- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Panerede rødspætter
Panerede rødspætter
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 78 min.
Sværhedsgrad: Medium
Vinderen over vinderen over vinderen af alle fiskeretter i verden må være fiskefileten. Den er svært at slå! Sprød og lækker. Bum.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til panerede rødspætter
Kartofler:
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
1 ½ l. vand
2 ¼ l. vand
¾ l. vand
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
Persillesovs:
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
5 dl. mælk
7 ½ dl. mælk
2 ½ dl. mælk
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
Timianstegte gulerødder:
6 gulerødder
9 gulerødder
3 gulerødder
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. timian
1 ½ tsk. timian
½ tsk. timian
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Rødspætter:
4 rødspættefileter (ca. 800 g.)
6 rødspættefileter (ca. 1200 g.)
2 rødspættefileter (ca. 400 g.)
2 æg
3 æg
1 æg
180 g. rasp
270 g. rasp
90 g. rasp
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
1 spsk. olie
3 spsk. olie
½ citron
¾ citron
¼ citron
Kartoffel
Vand
Salt
Smør
Hvedemel
Mælk
Peber
Persille
Gulerod
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Timian (frisk)
Rødspætte (filet)
Æg
Rasp
Citron
Køkkenredskaber til panerede rødspætter
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 decillitermål
1 spiseske
1 stor gryde
1 grydelåg
1 mellemstor gryde
1 piskeris
1 tyndskræller
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 hvidløgspresser
2 stegepander
2 paletknive
Køkkenrulle
2 dybe tallerkener
1 gaffel
1 stor tallerken
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Spiseske
Stor gryde
Grydelåg
Mellem gryde
Piskeris
Tyndskræller
Urtekniv
Skærebræt
Hvidløgspresser
Stegepande
Paletkniv
Køkkenrulle
Dyb tallerken
Gaffel
Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartofler
3.
Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Se videoen.
4.
Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Se videoen.
5.
Persillesovs
6.
Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
7.
8.
9.
Smag sovsen til med salt og peber.
10.
Timianstegte gulerødder
11.
Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange. Se videoen.
12.
Pil, og pres hvidløg. Se videoen.
13.
14.
15.
Rødspætter
16.
Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle.
17.
18.
Kom rasp, salt og peber i en anden tallerken, og rør det sammen.
19.
20.
Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af.
21.
22.
23.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2787 kJ / 666 kcal
Protein: 31 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer