1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Aftensmad >
  4. Tilbehør >
  5. Salater >
  6. Perlespeltsalat

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kog perlespelt:

3.

Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under koldt vand.

4.

Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.

Salat:

5.

Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.

6.

Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Se videoen.

7.

Pil, og hak løget. Se videoen.

8.

Pres saften af en ½ citron. Se videoen.

9.

Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.

10.

Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune.

11.

Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Se videoen.

12.

Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.

Næringsindhold per portion

Energi: 1238 kJ / 296 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 62 %

Fedt: 26 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Løg, hakke

Løg, hakke

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Couscoussalat med tørrede frugter og nødder

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Æblesalat med hvedekorn

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Pastasalat med skinke og sennepsdressing

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 0 min

Pastasalat med kylling

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min