Spaghetti med kødsovs

Spaghetti med kødsovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Her er klassikeren, som alle elsker - unge som gamle!

        Kødsovsen i denne opskrift er frisket op med lækre rodfrugter, som giver sovsen en sød og krydret smag.

        Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2822 kJ / 674 kcal
        • Protein: 24 %
        • Kulhydrat: 50 %
        • Fedt: 26 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        • 200 g. hakket oksekød max 10 % fedt
        • ½ løg
        • 1-2 fed hvidløg
        • 1 spsk. olie
        • ¼ knoldselleri
        • 1-2 gulerødder
        • ½-1 dåse hakkede tomater
        • Ca. 1-2 tsk. oregano, timian eller basilikum
        • ½ spsk. vineddike
        • Ca. ½ dl parmesanost til drys
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 200 g. fuldkornsspaghetti
        • 1 ½ l vand
        • 1 spsk. groft salt
      • Trin 3 af 17

        Kødsovs med rodfrugter: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 4 af 17

        Skræl knoldselleri og gulerødder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du kan skrælle knoldselleri. Skær enderne af gulerødderne.

        • ¼ knoldselleri
        • 1-2 gulerødder
      • Trin 5 af 17

        Riv selleri og gulerod fint på rivejernet eller i en foodprocessor.

      • Trin 6 af 17

        Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

        • 1-2 fed hvidløg
      • Trin 7 af 17

        Åbn dåsen med hakkede tomater.

        • ½-1 dåse hakkede tomater
      • Trin 8 af 17

        Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme. Kom kødet i gryden. Steg kødet, til det er blevet brunt. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.

        • 1 spsk. olie
        • 200 g. oksekød, max 10% fedt
      • Trin 9 af 17

        Kom løg i gryden, og steg ca. 1 minut sammen med kødet.

      • Trin 10 af 17

        Tilsæt hvidløg, grøntsager, hakket tomat og krydderier.

        • Ca. 1 tsk. oregano, timian eller basilikum
      • Trin 11 af 17

        Rør rundt i gryden. Læg låg på, og lad retten småsimre i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.

      • Trin 12 af 17

        Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.

        • ½ spsk. vineddike
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 13 af 17

        Spaghetti: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på.

        • 1 ½ l vand
        • 1 spsk. salt
      • Trin 14 af 17

        Bring vandet i kog ved høj varme.

      • Trin 15 af 17

        Kom spaghettien i vandet, og kog den uden låg. Vandet skal helst boble godt, uden at koge over. Se på posen, hvor længe spaghettien skal koge.

        • 200 g. fuldkornsspaghetti
      • Trin 16 af 17

        Sæt et dørslag i vasken, og hæld spaghetti og kogevand i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.

      • Trin 17 af 17

        Så er der spaghetti med kødsovs. Drys revet parmesanost på toppen. Bon appetit!

        • ½ dl revet parmesanost
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her er klassikeren, som alle elsker - unge som gamle!

        Kødsovsen i denne opskrift er frisket op med lækre rodfrugter, som giver sovsen en sød og krydret smag.

        Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kødsovs med rodfrugter:

          • 200 g. hakket oksekød max 10 % fedt
          • ½ løg
          • 1-2 fed hvidløg
          • 1 spsk. olie
          • ¼ knoldselleri
          • 1-2 gulerødder
          • ½-1 dåse hakkede tomater
          • Ca. 1-2 tsk. oregano, timian eller basilikum
          • ½ spsk. vineddike
          • Ca. ½ dl parmesanost til drys
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Spaghetti:

          • 200 g. fuldkornsspaghetti
          • 1 ½ l vand
          • 1 spsk. groft salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern eller foodprocessor
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 si
          • 1 dåseåbner
          • 2 store tykbundede gryder
          • 1 grydeske
          • 2 grydelåg
          • 1 dørslag

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kødsovs med rodfrugter: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Skræl knoldselleri og gulerødder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du kan skrælle knoldselleri. Skær enderne af gulerødderne.
          5. Riv selleri og gulerod fint på rivejernet eller i en foodprocessor.
          6. Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
          7. Åbn dåsen med hakkede tomater.
          8. Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme. Kom kødet i gryden. Steg kødet, til det er blevet brunt. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.
          9. Kom løg i gryden, og steg ca. 1 minut sammen med kødet.
          10. Tilsæt hvidløg, grøntsager, hakket tomat og krydderier.
          11. Rør rundt i gryden. Læg låg på, og lad retten småsimre i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.
          12. Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
          13. Spaghetti: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på.
          14. Bring vandet i kog ved høj varme.
          15. Kom spaghettien i vandet, og kog den uden låg. Vandet skal helst boble godt, uden at koge over. Se på posen, hvor længe spaghettien skal koge.
          16. Sæt et dørslag i vasken, og hæld spaghetti og kogevand i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
          17. Så er der spaghetti med kødsovs. Drys revet parmesanost på toppen. Bon appetit!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Her er klassikeren, som alle elsker - unge som gamle!

            Kødsovsen i denne opskrift er frisket op med lækre rodfrugter, som giver sovsen en sød og krydret smag.

            Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2822 kJ / 674 kcal
            • Protein: 24 %
            • Kulhydrat: 50 %
            • Fedt: 26 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            • 400 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
            • 1 løg
            • 2-3 fed hvidløg
            • 2 spsk. olie
            • ½ knoldselleri
            • 3-4 gulerødder
            • 1 dåse hakkede tomater
            • Ca. 2 tsk. oregano, timian eller basilikum
            • 1 spsk. vineddike
            • Ca. 1 dl parmesanost til drys
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 400 g. fuldkornsspaghetti
            • 3 l vand
            • 2 spsk. groft salt
          • Trin 3 af 17

            Kødsovs med rodfrugter: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 4 af 17

            Skræl knoldselleri og gulerødder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du kan skrælle knoldselleri. Skær enderne af gulerødderne.

            • ½ knoldselleri
            • 3-4 gulerødder
          • Trin 5 af 17

            Riv selleri og gulerod fint på rivehjernet eller i en foodprocessor.

          • Trin 6 af 17

            Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

            • 2-3 fed hvidløg
          • Trin 7 af 17

            Åbn dåsen med hakkede tomater.

            • 1 dåse hakkede tomater
          • Trin 8 af 17

            Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme. Kom kødet i gryden. Steg kødet, til det er blevet brunt. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.

            • 2 spsk. olie
            • 400 g. oksekød, max 10% fedt
          • Trin 9 af 17

            Kom løg i gryden, og steg ca. 1 minut sammen med kødet.

          • Trin 10 af 17

            Tilsæt hvidløg, grøntsager, hakket tomat og krydderier.

            • Ca. 2 tsk. oregano, timian eller basilikum
          • Trin 11 af 17

            Rør rundt i gryden. Læg låg på, og lad retten småsimre i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.

          • Trin 12 af 17

            Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.

            • 1 spsk. æbleeddike
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 13 af 17

            Spaghetti: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på.

            • 3 l vand
            • 2 spsk. salt
          • Trin 14 af 17

            Bring vandet i kog ved høj varme.

          • Trin 15 af 17

            Kom spaghettien i vandet, og kog den uden låg. Vandet skal helst boble godt, uden at koge over. Se på posen, hvor længe spaghettien skal koge.

            • 400 g. fuldkornsspaghetti
          • Trin 16 af 17

            Sæt et dørslag i vasken, og hæld spaghetti og kogevand i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.

          • Trin 17 af 17

            Så er der spaghetti med kødsovs. Drys revet parmesanost på toppen. Bon appetit!

            • 1 dl revet parmesanost
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Her er klassikeren, som alle elsker - unge som gamle!

            Kødsovsen i denne opskrift er frisket op med lækre rodfrugter, som giver sovsen en sød og krydret smag.

            Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kødsovs med rodfrugter:

              • 400 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
              • 1 løg
              • 2-3 fed hvidløg
              • 2 spsk. olie
              • ½ knoldselleri
              • 3-4 gulerødder
              • 1 dåse hakkede tomater
              • Ca. 2 tsk. oregano, timian eller basilikum
              • 1 spsk. vineddike
              • Ca. 1 dl parmesanost til drys
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Spaghetti:

              • 400 g. fuldkornsspaghetti
              • 3 l vand
              • 2 spsk. groft salt

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rivejern eller foodprocessor
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 si
              • 1 dåseåbner
              • 2 store tykbundede gryder
              • 1 grydeske
              • 2 grydelåg

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kødsovs med rodfrugter: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Skræl knoldselleri og gulerødder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du kan skrælle knoldselleri. Skær enderne af gulerødderne.
              5. Riv selleri og gulerod fint på rivehjernet eller i en foodprocessor.
              6. Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
              7. Åbn dåsen med hakkede tomater.
              8. Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme. Kom kødet i gryden. Steg kødet, til det er blevet brunt. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.
              9. Kom løg i gryden, og steg ca. 1 minut sammen med kødet.
              10. Tilsæt hvidløg, grøntsager, hakket tomat og krydderier.
              11. Rør rundt i gryden. Læg låg på, og lad retten småsimre i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.
              12. Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
              13. Spaghetti: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på.
              14. Bring vandet i kog ved høj varme.
              15. Kom spaghettien i vandet, og kog den uden låg. Vandet skal helst boble godt, uden at koge over. Se på posen, hvor længe spaghettien skal koge.
              16. Sæt et dørslag i vasken, og hæld spaghetti og kogevand i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
              17. Så er der spaghetti med kødsovs. Drys revet parmesanost på toppen. Bon appetit!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Her er klassikeren, som alle elsker - unge som gamle!

                Kødsovsen i denne opskrift er frisket op med lækre rodfrugter, som giver sovsen en sød og krydret smag.

                Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2822 kJ / 674 kcal
                • Protein: 24 %
                • Kulhydrat: 50 %
                • Fedt: 26 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                • 600 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
                • 1 ½ løg
                • 4-5 fed hvidløg
                • 3 spsk. olie
                • ¾ knoldselleri
                • 4-5 gulerødder
                • 1 ½ dåse hakkede tomater
                • Ca. 3 tsk. oregano, timian eller basilikum
                • 1 ½ spsk. vineddike
                • Ca. 1 ½ dl parmesanost til drys
                • 1 tsk. salt
                • 1 tsk. peber
                • 600 g. fuldkornsspaghetti
                • 4 ½ l vand
                • 2 spsk. groft salt
              • Trin 3 af 17

                Kødsovs med rodfrugter: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 4 af 17

                Skræl knoldselleri og gulerødder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du kan skrælle knoldselleri. Skær enderne af gulerødderne.

                • ¾ knoldselleri
                • 4-5 gulerødder
              • Trin 5 af 17

                Riv selleri og gulerod fint på rivejernet eller i en foodprocessor.

              • Trin 6 af 17

                Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

                • 4-5 fed hvidløg
              • Trin 7 af 17

                Åbn dåserne med hakkede tomater.

                • 1 ½ dåse hakkede tomater
              • Trin 8 af 17

                Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme. Kom kødet i gryden. Steg kødet, til det er blevet brunt. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.

                • 3 spsk. olie
                • 600 g. oksekød, max 10% fedt
              • Trin 9 af 17

                Kom løg i gryden, og steg ca. 1 minut sammen med kødet.

              • Trin 10 af 17

                Tilsæt hvidløg, grøntsager, hakket tomat og krydderier.

                • Ca. 3 tsk. oregano, timian eller basilikum
              • Trin 11 af 17

                Rør rundt i gryden. Læg låg på, og lad retten småsimre i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.

              • Trin 12 af 17

                Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.

                • 1 ½ spsk. vineddike
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 13 af 17

                Spaghetti: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på.

                • 4 ½ l vand
                • 2 spsk. salt
              • Trin 14 af 17

                Bring vandet i kog ved høj varme.

              • Trin 15 af 17

                Kom spaghettien i vandet, og kog den uden låg. Vandet skal helst boble godt, uden at koge over. Se på posen, hvor længe spaghettien skal koge.

                • 600 g. fuldkornsspaghetti
              • Trin 16 af 17

                Sæt et dørslag i vasken, og hæld spaghetti og kogevand i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.

              • Trin 17 af 17

                Så er der spaghetti med kødsovs. Drys revet parmesanost på toppen. Bon appetit!

                • 1 ½ dl revet parmesanost
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Her er klassikeren, som alle elsker - unge som gamle!

                Kødsovsen i denne opskrift er frisket op med lækre rodfrugter, som giver sovsen en sød og krydret smag.

                Tip: Kog spaghettien, mens kødsovsen simrer.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kødsovs med rodfrugter:

                  • 600 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
                  • 1 ½ løg
                  • 4-5 fed hvidløg
                  • 3 spsk. olie
                  • ¾ knoldselleri
                  • 4-5 gulerødder
                  • 1 ½ dåse hakkede tomater
                  • Ca. 3 tsk. oregano, timian eller basilikum
                  • 1 ½ spsk. vineddike
                  • Ca. 1 ½ dl parmesanost til drys
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 tsk. peber

                  Spaghetti:

                  • 600 g. fuldkornsspaghetti
                  • 4 ½ l vand
                  • 2 spsk. groft salt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rivejern eller foodprocessor
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 si
                  • 1 dåseåbner
                  • 2 store tykbundede gryder
                  • 1 grydeske
                  • 2 grydelåg

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kødsovs med rodfrugter: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Skræl knoldselleri og gulerødder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du kan skrælle knoldselleri. Skær enderne af gulerødderne.
                  5. Riv selleri og gulerod fint på rivejernet eller i en foodprocessor.
                  6. Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
                  7. Åbn dåserne med hakkede tomater.
                  8. Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme. Kom kødet i gryden. Steg kødet, til det er blevet brunt. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.
                  9. Kom løg i gryden, og steg ca. 1 minut sammen med kødet.
                  10. Tilsæt hvidløg, grøntsager, hakket tomat og krydderier.
                  11. Rør rundt i gryden. Læg låg på, og lad retten småsimre i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.
                  12. Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
                  13. Spaghetti: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på.
                  14. Bring vandet i kog ved høj varme.
                  15. Kom spaghettien i vandet, og kog den uden låg. Vandet skal helst boble godt, uden at koge over. Se på posen, hvor længe spaghettien skal koge.
                  16. Sæt et dørslag i vasken, og hæld spaghetti og kogevand i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
                  17. Så er der spaghetti med kødsovs. Drys revet parmesanost på toppen. Bon appetit!