Panerede rødspætter
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Vinderen over vinderen over vinderen af alle fiskeretter i verden må være fiskefileten. Den er svært at slå! Sprød og lækker. Bum.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2787 kJ / 666 kcal
- Protein: 31 %
- Kulhydrat: 39 %
- Fedt: 30 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kartofler:
- ½ kg. kartofler
- ¾ l. vand
- 1 tsk. salt
Persillesovs:
- 10 g. smør
- 1 ½ spsk. hvedemel
- 2 ½ dl. mælk
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 1 dl. persille
Timianstegte gulerødder:
- 3 gulerødder
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- ½ tsk. timian
- ¼ tsk. salt
Rødspætter:
- 2 rødspættefileter (ca. 400 g.)
- 1 æg
- 90 g. rasp
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 10 g. smør
- 1 spsk. olie
- ¼ citron
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 mellemstor gryde
- 1 piskeris
- 1 tyndskræller
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 hvidløgspresser
- 2 stegepander
- 2 paletknive
- Køkkenrulle
- 2 dybe tallerkener
- 1 gaffel
- 1 stor tallerken
Sådan gør du
- Trin 1 af 23
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 23
Find alle ingredienserne frem.
Kartofler:
- ½ kg. kartofler
- ¾ l. vand
- 1 tsk. salt
Persillesovs:
- 10 g. smør
- 1 ½ spsk. hvedemel
- 2 ½ dl. mælk
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 1 dl. persille
Timianstegte gulerødder:
- 3 gulerødder
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- ½ tsk. timian
- ¼ tsk. salt
- Rødspætter:
- 2 rødspættefileter (ca. 400 g.)
- 1 æg
- 90 g. rasp
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 10 g. smør
- 1 spsk. olie
- ¼ citron
- Trin 3 af 23
Kartofler: Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde.
- ½ kg. kartofler
- Trin 4 af 23
Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre.
- ¾ l. vand
- 1 tsk. salt
- Trin 5 af 23
Hæld vandet fra kartoflerne. Lad kartoflerne ligge i gryden, så de holder sig varme.
- Trin 6 af 23
Persillesovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
- 10 g. smør
- Trin 7 af 23
Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
- 1 ½ spsk. hvedemel
- Trin 8 af 23
Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.
- 2 ½ dl. mælk
- 2 ½ dl. mælk
- Trin 9 af 23
Smag sovsen til med salt og peber.
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 10 af 23
Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Gem 1 deciliter hakket persille til pynt. Kom resten af persillen i sovsen, og rør rundt.
- 1 dl. persille
- Trin 11 af 23
Timianstegte gulerødder: Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange.
- 3 gulerødder
- Trin 12 af 23
Pil, og pres hvidløg.
- ½ fed hvidløg
- Trin 13 af 23
Kom olie på en stegepande, og varm op til middel varme.
- ½ spsk. olie
- Trin 14 af 23
Kom hvidløg, timian og salt på stegepanden, og rør rundt.
- ½ tsk. timian
- ¼ tsk. salt
- Trin 15 af 23
Kom gulerods-stavene på stegepanden, og steg dem i cirka 6 minutter, til de er møre.
- Trin 16 af 23
Rødspætter: Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle.
- 2 rødspættefileter (ca. 400 g.)
- Trin 17 af 23
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en tallerken. Pisk ægget sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 18 af 23
Kom rasp, salt og peber i en anden tallerken, og rør det sammen.
- 90 g. rasp
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 19 af 23
Vend en rødspættefilet i æg på begge sider, og vend den derefter i rasp. Læg den på en ren tallerken. Gentag med alle rødspættefileterne.
- Trin 20 af 23
Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af.
- 10 g. smør
- 1 spsk. olie
- Trin 21 af 23
Læg rødspættefileterne på stegepanden, og steg dem i 5-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Kom evt. lidt mere fedtstof på panden, når du skal stege den anden side af rødspætten.
- Trin 22 af 23
Skær citronen i både, og fjern eventuelle sten.
- ¼ citron
- ¼ citron
- Trin 23 af 23
Drys kartoflerne med hakket persille, og servér med rødspætterne, gulerødderne, citronen og persillesovs. Mums!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Vinderen over vinderen over vinderen af alle fiskeretter i verden må være fiskefileten. Den er svært at slå! Sprød og lækker. Bum.
Du skal bruge
Ingredienser
Kartofler:
- ½ kg. kartofler
- ¾ l. vand
- 1 tsk. salt
Persillesovs:
- 10 g. smør
- 1 ½ spsk. hvedemel
- 2 ½ dl. mælk
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 1 dl. persille
Timianstegte gulerødder:
- 3 gulerødder
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- ½ tsk. timian
- ¼ tsk. salt
Rødspætter:
- 2 rødspættefileter (ca. 400 g.)
- 1 æg
- 90 g. rasp
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 10 g. smør
- 1 spsk. olie
- ¼ citron
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 mellemstor gryde
- 1 piskeris
- 1 tyndskræller
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 hvidløgspresser
- 2 stegepander
- 2 paletknive
- Køkkenrulle
- 2 dybe tallerkener
- 1 gaffel
- 1 stor tallerken
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kartofler: Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde.
- Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre.
- Hæld vandet fra kartoflerne. Lad kartoflerne ligge i gryden, så de holder sig varme.
- Persillesovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
- Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
- Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.
- Smag sovsen til med salt og peber.
- Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Gem 1 deciliter hakket persille til pynt. Kom resten af persillen i sovsen, og rør rundt.
- Timianstegte gulerødder: Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange.
- Pil, og pres hvidløg.
- Kom olie på en stegepande, og varm op til middel varme.
- Kom hvidløg, timian og salt på stegepanden, og rør rundt.
- Kom gulerods-stavene på stegepanden, og steg dem i cirka 6 minutter, til de er møre.
- Rødspætter: Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle.
- Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en tallerken. Pisk ægget sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom rasp, salt og peber i en anden tallerken, og rør det sammen.
- Vend en rødspættefilet i æg på begge sider, og vend den derefter i rasp. Læg den på en ren tallerken. Gentag med alle rødspættefileterne.
- Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af.
- Læg rødspættefileterne på stegepanden, og steg dem i 5-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Kom evt. lidt mere fedtstof på panden, når du skal stege den anden side af rødspætten.
- Skær citronen i både, og fjern eventuelle sten.
- Drys kartoflerne med hakket persille, og servér med rødspætterne, gulerødderne, citronen og persillesovs. Mums!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Vinderen over vinderen over vinderen af alle fiskeretter i verden må være fiskefileten. Den er svært at slå! Sprød og lækker. Bum.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2787 kJ / 666 kcal
- Protein: 31 %
- Kulhydrat: 39 %
- Fedt: 30 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kartofler:
- 1 kg. kartofler
- 1 ½ l. vand
- 2 tsk. salt
Persillesovs:
- 20 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 5 dl. mælk
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 dl. persille
Timianstegte gulerødder:
- 6 gulerødder
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. timian
- ½ tsk. salt
Rødspætter:
- 4 rødspættefileter (ca. 800 g.)
- 2 æg
- 180 g. rasp
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 20 g. smør
- 1 spsk. olie
- ½ citron
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 mellemstor gryde
- 1 piskeris
- 1 tyndskræller
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 hvidløgspresser
- 2 stegepander
- 2 paletknive
- Køkkenrulle
- 2 dybe tallerkener
- 1 gaffel
- 1 stor tallerken
Sådan gør du
- Trin 1 af 23
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 23
Find alle ingredienserne frem.
Kartofler:
- 1 kg. kartofler
- 1 ½ l. vand
- 2 tsk. salt
Persillesovs:
- 20 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 5 dl. mælk
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 dl. persille
Timianstegte gulerødder:
- 6 gulerødder
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. timian
- ½ tsk. salt
Rødspætter:
- 4 rødspættefileter (ca. 800 g.)
- 2 æg
- 180 g. rasp
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 20 g. smør
- 2 spsk. olie
- ½ citron
- Trin 3 af 23
Kartofler: Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde.
- 1 kg. kartofler
- Trin 4 af 23
Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre.
- 1 ½ l. vand
- 2 tsk. salt
- Trin 5 af 23
Hæld vandet fra kartoflerne. Lad kartoflerne ligge i gryden, så de holder sig varme.
- Trin 6 af 23
Persillesovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
- 20 g. smør
- Trin 7 af 23
Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
- 3 spsk. hvedemel
- Trin 8 af 23
Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.
- 5 dl. mælk
- Trin 9 af 23
Smag sovsen til med salt og peber.
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 10 af 23
Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Gem 1 deciliter hakket persille til pynt. Kom resten af persillen i sovsen, og rør rundt.
- 2 dl. persille
- Trin 11 af 23
Timianstegte gulerødder: Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange.
- 6 gulerødder
- Trin 12 af 23
Pil, og pres hvidløg.
- 1 fed hvidløg
- Trin 13 af 23
Kom olie på en stegepande, og varm op til middel varme.
- 1 spsk. olie
- Trin 14 af 23
Kom hvidløg, timian og salt på stegepanden, og rør rundt.
- 1 tsk. timian
- ½ tsk. salt
- Trin 15 af 23
Kom gulerods-stavene på stegepanden, og steg dem i cirka 6 minutter, til de er møre.
- Trin 16 af 23
Rødspætter: Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle.
- 4 rødspættefileter (ca. 800 g.)
- Trin 17 af 23
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Pisk æggene sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 2 æg
- Trin 18 af 23
Kom rasp, salt og peber i en anden tallerken, og rør det sammen.
- 180 g. rasp
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 19 af 23
Vend en rødspættefilet i æg på begge sider, og vend den derefter i rasp. Læg den på en ren tallerken. Gentag med alle rødspættefileterne.
- Trin 20 af 23
Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af.
- 20 g. smør
- 2 spsk. olie
- Trin 21 af 23
Læg rødspættefileterne på stegepanden, og steg dem i 5-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Kom evt. lidt mere fedtstof på panden, når du skal stege den anden side af rødspætten.
- Trin 22 af 23
Skær citronen i både, og fjern eventuelle sten.
- ½ citron
- Trin 23 af 23
Drys kartoflerne med hakket persille, og servér med rødspætterne, gulerødderne, citronen og persillesovs. Mums!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Vinderen over vinderen over vinderen af alle fiskeretter i verden må være fiskefileten. Den er svært at slå! Sprød og lækker. Bum.
Du skal bruge
Ingredienser
Kartofler:
- 1 kg. kartofler
- 1 ½ l. vand
- 2 tsk. salt
Persillesovs:
- 20 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 5 dl. mælk
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 dl. persille
Timianstegte gulerødder:
- 6 gulerødder
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. timian
- ½ tsk. salt
Rødspætter:
- 4 rødspættefileter (ca. 800 g.)
- 2 æg
- 180 g. rasp
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 20 g. smør
- 2 spsk. olie
- ½ citron
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 mellemstor gryde
- 1 piskeris
- 1 tyndskræller
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 hvidløgspresser
- 2 stegepander
- 2 paletknive
- Køkkenrulle
- 2 dybe tallerkener
- 1 gaffel
- 1 stor tallerken
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kartofler: Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde.
- Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre.
- Hæld vandet fra kartoflerne. Lad kartoflerne ligge i gryden, så de holder sig varme.
- Persillesovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
- Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
- Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.
- Smag sovsen til med salt og peber.
- Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Gem 1 deciliter hakket persille til pynt. Kom resten af persillen i sovsen, og rør rundt.
- Timianstegte gulerødder: Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange.
- Pil, og pres hvidløg.
- Kom olie på en stegepande, og varm op til middel varme.
- Kom hvidløg, timian og salt på stegepanden, og rør rundt.
- Kom gulerods-stavene på stegepanden, og steg dem i cirka 6 minutter, til de er møre.
- Rødspætter: Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle.
- Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Pisk æggene sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom rasp, salt og peber i en anden tallerken, og rør det sammen.
- Vend en rødspættefilet i æg på begge sider, og vend den derefter i rasp. Læg den på en ren tallerken. Gentag med alle rødspættefileterne.
- Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af.
- Læg rødspættefileterne på stegepanden, og steg dem i 5-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Kom evt. lidt mere fedtstof på panden, når du skal stege den anden side af rødspætten.
- Skær citronen i både, og fjern eventuelle sten.
- Drys kartoflerne med hakket persille, og servér med rødspætterne, gulerødderne, citronen og persillesovs. Mums!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Vinderen over vinderen over vinderen af alle fiskeretter i verden må være fiskefileten. Den er svært at slå! Sprød og lækker. Bum.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2787 kJ / 666 kcal
- Protein: 31 %
- Kulhydrat: 39 %
- Fedt: 30 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kartofler:
- 1 ½ kg. kartofler
- 2 ¼ l. vand
- 3 tsk. salt
Persillesovs:
- 30 g. smør
- 4 ½ spsk. hvedemel
- 7 ½ dl. mælk
- 3 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 dl. persille
Timianstegte gulerødder:
- 9 gulerødder
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ tsk. timian
- ¾ tsk. salt
Rødspætter:
- 6 rødspættefileter (ca. 1200 g.)
- 3 æg
- 270 g. rasp
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 30 g. smør
- 3 spsk. olie
- ¾ citron
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decillitermål
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 mellemstor gryde
- 1 piskeris
- 1 tyndskræller
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 hvidløgspresser
- 2 stegepander
- 2 paletknive
- Køkkenrulle
- 2 dybe tallerkener
- 1 gaffel
- 1 stor tallerken
Sådan gør du
- Trin 1 af 23
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 23
Find alle ingredienserne frem.
Kartofler:
- 1 ½ kg. kartofler
- 2 ¼ l. vand
- 3 tsk. salt
Persillesovs:
- 30 g. smør
- 4 ½ spsk. hvedemel
- 7 ½ dl. mælk
- 3 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 dl. persille
Timianstegte gulerødder:
- 9 gulerødder
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ tsk. timian
- ¾ tsk. salt
Rødspætter:
- 6 rødspættefileter (ca. 1200 g.)
- 3 æg
- 270 g. rasp
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 30 g. smør
- 3 spsk. olie
- ¾ citron
- Trin 3 af 23
Kartofler: Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde.
- 1 ½ kg. kartofler
- Trin 4 af 23
Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre.
- 2 ¼ l. vand
- 3 tsk. salt
- Trin 5 af 23
Hæld vandet fra kartoflerne. Lad kartoflerne ligge i gryden, så de holder sig varme.
- Trin 6 af 23
Persillesovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
- 30 g. smør
- Trin 7 af 23
Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
- 4 ½ spsk. hvedemel
- Trin 8 af 23
Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.
- 7 ½ dl. mælk
- Trin 9 af 23
Smag sovsen til med salt og peber.
- 3 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 10 af 23
Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Gem 1 deciliter hakket persille til pynt. Kom resten af persillen i sovsen, og rør rundt.
- 3 dl. persille
- Trin 11 af 23
Timianstegte gulerødder: Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange.
- 9 gulerødder
- Trin 12 af 23
Pil, og pres hvidløg.
- 1 ½ fed hvidløg
- Trin 13 af 23
Kom olie på en stegepande, og varm op til middel varme.
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 14 af 23
Kom hvidløg, timian og salt på stegepanden, og rør rundt.
- 1 ½ tsk. timian
- ¾ tsk. salt
- Trin 15 af 23
Kom gulerods-stavene på stegepanden, og steg dem i cirka 6 minutter, til de er møre.
- Trin 16 af 23
Rødspætter: Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle.
- 6 rødspættefileter (ca. 1200 g.)
- Trin 17 af 23
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en tallerken. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Pisk æggene sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 3 æg
- Trin 18 af 23
Kom rasp, salt og peber i en anden tallerken, og rør det sammen.
- 270 g. rasp
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 19 af 23
Vend en rødspættefilet i æg på begge sider, og vend den derefter i rasp. Læg den på en ren tallerken. Gentag med alle rødspættefileterne.
- Trin 20 af 23
Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af.
- 30 g. smør
- 3 spsk. olie
- Trin 21 af 23
Læg rødspættefileterne på stegepanden, og steg dem i 5-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Kom evt. lidt mere fedtstof på panden, når du skal stege den anden side af rødspætten.
- Trin 22 af 23
Skær citronen i både, og fjern eventuelle sten.
- ¾ citron
- Trin 23 af 23
Drys kartoflerne med hakket persille, og servér med rødspætterne, gulerødderne, citronen og persillesovs. Mums!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Vinderen over vinderen over vinderen af alle fiskeretter i verden må være fiskefileten. Den er svært at slå! Sprød og lækker. Bum.
Du skal bruge
Ingredienser
Kartofler:
- 1 ½ kg. kartofler
- 2 ¼ l. vand
- 3 tsk. salt
Persillesovs:
- 30 g. smør
- 4 ½ spsk. hvedemel
- 7 ½ dl. mælk
- 3 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 dl. persille
Timianstegte gulerødder:
- 9 gulerødder
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ tsk. timian
- ¾ tsk. salt
Rødspætter:
- 6 rødspættefileter (ca. 1200 g.)
- 3 æg
- 270 g. rasp
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 30 g. smør
- 3 spsk. olie
- ¾ citron
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 mellemstor gryde
- 1 piskeris
- 1 tyndskræller
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 hvidløgspresser
- 2 stegepander
- 2 paletknive
- Køkkenrulle
- 2 dybe tallerkener
- 1 gaffel
- 1 stor tallerken
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kartofler: Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde.
- Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre.
- Hæld vandet fra kartoflerne. Lad kartoflerne ligge i gryden, så de holder sig varme.
- Persillesovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
- Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
- Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.
- Smag sovsen til med salt og peber.
- Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Gem 1 deciliter hakket persille til pynt. Kom resten af persillen i sovsen, og rør rundt.
- Timianstegte gulerødder: Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange.
- Pil, og pres hvidløg.
- Kom olie på en stegepande, og varm op til middel varme.
- Kom hvidløg, timian og salt på stegepanden, og rør rundt.
- Kom gulerods-stavene på stegepanden, og steg dem i cirka 6 minutter, til de er møre.
- Rødspætter: Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle.
- Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en tallerken. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Pisk æggene sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom rasp, salt og peber i en anden tallerken, og rør det sammen.
- Vend en rødspættefilet i æg på begge sider, og vend den derefter i rasp. Læg den på en ren tallerken. Gentag med alle rødspættefileterne.
- Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af.
- Læg rødspættefileterne på stegepanden, og steg dem i 5-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Kom evt. lidt mere fedtstof på panden, når du skal stege den anden side af rødspætten.
- Skær citronen i både, og fjern eventuelle sten.
- Drys kartoflerne med hakket persille, og servér med rødspætterne, gulerødderne, citronen og persillesovs. Mums!
-