod, revet squash og presset hvidløg i gryden. Rør rundt.

          • Trin 11 af 18

            Åbn dåsen med hakkede tomater. Hæld de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.

            • 1 dåse hakkede tomater
          • Trin 12 af 18

            Kom tørret oregano, timian eller basilikum i gryden, og rør rundt.

            • Ca. 2 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
          • Trin 13 af 18

            Læg låg på gryden, og lad kødsovsen koge i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.

          • Trin 14 af 18

            Smag kødsovsen til med salt og peber.

            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 15 af 18

            Spaghetti: Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

            • 4-5 l. vand
            • 2 spsk. groft salt
          • Trin 16 af 18

            Kom spaghetti i gryden. Læs på pakken, hvor længe spaghettien skal koge. Kog spaghettien.

            • 500 g. fuldkornsspaghetti
          • Trin 17 af 18

            Stil et dørslag i håndvasken. Hæld spaghetti og kogevand i dørslaget, og lad spaghettien dryppe af. Få eventuelt hjælp af en voksen.

          • Trin 18 af 18

            Spis spaghettien med kødsovs, og drys med revet parmesanost og hakket basilikum. Bon appetit!

            • Ca. 1 dl. parmesanost til drys
            • Lidt hakket basilikum
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Klassikeren, som alle elsker - her med sommergrønt og frisk basilikum.

            Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 løg
              • 3-4 gulerødder
              • 1 squash
              • 2-3 fed hvidløg
              • 2 spsk. olie
              • 400 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
              • 1 dåse hakkede tomater
              • Ca. 2 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Spaghetti:

              • 500 g. fuldkornsspaghetti
              • 4-5 l. vand
              • 2 spsk. groft salt
              • Pynt:
              • Ca. 1 dl. parmesanost til drys
              • Lidt hakket basilikum

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 tyndskræller
              • 1 rivejern
              • 1 hvidløgspresser
              • 2 store gryder
              • 1 grydeske
              • 2 grydelåg
              • 1 dørslag

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kødsovs med rodfrugter: Tag et skærebræt og en skarp kniv. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Tag en tyndskræller. Skræl gulerødder, og skær enderne væk.
              5. Tag et rivejern. Riv squash og gulerod på den fine side af rivejernet.
              6. Tag en hvidløgspresser. Pil, og pres hvidløg.
              7. Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op.
              8. Kom hakket oksekød i gryden, og brun det på alle sider. Rør rundt imens.
              9. Kom de hakkede løg i gryden, og steg i 2 minutter, til løgene begynder at tage farve. Skru ned for varmen.
              10. Kom revet gulerod, revet squash og presset hvidløg i gryden. Rør rundt.
              11. Åbn dåsen med hakkede tomater. Hæld de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.
              12. Kom tørret oregano, timian eller basilikum i gryden, og rør rundt.
              13. Læg låg på gryden, og lad kødsovsen koge i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.
              14. Smag kødsovsen til med salt og peber.
              15. Spaghetti: Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
              16. Kom spaghetti i gryden. Læs på pakken, hvor længe spaghettien skal koge. Kog spaghettien.
              17. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld spaghetti og kogevand i dørslaget, og lad spaghettien dryppe af. Få eventuelt hjælp af en voksen.
              18. Spis spaghettien med kødsovs, og drys med revet parmesanost og hakket basilikum. Bon appetit!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Klassikeren, som alle elsker - her med sommergrønt og frisk basilikum.

                Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3247 kJ / 776 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 50 %
                • Fedt: 27 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 18

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1 ½ løg
                • 4 ½-6 gulerødder
                • 1 ½ squash
                • 3-4 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ spsk. olie
                • 600 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
                • 1 ½ dåse hakkede tomater
                • Ca. 3 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber

                Spaghetti:

                • 750 g. fuldkornsspaghetti
                • 6-7 ½ l. vand
                • 3 spsk. groft salt

                Pynt:

                • Ca. 1 ½ dl. parmesanost til drys
                • Lidt hakket basilikum
              • Trin 3 af 18

                Kødsovs med rodfrugter: Tag et skærebræt og en skarp kniv. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 4 af 18

                Tag en tyndskræller. Skræl gulerødder, og skær enderne væk.

                • 4 ½-6 gulerødder
              • Trin 5 af 18

                Tag et rivejern. Riv squash og gulerod på den fine side af rivejernet.

                • 1 ½ squash
              • Trin 6 af 18

                Tag en hvidløgspresser. Pil, og pres hvidløg.

                • 3-4 ½ fed hvidløg
              • Trin 7 af 18

                Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 8 af 18

                Kom hakket oksekød i gryden, og brun det på alle sider. Rør rundt imens.

                • 600 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
              • Trin 9 af 18

                Kom de hakkede løg i gryden, og steg i 2 minutter, til løgene begynder at tage farve. Skru ned for varmen.

              • Trin 10 af 18

                Kom revet gulerod, revet squash og presset hvidløg i gryden. Rør rundt.

              • Trin 11 af 18

                Åbn dåsen med hakkede tomater. Hæld de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.

                • 1 ½ dåse hakkede tomater
              • Trin 12 af 18

                Kom tørret oregano, timian eller basilikum i gryden, og rør rundt.

                • Ca. 3 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
              • Trin 13 af 18

                Læg låg på gryden, og lad kødsovsen koge i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.

              • Trin 14 af 18

                Smag kødsovsen til med salt og peber.

                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 15 af 18

                Spaghetti: Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

                • 6-7 ½ l. vand
                • 3 spsk. groft salt
              • Trin 16 af 18

                Kom spaghetti i gryden. Læs på pakken, hvor længe spaghettien skal koge. Kog spaghettien.

                • 750 g. fuldkornsspaghetti
              • Trin 17 af 18

                Stil et dørslag i håndvasken. Hæld spaghetti og kogevand i dørslaget, og lad spaghettien dryppe af. Få eventuelt hjælp af en voksen.

              • Trin 18 af 18

                Spis spaghettien med kødsovs, og drys med revet parmesanost og hakket basilikum. Bon appetit!

                • Ca. 1 ½ dl. parmesanost til drys
                • Lidt hakket basilikum
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Klassikeren, som alle elsker - her med sommergrønt og frisk basilikum.

                Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ løg
                  • 4 ½-6 gulerødder
                  • 1 ½ squash
                  • 3-4 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 600 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
                  • 1 ½ dåse hakkede tomater
                  • Ca. 3 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber

                  Spaghetti:

                  • 750 g. fuldkornsspaghetti
                  • 6-7 ½ l. vand
                  • 3 spsk. groft salt

                  Pynt:

                  • Ca. 1 ½ dl. parmesanost til drys
                  • Lidt hakket basilikum

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 tyndskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 2 store gryder
                  • 1 grydeske
                  • 2 grydelåg
                  • 1 dørslag

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kødsovs med rodfrugter: Tag et skærebræt og en skarp kniv. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Tag en tyndskræller. Skræl gulerødder, og skær enderne væk.
                  5. Tag et rivejern. Riv squash og gulerod på den fine side af rivejernet.
                  6. Tag en hvidløgspresser. Pil, og pres hvidløg.
                  7. Tag en stor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op.
                  8. Kom hakket oksekød i gryden, og brun det på alle sider. Rør rundt imens.
                  9. Kom de hakkede løg i gryden, og steg i 2 minutter, til løgene begynder at tage farve. Skru ned for varmen.
                  10. Kom revet gulerod, revet squash og presset hvidløg i gryden. Rør rundt.
                  11. Åbn dåsen med hakkede tomater. Hæld de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.
                  12. Kom tørret oregano, timian eller basilikum i gryden, og rør rundt.
                  13. Læg låg på gryden, og lad kødsovsen koge i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.
                  14. Smag kødsovsen til med salt og peber.
                  15. Spaghetti: Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
                  16. Kom spaghetti i gryden. Læs på pakken, hvor længe spaghettien skal koge. Kog spaghettien.
                  17. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld spaghetti og kogevand i dørslaget, og lad spaghettien dryppe af. Få eventuelt hjælp af en voksen.
                  18. Spis spaghettien med kødsovs, og drys med revet parmesanost og hakket basilikum. Bon appetit!