Pirogger med kødsovs

Pirogger med kødsovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Du tager en bid, og smagen af lækkert brød rammer dine smagsløg. Efterfulgt af vidunderlig kødsauce - HALLELUJA!  Piroggen med kødsauce har ramt din mund. Du kan ikke få nok. Du bager pirogger i pladevis.

        Pirogger en slags lille, lukket pizza. Denne gang er den fyldt med kødsovs. Perfekt til at tage med i madpakken. Lav en stor portion, og frys dem ned, så har du til lang tid.

        Opskriften giver cirka 14 pirogger.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1006 kJ / 240 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 52 %
        • Fedt: 31 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 22

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 22

        Mål alle ingredienserne af.

        Pirog-dej:

        • 3 dl. mælk
        • 25 g. gær
        • 3 spsk. olie
        • 2 ½ dl. grahamsmel
        • 1 tsk. salt
        • 5 dl. hvedemel
        • ½ dl. mælk til pensling

        Kødsauce:

        • 1 løg
        • 2 fed hvidløg
        • 4-5 gulerødder
        • 2 spsk. olie
        • 350 g. hakket oksekød
        • 1 dåse tomatpuré
        • 1 tsk. paprika
        • 1 tsk. tørret oregano
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 22

        Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
      • Trin 4 af 22

        Tag en lille gryde. Kom mælk i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lillefinger-varm.

        • 3 dl. mælk
      • Trin 5 af 22

        Hæld mælken op i skålen med gæren, og rør, til gæret er opløst.

      • Trin 6 af 22

        Hæld olie og grahamsmel i skålen. Rør godt rundt. Tilsæt salt, og rør.

        • 3 spsk. olie
        • 2 ½ dl. grahamsmel
        • 1 tsk. salt
      • Trin 7 af 22

        Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.

        • 5 dl. hvedemel
      • Trin 8 af 22

        Ælt dejen med hænderne, til den er smidig og glat på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 9 af 22

        Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i 45-60 minutter. Lav fyldet til piroggerne, imens dejen hæver.

      • Trin 10 af 22

        Tag et skrærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
        • 2 fed hvidløg
      • Trin 11 af 22

        Skræl gulerødderne. Tag et rivejern, og riv gulerødderne fint.

        • 4-5 gulerødder
      • Trin 12 af 22

        Tag en mellemstor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op. Kom løg i, og lad dem stege et par minutter, til de er klare. Rør rundt imens.

        • 2 spsk. olie
      • Trin 13 af 22

        Kom kødet i gryden, og steg det i 3-4 minutter, til kødet er brunt. Rør imens.

        • 350 g. hakket oksekød
      • Trin 14 af 22

        Kom gulerod, hvidløg, tomatpure, paprika og oregano i gryden, og rør det hele sammen.

        • 1 dåse tomatpuré
        • 1 tsk. paprika
        • 1 tsk. tørret oregano
      • Trin 15 af 22

        Læg låg på, og kog ved svag varme i 15 minutter.

      • Trin 16 af 22

        Smag kødsaucen til med salt og peber.

        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 17 af 22

        Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.

      • Trin 18 af 22

        Saml piroggerne: Drys lidt hvedemel på bordet. Hæld dejen ud på bordet. Form den til en pølse, og del den i 12 lige store stykker. Tag en kagerulle, og rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 12 centimeter. Læg dem på bagepladerne.

      • Trin 19 af 22

        Læg 1-2 spiseskefuld kødsauce på den ene halvdel af hver cirkel. Lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel. Gør det samme med alle piroggerne.

      • Trin 20 af 22

        Læg et rent viskestykke over piroggerne, og lad dem hæve i 15 minutter.

      • Trin 21 af 22

        Kom mælk i en kop. Pensl piroggerne med mælk.

        • ½ dl. mælk til pensling
      • Trin 22 af 22

        Sæt bagepladerne i ovnen, og bag piroggerne i 12-16 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du tager en bid, og smagen af lækkert brød rammer dine smagsløg. Efterfulgt af vidunderlig kødsauce - HALLELUJA!  Piroggen med kødsauce har ramt din mund. Du kan ikke få nok. Du bager pirogger i pladevis.

        Pirogger en slags lille, lukket pizza. Denne gang er den fyldt med kødsovs. Perfekt til at tage med i madpakken. Lav en stor portion, og frys dem ned, så har du til lang tid.

        Opskriften giver cirka 14 pirogger.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pirog-dej:

          • 3 dl. mælk
          • 25 g. gær
          • 3 spsk. olie
          • 2 ½ dl. grahamsmel
          • 1 tsk. salt
          • 5 dl. hvedemel
          • ½ dl. mælk til pensling

          Kødsauce:

          • 1 løg
          • 2 fed hvidløg
          • 4-5 gulerødder
          • 2 spsk. olie
          • 350 g. hakket oksekød
          • 1 dåse tomatpuré
          • 1 tsk. paprika
          • 1 tsk. tørret oregano
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 2 spiseskeer
          • 2 teskeer
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • Husholdningsfilm
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 kagerulle
          • 1 viskestykke
          • 1 gaffel
          • 1 kop
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Kom mælk i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lillefinger-varm.
          5. Hæld mælken op i skålen med gæren, og rør, til gæret er opløst.
          6. Hæld olie og grahamsmel i skålen. Rør godt rundt. Tilsæt salt, og rør.
          7. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.
          8. Ælt dejen med hænderne, til den er smidig og glat på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          9. Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i 45-60 minutter. Lav fyldet til piroggerne, imens dejen hæver.
          10. Tag et skrærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          11. Skræl gulerødderne. Tag et rivejern, og riv gulerødderne fint.
          12. Tag en mellemstor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op. Kom løg i, og lad dem stege et par minutter, til de er klare. Rør rundt imens.
          13. Kom kødet i gryden, og steg det i 3-4 minutter, til kødet er brunt. Rør imens.
          14. Kom gulerod, hvidløg, tomatpure, paprika og oregano i gryden, og rør det hele sammen.
          15. Læg låg på, og kog ved svag varme i 15 minutter.
          16. Smag kødsaucen til med salt og peber.
          17. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.
          18. Saml piroggerne: Drys lidt hvedemel på bordet. Hæld dejen ud på bordet. Form den til en pølse, og del den i 12 lige store stykker. Tag en kagerulle, og rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 12 centimeter. Læg dem på bagepladerne.
          19. Læg 1-2 spiseskefuld kødsauce på den ene halvdel af hver cirkel. Lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel. Gør det samme med alle piroggerne.
          20. Læg et rent viskestykke over piroggerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
          21. Kom mælk i en kop. Pensl piroggerne med mælk.
          22. Sæt bagepladerne i ovnen, og bag piroggerne i 12-16 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.