1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Ovnbagte grøntsager

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ovnbagte grøntsager:

3.

Kom bagepapir i en bradepande.

4.

Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

5.

Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Se videoen.

6.

Skræl gulerødder, og skær dem i stave, der er cirka 5 centimeter lange. Se videoen.

7.

Skræl pastinakkerne, og skær dem i stave, der er cirka 5 centimeter lange. Se videoen.

8.

Kom olie, salt og peber i en stor skål, og rør det sammen.

9.

Kom kartoffelbåde, gulerodsstavene og pastinakstavene op i skålen, og bland rundt. Fordel dem på bagepladen i et jævnt lag.

10.

Sæt bradepanden i ovnen, og bag grøntsagerne i 30-40 minutter, til de er gyldne og møre. Stik en lille skarp kniv i et stykke kartoffel for at teste om den er mør. Hvis kartoflen slipper nemt, er grøntsagerne møre.

Næringsindhold per portion

Energi: 1870 kJ / 447 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 0,4 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Pastinak i tykke og tynde stave

Pastinak i tykke og tynde stave

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 50 min