Spaghetti med kødsovs
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Her er klassikeren, som alle elsker - unge som gamle!
Kødsovsen i denne opskrift er frisket op med lækre rodfrugter, som giver sovsen en sød og krydret smag.
Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2822 kJ / 674 kcal
- Protein: 24 %
- Kulhydrat: 50 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 200 g. hakket oksekød max 10 % fedt
- ½ løg
- 1-2 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- ¼ knoldselleri
- 1-2 gulerødder
- ½-1 dåse hakkede tomater
- Ca. 1-2 tsk. oregano, timian eller basilikum
- ½ spsk. vineddike
- Ca. ½ dl parmesanost til drys
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Spaghetti
- 200 g. fuldkornsspaghetti
- 1 ½ l vand
- 1 spsk. groft salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 2 grydelåg
- 1 sæt måleskeer
- 1 grydeske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 2 store tykbundede
- 1 hvidløgspresser
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 dåseåbner
- 1 rivejern
- 1 si
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 17
Find alle ingredienserne frem.
- 200 g. hakket oksekød max 10 % fedt
- ½ løg
- 1-2 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- ¼ knoldselleri
- 1-2 gulerødder
- ½-1 dåse hakkede tomater
- Ca. 1-2 tsk. oregano, timian eller basilikum
- ½ spsk. vineddike
- Ca. ½ dl parmesanost til drys
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- 200 g. fuldkornsspaghetti
- 1 ½ l vand
- 1 spsk. groft salt
- Trin 3 af 17
Kødsovs med rodfrugter: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- ½ løg
- Trin 4 af 17
Skræl knoldselleri og gulerødder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du kan skrælle knoldselleri. Skær enderne af gulerødderne.
- ¼ knoldselleri
- 1-2 gulerødder
- Trin 5 af 17
Riv selleri og gulerod fint på rivejernet eller i en foodprocessor.
- Trin 6 af 17
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
- 1-2 fed hvidløg
- Trin 7 af 17
Åbn dåsen med hakkede tomater.
- ½-1 dåse hakkede tomater
- Trin 8 af 17
Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme. Kom kødet i gryden. Steg kødet, til det er blevet brunt. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.
- 1 spsk. olie
- 200 g. oksekød, max 10% fedt
- Trin 9 af 17
Kom løg i gryden, og steg ca. 1 minut sammen med kødet.
- Trin 10 af 17
Tilsæt hvidløg, grøntsager, hakket tomat og krydderier.
- Ca. 1 tsk. oregano, timian eller basilikum
- Trin 11 af 17
Rør rundt i gryden. Læg låg på, og lad retten småsimre i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.
- Trin 12 af 17
Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
- ½ spsk. vineddike
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 13 af 17
Spaghetti: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på.
- 1 ½ l vand
- 1 spsk. salt
- Trin 14 af 17
Bring vandet i kog ved høj varme.
- Trin 15 af 17
Kom spaghettien i vandet, og kog den uden låg. Vandet skal helst boble godt, uden at koge over. Se på posen, hvor længe spaghettien skal koge.
- 200 g. fuldkornsspaghetti
- Trin 16 af 17
Sæt et dørslag i vasken, og hæld spaghetti og kogevand i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
- Trin 17 af 17
Så er der spaghetti med kødsovs. Drys revet parmesanost på toppen. Bon appetit!
- ½ dl revet parmesanost
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her er klassikeren, som alle elsker - unge som gamle!
Kødsovsen i denne opskrift er frisket op med lækre rodfrugter, som giver sovsen en sød og krydret smag.
Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.
Du skal bruge
Ingredienser
Kødsovs med rodfrugter:
- 200 g. hakket oksekød max 10 % fedt
- ½ løg
- 1-2 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- ¼ knoldselleri
- 1-2 gulerødder
- ½-1 dåse hakkede tomater
- Ca. 1-2 tsk. oregano, timian eller basilikum
- ½ spsk. vineddike
- Ca. ½ dl parmesanost til drys
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Spaghetti:
- 200 g. fuldkornsspaghetti
- 1 ½ l vand
- 1 spsk. groft salt
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern eller foodprocessor
- 1 hvidløgspresser
- 1 si
- 1 dåseåbner
- 2 store tykbundede gryder
- 1 grydeske
- 2 grydelåg
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kødsovs med rodfrugter: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skræl knoldselleri og gulerødder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du kan skrælle knoldselleri. Skær enderne af gulerødderne.
- Riv selleri og gulerod fint på rivejernet eller i en foodprocessor.
- Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
- Åbn dåsen med hakkede tomater.
- Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme. Kom kødet i gryden. Steg kødet, til det er blevet brunt. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.
- Kom løg i gryden, og steg ca. 1 minut sammen med kødet.
- Tilsæt hvidløg, grøntsager, hakket tomat og krydderier.
- Rør rundt i gryden. Læg låg på, og lad retten småsimre i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.
- Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
- Spaghetti: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på.
- Bring vandet i kog ved høj varme.
- Kom spaghettien i vandet, og kog den uden låg. Vandet skal helst boble godt, uden at koge over. Se på posen, hvor længe spaghettien skal koge.
- Sæt et dørslag i vasken, og hæld spaghetti og kogevand i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
- Så er der spaghetti med kødsovs. Drys revet parmesanost på toppen. Bon appetit!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Her er klassikeren, som alle elsker - unge som gamle!
Kødsovsen i denne opskrift er frisket op med lækre rodfrugter, som giver sovsen en sød og krydret smag.
Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2822 kJ / 674 kcal
- Protein: 24 %
- Kulhydrat: 50 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 400 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
- 1 løg
- 2-3 fed hvidløg
- 2 spsk. olie
- ½ knoldselleri
- 3-4 gulerødder
- 1 dåse hakkede tomater
- Ca. 2 tsk. oregano, timian eller basilikum
- 1 spsk. vineddike
- Ca. 1 dl parmesanost til drys
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Spaghetti
- 400 g. fuldkornsspaghetti
- 3 l vand
- 2 spsk. groft salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 2 grydelåg
- 1 sæt måleskeer
- 1 grydeske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 2 store tykbundede gryder
- 1 hvidløgspresser
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 dåseåbner
- 1 rivejern
- 1 si
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 17
Find alle ingredienserne frem.
- 400 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
- 1 løg
- 2-3 fed hvidløg
- 2 spsk. olie
- ½ knoldselleri
- 3-4 gulerødder
- 1 dåse hakkede tomater
- Ca. 2 tsk. oregano, timian eller basilikum
- 1 spsk. vineddike
- Ca. 1 dl parmesanost til drys
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 400 g. fuldkornsspaghetti
- 3 l vand
- 2 spsk. groft salt
- Trin 3 af 17
Kødsovs med rodfrugter: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- Trin 4 af 17
Skræl knoldselleri og gulerødder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du kan skrælle knoldselleri. Skær enderne af gulerødderne.
- ½ knoldselleri
- 3-4 gulerødder
- Trin 5 af 17
Riv selleri og gulerod fint på rivehjernet eller i en foodprocessor.
- Trin 6 af 17
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
- 2-3 fed hvidløg
- Trin 7 af 17
Åbn dåsen med hakkede tomater.
- 1 dåse hakkede tomater
- Trin 8 af 17
Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme. Kom kødet i gryden. Steg kødet, til det er blevet brunt. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.
- 2 spsk. olie
- 400 g. oksekød, max 10% fedt
- Trin 9 af 17
Kom løg i gryden, og steg ca. 1 minut sammen med kødet.
- Trin 10 af 17
Tilsæt hvidløg, grøntsager, hakket tomat og krydderier.
- Ca. 2 tsk. oregano, timian eller basilikum
- Trin 11 af 17
Rør rundt i gryden. Læg låg på, og lad retten småsimre i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.
- Trin 12 af 17
Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
- 1 spsk. æbleeddike
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 13 af 17
Spaghetti: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på.
- 3 l vand
- 2 spsk. salt
- Trin 14 af 17
Bring vandet i kog ved høj varme.
- Trin 15 af 17
Kom spaghettien i vandet, og kog den uden låg. Vandet skal helst boble godt, uden at koge over. Se på posen, hvor længe spaghettien skal koge.
- 400 g. fuldkornsspaghetti
- Trin 16 af 17
Sæt et dørslag i vasken, og hæld spaghetti og kogevand i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
- Trin 17 af 17
Så er der spaghetti med kødsovs. Drys revet parmesanost på toppen. Bon appetit!
- 1 dl revet parmesanost
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her er klassikeren, som alle elsker - unge som gamle!
Kødsovsen i denne opskrift er frisket op med lækre rodfrugter, som giver sovsen en sød og krydret smag.
Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.
Du skal bruge
Ingredienser
Kødsovs med rodfrugter:
- 400 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
- 1 løg
- 2-3 fed hvidløg
- 2 spsk. olie
- ½ knoldselleri
- 3-4 gulerødder
- 1 dåse hakkede tomater
- Ca. 2 tsk. oregano, timian eller basilikum
- 1 spsk. vineddike
- Ca. 1 dl parmesanost til drys
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Spaghetti:
- 400 g. fuldkornsspaghetti
- 3 l vand
- 2 spsk. groft salt
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern eller foodprocessor
- 1 hvidløgspresser
- 1 si
- 1 dåseåbner
- 2 store tykbundede gryder
- 1 grydeske
- 2 grydelåg
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kødsovs med rodfrugter: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skræl knoldselleri og gulerødder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du kan skrælle knoldselleri. Skær enderne af gulerødderne.
- Riv selleri og gulerod fint på rivehjernet eller i en foodprocessor.
- Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
- Åbn dåsen med hakkede tomater.
- Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme. Kom kødet i gryden. Steg kødet, til det er blevet brunt. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.
- Kom løg i gryden, og steg ca. 1 minut sammen med kødet.
- Tilsæt hvidløg, grøntsager, hakket tomat og krydderier.
- Rør rundt i gryden. Læg låg på, og lad retten småsimre i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.
- Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
- Spaghetti: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på.
- Bring vandet i kog ved høj varme.
- Kom spaghettien i vandet, og kog den uden låg. Vandet skal helst boble godt, uden at koge over. Se på posen, hvor længe spaghettien skal koge.
- Sæt et dørslag i vasken, og hæld spaghetti og kogevand i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
- Så er der spaghetti med kødsovs. Drys revet parmesanost på toppen. Bon appetit!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Her er klassikeren, som alle elsker - unge som gamle!
Kødsovsen i denne opskrift er frisket op med lækre rodfrugter, som giver sovsen en sød og krydret smag.
Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2822 kJ / 674 kcal
- Protein: 24 %
- Kulhydrat: 50 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 600 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
- 1 ½ løg
- 4-5 fed hvidløg
- 3 spsk. olie
- ¾ knoldselleri
- 4-5 gulerødder
- 1 ½ dåse hakkede tomater
- Ca. 3 tsk. oregano, timian eller basilikum
- 1 ½ spsk. vineddike
- Ca. 1 ½ dl parmesanost til drys
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Spaghetti
- 600 g. fuldkornsspaghetti
- 4 ½ l vand
- 2 spsk. groft salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 2 grydelåg
- 1 grydeske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 2 store tykbundede gryder med låg
- 1 hvidløgspresser
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 dåseåbner
- 1 rivejern
- 1 si
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 17
Find alle ingredienserne frem.
- 600 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
- 1 ½ løg
- 4-5 fed hvidløg
- 3 spsk. olie
- ¾ knoldselleri
- 4-5 gulerødder
- 1 ½ dåse hakkede tomater
- Ca. 3 tsk. oregano, timian eller basilikum
- 1 ½ spsk. vineddike
- Ca. 1 ½ dl parmesanost til drys
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 600 g. fuldkornsspaghetti
- 4 ½ l vand
- 2 spsk. groft salt
- Trin 3 af 17
Kødsovs med rodfrugter: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 ½ løg
- Trin 4 af 17
Skræl knoldselleri og gulerødder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du kan skrælle knoldselleri. Skær enderne af gulerødderne.
- ¾ knoldselleri
- 4-5 gulerødder
- Trin 5 af 17
Riv selleri og gulerod fint på rivejernet eller i en foodprocessor.
- Trin 6 af 17
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
- 4-5 fed hvidløg
- Trin 7 af 17
Åbn dåserne med hakkede tomater.
- 1 ½ dåse hakkede tomater
- Trin 8 af 17
Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme. Kom kødet i gryden. Steg kødet, til det er blevet brunt. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.
- 3 spsk. olie
- 600 g. oksekød, max 10% fedt
- Trin 9 af 17
Kom løg i gryden, og steg ca. 1 minut sammen med kødet.
- Trin 10 af 17
Tilsæt hvidløg, grøntsager, hakket tomat og krydderier.
- Ca. 3 tsk. oregano, timian eller basilikum
- Trin 11 af 17
Rør rundt i gryden. Læg låg på, og lad retten småsimre i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.
- Trin 12 af 17
Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
- 1 ½ spsk. vineddike
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- Trin 13 af 17
Spaghetti: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på.
- 4 ½ l vand
- 2 spsk. salt
- Trin 14 af 17
Bring vandet i kog ved høj varme.
- Trin 15 af 17
Kom spaghettien i vandet, og kog den uden låg. Vandet skal helst boble godt, uden at koge over. Se på posen, hvor længe spaghettien skal koge.
- 600 g. fuldkornsspaghetti
- Trin 16 af 17
Sæt et dørslag i vasken, og hæld spaghetti og kogevand i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
- Trin 17 af 17
Så er der spaghetti med kødsovs. Drys revet parmesanost på toppen. Bon appetit!
- 1 ½ dl revet parmesanost
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her er klassikeren, som alle elsker - unge som gamle!
Kødsovsen i denne opskrift er frisket op med lækre rodfrugter, som giver sovsen en sød og krydret smag.
Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.
Du skal bruge
Ingredienser
Kødsovs med rodfrugter:
- 600 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
- 1 ½ løg
- 4-5 fed hvidløg
- 3 spsk. olie
- ¾ knoldselleri
- 4-5 gulerødder
- 1 ½ dåse hakkede tomater
- Ca. 3 tsk. oregano, timian eller basilikum
- 1 ½ spsk. vineddike
- Ca. 1 ½ dl parmesanost til drys
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Spaghetti:
- 600 g. fuldkornsspaghetti
- 4 ½ l vand
- 2 spsk. groft salt
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern eller foodprocessor
- 1 hvidløgspresser
- 1 si
- 1 dåseåbner
- 2 store tykbundede gryder
- 1 grydeske
- 2 grydelåg
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kødsovs med rodfrugter: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skræl knoldselleri og gulerødder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du kan skrælle knoldselleri. Skær enderne af gulerødderne.
- Riv selleri og gulerod fint på rivejernet eller i en foodprocessor.
- Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
- Åbn dåserne med hakkede tomater.
- Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme. Kom kødet i gryden. Steg kødet, til det er blevet brunt. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.
- Kom løg i gryden, og steg ca. 1 minut sammen med kødet.
- Tilsæt hvidløg, grøntsager, hakket tomat og krydderier.
- Rør rundt i gryden. Læg låg på, og lad retten småsimre i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.
- Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
- Spaghetti: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på.
- Bring vandet i kog ved høj varme.
- Kom spaghettien i vandet, og kog den uden låg. Vandet skal helst boble godt, uden at koge over. Se på posen, hvor længe spaghettien skal koge.
- Sæt et dørslag i vasken, og hæld spaghetti og kogevand i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
- Så er der spaghetti med kødsovs. Drys revet parmesanost på toppen. Bon appetit!
-