Mørbradgryde

Mørbradgryde

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mormor-ret nummer ét! Svinekød, flødesovs og pølse til at give smagen det dér ekstra pift af mums.

        Tip: hvis du ikke er så vild med champignon, så skær dem i store stykker, så de er nemme at pille ud, uden du mister smagen til sovsen.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2050 kJ / 490 kcal
        • Protein: 35 %
        • Kulhydrat: 10 %
        • Fedt: 55 %
        • Heraf mættet fedt: 10 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Se filmen, hvor Gorm laver mørbradgryde.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 2050 kJ / 490 kcal
          • Protein: 35 %
          • Kulhydrat: 10 %
          • Fedt: 55 %
          • Heraf mættet fedt: 10 g.
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 12

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 12

          Find alle ingredienserne frem.

          • ½ svinemørbrad
          • ½ løg
          • ½ fed hvidløg
          • 1 grillpølse
          • ¾ spsk. olie
          • ¾ tsk. paprika (evt. røget)
          • ½ lille ds. tomatpuré (35 g.)
          • 1 knivspids peber
          • ½ tsk. salt
          • ½ dl. hakkede tomater
          • 1 ¼ dl. madlavningsfløde 8%

          Tilbehør:

          • Ris
          • Grøn salat
        • Trin 3 af 12

          Puds mørbraden: Tag fat i en sene. Det er de hvide strimler på mørbraden. Stik spidsen af en stor skarp kniv ind under senen, og skær den af. Fortsæt, til du har fjernet alle sener. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pudser en mørbrad.

          • ½ svinemørbrad
        • Trin 4 af 12

          Skær mørbraden i 2 centimeter tykke skiver. Skær skiverne i store tern.

        • Trin 5 af 12

          Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

          • ½ løg
          • ½ fed hvidløg
        • Trin 6 af 12

          Skær grillpølsen i skiver på cirka 1 centimeter.

          • 1 grillpølse
        • Trin 7 af 12

          Kom olie i en stor gryde, og varm den op til høj varme. Kom et stykke mørbrad i gryden. Hvis det syder, er olien varm.

          • ¾ spsk. olie
        • Trin 8 af 12

          Kom mørbrads-ternene i gryden. Fordel dem med en spatel, så de ligger i ét lag. Steg i 1 minut. Vend dem, og steg i 1 minut på den anden side.

        • Trin 9 af 12

          Kom paprika, tomatpuré, løg og hvidløg i gryden, og skru ned for varmen. Rør rundt. Svits i 1-2 minutter.

          • ¾ tsk. paprika (evt. røget)
          • ½ lille ds. tomatpuré (35 g.)
        • Trin 10 af 12

          Krydr med salt og peber, og rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

          • 1 knivspids peber
          • ½ tsk. salt
        • Trin 11 af 12

          Læg låg på gryden, og skru ned på lav varme. Lad mørbradgryden simre i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.

        • Trin 12 af 12

          Server din mørbradgryde med kogte ris og en grøn salat til.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Mormor-ret nummer ét! Svinekød, flødesovs og pølse til at give smagen det dér ekstra pift af mums.

          Tip: hvis du ikke er så vild med champignon, så skær dem i store stykker, så de er nemme at pille ud, uden du mister smagen til sovsen.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • ½ svinemørbrad
            • ½ løg
            • ½ fed hvidløg
            • 1 grillpølse
            • ¾ spsk. olie
            • ¾ tsk. paprika (evt. røget)
            • ½ lille ds. tomatpuré (35 g.)
            • 1 knivspids peber
            • ½ tsk. salt
            • ½ dl. hakkede tomater
            • 1 ¼ dl. madlavningsfløde 8%

            Tilbehør:

            • Ris
            • Grøn salat

             

            Køkkenredskaber

            • 2 skærebrætter
            • 2 store skarpe knive
            • 1 stor gryde
            • 1 spatel
            • 1 spiseske
            • 1 teske
            • 1 grydelåg

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Puds mørbraden: Tag fat i en sene. Det er de hvide strimler på mørbraden. Stik spidsen af en stor skarp kniv ind under senen, og skær den af. Fortsæt, til du har fjernet alle sener. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pudser en mørbrad.
            4. Skær mørbraden i 2 centimeter tykke skiver. Skær skiverne i store tern.
            5. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
            6. Skær grillpølsen i skiver på cirka 1 centimeter.
            7. Kom olie i en stor gryde, og varm den op til høj varme. Kom et stykke mørbrad i gryden. Hvis det syder, er olien varm.
            8. Kom mørbrads-ternene i gryden. Fordel dem med en spatel, så de ligger i ét lag. Steg i 1 minut. Vend dem, og steg i 1 minut på den anden side.
            9. Kom paprika, tomatpuré, løg og hvidløg i gryden, og skru ned for varmen. Rør rundt. Svits i 1-2 minutter.
            10. Krydr med salt og peber, og rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
            11. Læg låg på gryden, og skru ned på lav varme. Lad mørbradgryden simre i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.
            12. Server din mørbradgryde med kogte ris og en grøn salat til.
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 1 time

              Mormor-ret nummer ét! Svinekød, flødesovs og pølse til at give smagen det dér ekstra pift af mums.

              Tip: hvis du ikke er så vild med champignon, så skær dem i store stykker, så de er nemme at pille ud, uden du mister smagen til sovsen.

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 2050 kJ / 490 kcal
              • Protein: 35 %
              • Kulhydrat: 10 %
              • Fedt: 55 %
              • Heraf mættet fedt: 10 g.
          • Film

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Se filmen, hvor Gorm laver mørbradgryde.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2050 kJ / 490 kcal
                • Protein: 35 %
                • Kulhydrat: 10 %
                • Fedt: 55 %
                • Heraf mættet fedt: 10 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 13

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 13

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1 svinemørbrad
                • 1 løg
                • 1 fed hvidløg
                • 2 grillpølser
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. paprika (evt. røget)
                • 1 lille ds. tomatpuré (70 g.)
                • 1 knivspids peber
                • 1 tsk. salt
                • 1 dl. hakkede tomater
                • 2 ½ dl. madlavningsfløde 8%

                Tilbehør:

                • Ris
                • Grøn salat
              • Trin 3 af 13

                Puds mørbraden: Tag fat i en sene. Det er de hvide strimler på mørbraden. Stik spidsen af en stor skarp kniv ind under senen, og skær den af. Fortsæt, til du har fjernet alle sener. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pudser en mørbrad.

                • 1 svinemørbrad
              • Trin 4 af 13

                Skær mørbraden i 2 centimeter tykke skiver. Skær skiverne i store tern.

              • Trin 5 af 13

                Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 løg
                • 1 fed hvidløg
              • Trin 6 af 13

                Skær grillpølserne i skiver på cirka 1 centimeter.

                • 2 grillpølser
              • Trin 7 af 13

                Kom olie i en stor gryde, og varm den op til høj varme. Kom et stykke mørbrad i gryden. Hvis det syder, er olien varm.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 8 af 13

                Kom mørbrads-ternene i gryden. Fordel dem med en spatel, så de ligger i ét lag. Steg i 1 minut. Vend dem, og steg i 1 minut på den anden side.

              • Trin 9 af 13

                Kom paprika, tomatpuré, løg og hvidløg i gryden, og skru ned for varmen. Rør rundt. Svits i 1-2 minutter.

                • 1 ½ tsk. paprika (evt. røget)
                • 1 lille ds. tomatpuré (70 g.)
              • Trin 10 af 13

                Krydr med salt og peber, og rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 knivspids peber
                • 1 tsk. salt
              • Trin 11 af 13

                Kom pølse-skiverne, hakkede tomater og madlavningsfløde i gryden. Rør rundt.

                • 1 dl. hakkede tomater
                • 2 ½ dl. madlavningsfløde 8%
              • Trin 12 af 13

                Læg låg på gryden, og skru ned på lav varme. Lad mørbradgryden simre i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.

              • Trin 13 af 13

                Server din mørbradgryde med kogte ris og en grøn salat til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mormor-ret nummer ét! Svinekød, flødesovs og pølse til at give smagen det dér ekstra pift af mums.

                Tip: hvis du ikke er så vild med champignon, så skær dem i store stykker, så de er nemme at pille ud, uden du mister smagen til sovsen.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 svinemørbrad
                  • 1 løg
                  • 1 fed hvidløg
                  • 2 grillpølser
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. paprika (evt. røget)
                  • 1 lille ds. tomatpuré (70 g.)
                  • 1 knivspids peber
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 dl. hakkede tomater
                  • 2 ½ dl. madlavningsfløde 8%

                  Tilbehør:

                  • Ris
                  • Grøn salat

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 2 skærebrætter
                  • 2 store skarpe knive
                  • 1 stor gryde
                  • 1 spatel
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 grydelåg

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Puds mørbraden: Tag fat i en sene. Det er de hvide strimler på mørbraden. Stik spidsen af en stor skarp kniv ind under senen, og skær den af. Fortsæt, til du har fjernet alle sener. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pudser en mørbrad.
                  4. Skær mørbraden i 2 centimeter tykke skiver. Skær skiverne i store tern.
                  5. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  6. Skær grillpølserne i skiver på cirka 1 centimeter.
                  7. Kom olie i en stor gryde, og varm den op til høj varme. Kom et stykke mørbrad i gryden. Hvis det syder, er olien varm.
                  8. Kom mørbrads-ternene i gryden. Fordel dem med en spatel, så de ligger i ét lag. Steg i 1 minut. Vend dem, og steg i 1 minut på den anden side.
                  9. Kom paprika, tomatpuré, løg og hvidløg i gryden, og skru ned for varmen. Rør rundt. Svits i 1-2 minutter.
                  10. Krydr med salt og peber, og rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  11. Kom pølse-skiverne, hakkede tomater og madlavningsfløde i gryden. Rør rundt.
                  12. Læg låg på gryden, og skru ned på lav varme. Lad mørbradgryden simre i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.
                  13. Server din mørbradgryde med kogte ris og en grøn salat til.
              • Beskrivelse

                  • Opskriften tager ca.: 1 time

                    Mormor-ret nummer ét! Svinekød, flødesovs og pølse til at give smagen det dér ekstra pift af mums.

                    Tip: hvis du ikke er så vild med champignon, så skær dem i store stykker, så de er nemme at pille ud, uden du mister smagen til sovsen.

                    Energi-indhold pr. portion
                    • Energi: 2050 kJ / 490 kcal
                    • Protein: 35 %
                    • Kulhydrat: 10 %
                    • Fedt: 55 %
                    • Heraf mættet fedt: 10 g.
                • Film

                    • Opskriften tager ca.: 1 time

                      Se filmen, hvor Gorm laver mørbradgryde.

                      Energi-indhold pr. portion
                      • Energi: 2050 kJ / 490 kcal
                      • Protein: 35 %
                      • Kulhydrat: 10 %
                      • Fedt: 55 %
                      • Heraf mættet fedt: 10 g.
                  • Sådan gør du

                    • Trin 1 af 14

                      Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

                    • Trin 2 af 14

                      Find alle ingredienserne frem.

                      • 1 ½ svinemørbrad
                      • 1 ½ løg
                      • 1 ½ fed hvidløg
                      • 3 grillpølser
                      • 2 ¼ spsk. olie
                      • 2 ¼ tsk. paprika (evt. røget)
                      • 1 ½ små ds. tomatpuré (105 g.)
                      • 2 knivspidser peber
                      • 1 ½ tsk. salt
                      • 1 ½ dl. hakkede tomater
                      • 3 ¼ dl. madlavningsfløde 8%

                      Tilbehør:

                      • Ris
                      • Grøn salat
                    • Trin 3 af 14

                      Puds mørbraden: Tag fat i en sene. Det er de hvide strimler på mørbraden. Stik spidsen af en stor skarp kniv ind under senen, og skær den af. Fortsæt, til du har fjernet alle sener. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pudser en mørbrad.

                      • 1 ½ svinemørbrad
                    • Trin 4 af 14

                      Skær mørbraden i 2 centimeter tykke skiver. Skær skiverne i store tern.

                    • Trin 5 af 14

                      Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                      • 1 ½ løg
                      • 1 ½ fed hvidløg
                    • Trin 6 af 14

                      Skær grillpølserne i skiver på cirka 1 centimeter.

                      • 3 grillpølser
                    • Trin 7 af 14

                      Kom olie i en stor gryde, og varm den op til høj varme. Kom et stykke mørbrad i gryden. Hvis det syder, er olien varm.

                      • 2 ¼ spsk. olie
                    • Trin 8 af 14

                      Kom mørbrads-ternene i gryden. Fordel dem med en spatel, så de ligger i ét lag. Steg i 1 minut. Vend dem, og steg i 1 minut på den anden side.

                    • Trin 9 af 14

                      Kom paprika, tomatpuré, løg og hvidløg i gryden, og skru ned for varmen. Rør rundt. Svits i 1-2 minutter.

                      • ½ dl. hakkede tomater
                      • 1 ¼ dl. madlavningsfløde 8%
                    • Trin 10 af 14

                      Kom paprika, tomatpuré, løg og hvidløg i gryden. Rør rundt. Svits i 1-2 minutter.

                      • 2 ¼ tsk. paprika (evt. røget)
                      • 1 ½ små ds. tomatpuré (105 g.)
                    • Trin 11 af 14

                      Krydr med salt og peber, og rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                      • 2 knivspidser peber
                      • 1 ½ tsk. salt
                    • Trin 12 af 14

                      Kom pølse-skiverne, hakkede tomater og madlavningsfløde i gryden. Rør rundt.

                      • 1 ½ dl. hakkede tomater
                      • 3 ¼ dl. madlavningsfløde 8%
                    • Trin 13 af 14

                      Læg låg på gryden, og skru ned på lav varme. Lad mørbradgryden simre i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.

                    • Trin 14 af 14

                      Server din mørbradgryde med kogte ris og en grøn salat til.

                  • Oversigt

                    • Print

                      Beskrivelse

                      Mormor-ret nummer ét! Svinekød, flødesovs og pølse til at give smagen det dér ekstra pift af mums.

                      Tip: hvis du ikke er så vild med champignon, så skær dem i store stykker, så de er nemme at pille ud, uden du mister smagen til sovsen.

                      Du skal bruge

                        Ingredienser

                        • 1 ½ svinemørbrad
                        • 1 ½ løg
                        • 1 ½ fed hvidløg
                        • 3 grillpølser
                        • 2 ¼ spsk. olie
                        • 2 ¼ tsk. paprika (evt. røget)
                        • 1 ½ små ds. tomatpuré (105 g.)
                        • 2 knivspidser peber
                        • 1 ½ tsk. salt
                        • 1 ½ dl. hakkede tomater
                        • 3 ¼ dl. madlavningsfløde 8%

                        Tilbehør:

                        • Ris
                        • Grøn salat

                         

                        Køkkenredskaber

                        • 2 skærebrætter
                        • 2 store skarpe knive
                        • 1 stor gryde
                        • 1 spatel
                        • 1 spiseske
                        • 1 teske
                        • 1 grydelåg

                        Sådan gør du

                        1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                        2. Find alle ingredienserne frem.
                        3. Puds mørbraden: Tag fat i en sene. Det er de hvide strimler på mørbraden. Stik spidsen af en stor skarp kniv ind under senen, og skær den af. Fortsæt, til du har fjernet alle sener. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pudser en mørbrad.
                        4. Skær mørbraden i 2 centimeter tykke skiver. Skær skiverne i store tern.
                        5. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                        6. Skær grillpølserne i skiver på cirka 1 centimeter.
                        7. Kom olie i en stor gryde, og varm den op til høj varme. Kom et stykke mørbrad i gryden. Hvis det syder, er olien varm.
                        8. Kom mørbrads-ternene i gryden. Fordel dem med en spatel, så de ligger i ét lag. Steg i 1 minut. Vend dem, og steg i 1 minut på den anden side.
                        9. Kom paprika, tomatpuré, løg og hvidløg i gryden, og skru ned for varmen. Rør rundt. Svits i 1-2 minutter.
                        10. Kom paprika, tomatpuré, løg og hvidløg i gryden. Rør rundt. Svits i 1-2 minutter.
                        11. Krydr med salt og peber, og rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                        12. Kom pølse-skiverne, hakkede tomater og madlavningsfløde i gryden. Rør rundt.
                        13. Læg låg på gryden, og skru ned på lav varme. Lad mørbradgryden simre i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.
                        14. Server din mørbradgryde med kogte ris og en grøn salat til.