Spaghetti med kødboller og tomatsovs

Spaghetti med kødboller og tomatsovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Klassikeren fra "Lady og Vagabonden"... den mest romantiske scoreret! Den smager dog ikke ringere uden romantiske hundeøjne. 

        Server retten med gnavegrønt (f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk) eller en spidskålssalat fra GoCook – eller hvad du ellers har lyst til.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3266 kJ / 781 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 58 %
        • Fedt: 19 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 26

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 26

        Find alle ingredienser frem.

        Tomatsovs:

        • 2 løg
        • 1 dåse/brik hakkede tomater
        • 1 gulerod
        • ½ squash
        • Evt. ¼ rød chili
        • 1 spsk. olie
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. tørret oregano eller timian
        • ¼ tsk. sukker
        • Evt. 1 tsk æble- eller vineddike

        Kødboller:

        • 200 g. hakket oksekød
        • ½ tsk. groft salt
        • 1 æg
        • ½ dl. hvedemel eller havregryn
        • 1 knivspids peber
        • Ca. 1 dl. mælk
        • 1 fed hvidløg
        • Evt. ½ dl. frisk persille eller 3 spsk. tørret

        Spaghetti:

        • 3 l. vand
        • 200-250 g. tørret spaghetti
        • ½ tsk. salt

        Drys:

        • ¼ dl. frisk basilikum
        • Evt. revet parmesanost

        Tilbehør: 

        • Gnavegrønt, f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk, eller en salat
      • Trin 3 af 26

        Tomatsovs: Start med at pille, og hakke løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 2 løg
      • Trin 4 af 26

        Skyl squash, og gulerod. Skæl guleroden, og riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

        • 1 gulerod
        • ½ squash
      • Trin 5 af 26

        Åbn dåsen/brikken med tomat.

        • 1 dåse/brik hakkede tomater
      • Trin 6 af 26

        Vask chilien, hvis du vælger den. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

        • Evt. ¼ rød chili
      • Trin 7 af 26

        Hæld olie i en gryde, og varm op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 8 af 26

        Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

         

         

      • Trin 9 af 26

        Tilsæt de revne grøntsager, og eventuelt chili, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomaterne. Krydr med salt, peber og oregano/timian. Rør rundt.

        • ½ tsk. oregano eller timian
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. salt
      • Trin 10 af 26

        Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Klik på videoen og se, hvordan man blender en suppe. Du kan bruge samme metode til tomatsovsen.

      • Trin 11 af 26

        Kom gryden med tomatsovs tilbage på bluset, og lad den simre ved lav varme.

      • Trin 12 af 26

        Kødboller: Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du laver kødboller.

        • 200 g. hakket oksekød
        • ½ tsk. groft salt
      • Trin 13 af 26

        Slå ægget ud i en kop først, og tilsæt det derefter til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • 1 æg
      • Trin 14 af 26

        Tilsæt havregryn (eller hvedemel) og peber. Rør det sammen.

        • ½ dl. hvedemel eller havregryn
        • 1 knivspids peber
      • Trin 15 af 26

        Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen har en passende konsistens (den må ikke være for flydende).

        • Ca. 1 dl. mælk
      • Trin 16 af 26

        Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Bland det i farsen.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 17 af 26

        Frisk persille: Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 1 ½ spiseske. Kom den friske eller tørrede persille i farsen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • Evt. ½ dl. frisk persille eller 1 ½ tsk. tørret
      • Trin 18 af 26

        Smag tomatsovsen til med sukker og æbleeddike.

        • ¼ tsk. sukker
        • 1 tsk. æble- eller vineddike
      • Trin 19 af 26

        Spaghetti: Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt.

        • 3 l. vand
        • ½ tsk. salt 
      • Trin 20 af 26

        Form kødboller i hånden med en lille ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

      • Trin 21 af 26

        Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Kom dem derefter over i tomatsovsen.

      • Trin 22 af 26

        Tilsæt spaghettien, når alle kødboller er taget op, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).

        • 200-250 g. tørret spaghetti
      • Trin 23 af 26

        Skyl frisk basilikum, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du hvordan du skyller krydderurter. Riv parmesanosten på et rivejern.

        • ¼ dl. frisk basilikum
        • Evt. revet parmesanost
      • Trin 24 af 26

        Skær eventuelt gnavegrønt eller lav en salat, mens spaghettien koger.

        • Gnavegrønt f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk, eller en salat
      • Trin 25 af 26

        Test om spaghettien er "al dente" ved at smage på den efter kort afkøling. Det betyder at pastaen ikke skal være helt gennemkogt, men stadig have lidt ’bid’. Når pastaen er færdig, sætter du et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.

      • Trin 26 af 26

        Bland spaghettien med kødboller og tomatsovs, og server med frisk basilikum, eventuelt parmesan, og dine grøntsager eller salat til.

    • Overblik

      • Print

        Beskrivelse

        Klassikeren fra "Lady og Vagabonden"... den mest romantiske scoreret! Den smager dog ikke ringere uden romantiske hundeøjne. 

        Server retten med gnavegrønt (f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk) eller en spidskålssalat fra GoCook – eller hvad du ellers har lyst til.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Tomatsovs:

          • 2 løg
          • 1 dåse/brik hakkede tomater
          • 1 gulerod
          • ½ squash
          • Evt. ¼ rød chili
          • 1 spsk. olie
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • ½ tsk. tørret oregano eller timian
          • ¼ tsk. sukker
          • Evt. 1 tsk æble- eller vineddike

          Kødboller:

          • 200 g. hakket oksekød
          • ½ tsk. groft salt
          • 1 æg
          • ½ dl. hvedemel eller havregryn
          • 1 knivspids peber
          • Ca. 1 dl. mælk
          • 1 fed hvidløg
          • Evt. ½ dl. frisk persille eller 3 spsk. tørret

          Spaghetti:

          • 3 l. vand
          • 200-250 g. tørret spaghetti
          • ½ tsk. salt

          Drys:

          • ¼ dl. frisk basilikum
          • Evt. revet parmesanost

          Tilbehør: 

          • Gnavegrønt, f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk, eller en salat

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske 
          • 1 teske 
          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt 
          • 1 lille skarp kniv 
          • 1 rivejern 
          • 1 dåseåbner 
          • 1 stor gryde 
          • 1 røreske
          • 1 mellemstor skål 
          • 1 kop
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 mellemstor gryde med låg 
          • 1 hulske 
          • 1 stavblender 
          • 1 si/dørslag 
          • 2 rene viskestykker 
          • 1 saks

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Find alle ingredienser frem.
          3. Tomatsovs: Start med at pille, og hakke løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Skyl squash, og gulerod. Skæl guleroden, og riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
          5. Åbn dåsen/brikken med tomat.
          6. Vask chilien, hvis du vælger den. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
          7. Hæld olie i en gryde, og varm op.
          8. Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
          9. Tilsæt de revne grøntsager, og eventuelt chili, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomaterne. Krydr med salt, peber og oregano/timian. Rør rundt.
          10. Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Klik på videoen og se, hvordan man blender en suppe. Du kan bruge samme metode til tomatsovsen.
          11. Kom gryden med tomatsovs tilbage på bluset, og lad den simre ved lav varme.
          12. Kødboller: Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du laver kødboller.
          13. Slå ægget ud i en kop først, og tilsæt det derefter til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          14. Tilsæt havregryn (eller hvedemel) og peber. Rør det sammen.
          15. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen har en passende konsistens (den må ikke være for flydende).
          16. Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Bland det i farsen.
          17. Frisk persille: Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 1 ½ spiseske. Kom den friske eller tørrede persille i farsen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          18. Smag tomatsovsen til med sukker og æbleeddike.
          19. Spaghetti: Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt.
          20. Form kødboller i hånden med en lille ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          21. Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Kom dem derefter over i tomatsovsen.
          22. Tilsæt spaghettien, når alle kødboller er taget op, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).
          23. Skyl frisk basilikum, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du hvordan du skyller krydderurter. Riv parmesanosten på et rivejern.
          24. Skær eventuelt gnavegrønt eller lav en salat, mens spaghettien koger.
          25. Test om spaghettien er "al dente" ved at smage på den efter kort afkøling. Det betyder at pastaen ikke skal være helt gennemkogt, men stadig have lidt ’bid’. Når pastaen er færdig, sætter du et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
          26. Bland spaghettien med kødboller og tomatsovs, og server med frisk basilikum, eventuelt parmesan, og dine grøntsager eller salat til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Klassikeren fra "Lady og Vagabonden"... den mest romantiske scoreret! Den smager dog ikke ringere uden romantiske hundeøjne. 

            Server retten med gnavegrønt (f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk) eller en spidskålssalat fra GoCook – eller hvad du ellers har lyst til.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3266 kJ / 781 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 58 %
            • Fedt: 19 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 26

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 26

            Find alle ingredienser frem.

            Tomatsovs:

            • 3-4 løg
            • 2 dåser/brikker hakkede tomater
            • 2 gulerødder 
            • 1 squash
            • Evt. ½ rød chili
            • 2 spsk. olie
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 tsk. tørret oregano eller timian
            • ½ tsk. sukker
            • Evt. 1-2 tsk. æble- eller vineddike

            Kødboller:

            • 400 g. hakket oksekød
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 æg
            • 1 dl. hvedemel eller havregryn
            • 1 knivspids peber
            • Ca. 2 dl. mælk
            • 2 fed hvidløg
            • Evt. 1 dl. frisk persille eller 3 spsk. tørret

            Spaghetti:

            • 3 l. vand
            • 400-500 g. tørret spaghetti
            • 1 tsk. salt

            Drys:

            • ½ dl. basilikum
            • Evt. revet parmesanost

            Tilbehør: 

            • Gnavegrønt f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk eller en salat
          • Trin 3 af 26

            Tomatsovs: Start med at pille, og hakke løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 3-4 løg
          • Trin 4 af 26

            Skyl squash, og gulerødder. Skæl gulerødderne, og riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

            • 2 gulerødder 
            • 1 squash
          • Trin 5 af 26

            Åbn dåserne/brikkerne med tomat.

            • 2 dåser/brikker hakkede tomater
          • Trin 6 af 26

            Vask chilien, hvis du vælger den. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

            • Evt. ½ rød chili
          • Trin 7 af 26

            Hæld olie i en gryde, og varm op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 8 af 26

            Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

             

             

          • Trin 9 af 26

            Tilsæt de revne grøntsager og eventuelt chili, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomaterne. Krydr med salt, peber og oregano/timian. Rør rundt.

            • 1 tsk. oregano eller timian
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 10 af 26

            Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Klik på videoen og se, hvordan man blender en suppe. Du kan bruge samme metode til tomatsovsen.

          • Trin 11 af 26

            Kom gryden med tomatsovs tilbage på bluset, og lad den simre ved lav varme.

          • Trin 12 af 26

            Kødboller: Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske, eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du laver kødboller.

            • 400 g. hakket oksekød
            • 1 tsk. groft salt
          • Trin 13 af 26

            Slå ægget ud i en kop først, og tilsæt det derefter til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

            • 1 æg
          • Trin 14 af 26

            Tilsæt havregryn (eller hvedemel) og peber. Rør det sammen.

            • 1 dl. hvedemel eller havregryn
            • 1 knivspids peber
          • Trin 15 af 26

            Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen har en passende konsistens (den må ikke være for flydende).

            • Ca. 2 dl. mælk
          • Trin 16 af 26

            Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Bland det i farsen.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 17 af 26

            Frisk persille: Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 3 spiseskeer. Kom den friske eller tørrede persille i farsen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • Evt. 1 dl. frisk persille eller 3 spsk. tørret
          • Trin 18 af 26

            Smag tomatsovsen til med sukker og æbleeddike.

            • ½ tsk. sukker
            • 1-2 tsk. æble- eller vineddike
          • Trin 19 af 26

            Spaghetti: Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt.

            • 3 l. vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 20 af 26

            Form kødboller i hånden med en lille ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

          • Trin 21 af 26

            Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Kom dem derefter over i tomatsovsen.

          • Trin 22 af 26

            Tilsæt spaghettien, når alle kødboller er taget op, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).

            • 4 tsk. groft salt
            • 400-500 g. tørret spaghetti
          • Trin 23 af 26

            Skyl frisk basilikum, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du hvordan du skyller krydderurter. Riv parmesanosten på et rivejern.

            • 1 dl. frisk basilikum
            • Evt. revet parmesanost
          • Trin 24 af 26

            Skær eventuelt gnavegrønt eller lav en salat, mens spaghettien koger.

            • Gnavegrønt, f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk eller en salat
          • Trin 25 af 26

            Test om spaghettien er "al dente" ved at smage på den efter kort afkøling. Det betyder at pastaen ikke skal være helt gennemkogt, men stadig have lidt ’bid’. Når pastaen er færdig, sætter du et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.

          • Trin 26 af 26

            Bland spaghettien med kødboller og tomatsovs, og server med frisk basilikum, eventuelt parmesan, og dine grøntsager eller salat til.

        • Overblik

          • Print

            Beskrivelse

            Klassikeren fra "Lady og Vagabonden"... den mest romantiske scoreret! Den smager dog ikke ringere uden romantiske hundeøjne. 

            Server retten med gnavegrønt (f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk) eller en spidskålssalat fra GoCook – eller hvad du ellers har lyst til.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Tomatsovs:

              • 3-4 løg
              • 2 dåser/brikker hakkede tomater
              • 2 gulerødder 
              • 1 squash
              • Evt. ½ rød chili
              • 2 spsk. olie
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 tsk. tørret oregano eller timian
              • ½ tsk. sukker
              • Evt. 1-2 tsk. æble- eller vineddike

              Kødboller:

              • 400 g. hakket oksekød
              • 1 tsk. groft salt
              • 1 æg
              • 1 dl. hvedemel eller havregryn
              • 1 knivspids peber
              • Ca. 2 dl. mælk
              • 2 fed hvidløg
              • Evt. 1 dl. frisk persille eller 3 spsk. tørret

              Spaghetti:

              • 3 l. vand
              • 400-500 g. tørret spaghetti
              • 1 tsk. salt

              Drys:

              • ½ dl. basilikum
              • Evt. revet parmesanost

              Tilbehør: 

              • Gnavegrønt f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk eller en salat

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske 
              • 1 teske 
              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt 
              • 1 lille skarp kniv 
              • 1 rivejern 
              • 1 dåseåbner 
              • 1 stor gryde 
              • 1 røreske
              • 1 mellemstor skål 
              • 1 kop
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 mellemstor gryde med låg 
              • 1 hulske 
              • 1 stavblender 
              • 1 si/dørslag 
              • 2 rene viskestykker 
              • 1 saks 

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Find alle ingredienser frem.
              3. Tomatsovs: Start med at pille, og hakke løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Skyl squash, og gulerødder. Skæl gulerødderne, og riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
              5. Åbn dåserne/brikkerne med tomat.
              6. Vask chilien, hvis du vælger den. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
              7. Hæld olie i en gryde, og varm op.
              8. Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
              9. Tilsæt de revne grøntsager og eventuelt chili, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomaterne. Krydr med salt, peber og oregano/timian. Rør rundt.
              10. Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Klik på videoen og se, hvordan man blender en suppe. Du kan bruge samme metode til tomatsovsen.
              11. Kom gryden med tomatsovs tilbage på bluset, og lad den simre ved lav varme.
              12. Kødboller: Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske, eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du laver kødboller.
              13. Slå ægget ud i en kop først, og tilsæt det derefter til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
              14. Tilsæt havregryn (eller hvedemel) og peber. Rør det sammen.
              15. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen har en passende konsistens (den må ikke være for flydende).
              16. Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Bland det i farsen.
              17. Frisk persille: Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 3 spiseskeer. Kom den friske eller tørrede persille i farsen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              18. Smag tomatsovsen til med sukker og æbleeddike.
              19. Spaghetti: Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt.
              20. Form kødboller i hånden med en lille ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
              21. Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Kom dem derefter over i tomatsovsen.
              22. Tilsæt spaghettien, når alle kødboller er taget op, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).
              23. Skyl frisk basilikum, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du hvordan du skyller krydderurter. Riv parmesanosten på et rivejern.
              24. Skær eventuelt gnavegrønt eller lav en salat, mens spaghettien koger.
              25. Test om spaghettien er "al dente" ved at smage på den efter kort afkøling. Det betyder at pastaen ikke skal være helt gennemkogt, men stadig have lidt ’bid’. Når pastaen er færdig, sætter du et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
              26. Bland spaghettien med kødboller og tomatsovs, og server med frisk basilikum, eventuelt parmesan, og dine grøntsager eller salat til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Klassikeren fra "Lady og Vagabonden"... den mest romantiske scoreret! Den smager dog ikke ringere uden romantiske hundeøjne. 

                Server retten med gnavegrønt (f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk) eller en spidskålssalat fra GoCook – eller hvad du ellers har lyst til.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3266 kJ / 781 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 58 %
                • Fedt: 19 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 26

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 26

                Find alle ingredienser frem.

                Tomatsovs:

                • 4-5 løg
                • 3 dåser/brikker hakkede tomater
                • 3 gulerødder 
                • 1 ½ squash 
                • Evt. 1-2 små røde chilier
                • 3 spsk. olie
                • 1 ½ tsk. salt
                • 2 knivspidser peber
                • 2 tsk. tørret oregano eller timian
                • ¾ tsk. sukker
                • Evt. 2-3 tsk. æble- eller vineddike

                Kødboller:

                • 600 g. hakket oksekød
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 2 æg
                • 1 ½ dl hvedemel eller havregryn
                • 2 knivspidser peber
                • Ca. 2 ½ dl. mælk
                • 3 fed hvidløg
                • Evt. 1 ½ dl. frisk persille eller 4 ½ spsk. tørret 

                Spaghetti:

                • 4 l. vand
                • 500-600 g. tørret spaghetti
                • 1 ½ tsk. salt

                Drys:

                • 1 ½ dl. frisk basilikum
                • Evt. revet parmesanost

                Tilbehør: 

                • Gnavegrønt f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk, eller en salat

              • Trin 3 af 26

                Tomatsovs: Start med at pille, og hakke løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 4-5 løg
              • Trin 4 af 26

                Skyl squash, og gulerødder. Skæl gulerødderne, og riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

                • 3 gulerødder 
                • 1 ½ squash
              • Trin 5 af 26

                Åbn dåserne/brikkerne med tomat.

                • 3 dåser/brikker hakkede tomater
              • Trin 6 af 26

                Vask chilien, hvis du vælger den. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

                • 1-2 små røde chilier
              • Trin 7 af 26

                Hæld olie i en gryde, og varm op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 8 af 26

                Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

                 

                 

              • Trin 9 af 26

                Tilsæt de revne grøntsager, og eventuelt chili, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomaterne. Krydr med salt, peber og oregano/timian. Rør rundt.

                • 2 tsk. oregano eller timian
                • 2 knivspidser peber
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 10 af 26

                Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Klik på videoen og se, hvordan man blender en suppe. Du kan bruge samme metode til tomatsovsen.

              • Trin 11 af 26

                Kom gryden med tomatsovs tilbage på bluset, og lad den simre ved lav varme.

              • Trin 12 af 26

                Kødboller: Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du laver kødboller.

                • 400 g. hakket oksekød
                • 1 ½ tsk. groft salt
              • Trin 13 af 26

                Slå æggene ud i en kop først, og tilsæt dem derefter til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

                • 2 æg
              • Trin 14 af 26

                Tilsæt havregryn (eller hvedemel) og peber. Rør det sammen.

                • 1 ½ dl hvedemel eller havregryn
                • 2 knivspidser peber
              • Trin 15 af 26

                Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen har en passende konsistens (den må ikke være for flydende).

                • Ca. 2 ½ dl. mælk
              • Trin 16 af 26

                Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Bland det i farsen.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 17 af 26

                Frisk persille: Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 4 ½ spiseskeer. Kom den friske eller tørrede persille i farsen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • Evt. 1 ½ dl. frisk persille eller 4 ½ spsk. tørret
              • Trin 18 af 26

                Smag tomatsovsen til med sukker og æbleeddike.

                • 1 tsk. sukker
                • 2-3 tsk. æble- eller vineddike
              • Trin 19 af 26

                Spaghetti: Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt.

                • 3 l. vand 
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 20 af 26

                Form kødboller i hånden med en lille ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

              • Trin 21 af 26

                Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Kom dem derefter over i tomatsovsen.

              • Trin 22 af 26

                Tilsæt spaghettien, når alle kødboller er taget op, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).

                • 500-600 g. tørret spaghetti
              • Trin 23 af 26

                Skyl frisk basilikum, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du hvordan du skyller krydderurter. Riv parmesanosten på et rivejern.

                • 1 ½ dl. basilikum
                • Evt. revet parmesanost
              • Trin 24 af 26

                Skær eventuelt gnavegrønt eller lav en salat, mens spaghettien koger.

                • Gnavegrønt f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk, eller en salat
              • Trin 25 af 26

                Test om spaghettien er "al dente" ved at smage på den efter kort afkøling. Det betyder at pastaen ikke skal være helt gennemkogt, men stadig have lidt ’bid’. Når pastaen er færdig, sætter du et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.

              • Trin 26 af 26

                Bland spaghettien med kødboller og tomatsovs, og server med frisk basilikum, eventuelt parmesan, og dine grøntsager eller salat til.

            • Overblik

              • Print

                Beskrivelse

                Klassikeren fra "Lady og Vagabonden"... den mest romantiske scoreret! Den smager dog ikke ringere uden romantiske hundeøjne. 

                Server retten med gnavegrønt (f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk) eller en spidskålssalat fra GoCook – eller hvad du ellers har lyst til.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Tomatsovs:

                  • 4-5 løg
                  • 3 dåser/brikker hakkede tomater
                  • 3 gulerødder 
                  • 1 ½ squash 
                  • Evt. 1-2 små røde chilier
                  • 3 spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 2 knivspidser peber
                  • 2 tsk. tørret oregano eller timian
                  • ¾ tsk. sukker
                  • Evt. 2-3 tsk. æble- eller vineddike

                  Kødboller:

                  • 600 g. hakket oksekød
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • 2 æg
                  • 1 ½ dl hvedemel eller havregryn
                  • 2 knivspidser peber
                  • Ca. 2 ½ dl. mælk
                  • 3 fed hvidløg
                  • Evt. 1 ½ dl. frisk persille eller 4 ½ spsk. tørret 

                  Spaghetti:

                  • 4 l. vand
                  • 500-600 g. tørret spaghetti
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Drys:

                  • 1 ½ dl. frisk basilikum
                  • Evt. revet parmesanost

                  Tilbehør: 

                  • Gnavegrønt f.eks. gulerødder, snackpeber og agurk, eller en salat

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske 
                  • 1 teske 
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt 
                  • 1 lille skarp kniv 
                  • 1 rivejern 
                  • 1 dåseåbner 
                  • 1 stor gryde 
                  • 1 røreske
                  • 1 mellemstor skål 
                  • 1 kop
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 mellemstor gryde med låg 
                  • 1 hulske 
                  • 1 stavblender 
                  • 1 si/dørslag 
                  • 2 rene viskestykker 
                  • 1 saks 

                   

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Find alle ingredienser frem.
                  3. Tomatsovs: Start med at pille, og hakke løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Skyl squash, og gulerødder. Skæl gulerødderne, og riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
                  5. Åbn dåserne/brikkerne med tomat.
                  6. Vask chilien, hvis du vælger den. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
                  7. Hæld olie i en gryde, og varm op.
                  8. Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
                  9. Tilsæt de revne grøntsager, og eventuelt chili, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomaterne. Krydr med salt, peber og oregano/timian. Rør rundt.
                  10. Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Klik på videoen og se, hvordan man blender en suppe. Du kan bruge samme metode til tomatsovsen.
                  11. Kom gryden med tomatsovs tilbage på bluset, og lad den simre ved lav varme.
                  12. Kødboller: Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske eller med hænderne, til det bliver en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du laver kødboller.
                  13. Slå æggene ud i en kop først, og tilsæt dem derefter til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
                  14. Tilsæt havregryn (eller hvedemel) og peber. Rør det sammen.
                  15. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen har en passende konsistens (den må ikke være for flydende).
                  16. Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Bland det i farsen.
                  17. Frisk persille: Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 4 ½ spiseskeer. Kom den friske eller tørrede persille i farsen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  18. Smag tomatsovsen til med sukker og æbleeddike.
                  19. Spaghetti: Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt.
                  20. Form kødboller i hånden med en lille ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
                  21. Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Kom dem derefter over i tomatsovsen.
                  22. Tilsæt spaghettien, når alle kødboller er taget op, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).
                  23. Skyl frisk basilikum, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du hvordan du skyller krydderurter. Riv parmesanosten på et rivejern.
                  24. Skær eventuelt gnavegrønt eller lav en salat, mens spaghettien koger.
                  25. Test om spaghettien er "al dente" ved at smage på den efter kort afkøling. Det betyder at pastaen ikke skal være helt gennemkogt, men stadig have lidt ’bid’. Når pastaen er færdig, sætter du et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
                  26. Bland spaghettien med kødboller og tomatsovs, og server med frisk basilikum, eventuelt parmesan, og dine grøntsager eller salat til.