Perlespeltsalat

Perlespeltsalat

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Du har sikkert aldrig smagt perlespelt før? Hvis ikke, så tror vi, du bliver overrasket over, hvor godt det faktisk smager. Giv den et skud - så kan du altid sige, du har prøvet ;-)

        Intro: Server til f.eks. stegt laks eller kylling.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1238 kJ / 296 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 62 %
        • Fedt: 26 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 ½ dl. perlespelt (100 g.)
        • vand til kogning
        • 1 tsk. salt
        • 1 ½ gulerod
        • ½ peberfrugt
        • ½ løg
        • 1 spsk. olie
        • ¼ citron
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 12

        Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under koldt vand.

        • 1 ½ dl. perlespelt (100 g.)
      • Trin 4 af 12

        Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.

        • vand til kogning
        • 1 tsk. salt
      • Trin 5 af 12

        Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod i tern.

        • 1 ½ gulerod
      • Trin 6 af 12

        Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

        • ½ peberfrugt
      • Trin 7 af 12

        Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 8 af 12

        Pres saften af en ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron
      • Trin 9 af 12

        Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 10 af 12

        Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune.

      • Trin 11 af 12

        Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 12 af 12

        Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du har sikkert aldrig smagt perlespelt før? Hvis ikke, så tror vi, du bliver overrasket over, hvor godt det faktisk smager. Giv den et skud - så kan du altid sige, du har prøvet ;-)

        Intro: Server til f.eks. stegt laks eller kylling.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 ½ dl. perlespelt (100 g.)
          • vand til kogning
          • 1 tsk. salt
          • 1 ½ gulerod
          • ½ peberfrugt
          • ½ løg
          • 1 spsk. olie
          • ¼ citron
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

           

          køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 dørslag
          • 1 stor gryde
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 citruspresser
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 stor skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under koldt vand.
          4. Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.
          5. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod i tern.
          6. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
          7. Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          8. Pres saften af en ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          9. Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.
          10. Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune.
          11. Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          12. Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Du har sikkert aldrig smagt perlespelt før? Hvis ikke, så tror vi, du bliver overrasket over, hvor godt det faktisk smager. Giv den et skud - så kan du altid sige, du har prøvet ;-)

            Intro: Server til f.eks. stegt laks eller kylling.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1238 kJ / 296 kcal
            • Protein: 12 %
            • Kulhydrat: 62 %
            • Fedt: 26 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 12

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 12

            Find alle ingredienserne frem.

            • 3 dl. perlespelt (200 g.)
            • vand til kogning
            • 2 tsk. salt
            • 3 gulerødder
            • 1 peberfrugt
            • 1 løg
            • 2 spsk. olie
            • ½ citron (kun saften)
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 12

            Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under koldt vand.

            • 3 dl. perlespelt (200 g.)
          • Trin 4 af 12

            Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.

            • vand til kogning
            • 2 tsk. salt
          • Trin 5 af 12

            Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod i tern.

            • 3 gulerødder
          • Trin 6 af 12

            Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

            • 1 peberfrugt
          • Trin 7 af 12

            Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 8 af 12

            Pres saften af en ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron (kun saften)
          • Trin 9 af 12

            Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 10 af 12

            Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune.

          • Trin 11 af 12

            Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 12 af 12

            Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Du har sikkert aldrig smagt perlespelt før? Hvis ikke, så tror vi, du bliver overrasket over, hvor godt det faktisk smager. Giv den et skud - så kan du altid sige, du har prøvet ;-)

            Intro: Server til f.eks. stegt laks eller kylling.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 3 dl. perlespelt (200 g.)
              • vand til kogning
              • 2 tsk. salt
              • 3 gulerødder
              • 1 peberfrugt
              • 1 løg
              • 2 spsk. olie
              • ½ citron (kun saften)
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

              køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 dørslag
              • 1 stor gryde
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 citruspresser
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 stor skål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under koldt vand.
              4. Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.
              5. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod i tern.
              6. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
              7. Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              8. Pres saften af en ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              9. Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.
              10. Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune.
              11. Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              12. Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Du har sikkert aldrig smagt perlespelt før? Hvis ikke, så tror vi, du bliver overrasket over, hvor godt det faktisk smager. Giv den et skud - så kan du altid sige, du har prøvet ;-)

                Intro: Server til f.eks. stegt laks eller kylling.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1238 kJ / 296 kcal
                • Protein: 12 %
                • Kulhydrat: 62 %
                • Fedt: 26 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 12

                Find alle ingredienserne frem.

                • 4 ½ dl. perlespelt (300 g.)
                • vand til kogning
                • 3 tsk. salt
                • 4 ½ gulerødder
                • 1 ½ peberfrugt
                • 1 ½ løg
                • 3 spsk. olie
                • ¾ citron
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 12

                Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under koldt vand.

                • 4 ½ dl. perlespelt (300 g.)
              • Trin 4 af 12

                Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.

                • vand til kogning
                • 3 tsk. salt
              • Trin 5 af 12

                Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod i tern.

                • 4 ½ gulerødder
              • Trin 6 af 12

                Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

                • 1 ½ peberfrugt
              • Trin 7 af 12

                Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 8 af 12

                Pres saften af en ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron
              • Trin 9 af 12

                Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 10 af 12

                Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune.

              • Trin 11 af 12

                Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 12 af 12

                Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Du har sikkert aldrig smagt perlespelt før? Hvis ikke, så tror vi, du bliver overrasket over, hvor godt det faktisk smager. Giv den et skud - så kan du altid sige, du har prøvet ;-)

                Intro: Server til f.eks. stegt laks eller kylling.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 4 ½ dl. perlespelt (300 g.)
                  • vand til kogning
                  • 3 tsk. salt
                  • 4 ½ gulerødder
                  • 1 ½ peberfrugt
                  • 1 ½ løg
                  • 3 spsk. olie
                  • ¾ citron
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor gryde
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 citruspresser
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 stor skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under koldt vand.
                  4. Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.
                  5. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod i tern.
                  6. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
                  7. Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  8. Pres saften af en ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  9. Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.
                  10. Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune.
                  11. Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  12. Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.