Mos med bacon og æbler
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Denne ret minder lidt om en ret, som hedder brændende kærlighed. De syrlige æbler smager lækkert sammen med den salte bacon. Det lyder lidt mærkeligt, men det er rigtigt nok. Nyd maden sammen med dem du godt kan li'.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2379 kJ / 566 kcal
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 60 %
- Fedt: 27 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 750 g. kartofler
- 2 ½ dl mælk
- 20 g. smør
- 1 ½ stort æble
- 2-3 kviste frisk timian eller ¼ tsk. tørret timian
- 1-2 friske grønkålsblade
- 70 g. bacon
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 2 skærebrætter
- 3 små skarpe knive
- 1 sæt måleskeer
- 1 spatel
- 1 mellem gryde
- 1 stegepande
- 1 piskeris
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 dørslag
- Køkkenrulle
- 1 grøntsagsbørste
- 1 dyb tallerken
- 1 grydelåg
Sådan gør du
- Trin 1 af 24
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 24
Mål alle ingredienserne af.
- 750 g. kartofler
- 2 ½ dl mælk
- 20 g. smør
- 1 ½ stort æble
- 2-3 kviste frisk timian eller ¼ tsk. tørret timian
- 1-2 friske grønkålblade
- 70 g. bacon
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 3 af 24
Skrub kartoflerne rene for eventuel jord med en grøntsagsbørste og skræl dem.
- 750 g. kartofler
- Trin 4 af 24
Skær de store kartofler i mindre stykker.
- Trin 5 af 24
Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Læg låg på gryden og bring vandet i kog.
- Trin 6 af 24
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter.
- Trin 7 af 24
Lav æbler og bacon, mens karoflerne koger.
- Trin 8 af 24
Kom koldt vand i en balje, og skyl timianen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 2-3 stilke frisk timian eller ¼ tsk. tørret timian
- Trin 9 af 24
Skyl grønkålen på samme måde.
- 1-2 friske grønkålsblade
- Trin 10 af 24
Skær de grove stilke fra grønkålen. Hak stilkene fint, og skær grønkålsbladene i fine strimler.
- Trin 11 af 24
Vask æblerne. Skær dem i både og skær kernehusene væk.
- 1 ½ stor æbler
- Trin 12 af 24
Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær bacon i tern.
- 70 g. bacon
- Trin 13 af 24
Steg baconternene sprøde på en stegepande ved middelvarme.
- Trin 14 af 24
Kom køkkenrulle på en tallerken, og læg de sprøde bacontern på tallerkenen, så køkkenrullen suger fedtet op.
- Trin 15 af 24
Tør forsigtigt lidt af fedtet på stegepanden væk med et stykke køkkenrulle. Husk stegepanden er varm.
- Trin 16 af 24
Steg æblestykkerne i det sidste fedt på stegepanden, så de er gyldne på begge sider.
- Trin 17 af 24
Tilsæt timianblade og kom salt og peber i.
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 18 af 24
Kartoffelmos: Stik i kartoflerne med en lille kniv, og mærk om de er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en mos.
- Trin 19 af 24
Kom et dørslag i køkkenvasken og hæld vand og kartofler ned i dørslaget.
- Trin 20 af 24
Kom kartoflerne tilbage i gryden.
- Trin 21 af 24
Stød kartoflerne til mos med et piskeris.
- Trin 22 af 24
Rør mælk og smør i og varm igennem, mens du rører.
- 2 ½ dl mælk
- 20 g. smør
- Trin 23 af 24
Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis mosen er for tør. Smag til med salt og peber.
- Trin 24 af 24
Spis kartoffelmosen med stegt bacon og æble og drys med fintsnittet grønkål. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Denne ret minder lidt om en ret, som hedder brændende kærlighed. De syrlige æbler smager lækkert sammen med den salte bacon. Det lyder lidt mærkeligt, men det er rigtigt nok. Nyd maden sammen med dem du godt kan li'.
Du skal bruge
Ingredienser
- 750 g. kartofler
- 2 ½ dl mælk
- 20 g. smør
- 1 ½ stort æble
- 2-3 kviste frisk timian eller ¼ tsk. tørret timian
- 1-2 friske grønkålblade
- 70 g. bacon
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 grøntsagsbørste
- 1 kartoffelskræller
- 3 små skarpe knive
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 2 skærebrætter
- 1 stegepande
- 1 dyb tallerken
- Køkkenrulle
- 1 spatel
- 1 dørslag
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Skrub kartoflerne rene for eventuel jord med en grøntsagsbørste og skræl dem.
- Skær de store kartofler i mindre stykker.
- Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Læg låg på gryden og bring vandet i kog.
- Kog kartoflerne i cirka 20 minutter.
- Lav æbler og bacon, mens karoflerne koger.
- Kom koldt vand i en balje, og skyl timianen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Skyl grønkålen på samme måde.
- Skær de grove stilke fra grønkålen. Hak stilkene fint, og skær grønkålsbladene i fine strimler.
- Vask æblerne. Skær dem i både og skær kernehusene væk.
- Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær bacon i tern.
- Steg baconternene sprøde på en stegepande ved middelvarme.
- Kom køkkenrulle på en tallerken, og læg de sprøde bacontern på tallerkenen, så køkkenrullen suger fedtet op.
- Tør forsigtigt lidt af fedtet på stegepanden væk med et stykke køkkenrulle. Husk stegepanden er varm.
- Steg æblestykkerne i det sidste fedt på stegepanden, så de er gyldne på begge sider.
- Tilsæt timianblade og kom salt og peber i.
- Kartoffelmos: Stik i kartoflerne med en lille kniv, og mærk om de er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en mos.
- Kom et dørslag i køkkenvasken og hæld vand og kartofler ned i dørslaget.
- Kom kartoflerne tilbage i gryden.
- Stød kartoflerne til mos med et piskeris.
- Rør mælk og smør i og varm igennem, mens du rører.
- Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis mosen er for tør. Smag til med salt og peber.
- Spis kartoffelmosen med stegt bacon og æble og drys med fintsnittet grønkål. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Denne ret minder lidt om en ret, som hedder "brændende kærlighed". De syrlige æbler smager lækkert sammen med den salte bacon. Det lyder lidt mærkeligt, men det er rigtigt nok. Nyd maden sammen med dem du godt kan li'.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2379 kJ / 566 kcal
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 60 %
- Fedt: 27 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 ½ kg. kartofler
- 5 dl mælk
- 35 g. smør
- 3 store æbler
- 4-5 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret timian
- 2-3 friske grønkålsblade
- 140 g. bacon
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 2 skærebrætter
- 3 små skarpe knive
- 1 sæt måleskeer
- 1 spatel
- 1 mellem gryde
- 1 stegepande
- 1 piskeris
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 dørslag
- Køkkenrulle
- 1 grøntsagsbørste
- 1 dyb tallerken
- 1 grydelåg
Sådan gør du
- Trin 1 af 24
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 24
Mål alle ingredienserne af.
- 1 ½ kg. kartofler
- 5 dl mælk
- 35 g. smør
- 3 store æbler
- 4-5 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret timian
- 2-3 friske grønkålsstængler
- 140 g. bacon
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- Trin 3 af 24
Skrub kartoflerne rene for eventuel jord med en grøntsagsbørste og skræl dem.
- 1 ½ kg. kartofler
- Trin 4 af 24
Skær de store kartofler i mindre stykker.
- Trin 5 af 24
Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Læg låg på gryden og bring vandet i kog.
- Trin 6 af 24
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter.
- Trin 7 af 24
Lav æbler og bacon, mens karoflerne koger.
- Trin 8 af 24
Kom koldt vand i en balje, og skyl timianen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 3-4 stilke frisk timian eller ½ tsk. tørret timian
- Trin 9 af 24
Skyl grønkålen på samme måde.
- 2-3 friske grønkålsblade
- Trin 10 af 24
Skær de grove stilke fra grønkålen. Hak stilkene fint, og skær grønkålsbladene i fine strimler.
- Trin 11 af 24
Vask æblerne. Skær dem i både og skær kernehusene væk.
- 3 store æbler
- Trin 12 af 24
Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær bacon i tern.
- 140 g. bacon
- Trin 13 af 24
Steg baconternene sprøde på en stegepande ved middelvarme.
- Trin 14 af 24
Kom køkkenrulle på en tallerken, og læg de sprøde bacontern på tallerkenen, så køkkenrullen suger fedtet op.
- Trin 15 af 24
Tør forsigtigt lidt af fedtet på stegepanden væk med et stykke køkkenrulle. Husk stegepanden er varm.
- Trin 16 af 24
Steg æblestykkerne i det sidste fedt på stegepanden, så de er gyldne på begge sider.
- Trin 17 af 24
Tilsæt timianblade og kom salt og peber i.
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- Trin 18 af 24
Kartoffelmos: Stik i kartoflerne med en lille kniv, og mærk om de er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en mos.
- Trin 19 af 24
Kom et dørslag i køkkenvasken og hæld vand og kartofler ned i dørslaget.
- Trin 20 af 24
Kom kartoflerne tilbage i gryden.
- Trin 21 af 24
Stød kartoflerne til mos med et piskeris.
- Trin 22 af 24
Rør mælk og smør i og varm igennem, mens du rører.
- 5 dl mælk
- 35 g. smør
- Trin 23 af 24
Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis mosen er for tør. Smag til med salt og peber.
- Trin 24 af 24
Spis kartoffelmosen med stegt bacon og æble og drys med fintsnittet grønkål. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Denne ret minder lidt om en ret, som hedder "brændende kærlighed". De syrlige æbler smager lækkert sammen med den salte bacon. Det lyder lidt mærkeligt, men det er rigtigt nok. Nyd maden sammen med dem du godt kan li'.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 ½ kg. kartofler
- 5 dl mælk
- 35 g. smør
- 3 store æbler
- 4-5 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret timian
- 2-3 friske grønkålsstængler
- 140 g. bacon
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 grøntsagsbørste
- 1 kartoffelskræller
- 3 små skarpe knive
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 2 skærebrætter
- 1 stegepande
- 1 dyb tallerken
- Køkkenrulle
- 1 spatel
- 1 dørslag
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Skrub kartoflerne rene for eventuel jord med en grøntsagsbørste og skræl dem.
- Skær de store kartofler i mindre stykker.
- Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Læg låg på gryden og bring vandet i kog.
- Kog kartoflerne i cirka 20 minutter.
- Lav æbler og bacon, mens karoflerne koger.
- Kom koldt vand i en balje, og skyl timianen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Skyl grønkålen på samme måde.
- Skær de grove stilke fra grønkålen. Hak stilkene fint, og skær grønkålsbladene i fine strimler.
- Vask æblerne. Skær dem i både og skær kernehusene væk.
- Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær bacon i tern.
- Steg baconternene sprøde på en stegepande ved middelvarme.
- Kom køkkenrulle på en tallerken, og læg de sprøde bacontern på tallerkenen, så køkkenrullen suger fedtet op.
- Tør forsigtigt lidt af fedtet på stegepanden væk med et stykke køkkenrulle. Husk stegepanden er varm.
- Steg æblestykkerne i det sidste fedt på stegepanden, så de er gyldne på begge sider.
- Tilsæt timianblade og kom salt og peber i.
- Kartoffelmos: Stik i kartoflerne med en lille kniv, og mærk om de er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en mos.
- Kom et dørslag i køkkenvasken og hæld vand og kartofler ned i dørslaget.
- Kom kartoflerne tilbage i gryden.
- Stød kartoflerne til mos med et piskeris.
- Rør mælk og smør i og varm igennem, mens du rører.
- Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis mosen er for tør. Smag til med salt og peber.
- Spis kartoffelmosen med stegt bacon og æble og drys med fintsnittet grønkål. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Denne ret minder lidt om en ret, som hedder brændende kærlighed. De syrlige æbler smager lækkert sammen med den salte bacon. Det lyder lidt mærkeligt, men det er rigtigt nok. Nyd maden sammen med dem du godt kan li'.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2379 kJ / 566 kcal
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 60 %
- Fedt: 27 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 ½ kg. kartofler
- 7 ½ dl mælk
- 60 g. smør
- 4 ½ store æbler
- 6-7 kviste frisk timian eller ¾ tsk. tørret timian
- 3-5 friske grønkålsblade
- 210 g. bacon
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 2 skærebrætter
- 3 små skarpe knive
- 1 sæt måleskeer
- 1 spatel
- 1 mellem gryde
- 1 stegepande
- 1 piskeris
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 dørslag
- Køkkenrulle
- 1 grøntsagsbørste
- 1 dyb tallerken
- 1 grydelåg
Sådan gør du
- Trin 1 af 24
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 24
Mål alle ingredienserne af.
- 2 ½ kg. kartofler
- 7 ½ dl mælk
- 60 g. smør
- 4 ½ æbler
- 6-7 kviste frisk timian eller ¾ tsk. tørret timian
- 3-5 friske grønkålsblade
- 210 g. bacon
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
- Trin 3 af 24
Skrub kartoflerne rene for eventuel jord med en grøntsagsbørste og skræl dem.
- 2 ½ kg. kartofler
- Trin 4 af 24
Skær de store kartofler i mindre stykker.
- Trin 5 af 24
Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Læg låg på gryden og bring vandet i kog.
- Trin 6 af 24
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter.
- Trin 7 af 24
Lav æbler og bacon, mens karoflerne koger.
- Trin 8 af 24
Kom koldt vand i en balje, og skyl timianen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 5-6 stilke frisk timian eller ¾ tsk. tørret timian
- Trin 9 af 24
Skyl grønkålen på samme måde.
- 3-5 friske grønkålsblade
- Trin 10 af 24
Skær de grove stilke fra grønkålen. Hak stilkene fint, og skær grønkålsbladene i fine strimler.
- Trin 11 af 24
Vask æblerne. Skær dem i både og skær kernehusene væk.
- 4 ½ store æbler
- Trin 12 af 24
Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær bacon i tern.
- 210 g. bacon
- Trin 13 af 24
Steg baconternene sprøde på en stegepande ved middelvarme.
- Trin 14 af 24
Kom køkkenrulle på en tallerken, og læg de sprøde bacontern på tallerkenen, så køkkenrullen suger fedtet op.
- Trin 15 af 24
Tør forsigtigt lidt af fedtet på stegepanden væk med et stykke køkkenrulle. Husk stegepanden er varm.
- Trin 16 af 24
Steg æblestykkerne i det sidste fedt på stegepanden, så de er gyldne på begge sider.
- Trin 17 af 24
Tilsæt timianblade og kom salt og peber i.
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
- Trin 18 af 24
Kartoffelmos: Stik i kartoflerne med en lille kniv, og mærk om de er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en mos.
- Trin 19 af 24
Kom et dørslag i køkkenvasken og hæld vand og kartofler ned i dørslaget.
- Trin 20 af 24
Kom kartoflerne tilbage i gryden.
- Trin 21 af 24
Stød kartoflerne til mos med et piskeris.
- Trin 22 af 24
Rør mælk og smør i og varm igennem, mens du rører.
- 7 ½ dl mælk
- 60 g. smør
- Trin 23 af 24
Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis mosen er for tør. Smag til med salt og peber.
- Trin 24 af 24
Spis kartoffelmosen med stegt bacon og æble og drys med fintsnittet grønkål. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Denne ret minder lidt om en ret, som hedder brændende kærlighed. De syrlige æbler smager lækkert sammen med den salte bacon. Det lyder lidt mærkeligt, men det er rigtigt nok. Nyd maden sammen med dem du godt kan li'.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 ½ kg. kartofler
- 7 ½ dl mælk
- 60 g. smør
- 4 ½ æbler
- 6-7 kviste frisk timian eller ¾ tsk. tørret timian
- 3-5 friske grønkålsblade
- 210 g. bacon
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 grøntsagsbørste
- 1 kartoffelskræller
- 3 små skarpe knive
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 2 skærebrætter
- 1 stegepande
- 1 dyb tallerken
- Køkkenrulle
- 1 spatel
- 1 dørslag
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Skrub kartoflerne rene for eventuel jord med en grøntsagsbørste og skræl dem.
- Skær de store kartofler i mindre stykker.
- Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Læg låg på gryden og bring vandet i kog.
- Kog kartoflerne i cirka 20 minutter.
- Lav æbler og bacon, mens karoflerne koger.
- Kom koldt vand i en balje, og skyl timianen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Skyl grønkålen på samme måde.
- Skær de grove stilke fra grønkålen. Hak stilkene fint, og skær grønkålsbladene i fine strimler.
- Vask æblerne. Skær dem i både og skær kernehusene væk.
- Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær bacon i tern.
- Steg baconternene sprøde på en stegepande ved middelvarme.
- Kom køkkenrulle på en tallerken, og læg de sprøde bacontern på tallerkenen, så køkkenrullen suger fedtet op.
- Tør forsigtigt lidt af fedtet på stegepanden væk med et stykke køkkenrulle. Husk stegepanden er varm.
- Steg æblestykkerne i det sidste fedt på stegepanden, så de er gyldne på begge sider.
- Tilsæt timianblade og kom salt og peber i.
- Kartoffelmos: Stik i kartoflerne med en lille kniv, og mærk om de er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en mos.
- Kom et dørslag i køkkenvasken og hæld vand og kartofler ned i dørslaget.
- Kom kartoflerne tilbage i gryden.
- Stød kartoflerne til mos med et piskeris.
- Rør mælk og smør i og varm igennem, mens du rører.
- Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis mosen er for tør. Smag til med salt og peber.
- Spis kartoffelmosen med stegt bacon og æble og drys med fintsnittet grønkål. Velbekomme!
-