1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Grill og bålmad>
  5. Salat med grillet vandmelon og feta

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Grillet vandmelon:

3.

Tænd grillen. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig.
Tænd grillen. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig.
Tænd grillen. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig.

4.

Skær vandmelonen i halve med en skarp kniv. Få eventuelt en voksen til at hjælpe, da den godt kan være lidt hård at skære i.
Skær vandmelonen i kvarte med en skarp kniv. Få eventuelt en voksen til at hjælpe, da den godt kan være lidt hård at skære i.

5.

Læg den ene halve vandmelon med den flade side ned mod et skærebræt (altså den røde side), og skær den i skiver. Del hver skive i 2, så du får en masse trekanter (se på billedet).
Læg det ene kvarte stykke vandmelon med den flade side ned mod et skærebræt (altså den røde side), og skær den i skiver. Del hver skive i 2, så du får en masse trekanter (se på billedet).
Læg det ene kvarte stykke vandmelon med den flade side ned mod et skærebræt (altså den røde side), og skær den i skiver. Del hver skive i 2, så du får en masse trekanter (se på billedet).

6.

Når grillen er varm, lægger du vandmelonskiverne på grillen, uden at de dækker hinanden.

7.

Vend skiverne med en grilltang eller gaffel efter 1-2 minutter. Vandmelonen skal have fået fine grill-striber.

8.

Grill vandmelonskiverne yderligere i 1-2 minutter på den anden side. Læg forsigtigt vandmelonskiverne på et fad.

Saml salat:

9.

Smuldr fetaosten mellem hænderne ud over de grillede stykker vandmelon.

10.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke.
Se videoen.

11.

Klip persillen hen over vandmelon og feta med en ren saks. Klip så småt som muligt.

12.

Serveres straks. Velbekomme.
Serveres straks. Velbekomme.
Serveres straks. Velbekomme.

Næringsindhold per portion

Energi: 421 kJ / 101 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 33 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 3,1 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min