Rød pesto

Rød pesto

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Giv dine sandwich eller en pasta-ret nyt liv med en hjemmelavet pesto.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 425 kJ / 102 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 12 %
        • Fedt: 81 %
        • Heraf mættet fedt: 1,4 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 7

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 7

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 fed hvidløg
        • 1 dl. parmesanost
        • 1 dl. soltørrede tomater i olie
        • ½ dl. mandler
        • 1 ¼ dl. olie (brug eventuelt olien fra de soltørrede tomater)
        • 1 knivspids salt
      • Trin 3 af 7

        Tag et skærebræt og en kniv frem. Pil hvidløget.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 4 af 7

        Tag et rivejern frem. Riv parmesanost på den fine side af rivejernet, til du har cirka 1 deciliter.

        • 1 dl. parmesanost
      • Trin 5 af 7

        Stil en lille skål ned i vasken. Læg en si over skålen. Tag 1 deciliter soltørrede tomater op af glasset. Læg dem i sien, og lad dem dryppe af, så olien drypper ned i skålen.

        • 1 dl. soltørrede tomater i olie
      • Trin 6 af 7

        Kom soltørrede tomater, mandler, hvidløg og olie (eventuelt olien fra de soltørrede tomater) i en blender. Blend, til massen er uden klumper.

        • ½ dl. mandler
        • 1 ¼ dl. olie (brug eventuelt olien fra de soltørrede tomater)
      • Trin 7 af 7

        Tilsæt parmesanost, og smag til med lidt salt.

        • 1 knivspids salt
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Giv dine sandwich eller en pasta-ret nyt liv med en hjemmelavet pesto.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 fed hvidløg
          • 1 dl. parmesanost
          • 1 dl. soltørrede tomater i olie
          • ½ dl. mandler
          • 1 ¼ dl. olie (brug eventuelt olien fra de soltørrede tomater)
          • 1 knivspids salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv  
          • 1 rivejern
          • 1 blender eller foodprocessor

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag et skærebræt og en kniv frem. Pil hvidløget.
          4. Tag et rivejern frem. Riv parmesanost på den fine side af rivejernet, til du har cirka 1 deciliter.
          5. Stil en lille skål ned i vasken. Læg en si over skålen. Tag 1 deciliter soltørrede tomater op af glasset. Læg dem i sien, og lad dem dryppe af, så olien drypper ned i skålen.
          6. Kom soltørrede tomater, mandler, hvidløg og olie (eventuelt olien fra de soltørrede tomater) i en blender. Blend, til massen er uden klumper.
          7. Tilsæt parmesanost, og smag til med lidt salt.