Sød chilisovs
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Mon du også hører til “vi-elsker-sød-chilisovs-klubben”? Det er mega nemt at lave selv! Og det smager som den søde chilisauce, du køber på flaske. Ingen hokus pokus! Bare 10 minutter, og så er der chilisauce til køleren.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 410 kJ / 98 kcal
- Kulhydrat: 100 %
Film
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Se filmen, hvor Micki laver sød chilisovs.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 410 kJ / 98 kcal
- Kulhydrat: 100 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ½ chili
- 2 dl. vand
- 2 tsk. majs-stivelse
- 2 spsk. lys eddike (f.eks. lys lager-eddike)
- 1 dl. sukker
- ½ tsk. salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 2 spiseskeer
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 plastikhandske eller en plastikpose
- Køkkenrulle
- 1 lille gryde med låg
- 1 piskeris
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 8
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
- Trin 2 af 8
Find alle ingredienserne frem.
- ½ chili
- 2 dl. vand
- 2 tsk. majs-stivelse
- 2 spsk. lys eddike (f.eks. lys lager-eddike)
- 1 dl. sukker
- ½ tsk. salt
- Trin 3 af 8
Skyl chilien. Skær et lille stykke af og smag forsigtigt på det. Hvis den er meget stærk, skal du kun bruge en kvart. Hvis den smager mere som rød peber, skal du bruge en halv.
- ½ chili
- Trin 4 af 8
Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
- Trin 5 af 8
Kom chili, vand, majs-stivelse, eddike, sukker og salt i en lille gryde. Pisk det godt sammen med et piskeris, til der ikke er nogen klumper.
- 2 dl. vand
- 2 tsk. majs-stivelse
- 2 spsk. lys eddike (f.eks. lys lager-eddike)
- 1 dl. sukker
- ½ tsk. salt
- Trin 6 af 8
Tænd for høj varme og bring chilisovsen i kog, mens du pisker hele tiden. Så snart det begynder at blive tykt, skruer du ned på lav varme.
- Trin 7 af 8
Læg låg på, og lad den søde chilisovs varme i 5 minutter.
- Trin 8 af 8
Hvis den er blevet for tyk, kan du komme 1 spsk. koldt vand i og røre rundt.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Mon du også hører til “vi-elsker-sød-chilisovs-klubben”? Det er mega nemt at lave selv! Og det smager som den søde chilisauce, du køber på flaske. Ingen hokus pokus! Bare 10 minutter, og så er der chilisauce til køleren.
Du skal bruge
Ingredienser
- ½ chili
- 2 dl. vand
- 2 tsk. majs-stivelse
- 2 spsk. lys eddike (f.eks. lys lager-eddike)
- 1 dl. sukker
- ½ tsk. salt
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 2 spiseskeer
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 plastikhandske eller en plastikpose
- Køkkenrulle
- 1 lille gryde med låg
- 1 piskeris
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skyl chilien. Skær et lille stykke af og smag forsigtigt på det. Hvis den er meget stærk, skal du kun bruge en kvart. Hvis den smager mere som rød peber, skal du bruge en halv.
- Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
- Kom chili, vand, majs-stivelse, eddike, sukker og salt i en lille gryde. Pisk det godt sammen med et piskeris, til der ikke er nogen klumper.
- Tænd for høj varme og bring chilisovsen i kog, mens du pisker hele tiden. Så snart det begynder at blive tykt, skruer du ned på lav varme.
- Læg låg på, og lad den søde chilisovs varme i 5 minutter.
- Hvis den er blevet for tyk, kan du komme 1 spsk. koldt vand i og røre rundt.
-