Oksekødsfodbolde med pasta

Oksekødsfodbolde med pasta

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Oksekødsfodbolde med pasta og tomatsauce er perfekte efter en hård kamp på grønsværen. Eller når du bare vil forkæle vennerne eller familien.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2327 kJ / 554 kcal
        • Protein: 28 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 29 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        ½ løg
        1 fed hvidløg
        ½ dl stenfrie sorte oliven
        ½ æg
        250 g. hakket oksekød 6-8 % fedt
        1 1/2 l vand
        ½ oksebouillonterning
        1 stor tomat
        ½ dåse hakkede tomater
        ½ tsk. salt
        150 g. pasta
        ½ dl persille

      • Trin 3 af 20

        Oksekødsfodbolde: Pil løg og hvidløg, og hak dem groft.

        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 4 af 20

        Slå et æg ud i et glas, pisk det sammen med en gaffel. Kom derefter halvdelen af ægget op i foodprocessoren. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • ½ æg
      • Trin 5 af 20

        Kom løg, hvidløg og sorte oliven i blenderen, og blend det, til det er en jævn masse.

        • ½ dl stenfrie sorte oliven
      • Trin 6 af 20

        Kom oksekødet i en stor skål.

        • 250 g. hakket oksekød, 6-8 % fedt
      • Trin 7 af 20

        Hæld indholdet fra blenderen i skålen, og ælt godt.

      • Trin 8 af 20

        Kom vand i en stor gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

        • 1 l vand
      • Trin 9 af 20

        Kom bouillonterningen i det kogende vand.

        • ½ oksebouillonterning
      • Trin 10 af 20

        Form små fodbolde af farsen med en spiseske, og kom dem forsigtigt i det kogende vand.

      • Trin 11 af 20

        Når farsboldene kommer op til overfalden, skal de have 30 sekunder mere, så er de færdige. Tag dem op og læg dem på en tallerken.

      • Trin 12 af 20

        Hæld 1 dl af vandet fra den store gryde over i en lille gryde.

      • Trin 13 af 20

        Tomatsauce: Skyl tomaten, og skær den i både. Kom tomaten over i den lille gryde.

        • 1 stor tomat
      • Trin 14 af 20

        Åben dåsen med de hakkede tomater. Kom tomaterne i den lille gryde.

        • ½ dåse hakkede tomater
      • Trin 15 af 20

        Kog tomatsaucen uden låg i cirka 15 minutter.

      • Trin 16 af 20

        Pasta: Kom vand og salt i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.

        • 1 l vand
      • Trin 17 af 20

        Kom pasta i gryden, når vandet koger. Kog pastaen efter vejledningen på posen.

        • 150 g. pasta
      • Trin 18 af 20

        Kom vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl persille
      • Trin 19 af 20

        Hak persillen groft.

      • Trin 20 af 20

        Server oksekødsfodboldene og pastaen med tomatsauce og friskhakket persille.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Oksekødsfodbolde med pasta og tomatsauce er perfekte efter en hård kamp på grønsværen. Eller når du bare vil forkæle vennerne eller familien.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Oksekødsfodbolde:

          • ½ løg
          • 1 fed hvidløg
          • ½ dl stenfrie sorte oliven
          • ½ æg
          • 250 g. hakket oksekød 6-8 % fedt
          • ½ l vand
          • ½ oksebouillonterning

          Tomatsauce:

          • 1 stor tomat
          • ½ dåse hakkede tomater

          Pasta:

          • 1 l vand
          • ½ tsk. salt
          • 150 g. pasta
          • ½ dl persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skarp kniv
          • 2 skærebrætter
          • 1 blender/foodprocessor
          • 1 stor skål
          • 1 stor gryde
          • 1 mellem gryde
          • 1 hulske
          • 1 spiseske
          • 1 middagstallerken
          • 1 lille gryde
          • 1 dåseåbner
          • 1 rent viskestykke

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Oksekødsfodbolde: Pil løg og hvidløg, og hak dem groft.
          4. Slå et æg ud i et glas, pisk det sammen med en gaffel. Kom derefter halvdelen af ægget op i foodprocessoren. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          5. Kom løg, hvidløg og sorte oliven i blenderen, og blend det, til det er en jævn masse.
          6. Kom oksekødet i en stor skål.
          7. Hæld indholdet fra blenderen i skålen, og ælt godt.
          8. Kom vand i en stor gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
          9. Kom bouillonterningen i det kogende vand.
          10. Form små fodbolde af farsen med en spiseske, og kom dem forsigtigt i det kogende vand.
          11. Når farsboldene kommer op til overfalden, skal de have 30 sekunder mere, så er de færdige. Tag dem op og læg dem på en tallerken.
          12. Hæld 1 dl af vandet fra den store gryde over i en lille gryde.
          13. Tomatsauce: Skyl tomaten, og skær den i både. Kom tomaten over i den lille gryde.
          14. Åben dåsen med de hakkede tomater. Kom tomaterne i den lille gryde.
          15. Kog tomatsaucen uden låg i cirka 15 minutter.
          16. Pasta: Kom vand og salt i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.
          17. Kom pasta i gryden, når vandet koger. Kog pastaen efter vejledningen på posen.
          18. Kom vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          19. Hak persillen groft.
          20. Server oksekødsfodboldene og pastaen med tomatsauce og friskhakket persille.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Oksekødsfodbolde med pasta og tomatsauce er perfekte efter en hård kamp på grønsværen. Eller når du bare vil forkæle vennerne eller familien.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2327 kJ / 554 kcal
            • Protein: 28 %
            • Kulhydrat: 43 %
            • Fedt: 29 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 20

            Mål alle ingredienserne af.

            • 1 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 1 dl stenfrie sorte oliven
            • 1 æg
            • 500 g. hakket oksekød 6-8 % fedt
            • 3 l vand
            • 1 oksebouillonterning
            • 2 store tomater
            • 1 dåse hakkede tomater
            • 1 tsk. salt
            • 300 g. pasta
            • 1 dl persille
          • Trin 3 af 20

            Oksekødsfodbolde: Pil løg og hvidløg, og hak dem groft.

            • 1 løg
            • 2 fed hvidløg
          • Trin 4 af 20

            Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op foodprocessoren. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

            • 1 æg
          • Trin 5 af 20

            Kom løg, hvidløg, sorte oliven i blenderen, og blend det, til det er jævn masse.

            • 1 dl stenfrie sorte oliven
          • Trin 6 af 20

            Kom oksekødet i en stor skål.

            • 500 g. hakket oksekød, 6-8 % fedt
          • Trin 7 af 20

            Hæld indholdet fra blenderen i skålen, og ælt godt.

          • Trin 8 af 20

            Kom vand i en stor gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

            • 1 l vand
          • Trin 9 af 20

            Kom bouillonterningen i det kogende vand.

            • 1 oksebouillonterning
          • Trin 10 af 20

            Form små fodbolde af farsen med en spiseske, og kom dem forsigtigt i det kogende vand.

          • Trin 11 af 20

            Når farsboldene kommer op til overfalden, skal de have 30 sekunder mere, så er de færdige. Tag dem op og læg dem på en tallerken.

          • Trin 12 af 20

            Hæld 2 dl af vandet fra den store gryde over i en lille gryde.

          • Trin 13 af 20

            Tomatsauce: Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom tomaterne over i den lille gryde.

            • 2 store tomater
          • Trin 14 af 20

            Åben dåsen med de hakkede tomater. Kom tomaterne i den lille gryde.

            • 1 dåse flåede tomater
          • Trin 15 af 20

            Kog tomatsaucen uden låg i cirka 15 minutter.

          • Trin 16 af 20

            Pasta: Kom vand og salt i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.

            • 2 l vand
          • Trin 17 af 20

            Kom pasta i gryden, når vandet koger. Kog pastaen efter vejledningen på posen.

            • 300 g. pasta
          • Trin 18 af 20

            Kom vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl persille
          • Trin 19 af 20

            Hak persillen groft.

          • Trin 20 af 20

            Server oksekødsfodboldene og pastaen med tomatsauce og friskhakket persille.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Oksekødsfodbolde med pasta og tomatsauce er perfekte efter en hård kamp på grønsværen. Eller når du bare vil forkæle vennerne eller familien.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Oksekødsfodbolde:

              • 1 løg
              • 2 fed hvidløg
              • 1 dl stenfrie sorte oliven
              • 1 æg
              • 500 g. hakket oksekød 6-8 % fedt
              • 1 l vand
              • 1 oksebouillonterning

              Tomatsauce:

              • 2 store tomater
              • 1 dåse hakkede tomater

              Pasta:

              • 2 l vand
              • 1 tsk. salt
              • 300 g. pasta
              • 1 dl persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 stor skarp kniv
              • 2 skærebrætter
              • 1 blender/foodprocessor
              • 1 stor skål
              • 2 store gryder
              • 1 hulske
              • 1 spiseske
              • 1 middagstallerken
              • 1 lille gryde
              • 1 dåseåbner
              • 1 rent viskestykke

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Oksekødsfodbolde: Pil løg og hvidløg, og hak dem groft.
              4. Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op foodprocessoren. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
              5. Kom løg, hvidløg, sorte oliven i blenderen, og blend det, til det er jævn masse.
              6. Kom oksekødet i en stor skål.
              7. Hæld indholdet fra blenderen i skålen, og ælt godt.
              8. Kom vand i en stor gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
              9. Kom bouillonterningen i det kogende vand.
              10. Form små fodbolde af farsen med en spiseske, og kom dem forsigtigt i det kogende vand.
              11. Når farsboldene kommer op til overfalden, skal de have 30 sekunder mere, så er de færdige. Tag dem op og læg dem på en tallerken.
              12. Hæld 2 dl af vandet fra den store gryde over i en lille gryde.
              13. Tomatsauce: Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom tomaterne over i den lille gryde.
              14. Åben dåsen med de hakkede tomater. Kom tomaterne i den lille gryde.
              15. Kog tomatsaucen uden låg i cirka 15 minutter.
              16. Pasta: Kom vand og salt i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.
              17. Kom pasta i gryden, når vandet koger. Kog pastaen efter vejledningen på posen.
              18. Kom vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              19. Hak persillen groft.
              20. Server oksekødsfodboldene og pastaen med tomatsauce og friskhakket persille.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Oksekødsfodbolde med pasta og tomatsauce er perfekte efter en hård kamp på grønsværen. Eller når du bare vil forkæle vennerne eller familien.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2327 kJ / 554 kcal
                • Protein: 28 %
                • Kulhydrat: 43 %
                • Fedt: 29 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 20

                Mål alle ingredienserne af.

                • 1 ½ løg
                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ dl stenfrie sorte oliven
                • 1 æg
                • 750 g. hakket oksekød 6-8 % fedt
                • 6 l vand
                • 2 oksebouillonterning
                • 3 store tomater
                • 1 ½ dåse hakkede tomater
                • 1 ½ tsk. salt
                • 450 g. pasta
                • 1 ½ dl persille
              • Trin 3 af 20

                Oksekødsfodbolde: Pil løg og hvidløg, og hak dem groft.

                • 1½ løg
                • 3 fed hvidløg
              • Trin 4 af 20

                Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i blenderen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

                • 1 æg
              • Trin 5 af 20

                Kom løg, hvidløg og sorte oliven i blenderen, og blend det, til det er jævn masse.

                • 1½ dl stenfrie sorte oliven
              • Trin 6 af 20

                Kom oksekødet i en stor skål.

                • 750 g. hakket oksekød, 6-8 % fedt
              • Trin 7 af 20

                Hæld indholdet fra blenderen i skålen, og ælt godt.

              • Trin 8 af 20

                Kom vand i en stor gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

                • 2 l vand
              • Trin 9 af 20

                Kom bouillonterningerne i det kogende vand.

                • 2 oksebouillonterninger
              • Trin 10 af 20

                Form små fodbolde af farsen med en spiseske, og kom dem forsigtigt i det kogende vand.

              • Trin 11 af 20

                Når farsboldene kommer op til overfalden, skal de have 30 sekunder mere, så er de færdige. Tag dem op og læg dem på en tallerken.

              • Trin 12 af 20

                Hæld 3 dl af vandet fra den store gryde over i en mellem gryde.

              • Trin 13 af 20

                Tomatsauce: Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom tomaterne over i den mellem gryde.

                • 3 store tomater
              • Trin 14 af 20

                Åben dåsen med de flåede tomater. Kom tomaterne i den mellem gryde.

                • 1½ dåse hakkede tomater
              • Trin 15 af 20

                Kog tomatsaucen uden låg i cirka 15 minutter.

              • Trin 16 af 20

                Pasta: Kom vand og salt i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.

                • 3 l vand
              • Trin 17 af 20

                Kom pasta i gryden, når vandet koger. Kog pastaen efter vejledningen på posen.

                • 450 g. pasta
              • Trin 18 af 20

                Kom vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1½ dl persille
              • Trin 19 af 20

                Hak persillen groft.

              • Trin 20 af 20

                Server oksekødsfodboldene og pastaen med tomatsauce og friskhakket persille.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Oksekødsfodbolde med pasta og tomatsauce er perfekte efter en hård kamp på grønsværen. Eller når du bare vil forkæle vennerne eller familien.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Oksekødsfodbolde:

                  • 1 ½ løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 1 ½ dl stenfrie sorte oliven
                  • 1 æg
                  • 750 g. hakket oksekød 6-8 % fedt
                  • 1 ½ l vand
                  • 2 oksebouillonterninger

                  Tomatsauce:

                  • 3 store tomater
                  • 1 ½ dåse hakkede tomater

                  Pasta:

                  • 3 l vand
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 450 g. pasta
                  • 1 ½ dl persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 blender/foodprocessor
                  • 1 stor skål
                  • 2 store gryder
                  • 1 hulske
                  • 1 spiseske
                  • 1 middagstallerken
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 rent viskestykke

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Oksekødsfodbolde: Pil løg og hvidløg, og hak dem groft.
                  4. Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i blenderen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
                  5. Kom løg, hvidløg og sorte oliven i blenderen, og blend det, til det er jævn masse.
                  6. Kom oksekødet i en stor skål.
                  7. Hæld indholdet fra blenderen i skålen, og ælt godt.
                  8. Kom vand i en stor gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
                  9. Kom bouillonterningerne i det kogende vand.
                  10. Form små fodbolde af farsen med en spiseske, og kom dem forsigtigt i det kogende vand.
                  11. Når farsboldene kommer op til overfalden, skal de have 30 sekunder mere, så er de færdige. Tag dem op og læg dem på en tallerken.
                  12. Hæld 3 dl af vandet fra den store gryde over i en mellem gryde.
                  13. Tomatsauce: Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom tomaterne over i den mellem gryde.
                  14. Åben dåsen med de flåede tomater. Kom tomaterne i den mellem gryde.
                  15. Kog tomatsaucen uden låg i cirka 15 minutter.
                  16. Pasta: Kom vand og salt i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.
                  17. Kom pasta i gryden, når vandet koger. Kog pastaen efter vejledningen på posen.
                  18. Kom vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  19. Hak persillen groft.
                  20. Server oksekødsfodboldene og pastaen med tomatsauce og friskhakket persille.