Pasta med fiskeragout

Pasta med fiskeragout

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Ragout er det franske ord for gryderet. Sæt skub i din pasta med en lækker fiskeragout. Det er let, sundt og smager dejligt.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2539 kJ / 605 kcal
        • Protein: 26 %
        • Kulhydrat: 58 %
        • Fedt: 16 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 21

        Mål alle ingredienserne af.

        • 225 g. mørksej eller anden fisk uden skind og ben
        • 1 løg
        • ½ fennikel
        • 1 fed hvidløg
        • 3 tomater
        • 1 dl frisk basilikum
        • 1 spsk. olie
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. peber
        • 2 l vand
        • ¾ spsk. salt
        • 225 g. fuldkornspasta
      • Trin 3 af 21

        Fiske- og tomatragout: Skyl fisken, og skær den ud i stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Vask hænder.

        • 225 g. mørksej eller anden fisk uden skind og ben
      • Trin 4 af 21

        Tag et rent skærebræt. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 5 af 21

        Skær de grønne toppe af fenniklen, og skyl den godt. Skær fenniklen i små terninger.

        • ½ fennikel
      • Trin 6 af 21

        Pil og pres hvidløget.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 7 af 21

        Skyl tomaterne, og skær dem i store terninger.

        • 3 tomater
      • Trin 8 af 21

        Kom vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl frisk basilikum
      • Trin 9 af 21

        Hæld olien i en gryde, og varm den op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 10 af 21

        Kom løgene i gryden, skru ned på middelvarme, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er klare. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser grøntsager.

      • Trin 11 af 21

        Kom fennikelternene i gryden, og steg dem i 2-3 minutter.

      • Trin 12 af 21

        Kom hvidløg og tomater i gryden. Rør rundt.

         

         
      • Trin 13 af 21

        Skru op for varmen, og steg cirka 3 minutter, til tomaterne er bløde. Rør rundt imens.

      • Trin 14 af 21

        Kom salt og peber i gryden. Rør rundt igen.

        • ¼ tsk. salt 
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 15 af 21

        Kom fisken i gryden, og rør forsigtigt.

      • Trin 16 af 21

        Læg låg på gryden, og skru ned. Lad fisken koge i cirka 5 minutter, til den er gennemkogt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på, indtil retten skal samles.

      • Trin 17 af 21

        Pasta: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

        • 2 l vand
        • ¾ spsk. salt
      • Trin 18 af 21

        Kom pastaen i gryden, og rør rundt. Kog pastaen uden låg i cirka 10-12 minutter, til den er al dente. Det betyder, at den stadig har lidt "bid" og ikke er helt blød.

        • 225 g. fuldkornspasta
      • Trin 19 af 21

        Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen og kogevandet ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad pastaen dryppe af, og hæld den i et fad.

      • Trin 20 af 21

        Kom fisk og tomatragout i fadet, og bland rundt.

      • Trin 21 af 21

        Hak basilikumbladene, og drys dem over retten. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ragout er det franske ord for gryderet. Sæt skub i din pasta med en lækker fiskeragout. Det er let, sundt og smager dejligt.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 225 g. mørksej eller anden fisk uden skind og ben
          • 1 løg
          • ½ fennikel
          • 1 fed hvidløg
          • 3 tomater
          • 1 dl frisk basilikum
          • 1 spsk. olie
          • ½ tsk. salt
          • ½ tsk. peber

          Pasta:

          • 2 l vand
          • ¾ spsk. salt
          • 225 g. fuldkornspasta

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 skærebrætter
          • 1 hvidløgspresser
          • 2 mellem gryder
          • 2 grydeskeer
          • 1 grydelåg
          • 1 dørslag

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Fiske- og tomatragout: Skyl fisken, og skær den ud i stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Vask hænder.
          4. Tag et rent skærebræt. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          5. Skær de grønne toppe af fenniklen, og skyl den godt. Skær fenniklen i små terninger.
          6. Pil og pres hvidløget.
          7. Skyl tomaterne, og skær dem i store terninger.
          8. Kom vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          9. Hæld olien i en gryde, og varm den op.
          10. Kom løgene i gryden, skru ned på middelvarme, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er klare. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser grøntsager.
          11. Kom fennikelternene i gryden, og steg dem i 2-3 minutter.
          12. Kom hvidløg og tomater i gryden. Rør rundt.
          13. Skru op for varmen, og steg cirka 3 minutter, til tomaterne er bløde. Rør rundt imens.
          14. Kom salt og peber i gryden. Rør rundt igen.
          15. Kom fisken i gryden, og rør forsigtigt.
          16. Læg låg på gryden, og skru ned. Lad fisken koge i cirka 5 minutter, til den er gennemkogt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på, indtil retten skal samles.
          17. Pasta: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
          18. Kom pastaen i gryden, og rør rundt. Kog pastaen uden låg i cirka 10-12 minutter, til den er al dente. Det betyder, at den stadig har lidt "bid" og ikke er helt blød.
          19. Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen og kogevandet ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad pastaen dryppe af, og hæld den i et fad.
          20. Kom fisk og tomatragout i fadet, og bland rundt.
          21. Hak basilikumbladene, og drys dem over retten. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Ragout er det franske ord for gryderet. Sæt skub i din pasta med en lækker fiskeragout. Det er let, sundt og smager dejligt.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2539 kJ / 605 kcal
            • Protein: 26 %
            • Kulhydrat: 58 %
            • Fedt: 16 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 21

            Mål alle ingredienserne af.

            • 450 g. mørksej eller anden fisk uden skind og ben
            • 2 løg
            • 1 fennikel
            • 2 fed hvidløg
            • 6 tomater
            • 2 dl frisk basilikum
            • 2 spsk. olie
            • ¾ tsk. salt
            • ¾ tsk. peber
            • 4 l vand
            • 1 ½ spsk. salt
            • 450 g. fuldkornspasta
          • Trin 3 af 21

            Fiske- og tomatragout: Skyl fisken, og skær den ud i stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Vask hænder.

            • 450 g. mørksej eller anden fisk uden skind og ben
          • Trin 4 af 21

            Tag et rent skærebræt. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
          • Trin 5 af 21

            Skær de grønne toppe af fenniklen, og skyl den. Skær fenniklen i små terninger.

            • 1 fennikel
          • Trin 6 af 21

            Pil og pres hvidløget.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 7 af 21

            Skyl tomaterne, og skær dem i store terninger.

            • 6 tomater
          • Trin 8 af 21

            Kom vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2 dl frisk basilikum
          • Trin 9 af 21

            Hæld olien i en gryde, og varm den op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 10 af 21

            Kom løgene i gryden, skru ned på middelvarme, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er klare. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser grøntsager.

          • Trin 11 af 21

            Kom fennikelternene i gryden, og steg dem i 2-3 minutter.

          • Trin 12 af 21

            Kom hvidløg og tomater i gryden. Rør rundt.

             

             
          • Trin 13 af 21

            Skru op for varmen, og steg cirka 3 minutter, til tomaterne er bløde. Rør rundt imens.

          • Trin 14 af 21

            Kom salt og peber i gryden. Rør igen.

            • ¾ tsk. salt
            • ¾ tsk. peber
          • Trin 15 af 21

            Kom fisken i gryden, og rør forsigtigt.

          • Trin 16 af 21

            Læg låg på gryden, og skru ned. Lad fisken koge i cirka 5 minutter, til den er gennemkogt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på, indtil retten skal samles.

          • Trin 17 af 21

            Pasta: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

            • 4 l vand
            • 1 ½ spsk. salt
          • Trin 18 af 21

            Kom pastaen i gryden, og rør rundt. Kog pastaen uden låg i cirka 10-12 minutter, til den er al dente. Det betyder, at den stadig har lidt "bid" og ikke er helt blød.

            • 450 g. fuldkornspasta
          • Trin 19 af 21

            Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen og kogevandet ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad pastaen dryppe af, og hæld den i et fad.

          • Trin 20 af 21

            Kom fisk og tomatragout i fadet, og bland det rundt.

          • Trin 21 af 21

            Hak basilikumbladene, og drys dem over retten. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Ragout er det franske ord for gryderet. Sæt skub i din pasta med en lækker fiskeragout. Det er let, sundt og smager dejligt.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 450 g. mørksej eller anden fisk uden skind og ben
              • 2 løg
              • 1 fennikel
              • 2 fed hvidløg
              • 6 tomater
              • 2 dl frisk basilikum
              • 2 spsk. olie
              • ¾ tsk. salt
              • ¾ tsk. peber

              Pasta:

              • 4 l vand
              • 1 ½ spsk. salt
              • 450 g. fuldkornspasta

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 lille skarp kniv
              • 2 skærebrætter
              • 1 hvidløgspresser
              • 2 mellem gryder
              • 2 grydeskeer
              • 1 grydelåg
              • 1 dørslag

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Fiske- og tomatragout: Skyl fisken, og skær den ud i stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Vask hænder.
              4. Tag et rent skærebræt. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              5. Skær de grønne toppe af fenniklen, og skyl den. Skær fenniklen i små terninger.
              6. Pil og pres hvidløget.
              7. Skyl tomaterne, og skær dem i store terninger.
              8. Kom vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              9. Hæld olien i en gryde, og varm den op.
              10. Kom løgene i gryden, skru ned på middelvarme, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er klare. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser grøntsager.
              11. Kom fennikelternene i gryden, og steg dem i 2-3 minutter.
              12. Kom hvidløg og tomater i gryden. Rør rundt.
              13. Skru op for varmen, og steg cirka 3 minutter, til tomaterne er bløde. Rør rundt imens.
              14. Kom salt og peber i gryden. Rør igen.
              15. Kom fisken i gryden, og rør forsigtigt.
              16. Læg låg på gryden, og skru ned. Lad fisken koge i cirka 5 minutter, til den er gennemkogt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på, indtil retten skal samles.
              17. Pasta: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
              18. Kom pastaen i gryden, og rør rundt. Kog pastaen uden låg i cirka 10-12 minutter, til den er al dente. Det betyder, at den stadig har lidt "bid" og ikke er helt blød.
              19. Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen og kogevandet ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad pastaen dryppe af, og hæld den i et fad.
              20. Kom fisk og tomatragout i fadet, og bland det rundt.
              21. Hak basilikumbladene, og drys dem over retten. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Ragout er det franske ord for gryderet. Sæt skub i din pasta med en lækker fiskeragout. Det er let, sundt og smager dejligt.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2539 kJ / 605 kcal
                • Protein: 26 %
                • Kulhydrat: 58 %
                • Fedt: 16 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 21

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 21

                Mål alle ingredienserne af.

                • 675 g. mørksej eller anden fisk uden skind og ben
                • 3 løg
                • 1 ½ fennikel
                • 3 fed hvidløg
                • 9 tomater
                • 3 dl frisk basilikum
                • 3 spsk. olie
                • 1 tsk. salt
                • 1 tsk. peber
                • 6 l vand
                • 2 spsk. salt
                • 675 g. fuldkornspasta
              • Trin 3 af 21

                Fiske- og tomatragout: Skyl fisken, og skær den ud i stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Vask hænder.

                • 675 g. mørksej eller anden fisk uden skind og ben
              • Trin 4 af 21

                Tag et rent skærebræt. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
              • Trin 5 af 21

                Skær de grønne toppe af fenniklen, og skyl den. Skær fenniklen i små terninger.

                • 1 ½ fennikel
              • Trin 6 af 21

                Pil og pres hvidløget.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 7 af 21

                Skyl tomaterne, og skær dem i store terninger.

                • 9 tomater
              • Trin 8 af 21

                Kom vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 dl frisk basilikum
              • Trin 9 af 21

                Hæld olien i en gryde, og varm den op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 10 af 21

                Kom løgene i gryden, skru ned på middelvarme, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er klare. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser grøntsager.

              • Trin 11 af 21

                Kom fennikelternene i gryden, og steg dem i 2-3 minutter.

              • Trin 12 af 21

                Kom hvidløg og tomater i gryden. Rør rundt.

                 

                 
              • Trin 13 af 21

                Skru op for varmen, og steg cirka 3 minutter, til tomaterne er bløde. Rør rundt imens.

              • Trin 14 af 21

                Kom salt og peber i gryden. Rør igen.

                • 1 tsk. salt
                • 1 tsk. peber
              • Trin 15 af 21

                Kom fisken i gryden, og rør forsigtigt.

              • Trin 16 af 21

                Læg låg på gryden, og skru ned. Lad fisken koge i cirka 5 minutter, til den er gennemkogt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på, indtil retten skal samles.

              • Trin 17 af 21

                Pasta: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

                • 6 l vand
                • 2 spsk. salt
              • Trin 18 af 21

                Kom pastaen i gryden, og rør rundt. Kog pastaen uden låg i cirka 10-12 minutter, til den er al dente. Det betyder, at den stadig har lidt "bid" og ikke er helt blød.

                • 675 g. fuldkornspasta
              • Trin 19 af 21

                Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen og kogevandet ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad pastaen dryppe af, og hæld den i et fad.

              • Trin 20 af 21

                Hæld fisk og tomatragout i fadet, og bland det rundt.

              • Trin 21 af 21

                Hak basilikumbladene, og drys dem over retten. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Ragout er det franske ord for gryderet. Sæt skub i din pasta med en lækker fiskeragout. Det er let, sundt og smager dejligt.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 675 g. mørksej eller anden fisk uden skind og ben
                  • 3 løg
                  • 1 ½ fennikel
                  • 3 fed hvidløg
                  • 9 tomater
                  • 3 dl frisk basilikum
                  • 3 spsk. olie
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 tsk. peber

                  Pasta:

                  • 6 l vand
                  • 2 spsk. salt
                  • 675 g. fuldkornspasta

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 2 store gryder
                  • 2 grydeskeer
                  • 1 grydelåg
                  • 1 dørslag

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Fiske- og tomatragout: Skyl fisken, og skær den ud i stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Vask hænder.
                  4. Tag et rent skærebræt. Pil, og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  5. Skær de grønne toppe af fenniklen, og skyl den. Skær fenniklen i små terninger.
                  6. Pil og pres hvidløget.
                  7. Skyl tomaterne, og skær dem i store terninger.
                  8. Kom vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  9. Hæld olien i en gryde, og varm den op.
                  10. Kom løgene i gryden, skru ned på middelvarme, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er klare. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser grøntsager.
                  11. Kom fennikelternene i gryden, og steg dem i 2-3 minutter.
                  12. Kom hvidløg og tomater i gryden. Rør rundt.
                  13. Skru op for varmen, og steg cirka 3 minutter, til tomaterne er bløde. Rør rundt imens.
                  14. Kom salt og peber i gryden. Rør igen.
                  15. Kom fisken i gryden, og rør forsigtigt.
                  16. Læg låg på gryden, og skru ned. Lad fisken koge i cirka 5 minutter, til den er gennemkogt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på, indtil retten skal samles.
                  17. Pasta: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
                  18. Kom pastaen i gryden, og rør rundt. Kog pastaen uden låg i cirka 10-12 minutter, til den er al dente. Det betyder, at den stadig har lidt "bid" og ikke er helt blød.
                  19. Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen og kogevandet ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad pastaen dryppe af, og hæld den i et fad.
                  20. Hæld fisk og tomatragout i fadet, og bland det rundt.
                  21. Hak basilikumbladene, og drys dem over retten. Velbekomme!