- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Elsker du italiensk mad, så elsker du sikkert også spaghetti carbonara. En enkel cremet ret, som kan laves på næsten ingen tid.
Tip: Hvis din pasta bliver klistret og stiv inden servering, kan du bløde den op på en stegepande med lidt varm mælk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti carbonara
Bacon:
125 g. bacon i skiver
190 g. bacon i skiver
65 g. bacon i skiver
Pasta:
400 g. spaghetti
600 g. spaghetti
200 g. spaghetti
4 l. vand
6 l. vand
2 l. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Sovs:
3 æg
4 ½ æg
1 ½ æg
175 g. revet ost
260 g. revet ost
85 g. revet ost
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 ½ dl. piskefløde
2 ¼ dl. piskefløde
¾ dl. piskefløde
5 kugler frossent spinat
7 ½ kugler frossent spinat
2 ½ kugler frossent spinat
2 tsk. oregano, tørret
3 tsk. oregano, tørret
1 tsk. oregano, tørret
1 stk. salt
1 ½ stk. salt
½ stk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Frisk basilikum til pynt
Bacon
Spaghetti
Vand
Salt
Æg
Revet ost
Hvidløg
Piskefløde
Spinat
Oregano (tørret)
Peber
Basilikum
Køkkenredskaber: til spaghetti carbonara
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 spatel
1 tallerken
Madpapir
1 stor gryde
1 grydelåg
1 dørslag
1 lille skål
1 gaffel
1 dyb stegepande
1 stegepande
1 stegepande
1 hvidløgspresser
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Spatel
Middagstallerken
Madpapir
Stor gryde
Grydelåg
Dørslag
Lille røreskål
Gaffel
Stegepande
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pasta:
3.
Steg bacon:
4.
5.
6.
Pasta - fortsat:
7.
Sovs:
8.
Slå et æg ud i et glas, og hæld det op i en skål. Gentag måde med de andre æg. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas, og hæld det op i en skål. Gentag måde med de andre æg. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Se videoen.
9.
10.
Pil, og pres hvidløgsfeddene ned i en stegepande. Tænd ikke for stegepanden endnu. Se videoen.
Pil, og pres hvidløgsfeddene ned i en stegepande. Tænd ikke for stegepanden endnu. Se videoen.
11.
12.
13.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3325 kJ / 795 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 21,2 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer