- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Klassikere >
- Fisk og skaldyr >
- Panerede rødspætter
Panerede rødspætter med persillesovs
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 78 min.
Sværhedsgrad: Medium
 
Vinderen over vinderen af alle fiskeretter i Danmark må være paneret rødspætte eller skrubbe. I vores opskrift bliver fladfisken dobbeltpaneret med mel og rasp, og stegt på panden. Sprød og lækker. Bum! Stegetiden for en rødspættefilet er ganske kort. 5 til 10 minutter på hver side alt efter tykkelsen. Så der er masser af tid til at sørge for persillesovs og kartofler!
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til panerede rødspætter
Kartofler:
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
1 ½ l. vand
2 ¼ l. vand
¾ l. vand
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
Persillesovs:
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
5 dl. mælk
7 ½ dl. mælk
2 ½ dl. mælk
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
Timianstegte gulerødder:
6 gulerødder
9 gulerødder
3 gulerødder
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. timian
1 ½ tsk. timian
½ tsk. timian
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Rødspætter:
4 rødspættefileter (ca. 800 g.)
6 rødspættefileter (ca. 1200 g.)
2 rødspættefileter (ca. 400 g.)
2 æg
3 æg
1 æg
2 dl hvedemel
3 dl hvedemel
1 dl hvedemel
4 dl rasp (ca. 180 g)
6 dl rasp (ca 270 g)
2 dl rasp (ca. 90 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
1 spsk. olie
3 spsk. olie
½ citron
¾ citron
¼ citron
 
Kartoffel
 
Vand
 
Salt
 
Smør
 
Hvedemel
 
Mælk
 
Peber
 
Persille
 
Gulerod
 
Hvidløg
 
Olie - smagsneutral
 
Timian (frisk)
 
Rødspætte (filet)
 
Æg
 
Rasp
 
Citron
Køkkenredskaber til panerede rødspætter
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 decillitermål
1 spiseske
1 stor gryde
1 grydelåg
1 mellemstor gryde
1 piskeris
1 tyndskræller
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 hvidløgspresser
2 stegepander
2 paletknive
Køkkenrulle
2 dybe tallerkener
1 gaffel
1 stor tallerken
 
Køkkenvægt
 
Teske
 
Decilitermål
 
Spiseske
 
Stor gryde
 
Grydelåg
 
Mellem gryde
 
Piskeris
 
Tyndskræller
 
Urtekniv
 
Skærebræt
 
Hvidløgspresser
 
Stegepande
 
Paletkniv
 
Køkkenrulle
 
Dyb tallerken
 
Gaffel
 
Middagstallerken
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartofler:
3.
Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Se videoen.
4.
Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Se videoen.
5.
Persillesovs:
6.
Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
7.
8.
9.
Smag sovsen til med salt og peber.
10.
Timianstegte gulerødder:
11.
Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange. Se videoen.
12.
Pil, og pres hvidløg. Se videoen.
13.
14.
15.
Rødspætter:
16.
Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
17.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen med en gaffel. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en tallerken. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen med en gaffel. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk ægget sammen med en gaffel. Se videoen.
18.
Kom hvedemelet i en dyb tallerken.
19.
Kom rasp, salt og peber i en anden dyb tallerken, og rør det sammen.
20.
Vend en rødspættefilet i hvedemel på begge sider, derefter i æg og til sidst i rasp. Læg den på en ren tallerken. Gentag med alle rødspættefileterne. Vask hænder. Se videoen.
21.
Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op til middel varme. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Se videoen.
22.
Læg rødspættefileterne på stegepanden. Steg fiskene 1 minut på hver side. Skru derefter ned til svag varme.
23.
Steg dem i 5-8 minutter på hver side, alt efter deres tykkelse. Kom evt. lidt mere fedtstof på panden, når du skal stege den anden side af rødspætten.
24.
25.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 2787 kJ / 666 kcal
Protein: 31 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
