Pita med kylling

Pita med kylling

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Mangler du inspiration til madpakken eller nem aftensmad, så lav hjemmelavede pitabrød med kylling. Du kan følge opskriften eller lave fyldet af de grøntsager, du lige har i køleskabet.

        Tip: Hvis du har længere tid til at lade dejen hæve, så kan du skifte noget af hvedemelet ud med grahamsmel. Lad så din dej hæve i cirka 1 time.

        Opskriften giver cirka 4 pitabrød.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1376 kJ / 329 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 65 %
        • Fedt: 17 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 24

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker hænder.

      • Trin 2 af 24

        Mål alle ingredienserne af.

        Pitabrød: 

        • 1 ¼ dl lunkent vand
        • 25 g. gær
        • 50 g. grahamsmel 
        • ¼ tsk. salt 
        • 150 g. hvedemel
        • ½ dl. hvedemel til æltning

        Fyld:

        • ¼ agurk
        • 1 tomat
        • ¼ iceberghoved
        • ½ dåse majs
        • ½ spsk. olie
        • ½ kyllingebryst

        Dressing: 

        • ½ dl. persille
        • 1 dl. yoghurt naturel
        • ½ knivspids salt 
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 24

        Tag en gryde frem. Hæld vand i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt.

        • 1 ¼ dl lunkent vand
      • Trin 4 af 24

        Tag en stor skål frem. Hæld vandet over i skålen. Smuldr gæren i vandet, og rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.

        • 25 g. gær
      • Trin 5 af 24

        Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.

        • 50 g. grahamsmel 
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 6 af 24

        Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.

        • 150 g. hvedemel
        • ½ dl hvedemel til æltning
      • Trin 7 af 24

        Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter en dej.

      • Trin 8 af 24

        Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.

      • Trin 9 af 24

        Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.

      • Trin 10 af 24

        Tænd ovnen på 240 grader varmluft.

      • Trin 11 af 24

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 12 af 24

        Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke rund og flad med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver pitabrød.

        • ½ dl hvedemel til æltning
      • Trin 13 af 24

        Læg de 4 pitabrød på bagepladen.

      • Trin 14 af 24

        Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.

      • Trin 15 af 24

        Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne både ovenpå og nedenunder. Mens pitabrødene er i ovnen, kan du gøre fyldet klar.

      • Trin 16 af 24

        Tag pitabrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist. Dæk dem til med et rent viskestykke.

      • Trin 17 af 24

        Lav fyld: Tag et skærebræt og en kniv frem. Skyl agurk, tomat og icebergsalat, og skær dem i små stykker.

        • ¼ agurk
        • 1 tomat
        • ¼ iceberghoved
      • Trin 18 af 24

        Tag et dørslag frem. Hæld majsene i dørslaget, og lad dem dryppe af.

        • ½ dåse majs
      • Trin 19 af 24

        Lav dressing: Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl. persille
      • Trin 20 af 24

        Tag en skål frem. Hak persillen, og kom den i skålen.

      • Trin 21 af 24

        Kom yoghurt op i skålen med persille. Smag din dressing til med salt og peber.

        • 1 dl. yoghurt naturel
        • ½ knivspids salt 
        • ½ knivspids peber
      • Trin 22 af 24

        Tag et skærebræt og en kniv frem, og skær kyllingebrystet i små tern.

        • ½ kyllingebryst
      • Trin 23 af 24

        Tag en stegepande frem, varm den op, og tilsæt olien. Steg kyllingeternene, til de er lysebrune og gennemstegte. Vend kyllingeternene undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 24 af 24

        Kom agurk, tomater, icebergsalat, majs og kylling i pitabrødene, og servér med dressingen ved siden af.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mangler du inspiration til madpakken eller nem aftensmad, så lav hjemmelavede pitabrød med kylling. Du kan følge opskriften eller lave fyldet af de grøntsager, du lige har i køleskabet.

        Tip: Hvis du har længere tid til at lade dejen hæve, så kan du skifte noget af hvedemelet ud med grahamsmel. Lad så din dej hæve i cirka 1 time.

        Opskriften giver cirka 4 pitabrød.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pitabrød: 

          • 1 ¼ dl lunkent vand
          • 25 g. gær
          • 50 g. grahamsmel 
          • ¼ tsk. salt 
          • 150 g. hvedemel
          • ½ dl. hvedemel til æltning

          Fyld:

          • ¼ agurk
          • 1 tomat
          • ¼ iceberghoved
          • ½ dåse majs
          • ½ kyllingebryst
          • ½ spsk. olie

          Dressing: 

          • ½ dl. persille
          • 1 dl. yoghurt naturel
          • ½ knivspids salt 
          • ½ knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt 
          • 1 lille gryde
          • 1 stor skål
          • 1 teske
          • 1 decilitermål 
          • 1 røreske
          • 1 kagerulle
          • Bageplade 
          • Bagepapir
          • Bagerist
          • 1 rent viskestykke 
          • 3 skærebrætter
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 store skarpe knive
          • 1 dørslag
          • 1 lille skål
          • 1 spiseske
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker hænder.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en gryde frem. Hæld vand i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt.
          4. Tag en stor skål frem. Hæld vandet over i skålen. Smuldr gæren i vandet, og rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.
          5. Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
          6. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.
          7. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter en dej.
          8. Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.
          9. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.
          10. Tænd ovnen på 240 grader varmluft.
          11. Kom bagepapir på en bageplade.
          12. Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke rund og flad med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver pitabrød.
          13. Læg de 4 pitabrød på bagepladen.
          14. Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.
          15. Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne både ovenpå og nedenunder. Mens pitabrødene er i ovnen, kan du gøre fyldet klar.
          16. Tag pitabrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist. Dæk dem til med et rent viskestykke.
          17. Lav fyld: Tag et skærebræt og en kniv frem. Skyl agurk, tomat og icebergsalat, og skær dem i små stykker.
          18. Tag et dørslag frem. Hæld majsene i dørslaget, og lad dem dryppe af.
          19. Lav dressing: Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          20. Tag en skål frem. Hak persillen, og kom den i skålen.
          21. Kom yoghurt op i skålen med persille. Smag din dressing til med salt og peber.
          22. Tag et skærebræt og en kniv frem, og skær kyllingebrystet i små tern.
          23. Tag en stegepande frem, varm den op, og tilsæt olien. Steg kyllingeternene, til de er lysebrune og gennemstegte. Vend kyllingeternene undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
          24. Kom agurk, tomater, icebergsalat, majs og kylling i pitabrødene, og servér med dressingen ved siden af.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Mangler du inspiration til madpakken eller nem aftensmad, så lav hjemmelavede pitabrød med kylling. Du kan følge opskriften eller lave fyldet af de grøntsager, du lige har i køleskabet.

            Tip: Hvis du har længere tid til at lade dejen hæve, så kan du skifte noget af hvedemelet ud med grahamsmel. Lad så din dej hæve i cirka 1 time.

            Opskriften giver cirka 8 pitabrød.

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 1376 kJ / 329 kcal
            • Protein: 19 %
            • Kulhydrat: 65 %
            • Fedt: 17 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 24

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker hænder.

          • Trin 2 af 24

            Mål alle ingredienserne af.

            Pitabrød:

            • 2 ½ dl lunkent vand
            • 50 g. gær
            • 100 g. grahamsmel 
            • ½ tsk. salt 
            • 300 g. hvedemel
            • 1 dl. hvedemel til æltning

            Fyld:

            • ½ agurk
            • 2 tomater
            • 1 ds. majs
            • ½ iceberghoved
            • 1 kyllingebryst

            Dressing:

            • 1 dl. persille
            • 2 dl. yoghurt naturel
            • 1 knivspids salt 
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 24

            Tag en gryde frem. Hæld vandet i gryden, og varm det, til det er fingervarmt.

            • 2 ½ dl lunkent vand
          • Trin 4 af 24

            Tag en stor skål frem. Hæld vandet over i skålen. Smuldr gæren i vandet, og rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.

            • 50 g. gær
          • Trin 5 af 24

            Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.

            • 100 g. grahamsmel 
            • ½ tsk. salt 
          • Trin 6 af 24

            Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.

            • 300 g. hvedemel
            • 1 dl hvedemel til æltning
          • Trin 7 af 24

            Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter en dej.

          • Trin 8 af 24

            Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.

          • Trin 9 af 24

            Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.

          • Trin 10 af 24

            Tænd ovnen på 240 grader varmluft.

          • Trin 11 af 24

            Kom bagepapir på en bageplade.

          • Trin 12 af 24

            Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke rund og flad med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver pitabrød.

            • 1 dl hvedemel til æltning
          • Trin 13 af 24

            Læg de 8 pitabrød på bagepladen.

          • Trin 14 af 24

            Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.

          • Trin 15 af 24

            Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne både ovenpå og nedenunder. Mens pitabrødene er i ovnen, kan du gøre fyldet klar.

          • Trin 16 af 24

            Tag pitabrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist. Dæk dem til med et rent viskestykke.

          • Trin 17 af 24

            Lav fyld: Tag et skærebræt og en kniv frem. Skyl agurk, tomat og icebergsalat, og skær dem i små stykker.

            • ½ agurk
            • 2 tomater
            • ½ iceberghoved
          • Trin 18 af 24

            Tag et dørslag frem. Hæld majsene i dørslaget, og lad dem dryppe af.

            • 1 dåse majs
          • Trin 19 af 24

            Lav dressing: Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl. persille
          • Trin 20 af 24

            Tag en skål frem. Hak persillen, og kom den i skålen.

          • Trin 21 af 24

            Kom yoghurt op i skålen med persille. Smag din dressing til med salt og peber.

            • 2 dl. yoghurt naturel
            • 1 knivspids salt 
            • 1 knivspids peber
          • Trin 22 af 24

            Tag et skærebræt og en kniv frem, og skær kyllingebrystet i små tern.

            • 1 kyllingebryst
          • Trin 23 af 24

            Tag en stegepande frem, varm den op, og tilsæt olie. Steg kyllingeternene, til de er lysebrune og gennemstegte. Vend kyllingeternene undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.

          • Trin 24 af 24

            Kom agurk, tomater, icebergsalat, majs og kylling i pitabrødene, og servér med dressingen ved siden af.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mangler du inspiration til madpakken eller nem aftensmad, så lav hjemmelavede pitabrød med kylling. Du kan følge opskriften eller lave fyldet af de grøntsager, du lige har i køleskabet.

            Tip: Hvis du har længere tid til at lade dejen hæve, så kan du skifte noget af hvedemelet ud med grahamsmel. Lad så din dej hæve i cirka 1 time.

            Opskriften giver cirka 8 pitabrød.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Pitabrød: 

              • 2 ½ dl lunkent vand
              • 50 g. gær
              • 100 g. grahamsmel 
              • ½ tsk. salt 
              • 300 g. hvedemel
              • 1 dl. hvedemel til æltning

              Fyld: 

              • ½ agurk
              • 2 tomater
              • ½ iceberghoved
              • 1 dåse majs
              • 1 kyllingebryst
              • 1 spsk. olie

              Dressing: 

              • 1 dl. persille
              • 2 dl. yoghurt naturel
              • 1 knivspids salt 
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt 
              • 1 lille gryde
              • 1 stor skål
              • 1 teske
              • 1 decilitermål 
              • 1 røreske
              • 1 kagerulle
              • Bageplade 
              • Bagepapir
              • Bagerist
              • 1 rent viskestykke 
              • 3 skærebrætter
              • 1 lille skarp kniv
              • 2 store skarpe knive
              • 1 dørslag
              • 1 lille skål
              • 1 spiseske
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker hænder.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tag en gryde frem. Hæld vandet i gryden, og varm det, til det er fingervarmt.
              4. Tag en stor skål frem. Hæld vandet over i skålen. Smuldr gæren i vandet, og rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.
              5. Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
              6. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.
              7. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter en dej.
              8. Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.
              9. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.
              10. Tænd ovnen på 240 grader varmluft.
              11. Kom bagepapir på en bageplade.
              12. Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke rund og flad med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver pitabrød.
              13. Læg de 8 pitabrød på bagepladen.
              14. Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.
              15. Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne både ovenpå og nedenunder. Mens pitabrødene er i ovnen, kan du gøre fyldet klar.
              16. Tag pitabrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist. Dæk dem til med et rent viskestykke.
              17. Lav fyld: Tag et skærebræt og en kniv frem. Skyl agurk, tomat og icebergsalat, og skær dem i små stykker.
              18. Tag et dørslag frem. Hæld majsene i dørslaget, og lad dem dryppe af.
              19. Lav dressing: Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              20. Tag en skål frem. Hak persillen, og kom den i skålen.
              21. Kom yoghurt op i skålen med persille. Smag din dressing til med salt og peber.
              22. Tag et skærebræt og en kniv frem, og skær kyllingebrystet i små tern.
              23. Tag en stegepande frem, varm den op, og tilsæt olie. Steg kyllingeternene, til de er lysebrune og gennemstegte. Vend kyllingeternene undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
              24. Kom agurk, tomater, icebergsalat, majs og kylling i pitabrødene, og servér med dressingen ved siden af.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Mangler du inspiration til madpakken eller nem aftensmad, så lav hjemmelavede pitabrød med kylling. Du kan følge opskriften eller lave fyldet af de grøntsager, du lige har i køleskabet.

                Tip: Hvis du har længere tid til at lade dejen hæve, så kan du skifte noget af hvedemelet ud med grahamsmel. Lad så din dej hæve i cirka 1 time.

                Opskriften giver cirka 12 pitabrød.

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 1376 kJ / 329 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 65 %
                • Fedt: 17 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 24

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker hænder.

              • Trin 2 af 24

                Mål alle ingredienserne af.

                Pitabrød: 

                • 3 ¾ dl lunkent vand
                • 75 g. gær
                • 150 g. grahamsmel 
                • ¾ tsk. salt 
                • 450 g. hvedemel
                • 1 ½ dl. hvedemel til æltning

                Fyld: 

                • ¾ agurk
                • 3 tomater
                • ¾ iceberghoved
                • 1 ½ dåse majs
                • 1 ½ kyllingebryst
                • 1 ½ spsk. olie

                Dressing: 

                • 1 ½ dl. persille
                • 3 dl. yoghurt naturel
                • 1 ½ knivspids salt 
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 24

                Tag en gryde frem. Hæld vand i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt.

                • 3 ¾ dl lunkent vand
              • Trin 4 af 24

                Tag en stor skål frem. Hæld vandet over i skålen. Smuldr gæren i vandet, og rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.

                • 75 g. gær
              • Trin 5 af 24

                Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.

                • 150 g. grahamsmel 
                • ¾ tsk. salt 
              • Trin 6 af 24

                Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.

                • 450 g. hvedemel
                • 1 ½ dl hvedemel til æltning
              • Trin 7 af 24

                Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter en dej.

              • Trin 8 af 24

                Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.

              • Trin 9 af 24

                Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.

              • Trin 10 af 24

                Tænd ovnen på 240 grader varmluft.

              • Trin 11 af 24

                Kom bagepapir på en bageplade.

              • Trin 12 af 24

                Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke rund og flad med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver pitabrød.

                • 1 ½ dl hvedemel til æltning
              • Trin 13 af 24

                Læg de 12 pitabrød på bagepladen.

              • Trin 14 af 24

                Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.

              • Trin 15 af 24

                Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne både ovenpå og nedenunder. Mens pitabrødene er i ovnen, kan du gøre fyldet klar.

              • Trin 16 af 24

                Tag pitabrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist. Dæk dem til med et rent viskestykke.

              • Trin 17 af 24

                Lav fyld: Tag et skærebræt og en kniv frem. Skyl agurk, tomat og icebergsalat, og skær dem i små stykker.

                • ¾ agurk
                • 3 tomater
                • ¾ iceberghoved
              • Trin 18 af 24

                Tag et dørslag frem. Hæld majsene i dørslaget, og lad dem dryppe af.

                • 1 ½ dåse majs
              • Trin 19 af 24

                Lav dressing: Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 20 af 24

                Tag en skål frem. Hak persillen, og kom den i skålen.

                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 21 af 24

                Kom yoghurt op i skålen med persille. Smag din dressing til med salt og peber.

                • 3 dl. yoghurt naturel
                • 1 ½ knivspids salt 
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 22 af 24

                Tag et skærebræt og en kniv frem, og skær kyllingebrystet i små tern.

                • 1 ½ kyllingebryst
              • Trin 23 af 24

                Tag en stegepande frem, varm den op, og tilsæt olien. Steg kyllingeternene, til de er lysebrune og gennemstegte. Vend kyllingeternene undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 24 af 24

                Kom agurk, tomater, icebergsalat, majs og kylling i pitabrødene, og servér med dressingen ved siden af.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mangler du inspiration til madpakken eller nem aftensmad, så lav hjemmelavede pitabrød med kylling. Du kan følge opskriften eller lave fyldet af de grøntsager, du lige har i køleskabet.

                Tip: Hvis du har længere tid til at lade dejen hæve, så kan du skifte noget af hvedemelet ud med grahamsmel. Lad så din dej hæve i cirka 1 time.

                Opskriften giver cirka 12 pitabrød.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Pitabrød: 

                  • 3 ¾ dl lunkent vand
                  • 75 g. gær
                  • 150 g. grahamsmel 
                  • ¾ tsk. salt 
                  • 450 g. hvedemel
                  • 1 ½ dl. hvedemel til æltning

                  Fyld: 

                  • ¾ agurk
                  • 3 tomater
                  • ¾ iceberghoved
                  • 1 ½ dåse majs
                  • 1 ½ kyllingebryst
                  • 1 ½ spsk. olie

                  Dressing:

                  • 1 ½ dl. persille
                  • 3 dl. yoghurt naturel
                  • 1 ½ knivspids salt 
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt 
                  • 1 lille gryde
                  • 1 stor skål
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål 
                  • 1 røreske
                  • 1 kagerulle
                  • Bageplade 
                  • Bagepapir
                  • Bagerist
                  • 1 rent viskestykke 
                  • 3 skærebrætter
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 2 store skarpe knive
                  • 1 dørslag
                  • 1 lille skål
                  • 1 spiseske
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker hænder.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tag en gryde frem. Hæld vand i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt.
                  4. Tag en stor skål frem. Hæld vandet over i skålen. Smuldr gæren i vandet, og rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.
                  5. Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
                  6. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.
                  7. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter en dej.
                  8. Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.
                  9. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.
                  10. Tænd ovnen på 240 grader varmluft.
                  11. Kom bagepapir på en bageplade.
                  12. Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke rund og flad med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver pitabrød.
                  13. Læg de 12 pitabrød på bagepladen.
                  14. Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.
                  15. Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne både ovenpå og nedenunder. Mens pitabrødene er i ovnen, kan du gøre fyldet klar.
                  16. Tag pitabrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist. Dæk dem til med et rent viskestykke.
                  17. Lav fyld: Tag et skærebræt og en kniv frem. Skyl agurk, tomat og icebergsalat, og skær dem i små stykker.
                  18. Tag et dørslag frem. Hæld majsene i dørslaget, og lad dem dryppe af.
                  19. Lav dressing: Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  20. Tag en skål frem. Hak persillen, og kom den i skålen.
                  21. Kom yoghurt op i skålen med persille. Smag din dressing til med salt og peber.
                  22. Tag et skærebræt og en kniv frem, og skær kyllingebrystet i små tern.
                  23. Tag en stegepande frem, varm den op, og tilsæt olien. Steg kyllingeternene, til de er lysebrune og gennemstegte. Vend kyllingeternene undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
                  24. Kom agurk, tomater, icebergsalat, majs og kylling i pitabrødene, og servér med dressingen ved siden af.