Panerede rødspætter

Panerede rødspætter

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Vinderen over vinderen over vinderen af alle fiskeretter i verden må være fiskefileten. Den er svært at slå! Sprød og lækker. Bum.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2787 kJ / 666 kcal
        • Protein: 31 %
        • Kulhydrat: 39 %
        • Fedt: 30 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 23

        Find alle ingredienserne frem.

        Kartofler:

        • ½ kg. kartofler
        • ¾ l. vand
        • 1 tsk. salt

        Persillesovs:

        • 10 g. smør
        • 1 ½ spsk. hvedemel
        • 2 ½ dl. mælk
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 dl. persille

        Timianstegte gulerødder:

        • 3 gulerødder
        • ½ fed hvidløg
        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. timian
        • ¼ tsk. salt
        • Rødspætter:
        • 2 rensede, hele rødspætter (ca. 400 g.)
        • 1 æg
        • 90 g. rasp
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 10 g. smør
        • 1 spsk. olie
        • ¼ citron
      • Trin 3 af 23

        Kartofler: Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde.

        • ½ kg. kartofler
      • Trin 4 af 23

        Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre.

        • ¾ l. vand
        • 1 tsk. salt
      • Trin 5 af 23

        Hæld vandet fra kartoflerne. Lad kartoflerne ligge i gryden, så de holder sig varme.

      • Trin 6 af 23

        Persillesovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.

        • 10 g. smør
      • Trin 7 af 23

        Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

        • 1 ½ spsk. hvedemel
      • Trin 8 af 23

        Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.

        • 2 ½ dl. mælk
           
      • Trin 9 af 23

        Smag sovsen til med salt og peber.

        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 10 af 23

        Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Gem 1 deciliter hakket persille til pynt. Kom resten af persillen i sovsen, og rør rundt.

        • 1 dl. persille
      • Trin 11 af 23

        Timianstegte gulerødder: Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange.

        • 3 gulerødder
      • Trin 12 af 23

        Pil, og pres hvidløg.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 13 af 23

        Kom olie på en stegepande, og varm op til middel varme.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 14 af 23

        Kom hvidløg, timian og salt på stegepanden, og rør rundt.

        • ½ tsk. timian
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 15 af 23

        Kom gulerods-stavene på stegepanden, og steg dem i cirka 6 minutter, til de er møre.

      • Trin 16 af 23

        Rødspætter: Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle.

        • 2 rensede, hele rødspætter (ca. 400 g.)
      • Trin 17 af 23

        Slå æg ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen med en gaffel.

        • 1 æg
      • Trin 18 af 23

        Kom rasp, salt og peber i en anden tallerken, og rør det sammen.

        • 90 g. rasp
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 19 af 23

        Vend en rødspættefilet i æg på begge sider, og vend den derefter i rasp. Læg den på en ren tallerken. Gentag med alle rødspættefileterne.

      • Trin 20 af 23

        Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af.

        • 10 g. smør
        • 1 spsk. olie
      • Trin 21 af 23

        Læg rødspættefileterne på stegepanden, og steg dem i 5-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Kom evt. lidt mere fedtstof på panden, når du skal stege den anden side af rødspætten.

      • Trin 22 af 23

        Skær citronen i både, og fjern eventuelle sten.

        • ¼ citron
           
      • Trin 23 af 23

        Drys kartoflerne med hakket persille, og servér med rødspætterne, gulerødderne, citronen og persillesovs. Mums!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Vinderen over vinderen over vinderen af alle fiskeretter i verden må være fiskefileten. Den er svært at slå! Sprød og lækker. Bum.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kartofler:

          • ½ kg. kartofler
          • ¾ l. vand
          • 1 tsk. salt

          Persillesovs:

          • 10 g. smør
          • 1 ½ spsk. hvedemel
          • 2 ½ dl. mælk
          • 1 tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 1 dl. persille

          Timianstegte gulerødder:

          • 3 gulerødder
          • ½ fed hvidløg
          • ½ spsk. olie
          • ½ tsk. timian
          • ¼ tsk. salt

          Rødspætter:

          • 2 rensede, hele rødspætter (ca. 400 g.)
          • 1 æg
          • 90 g. rasp
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 10 g. smør
          • 1 spsk. olie
          • ¼ citron

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 piskeris
          • 1 tyndskræller
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 hvidløgspresser
          • 2 stegepander
          • 2 paletknive
          • Køkkenrulle
          • 2 dybe tallerkener
          • 1 gaffel
          • 1 stor tallerken

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kartofler: Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde.
          4. Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre.
          5. Hæld vandet fra kartoflerne. Lad kartoflerne ligge i gryden, så de holder sig varme.
          6. Persillesovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
          7. Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
          8. Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.
          9. Smag sovsen til med salt og peber.
          10. Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Gem 1 deciliter hakket persille til pynt. Kom resten af persillen i sovsen, og rør rundt.
          11. Timianstegte gulerødder: Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange.
          12. Pil, og pres hvidløg.
          13. Kom olie på en stegepande, og varm op til middel varme.
          14. Kom hvidløg, timian og salt på stegepanden, og rør rundt.
          15. Kom gulerods-stavene på stegepanden, og steg dem i cirka 6 minutter, til de er møre.
          16. Rødspætter: Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle.
          17. Slå æg ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen med en gaffel.
          18. Kom rasp, salt og peber i en anden tallerken, og rør det sammen.
          19. Vend en rødspættefilet i æg på begge sider, og vend den derefter i rasp. Læg den på en ren tallerken. Gentag med alle rødspættefileterne.
          20. Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af.
          21. Læg rødspættefileterne på stegepanden, og steg dem i 5-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Kom evt. lidt mere fedtstof på panden, når du skal stege den anden side af rødspætten.
          22. Skær citronen i både, og fjern eventuelle sten.
          23. Drys kartoflerne med hakket persille, og servér med rødspætterne, gulerødderne, citronen og persillesovs. Mums!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Vinderen over vinderen over vinderen af alle fiskeretter i verden må være fiskefileten. Den er svært at slå! Sprød og lækker. Bum.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2787 kJ / 666 kcal
            • Protein: 31 %
            • Kulhydrat: 39 %
            • Fedt: 30 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 23

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 23

            Find alle ingredienserne frem.

            Kartofler:

            • 1 kg. kartofler
            • 1 ½ l. vand
            • 2 tsk. salt

            Persillesovs:

            • 20 g. smør
            • 3 spsk. hvedemel
            • 5 dl. mælk
            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 2 dl. persille

            Timianstegte gulerødder:

            • 6 gulerødder
            • 1 fed hvidløg
            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. timian
            • ½ tsk. salt

            Rødspætter:

            • 4 rensede, hele rødspætter (ca. 800 g.)
            • 2 æg
            • 180 g. rasp
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 20 g. smør
            • 2 spsk. olie
            • ½ citron
          • Trin 3 af 23

            Kartofler: Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde.

            • 1 kg. kartofler
          • Trin 4 af 23

            Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre.

            • 1 ½ l. vand
            • 2 tsk. salt
          • Trin 5 af 23

            Hæld vandet fra kartoflerne. Lad kartoflerne ligge i gryden, så de holder sig varme.

          • Trin 6 af 23

            Persillesovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.

            • 20 g. smør
          • Trin 7 af 23

            Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

            • 3 spsk. hvedemel
          • Trin 8 af 23

            Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.

            • 5 dl. mælk
          • Trin 9 af 23

            Smag sovsen til med salt og peber.

            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 10 af 23

            Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Gem 1 deciliter hakket persille til pynt. Kom resten af persillen i sovsen, og rør rundt.

            • 2 dl. persille
          • Trin 11 af 23

            Timianstegte gulerødder: Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange.

            • 6 gulerødder
          • Trin 12 af 23

            Pil, og pres hvidløg.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 13 af 23

            Kom olie på en stegepande, og varm op til middel varme.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 14 af 23

            Kom hvidløg, timian og salt på stegepanden, og rør rundt.

            • 1 tsk. timian
            • ½ tsk. salt
          • Trin 15 af 23

            Kom gulerods-stavene på stegepanden, og steg dem i cirka 6 minutter, til de er møre.

          • Trin 16 af 23

            Rødspætter: Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle.

            • 4 rensede, hele rødspætter (ca. 800 g.)
          • Trin 17 af 23

            Slå æg ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen med en gaffel.

            • 2 æg
          • Trin 18 af 23

            Kom rasp, salt og peber i en anden tallerken, og rør det sammen.

            • 180 g. rasp
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 19 af 23

            Vend en rødspættefilet i æg på begge sider, og vend den derefter i rasp. Læg den på en ren tallerken. Gentag med alle rødspættefileterne.

          • Trin 20 af 23

            Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af.

            • 20 g. smør
            • 2 spsk. olie
          • Trin 21 af 23

            Læg rødspættefileterne på stegepanden, og steg dem i 5-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Kom evt. lidt mere fedtstof på panden, når du skal stege den anden side af rødspætten.

          • Trin 22 af 23

            Skær citronen i både, og fjern eventuelle sten.

            • ½ citron
          • Trin 23 af 23

            Drys kartoflerne med hakket persille, og servér med rødspætterne, gulerødderne, citronen og persillesovs. Mums!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Vinderen over vinderen over vinderen af alle fiskeretter i verden må være fiskefileten. Den er svært at slå! Sprød og lækker. Bum.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kartofler:

              • 1 kg. kartofler
              • 1 ½ l. vand
              • 2 tsk. salt

              Persillesovs:

              • 20 g. smør
              • 3 spsk. hvedemel
              • 5 dl. mælk
              • 2 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 2 dl. persille

              Timianstegte gulerødder:

              • 6 gulerødder
              • 1 fed hvidløg
              • 1 spsk. olie
              • 1 tsk. timian
              • ½ tsk. salt

              Rødspætter:

              • 4 rensede, hele rødspætter (ca. 800 g.)
              • 2 æg
              • 180 g. rasp
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 20 g. smør
              • 2 spsk. olie
              • ½ citron

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 stor gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 mellemstor gryde
              • 1 piskeris
              • 1 tyndskræller
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 hvidløgspresser
              • 2 stegepander
              • 2 paletknive
              • Køkkenrulle
              • 2 dybe tallerkener
              • 1 gaffel
              • 1 stor tallerken

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kartofler: Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde.
              4. Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre.
              5. Hæld vandet fra kartoflerne. Lad kartoflerne ligge i gryden, så de holder sig varme.
              6. Persillesovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
              7. Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
              8. Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.
              9. Smag sovsen til med salt og peber.
              10. Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Gem 1 deciliter hakket persille til pynt. Kom resten af persillen i sovsen, og rør rundt.
              11. Timianstegte gulerødder: Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange.
              12. Pil, og pres hvidløg.
              13. Kom olie på en stegepande, og varm op til middel varme.
              14. Kom hvidløg, timian og salt på stegepanden, og rør rundt.
              15. Kom gulerods-stavene på stegepanden, og steg dem i cirka 6 minutter, til de er møre.
              16. Rødspætter: Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle.
              17. Slå æg ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen med en gaffel.
              18. Kom rasp, salt og peber i en anden tallerken, og rør det sammen.
              19. Vend en rødspættefilet i æg på begge sider, og vend den derefter i rasp. Læg den på en ren tallerken. Gentag med alle rødspættefileterne.
              20. Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af.
              21. Læg rødspættefileterne på stegepanden, og steg dem i 5-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Kom evt. lidt mere fedtstof på panden, når du skal stege den anden side af rødspætten.
              22. Skær citronen i både, og fjern eventuelle sten.
              23. Drys kartoflerne med hakket persille, og servér med rødspætterne, gulerødderne, citronen og persillesovs. Mums!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Vinderen over vinderen over vinderen af alle fiskeretter i verden må være fiskefileten. Den er svært at slå! Sprød og lækker. Bum.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2787 kJ / 666 kcal
                • Protein: 31 %
                • Kulhydrat: 39 %
                • Fedt: 30 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 23

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 23

                Find alle ingredienserne frem.

                Kartofler:

                • 1 ½ kg. kartofler
                • 2 ¼ l. vand
                • 3 tsk. salt

                Persillesovs:

                • 30 g. smør
                • 4 ½ spsk. hvedemel
                • 7 ½ dl. mælk
                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 dl. persille

                Timianstegte gulerødder:

                • 9 gulerødder
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. timian
                • ¾ tsk. salt

                Rødspætter:

                • 6 rensede, hele rødspætter (ca. 1200 g.)
                • 3 æg
                • 270 g. rasp
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 30 g. smør
                • 3 spsk. olie
                • ¾ citron
              • Trin 3 af 23

                Kartofler: Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde.

                • 1 ½ kg. kartofler
              • Trin 4 af 23

                Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre.

                • 2 ¼ l. vand
                • 3 tsk. salt
              • Trin 5 af 23

                Hæld vandet fra kartoflerne. Lad kartoflerne ligge i gryden, så de holder sig varme.

              • Trin 6 af 23

                Persillesovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.

                • 30 g. smør
              • Trin 7 af 23

                Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

                • 4 ½ spsk. hvedemel
              • Trin 8 af 23

                Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.

                • 7 ½ dl. mælk
              • Trin 9 af 23

                Smag sovsen til med salt og peber.

                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 10 af 23

                Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Gem 1 deciliter hakket persille til pynt. Kom resten af persillen i sovsen, og rør rundt.

                • 3 dl. persille
              • Trin 11 af 23

                Timianstegte gulerødder: Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange.

                • 9 gulerødder
              • Trin 12 af 23

                Pil, og pres hvidløg.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 13 af 23

                Kom olie på en stegepande, og varm op til middel varme.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 14 af 23

                Kom hvidløg, timian og salt på stegepanden, og rør rundt.

                • 1 ½ tsk. timian
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 15 af 23

                Kom gulerods-stavene på stegepanden, og steg dem i cirka 6 minutter, til de er møre.

              • Trin 16 af 23

                Rødspætter: Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle.

                • 6 rensede, hele rødspætter (ca. 1200 g.)
              • Trin 17 af 23

                Slå æg ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen med en gaffel.

                • 3 æg
              • Trin 18 af 23

                Kom rasp, salt og peber i en anden tallerken, og rør det sammen.

                • 270 g. rasp
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 19 af 23

                Vend en rødspættefilet i æg på begge sider, og vend den derefter i rasp. Læg den på en ren tallerken. Gentag med alle rødspættefileterne.

              • Trin 20 af 23

                Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af.

                • 30 g. smør
                • 3 spsk. olie
              • Trin 21 af 23

                Læg rødspættefileterne på stegepanden, og steg dem i 5-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Kom evt. lidt mere fedtstof på panden, når du skal stege den anden side af rødspætten.

              • Trin 22 af 23

                Skær citronen i både, og fjern eventuelle sten.

                • ¾ citron
              • Trin 23 af 23

                Drys kartoflerne med hakket persille, og servér med rødspætterne, gulerødderne, citronen og persillesovs. Mums!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Vinderen over vinderen over vinderen af alle fiskeretter i verden må være fiskefileten. Den er svært at slå! Sprød og lækker. Bum.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kartofler:

                  • 1 ½ kg. kartofler
                  • 2 ¼ l. vand
                  • 3 tsk. salt

                  Persillesovs:

                  • 30 g. smør
                  • 4 ½ spsk. hvedemel
                  • 7 ½ dl. mælk
                  • 3 tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 3 dl. persille

                  Timianstegte gulerødder:

                  • 9 gulerødder
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. timian
                  • ¾ tsk. salt

                  Rødspætter:

                  • 6 rensede, hele rødspætter (ca. 1200 g.)
                  • 3 æg
                  • 270 g. rasp
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 30 g. smør
                  • 3 spsk. olie
                  • ¾ citron

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 mellemstor gryde
                  • 1 piskeris
                  • 1 tyndskræller
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 2 stegepander
                  • 2 paletknive
                  • Køkkenrulle
                  • 2 dybe tallerkener
                  • 1 gaffel
                  • 1 stor tallerken

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kartofler: Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde.
                  4. Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre.
                  5. Hæld vandet fra kartoflerne. Lad kartoflerne ligge i gryden, så de holder sig varme.
                  6. Persillesovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
                  7. Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
                  8. Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.
                  9. Smag sovsen til med salt og peber.
                  10. Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Gem 1 deciliter hakket persille til pynt. Kom resten af persillen i sovsen, og rør rundt.
                  11. Timianstegte gulerødder: Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange.
                  12. Pil, og pres hvidløg.
                  13. Kom olie på en stegepande, og varm op til middel varme.
                  14. Kom hvidløg, timian og salt på stegepanden, og rør rundt.
                  15. Kom gulerods-stavene på stegepanden, og steg dem i cirka 6 minutter, til de er møre.
                  16. Rødspætter: Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle.
                  17. Slå æg ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen med en gaffel.
                  18. Kom rasp, salt og peber i en anden tallerken, og rør det sammen.
                  19. Vend en rødspættefilet i æg på begge sider, og vend den derefter i rasp. Læg den på en ren tallerken. Gentag med alle rødspættefileterne.
                  20. Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af.
                  21. Læg rødspættefileterne på stegepanden, og steg dem i 5-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Kom evt. lidt mere fedtstof på panden, når du skal stege den anden side af rødspætten.
                  22. Skær citronen i både, og fjern eventuelle sten.
                  23. Drys kartoflerne med hakket persille, og servér med rødspætterne, gulerødderne, citronen og persillesovs. Mums!