Ovnbagt fiskebøf

Ovnbagt fiskebøf

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Du har nok hørt det før: Fisk er sundt, så spis endelig fisk flere gange om ugen. Her er et fantastisk forslag til til beredning af torsk.

        Tip: Du kan også bruge filéter af en anden hvid fisk.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2614 kJ / 622 kcal
        • Protein: 27 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 19 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        • 300-400 g. torsk eller mørksejfilet
        • ½ dl purløg
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ½ kg kartofler
        • 7 ½ dl vand
        • 1 tsk. salt
        • 2 løg
        • 1-2 gulerødder
        • 1-2 pastinakker
        • 25 g. smør
        • 1 dl vand
        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. sukker
        • ¼ tsk. peber
        • ½ dl æbleeddike
        • 2 cm. peberrod
        • 2 skiver groft rugbrød
      • Trin 3 af 20

        Læg bagepapir i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 20

        Skyl fisken i koldt vand, og lad den dryppe af. Fjern små ben og skind.

        • 300-400 g. torsk eller mørksejfilet

         

      • Trin 5 af 20

        Hak fiskekødet mellemfint med en kniv. Kom det hakkede fiskekød op i en skål.

      • Trin 6 af 20

        Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klip purløget i små stykker med en saks. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl purløg

         

      • Trin 7 af 20

        Kom purløg, salt og peber op i skålen til fiskekødet. Rør det sammen til en fars.

        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 8 af 20

        Form 2 fiskebøffer af fiskeblandingen, og læg dem i fadet med bagepapir. Sæt fadet i ovnen og bag fiskebøfferne i 15 minutter, til de er gennembagte.

      • Trin 9 af 20

        Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste.

        • ½ kg. kartofler

         

      • Trin 10 af 20

        Kom de vaskede kartofler i gryden sammen med vand og salt. Læg låg på gryden, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre, ved at stikke en kødnål ned i en kartoffel. Hvis kartoflen slipper kødnålen let, er kartoflerne møre.

        • 7 ½ dl vand
        • 1 tsk. salt
      • Trin 11 af 20

        Kom et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom kartoflerne tilbage i gryden, og lad dem afkøle lidt af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.

      • Trin 12 af 20

        Tag et rent skærebræt. Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.

        • 2 løg
      • Trin 13 af 20

        Vask og skræl gulerødder og pastinakker. Skær de grove ender væk, og skær gulerødder og pastinakker i tynde skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Samme metode kan bruges til pastinakkerne.

        • 1-2 gulerødder
        • 1-2 pastinakker
      • Trin 14 af 20

        Kom smørret i gryden, og smelt det.

        • 25 g. smør

         

         

         

      • Trin 15 af 20

        Kom løgringene i gryden, og steg dem klare.

      • Trin 16 af 20

        Kom gulerødder, pastinak og vand i gryden. Kog det i 2-3 minutter.

        • 1 dl vand
      • Trin 17 af 20

        Kom kartoffelskiverne i gryden, og kog dem i 2-3 minutter.

      • Trin 18 af 20

        Kom salt, sukker, peber og eddike i gryden. Rør rundt, og lad det simre i 5 minutter.

        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. sukker
        • ¼ tsk. peber
        • ½ dl æbleeddike eller hvidvinseddike
      • Trin 19 af 20

        Stil et dørslag i vasken, og hæld grøntsagerne og kogevandet ud i dørslaget.

         

         

         

      • Trin 20 af 20

        Skræl peberroden, og riv den fint. Anret grøntsagerne på to tallerkener sammen med fiskebøffen. Drys med salt og peber. Drys den revede peberod henover kartoffelsalaten lige før servering. Velbekomme!

        • 2 cm. peberrod
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du har nok hørt det før: Fisk er sundt, så spis endelig fisk flere gange om ugen. Her er et fantastisk forslag til til beredning af torsk.

        Tip: Du kan også bruge filéter af en anden hvid fisk.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Fiskebøffer:

          • 300-400 g. torsk eller mørksejfilet
          • ½ dl purløg
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Varm kartoffelsalat med peberrod:

          • ½ kg kartofler
          • 7 ½ dl vand
          • 1 tsk. salt
          • 2 løg
          • 1-2 gulerødder
          • 1-2 pastinakker
          • 25 g. smør
          • 1 dl vand
          • 1 tsk. salt
          • ½ tsk. sukker
          • ¼ tsk. peber
          • ½ dl æbleeddike
          • 2 cm peberrod

          Tilbehør:

          • 2 skiver groft rugbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 2 målebægere
          • 1 sæt måleskeer
          • Bagepapir
          • 1 ovnfast fad
          • 2 skærebrætter
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 mellem skål
          • 1 saks
          • 1 grøntsagsbørste
          • 2 mellem gryder
          • 1 grydelåg
          • 1 grydeske
          • 1 dørslag
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 kødnål
          • 1 rivejern

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Læg bagepapir i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Skyl fisken i koldt vand, og lad den dryppe af. Fjern små ben og skind.
          5. Hak fiskekødet mellemfint med en kniv. Kom det hakkede fiskekød op i en skål.
          6. Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klip purløget i små stykker med en saks. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          7. Kom purløg, salt og peber op i skålen til fiskekødet. Rør det sammen til en fars.
          8. Form 2 fiskebøffer af fiskeblandingen, og læg dem i fadet med bagepapir. Sæt fadet i ovnen og bag fiskebøfferne i 15 minutter, til de er gennembagte.
          9. Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste.
          10. Kom de vaskede kartofler i gryden sammen med vand og salt. Læg låg på gryden, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre, ved at stikke en kødnål ned i en kartoffel. Hvis kartoflen slipper kødnålen let, er kartoflerne møre.
          11. Kom et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom kartoflerne tilbage i gryden, og lad dem afkøle lidt af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.
          12. Tag et rent skærebræt. Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.
          13. Vask og skræl gulerødder og pastinakker. Skær de grove ender væk, og skær gulerødder og pastinakker i tynde skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Samme metode kan bruges til pastinakkerne.
          14. Kom smørret i gryden, og smelt det.
          15. Kom løgringene i gryden, og steg dem klare.
          16. Kom gulerødder, pastinak og vand i gryden. Kog det i 2-3 minutter.
          17. Kom kartoffelskiverne i gryden, og kog dem i 2-3 minutter.
          18. Kom salt, sukker, peber og eddike i gryden. Rør rundt, og lad det simre i 5 minutter.
          19. Stil et dørslag i vasken, og hæld grøntsagerne og kogevandet ud i dørslaget.
          20. Skræl peberroden, og riv den fint. Anret grøntsagerne på to tallerkener sammen med fiskebøffen. Drys med salt og peber. Drys den revede peberod henover kartoffelsalaten lige før servering. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Du har nok hørt det før: Fisk er sundt, så spis endelig fisk flere gange om ugen. Her er et fantastisk forslag til til beredning af torsk.

            Tip: Du kan også bruge filéter af en anden hvid fisk.

             

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2614 kJ / 622 kcal
            • Protein: 27 %
            • Kulhydrat: 54 %
            • Fedt: 19 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 20

            Mål alle ingredienserne af.

            • 600-700 g. torsk eller mørksejfilet
            • 1 dl purløg
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 1 kg. kartofler
            • 1 ½ l vand
            • 2 tsk. salt
            • 4 løg
            • 2-3 gulerødder
            • 2-3 pastinakker
            • 50 g. smør
            • 2 dl vand
            • 2 tsk. salt
            • 1 tsk. sukker
            • ½ tsk. peber
            • ¾ dl æbleeddike
            • 4 cm. peberrod
            • 4 skiver groft rugbrød
          • Trin 3 af 20

            Læg bagepapir i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 4 af 20

            Skyl fisken i koldt vand, og lad den dryppe af. Fjern små ben og skind.

            • 600-700 g. torsk eller mørksejfilet

             

          • Trin 5 af 20

            Hak fiskekødet mellemfint med en kniv. Kom det hakkede fiskekød op i en skål.

          • Trin 6 af 20

            Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klip purløget i små stykker med en saks. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl purløg

             

          • Trin 7 af 20

            Kom purløg, salt og peber op i skålen til fiskekødet. Rør det sammen til en fars.

            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 8 af 20

            Form 4 fiskebøffer af fiskeblandingen, og læg dem i fadet med bagepapir. Sæt fadet i ovnen, og bag fiskebøfferne i 15 minutter, til de er gennembagte.

          • Trin 9 af 20

            Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste.

            • 1 kg. kartofler

             

          • Trin 10 af 20

            Kom de vaskede kartofler i gryden sammen med vand og salt. Læg låg på gryden, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre, ved at stikke en kødnål ned i en kartoffel. Hvis kartoflen slipper kødnålen let, er kartoflerne møre.

            • 1 ½ l vand
            • 2 tsk. salt
          • Trin 11 af 20

            Kom et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom kartoflerne tilbage i gryden, og lad dem afkøle lidt af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.

          • Trin 12 af 20

            Tag et rent skærebræt. Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.

            • 4 løg
          • Trin 13 af 20

            Vask og skræl gulerødder og pastinakker. Skær de grove ender væk, og skær gulerødder og pastinakker i tynde skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Samme metode kan bruges til pastinakkerne.

            • 2-3 gulerødder
            • 2-3 pastinakker
          • Trin 14 af 20

            Kom smørret i gryden, og smelt det.

            • 50 g. smør

             

             

             

          • Trin 15 af 20

            Kom løgringene i gryden, og steg dem klare.

          • Trin 16 af 20

            Kom gulerødder, pastinak og vand i gryden. Kog det i 2-3 minutter.

            • 2 dl vand
          • Trin 17 af 20

            Kom kartoffelskiverne i gryden, og kog dem i 2-3 minutter.

          • Trin 18 af 20

            Kom salt, sukker, peber og eddike i gryden. Rør rundt, og lad det simre i 5 minutter.

            • 2 tsk. salt
            • 1 tsk. sukker
            • ½ tsk. peber
            • ¾ dl æbleeddike eller hvidvinseddike
          • Trin 19 af 20

            Stil et dørslag i vasken, og hæld grøntsagerne og kogevandet ud i dørslaget.

             

             

          • Trin 20 af 20

            Skræl peberroden, og riv den fint. Anret grøntsagerne på fire tallerkener sammen med fiskebøffen. Drys med salt og peber. Drys den revede peberod henover kartoffelsalaten lige før servering. Velbekomme!

            • 4 cm. peberrod
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Du har nok hørt det før: Fisk er sundt, så spis endelig fisk flere gange om ugen. Her er et fantastisk forslag til til beredning af torsk.

            Tip: Du kan også bruge filéter af en anden hvid fisk.

             

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Fiskebøffer:

              • 600-700 g. torsk eller mørksejfilet
              • 1 dl purløg
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Varm kartoffelsalat med peberrod:

              • 1 kg. kartofler
              • 1 ½ l vand
              • 2 tsk. salt
              • 4 løg
              • 2-3 gulerødder
              • 2-3 pastinakker
              • 50 g. smør
              • 2 dl vand
              • 2 tsk. salt
              • 1 tsk. sukker
              • ½ tsk. peber
              • ¾ dl æbleeddike
              • 4 cm peberrod

              Tilbehør:

              • 4 skiver groft rugbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 2 målebægere
              • 1 sæt måleskeer
              • Bagepapir
              • 1 ovnfast fad
              • 2 skærebrætter
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 mellem skål
              • 1 saks
              • 1 grøntsagsbørste
              • 2 mellem gryder
              • 1 grydelåg
              • 1 grydeske
              • 1 dørslag
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 kødnål
              • 1 rivejern

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Læg bagepapir i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200 grader.
              4. Skyl fisken i koldt vand, og lad den dryppe af. Fjern små ben og skind.
              5. Hak fiskekødet mellemfint med en kniv. Kom det hakkede fiskekød op i en skål.
              6. Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klip purløget i små stykker med en saks. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              7. Kom purløg, salt og peber op i skålen til fiskekødet. Rør det sammen til en fars.
              8. Form 4 fiskebøffer af fiskeblandingen, og læg dem i fadet med bagepapir. Sæt fadet i ovnen, og bag fiskebøfferne i 15 minutter, til de er gennembagte.
              9. Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste.
              10. Kom de vaskede kartofler i gryden sammen med vand og salt. Læg låg på gryden, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre, ved at stikke en kødnål ned i en kartoffel. Hvis kartoflen slipper kødnålen let, er kartoflerne møre.
              11. Kom et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom kartoflerne tilbage i gryden, og lad dem afkøle lidt af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.
              12. Tag et rent skærebræt. Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.
              13. Vask og skræl gulerødder og pastinakker. Skær de grove ender væk, og skær gulerødder og pastinakker i tynde skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Samme metode kan bruges til pastinakkerne.
              14. Kom smørret i gryden, og smelt det.
              15. Kom løgringene i gryden, og steg dem klare.
              16. Kom gulerødder, pastinak og vand i gryden. Kog det i 2-3 minutter.
              17. Kom kartoffelskiverne i gryden, og kog dem i 2-3 minutter.
              18. Kom salt, sukker, peber og eddike i gryden. Rør rundt, og lad det simre i 5 minutter.
              19. Stil et dørslag i vasken, og hæld grøntsagerne og kogevandet ud i dørslaget.
              20. Skræl peberroden, og riv den fint. Anret grøntsagerne på fire tallerkener sammen med fiskebøffen. Drys med salt og peber. Drys den revede peberod henover kartoffelsalaten lige før servering. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Du har nok hørt det før: Fisk er sundt, så spis endelig fisk flere gange om ugen. Her er et fantastisk forslag til til beredning af torsk.

                Tip: Du kan også bruge filéter af en anden hvid fisk.

                 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2614 kJ / 622 kcal
                • Protein: 27 %
                • Kulhydrat: 54 %
                • Fedt: 19 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 20

                Mål alle ingredienserne af.

                • 900-1000 g. torsk eller mørksejfilet
                • 1 ½ dl purløg
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • 1 ½ kg. kartofler
                • 2 l vand
                • 3 tsk. salt
                • 6 løg
                • 3-4 gulerødder
                • 3-4 pastinakker
                • 75 g. smør
                • 3 dl vand
                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ tsk. sukker
                • ¾ tsk. peber
                • 1 dl æbleeddike
                • 6 cm. peberrod
                • 6 skiver groft rugbrød
              • Trin 3 af 20

                Læg bagepapir i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 4 af 20

                Skyl fisken i koldt vand, og lad den dryppe af. Fjern små ben og skind.

                • 900-1000 g. torsk eller mørksejfilet

                 

              • Trin 5 af 20

                Hak fiskekødet mellemfint med en kniv. Kom det hakkede fiskekød op i en skål.

              • Trin 6 af 20

                Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klip purløget i små stykker med en saks. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl purløg

                 

              • Trin 7 af 20

                Kom purløg, salt og peber op i skålen til fiskekødet. Rør det sammen til en fars.

                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 8 af 20

                Form 6 fiskebøffer af fiskeblandingen, og læg dem i fadet med bagepapir. Sæt fadet i ovnen, og bag fiskebøfferne i 15 minutter, til de er gennembagte.

              • Trin 9 af 20

                Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste.

                • 1 ½ kg. kartofler

                 

              • Trin 10 af 20

                Kom de vaskede kartofler i gryden sammen med vand og salt. Læg låg på gryden, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre, ved at stikke en kødnål ned i en kartoffel. Hvis kartoflen slipper kødnålen let, er kartoflerne møre.

                • 2 l vand
                • 3 tsk. salt
              • Trin 11 af 20

                Kom et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom kartoflerne tilbage i gryden, og lad dem afkøle lidt af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.

              • Trin 12 af 20

                Tag et rent skærebræt. Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.

                • 6 løg
              • Trin 13 af 20

                Vask og skræl gulerødder og pastinakker. Skær de grove ender væk, og skær gulerødder og pastinakker i tynde skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Samme metode kan bruges til pastinakkerne.

                • 3-4 gulerødder
                • 3-4 pastinakker
              • Trin 14 af 20

                Kom smørret i gryden, og smelt det.

                • 75 g. smør

                 

                 

                 

              • Trin 15 af 20

                Kom løgringene i gryden, og steg dem klare.

              • Trin 16 af 20

                Kom gulerødder, pastinak og vand i gryden. Kog det i 2-3 minutter.

                • 3 dl vand
              • Trin 17 af 20

                Kom kartoffelskiverne i gryden, og kog dem i 2-3 minutter.

              • Trin 18 af 20

                Kom salt, sukker, peber og eddike i gryden. Rør rundt, og lad det simre i 5 minutter.

                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ tsk. sukker
                • ¾ tsk. peber
                • 1 dl æbleeddike eller hvidvinseddike
              • Trin 19 af 20

                Stil et dørslag i vasken, og hæld grøntsagerne og kogevandet ud i dørslaget.

                 

                 

                 

              • Trin 20 af 20

                Skræl peberroden, og riv den fint. Anret grøntsagerne på seks tallerkener sammen med fiskebøffen. Drys med salt og peber. Drys den revede peberod henover kartoffelsalaten lige før servering. Velbekomme!

                • 6 cm peberrod
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Du har nok hørt det før: Fisk er sundt, så spis endelig fisk flere gange om ugen. Her er et fantastisk forslag til til beredning af torsk.

                Tip: Du kan også bruge filéter af en anden hvid fisk.

                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Fiskebøffer:

                  • 900-1000 g. torsk eller mørksejfilet
                  • 1 ½ dl purløg
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber

                  Varm kartoffelsalat med peberrod:

                  • 1 ½ kg. kartofler
                  • 2 l vand
                  • 3 tsk. salt
                  • 6 løg
                  • 3-4 gulerødder
                  • 3-4 pastinakker
                  • 75 g. smør
                  • 3 dl vand
                  • 3 tsk. salt
                  • 1 ½ tsk. sukker
                  • ¾ tsk. peber
                  • 1 dl æbleeddike
                  • 6 cm peberrod

                  Tilbehør:

                  • 6 skiver groft rugbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 målebægere
                  • 1 sæt måleskeer
                  • Bagepapir
                  • 1 ovnfast fad
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 mellem skål
                  • 1 saks
                  • 1 grøntsagsbørste
                  • 2 mellem gryder
                  • 1 grydelåg
                  • 1 grydeske
                  • 1 dørslag
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 kødnål
                  • 1 rivejern

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Læg bagepapir i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200 grader.
                  4. Skyl fisken i koldt vand, og lad den dryppe af. Fjern små ben og skind.
                  5. Hak fiskekødet mellemfint med en kniv. Kom det hakkede fiskekød op i en skål.
                  6. Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klip purløget i små stykker med en saks. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  7. Kom purløg, salt og peber op i skålen til fiskekødet. Rør det sammen til en fars.
                  8. Form 6 fiskebøffer af fiskeblandingen, og læg dem i fadet med bagepapir. Sæt fadet i ovnen, og bag fiskebøfferne i 15 minutter, til de er gennembagte.
                  9. Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste.
                  10. Kom de vaskede kartofler i gryden sammen med vand og salt. Læg låg på gryden, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre, ved at stikke en kødnål ned i en kartoffel. Hvis kartoflen slipper kødnålen let, er kartoflerne møre.
                  11. Kom et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom kartoflerne tilbage i gryden, og lad dem afkøle lidt af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.
                  12. Tag et rent skærebræt. Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.
                  13. Vask og skræl gulerødder og pastinakker. Skær de grove ender væk, og skær gulerødder og pastinakker i tynde skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Samme metode kan bruges til pastinakkerne.
                  14. Kom smørret i gryden, og smelt det.
                  15. Kom løgringene i gryden, og steg dem klare.
                  16. Kom gulerødder, pastinak og vand i gryden. Kog det i 2-3 minutter.
                  17. Kom kartoffelskiverne i gryden, og kog dem i 2-3 minutter.
                  18. Kom salt, sukker, peber og eddike i gryden. Rør rundt, og lad det simre i 5 minutter.
                  19. Stil et dørslag i vasken, og hæld grøntsagerne og kogevandet ud i dørslaget.
                  20. Skræl peberroden, og riv den fint. Anret grøntsagerne på seks tallerkener sammen med fiskebøffen. Drys med salt og peber. Drys den revede peberod henover kartoffelsalaten lige før servering. Velbekomme!