Spaghetti med kødboller og tomatsovs

Spaghetti med kødboller og tomatsovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Klassikeren fra "Lady og Vagabonden"... den mest romantiske scoreret! Den smager dog ikke ringere uden romantik, og er en fin hverdagsret, der kan nydes med venner og familie.

        Retten kan serveres med en grøn salat eller rucula med citronsaft og olivenolie.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3210 kJ / 767 kcal
        • Protein: 22 %
        • Kulhydrat: 50 %
        • Fedt: 28 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 21

        Mål alle ingredienserne af.

        Tomatsovs:

        • 2 løg
        • 1 dåse hakkede tomater
        • ¼ rød chili
        • ¼ dl olie
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. tørret oregano eller timian
        • ¼ tsk. sukker
        • Evt. 1 tsk æble- eller vineddike

        Kødboller:

        • 200 g. hakket oksekød
        • 1 tsk. groft salt
        • 1 æg
        • ½ dl hvedemel eller havregryn
        • 1 knivspids peber
        • Ca. 1 ¼ dl mælk
        • 1 fed hvidløg
        • Evt. lidt frisk persille

        Spaghetti:

        • 2 l vand
        • 200-250 g. tørret spaghetti
        • ½ tsk. salt

        Drys:

        • ½ dl frisk basilikum
        • Evt. revet parmesanost
      • Trin 3 af 21

        Tomatsovs: Start med at pille, og hakke løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 2 løg
      • Trin 4 af 21

        Åbn dåserne med tomat. Hæld dem i en si, og lad dem dryppe lidt af.

        • 1 dåse hakkede tomater
      • Trin 5 af 21

        Vask chilien. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ¼ rød chili
      • Trin 6 af 21

        Hæld olie i en gryde, og varm op.

        • ¼ dl olie
      • Trin 7 af 21

        Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

         

         

      • Trin 8 af 21

        Tilsæt chili, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomaterne. Krydr med salt, peber og oregano/timian. Rør rundt.

        • ¼ rød chili
        • ½ tsk. oregano eller timian
        • 1 knivspids peber
        • 1 knivspids salt
      • Trin 9 af 21

        Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Klik på metodevideoen og se, hvordan man blender en suppe. Du kan bruge samme metode til tomatsovsen.

      • Trin 10 af 21

        Kødboller: Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at køre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver kødboller.

        • 200 g. hakket oksekød
        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 11 af 21

        Slå ægget ud i en kop først, og tilsæt det derefter til kødet.

        • 1 æg
      • Trin 12 af 21

        Tilsæt hvedemel (eller havregryn) og peber. Rør det sammen.

        • ½ dl hvedemel eller havregryn
        • 1 knivspids peber
      • Trin 13 af 21

        Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen har en passende konsistens (den må ikke være for flydende).

        • Ca. 1 ¼ dl mælk
      • Trin 14 af 21

        Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Bland det i farsen.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 15 af 21

        Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 2 spiseskeer, og put det i farsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • Evt. lidt frisk persille
      • Trin 16 af 21

        Spaghetti: Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog.

        • 4 l vand
      • Trin 17 af 21

        Form kødboller i hånden med en lille ske, og put dem direkte ned i tomatsovsen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Kog tomatsovsen med kødbollerne i cirka 10 minutter, til kødbollerne er gennemstegte. Rør forsigtigt rundt imens, så kødbollerne vendes, og sovsen ikke brænder på.

      • Trin 18 af 21

        Smag sovsen til med sukker og æbleeddike.

        • ¼ tsk. sukker
        • 1 tsk. æble- eller vineddike
      • Trin 19 af 21

        Tilsæt salt til kogevandet. Tilsæt spaghettien, når vandet koger, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).

        • 2 tsk. groft salt
        • 200-250 g. tørret spaghetti
      • Trin 20 af 21

        Test om spaghettien er "al dente" ved at smage på den efter kort afkøling. Det betyder at pastaen ikke skal være helt gennemkogt, men stadig have lidt ’bid’. Når pastaen er færdig, sætter du et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.

      • Trin 21 af 21

        Bland spaghettien med kødboller og tomatsovs. Skyl frisk basilikum, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Brug samme metode som til persillen. Hak basilikum groft. Server retten drysset med hakket basilikum og revet parmesanost. Velbekomme!

        • ½ dl frisk basilikum
        • Evt. revet parmesanost
    • Overblik

      • Print

        Beskrivelse

        Klassikeren fra "Lady og Vagabonden"... den mest romantiske scoreret! Den smager dog ikke ringere uden romantik, og er en fin hverdagsret, der kan nydes med venner og familie.

        Retten kan serveres med en grøn salat eller rucula med citronsaft og olivenolie.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Tomatsovs:

          • 2 løg
          • 1 dåse hakkede tomater
          • ¼ rød chili
          • ¼ dl olie
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber
          • ½ tsk. tørret oregano eller timian
          • ¼ tsk. sukker
          • Evt. 1 tsk æble- eller vineddike

          Kødboller:

          • 200 g. hakket oksekød
          • 1 tsk. groft salt
          • 1 æg
          • ½ dl hvedemel eller havregryn
          • 1 knivspids peber
          • Ca. 1 ¼ dl mælk
          • 1 fed hvidløg
          • Evt. lidt frisk persille

          Spaghetti:

          • 2 l vand
          • 200-250 g. tørret spaghetti
          • ½ tsk. salt

          Drys:

          • ½ dl frisk basilikum
          • Evt. revet parmesanost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 dåseåbner
          • 1 si
          • 2 gryder
          • 1 røreske
          • 1 blender/foodprocessor
          • 1 skål
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 spiseske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tomatsovs: Start med at pille, og hakke løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Åbn dåserne med tomat. Hæld dem i en si, og lad dem dryppe lidt af.
          5. Vask chilien. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
          6. Hæld olie i en gryde, og varm op.
          7. Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          8. Tilsæt chili, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomaterne. Krydr med salt, peber og oregano/timian. Rør rundt.
          9. Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Klik på metodevideoen og se, hvordan man blender en suppe. Du kan bruge samme metode til tomatsovsen.
          10. Kødboller: Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at køre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver kødboller.
          11. Slå ægget ud i en kop først, og tilsæt det derefter til kødet.
          12. Tilsæt hvedemel (eller havregryn) og peber. Rør det sammen.
          13. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen har en passende konsistens (den må ikke være for flydende).
          14. Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Bland det i farsen.
          15. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 2 spiseskeer, og put det i farsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          16. Spaghetti: Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog.
          17. Form kødboller i hånden med en lille ske, og put dem direkte ned i tomatsovsen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Kog tomatsovsen med kødbollerne i cirka 10 minutter, til kødbollerne er gennemstegte. Rør forsigtigt rundt imens, så kødbollerne vendes, og sovsen ikke brænder på.
          18. Smag sovsen til med sukker og æbleeddike.
          19. Tilsæt salt til kogevandet. Tilsæt spaghettien, når vandet koger, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).
          20. Test om spaghettien er "al dente" ved at smage på den efter kort afkøling. Det betyder at pastaen ikke skal være helt gennemkogt, men stadig have lidt ’bid’. Når pastaen er færdig, sætter du et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
          21. Bland spaghettien med kødboller og tomatsovs. Skyl frisk basilikum, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Brug samme metode som til persillen. Hak basilikum groft. Server retten drysset med hakket basilikum og revet parmesanost. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Klassikeren fra "Lady og Vagabonden"... den mest romantiske scoreret! Den smager dog ikke ringere uden romantik, og er en fin hverdagsret, der kan nydes med venner og familie.

            Retten kan serveres med en grøn salat eller rucula med citronsaft og olivenolie.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3210 kJ / 767 kcal
            • Protein: 22 %
            • Kulhydrat: 50 %
            • Fedt: 28 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 21

            Mål alle ingredienserne af.

            Tomatsovs:

            • 3-4 løg
            • 2 dåser hakkede tomater
            • ½ rød chili
            • ½ dl olie
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 tsk. tørret oregano eller timian
            • ½ tsk. sukker
            • Evt. 1-2 tsk. æble- eller vineddike

            Kødboller:

            • 400 g. hakket oksekød
            • 2 tsk. groft salt
            • 1 æg
            • 1 dl hvedemel eller havregryn
            • 1 knivspids peber
            • Ca. 2 ½ dl mælk
            • 2 fed hvidløg
            • Evt. lidt frisk persille

            Spaghetti:

            • 4 l. vand
            • 400-500 g. tørret spaghetti
            • 1 tsk. salt

            Drys:

            • ½ dl basilikum
            • Evt. revet parmesanost
          • Trin 3 af 21

            Tomatsovs: Start med at pille, og hakke løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 3-4 løg
          • Trin 4 af 21

            Åbn dåserne med tomat. Hæld dem i en si, og lad dem dryppe lidt af.

            • 2 dåser hakkede tomater
          • Trin 5 af 21

            Vask chilien. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

            • ½ rød chili
          • Trin 6 af 21

            Hæld olie i en gryde, og varm op.

            • ½ dl olie
          • Trin 7 af 21

            Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

             

             

          • Trin 8 af 21

            Tilsæt chili, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomaterne. Krydr med salt, peber og oregano/timian. Rør rundt.

            • ½ rød chili
            • 1 tsk. oregano eller timian
            • 1 knivspids peber
            • 1 knivspids salt
          • Trin 9 af 21

            Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Klik på metodevideoen og se, hvordan man blender en suppe. Du kan bruge samme metode til tomatsovsen.

          • Trin 10 af 21

            Kødboller: Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at køre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver kødboller.

            • 400 g. hakket oksekød
            • 2 tsk. groft salt
          • Trin 11 af 21

            Slå ægget ud i en kop først, og tilsæt det derefter til kødet.

            • 1 æg
          • Trin 12 af 21

            Tilsæt hvedemel (eller havregryn) og peber. Rør det sammen.

            • 1 dl hvedemel eller havregryn
            • 1 knivspids friskkværnet peber
          • Trin 13 af 21

            Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen har en passende konsistens (den må ikke være for flydende).

            • Ca. 2 ½ dl mælk
          • Trin 14 af 21

            Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Bland det i farsen.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 15 af 21

            Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 3 spiseskeer, og put det i farsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • Evt. lidt frisk persille
          • Trin 16 af 21

            Spaghetti: Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog.

            • 4 l vand
          • Trin 17 af 21

            Form kødboller i hånden med en lille ske, og put dem direkte ned i tomatsovsen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Kog tomatsovsen med kødbollerne i cirka 10 minutter, til kødbollerne er gennemstegte. Rør forsigtigt rundt imens, så kødbollerne vendes, og sovsen ikke brænder på.

          • Trin 18 af 21

            Smag sovsen til med sukker og æbleeddike.

            • ½ tsk. sukker
            • 1-2 tsk. æble- eller vineddike
          • Trin 19 af 21

            Tilsæt salt til kogevandet. Tilsæt spaghettien, når vandet koger, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).

            • 4 tsk. groft salt
            • 400-500 g. tørret spaghetti
          • Trin 20 af 21

            Test om spaghettien er "al dente" ved at smage på den efter kort afkøling. Det betyder at pastaen ikke skal være helt gennemkogt, men stadig have lidt ’bid’. Når pastaen er færdig, sætter du et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.

          • Trin 21 af 21

            Bland spaghettien med kødboller og tomatsovs. Skyl frisk basilikum, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Brug samme metode som til persillen. Hak basilikum groft. Server retten drysset med hakket basilikum og revet parmesanost. Velbekomme!

            • 1 dl frisk basilikum
            • Evt. revet parmesanost
        • Overblik

          • Print

            Beskrivelse

            Klassikeren fra "Lady og Vagabonden"... den mest romantiske scoreret! Den smager dog ikke ringere uden romantik, og er en fin hverdagsret, der kan nydes med venner og familie.

            Retten kan serveres med en grøn salat eller rucula med citronsaft og olivenolie.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Tomatsovs:

              • 3-4 løg
              • 2 dåser hakkede tomater
              • ½ rød chili
              • ½ dl olie
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 tsk. tørret oregano eller timian
              • ½ tsk. sukker
              • Evt. 1-2 tsk. æble- eller vineddike

              Kødboller:

              • 400 g. hakket oksekød
              • 2 tsk. groft salt
              • 1 æg
              • 1 dl hvedemel eller havregryn
              • 1 knivspids peber
              • Ca. 2 ½ dl mælk
              • 2 fed hvidløg
              • Evt. lidt frisk persille

              Spaghetti:

              • 4 l. vand
              • 400-500 g. tørret spaghetti
              • 1 tsk. salt

              Drys:

              • ½ dl basilikum
              • Evt. revet parmesanost

               

              Køkkenredskaber

              • 2 gryder
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skål
              • 1 kop
              • 1 røreske
              • 1 håndmixer
              • 1 spiseske
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 si/sigte
              • 1 dåseåbner
              • 1 stavblender
              • 1 decilitermål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tomatsovs: Start med at pille, og hakke løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Åbn dåserne med tomat. Hæld dem i en si, og lad dem dryppe lidt af.
              5. Vask chilien. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
              6. Hæld olie i en gryde, og varm op.
              7. Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              8. Tilsæt chili, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomaterne. Krydr med salt, peber og oregano/timian. Rør rundt.
              9. Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Klik på metodevideoen og se, hvordan man blender en suppe. Du kan bruge samme metode til tomatsovsen.
              10. Kødboller: Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at køre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver kødboller.
              11. Slå ægget ud i en kop først, og tilsæt det derefter til kødet.
              12. Tilsæt hvedemel (eller havregryn) og peber. Rør det sammen.
              13. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen har en passende konsistens (den må ikke være for flydende).
              14. Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Bland det i farsen.
              15. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 3 spiseskeer, og put det i farsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              16. Spaghetti: Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog.
              17. Form kødboller i hånden med en lille ske, og put dem direkte ned i tomatsovsen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Kog tomatsovsen med kødbollerne i cirka 10 minutter, til kødbollerne er gennemstegte. Rør forsigtigt rundt imens, så kødbollerne vendes, og sovsen ikke brænder på.
              18. Smag sovsen til med sukker og æbleeddike.
              19. Tilsæt salt til kogevandet. Tilsæt spaghettien, når vandet koger, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).
              20. Test om spaghettien er "al dente" ved at smage på den efter kort afkøling. Det betyder at pastaen ikke skal være helt gennemkogt, men stadig have lidt ’bid’. Når pastaen er færdig, sætter du et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
              21. Bland spaghettien med kødboller og tomatsovs. Skyl frisk basilikum, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Brug samme metode som til persillen. Hak basilikum groft. Server retten drysset med hakket basilikum og revet parmesanost. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Klassikeren fra "Lady og Vagabonden"... den mest romantiske scoreret! Den smager dog ikke ringere uden romantik, og er en fin hverdagsret, der kan nydes med venner og familie.

                Retten kan serveres med en grøn salat eller rucula med citronsaft og olivenolie.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3210 kJ / 767 kcal
                • Protein: 22 %
                • Kulhydrat: 50 %
                • Fedt: 28 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 21

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 21

                Mål alle ingredienserne af.

                Tomatsovs:

                • 4-5 løg
                • 3 dåser hakkede tomater
                • 1-2 små røde chilier
                • ¾ dl olie
                • 2 knivspidser salt
                • 2 knivspidser peber
                • 2 tsk. tørret oregano eller timian
                • ¾ tsk. sukker
                • Evt. 2-3 tsk. æble- eller vineddike

                Kødboller:

                • 600 g. hakket oksekød
                • 3 tsk. groft salt
                • 2 æg
                • 1 ½ dl hvedemel eller havregryn
                • 2 knivspidser peber
                • Ca. 3 dl mælk
                • 3 fed hvidløg
                • Evt. lidt frisk persille

                Spaghetti:

                • 6 l. vand
                • 500-600 g. tørret spaghetti
                • 1 ½ tsk. salt

                Drys:

                • 1 ½ dl frisk basilikum
                • Evt. revet parmesanost
              • Trin 3 af 21

                Tomatsovs: Start med at pille, og hakke løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3-4 løg
              • Trin 4 af 21

                Åbn dåserne med tomat. Hæld dem i en si, og lad dem dryppe lidt af.

                • 3 dåser hakkede tomater
              • Trin 5 af 21

                Vask chilien. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

                • 1-2 små røde chilier
              • Trin 6 af 21

                Hæld olie i en gryde, og varm op.

                • ¾ dl olie
              • Trin 7 af 21

                Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

                 

                 

              • Trin 8 af 21

                Tilsæt chili, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomaterne. Krydr med salt, peber og oregano/timian. Rør rundt.

                • 1-2 små røde chilier
                • 2 tsk. oregano eller timian
                • 2 knivspidser peber
                • 2 knivspidser salt
              • Trin 9 af 21

                Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Klik på metodevideoen og se, hvordan man blender en suppe. Du kan bruge samme metode til tomatsovsen.

              • Trin 10 af 21

                Kødboller: Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at køre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver kødboller.

                • 400 g. hakket oksekød
                • 2 tsk. groft salt
              • Trin 11 af 21

                Slå æggene ud i en kop først, og tilsæt dem derefter til kødet.

                • 2 æg
              • Trin 12 af 21

                Tilsæt hvedemel (eller havregryn) og peber. Rør det sammen.

                • 1 ½ dl hvedemel eller havregryn
                • 2 knivspidser peber
              • Trin 13 af 21

                Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen har en passende konsistens (den må ikke være for flydende).

                • Ca. 2 ½ dl mælk
              • Trin 14 af 21

                Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Bland det i farsen.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 15 af 21

                Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 4 spiseskeer, og put det i farsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • Evt. lidt frisk persille
              • Trin 16 af 21

                Spaghetti: Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog.

              • Trin 17 af 21

                Form kødboller i hånden med en lille ske, og put dem direkte ned i tomatsovsen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Kog tomatsovsen med kødbollerne i cirka 10 minutter, til kødbollerne er gennemstegte. Rør forsigtigt rundt imens, så kødbollerne vendes, og sovsen ikke brænder på.

              • Trin 18 af 21

                Smag sovsen til med sukker og æbleeddike.

                • 1 tsk. sukker
                • 2-3 tsk. æble- eller vineddike
              • Trin 19 af 21

                Tilsæt salt til kogevandet. Tilsæt spaghettien, når vandet koger, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).

                • 4 tsk. groft salt
                • 500-600 g. tørret spaghetti
              • Trin 20 af 21

                Test om spaghettien er "al dente" ved at smage på den efter kort afkøling. Det betyder at pastaen ikke skal være helt gennemkogt, men stadig have lidt ’bid’. Når pastaen er færdig, sætter du et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.

              • Trin 21 af 21

                Bland spaghettien med kødboller og tomatsovs. Skyl frisk basilikum, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Brug samme metode som til persillen. Hak basilikum groft. Server retten drysset med hakket basilikum og revet parmesanost. Velbekomme!

                • 1 ½ dl basilikum
                • Evt. revet parmesanost
            • Overblik

              • Print

                Beskrivelse

                Klassikeren fra "Lady og Vagabonden"... den mest romantiske scoreret! Den smager dog ikke ringere uden romantik, og er en fin hverdagsret, der kan nydes med venner og familie.

                Retten kan serveres med en grøn salat eller rucula med citronsaft og olivenolie.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Tomatsovs:

                  • 4-5 løg
                  • 3 dåser hakkede tomater
                  • 1-2 små røde chilier
                  • ¾ dl olie
                  • 2 knivspidser salt
                  • 2 knivspidser peber
                  • 2 tsk. tørret oregano eller timian
                  • ¾ tsk. sukker
                  • Evt. 2-3 tsk. æble- eller vineddike

                  Kødboller:

                  • 600 g. hakket oksekød
                  • 3 tsk. groft salt
                  • 2 æg
                  • 1 ½ dl hvedemel eller havregryn
                  • 2 knivspidser peber
                  • Ca. 3 dl mælk
                  • 3 fed hvidløg
                  • Evt. lidt frisk persille

                  Spaghetti:

                  • 6 l. vand
                  • 500-600 g. tørret spaghetti
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Drys:

                  • 1 ½ dl frisk basilikum
                  • Evt. revet parmesanost

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 2 store gryder
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skål
                  • 1 kop
                  • 1 røreske
                  • 1 håndmixer
                  • 1 spiseske
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 si/sigte
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 blender/foodprocessor
                  • 1 spiseske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tomatsovs: Start med at pille, og hakke løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Åbn dåserne med tomat. Hæld dem i en si, og lad dem dryppe lidt af.
                  5. Vask chilien. Flæk den på langs, og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak den fint. Vask hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
                  6. Hæld olie i en gryde, og varm op.
                  7. Tilsæt løgene, og svits ved middel varme. Svits i cirka 3 minutter under omrøring. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  8. Tilsæt chili, og svits i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomaterne. Krydr med salt, peber og oregano/timian. Rør rundt.
                  9. Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend tomatsovsen med en stavblender. Klik på metodevideoen og se, hvordan man blender en suppe. Du kan bruge samme metode til tomatsovsen.
                  10. Kødboller: Put kød og salt i en skål. Rør kødet med en grydeske, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at køre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver kødboller.
                  11. Slå æggene ud i en kop først, og tilsæt dem derefter til kødet.
                  12. Tilsæt hvedemel (eller havregryn) og peber. Rør det sammen.
                  13. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen har en passende konsistens (den må ikke være for flydende).
                  14. Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Bland det i farsen.
                  15. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, til du har cirka 4 spiseskeer, og put det i farsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  16. Spaghetti: Hæld vand i en ny gryde, kom låg på, og bring vandet i kog.
                  17. Form kødboller i hånden med en lille ske, og put dem direkte ned i tomatsovsen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Kog tomatsovsen med kødbollerne i cirka 10 minutter, til kødbollerne er gennemstegte. Rør forsigtigt rundt imens, så kødbollerne vendes, og sovsen ikke brænder på.
                  18. Smag sovsen til med sukker og æbleeddike.
                  19. Tilsæt salt til kogevandet. Tilsæt spaghettien, når vandet koger, og kog spaghettien uden låg i 10-12 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).
                  20. Test om spaghettien er "al dente" ved at smage på den efter kort afkøling. Det betyder at pastaen ikke skal være helt gennemkogt, men stadig have lidt ’bid’. Når pastaen er færdig, sætter du et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.
                  21. Bland spaghettien med kødboller og tomatsovs. Skyl frisk basilikum, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Brug samme metode som til persillen. Hak basilikum groft. Server retten drysset med hakket basilikum og revet parmesanost. Velbekomme!