Kyllingesalat med ris

Kyllingesalat med ris

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Ris og kylling virker måske ikke så spændende, men den rigtige dressing kan pifte selv de mest almindelige ingredienser op. Citron, honning og sennep er perfekte sammen i denne ret. Det er også en dejlig dressing til almindelige grønne salater.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2039 kJ / 488 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 52 %
        • Fedt: 31 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 17

        Mål alle ingredienserne af.

        • 2 dl vand
        • ¼ tsk. salt
        • 1 dl parboiled ris
        • 125 g. kyllingefilet
        • ½ spsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 1 stk. hjertesalat
        • ¼ rødløg
        • ¼ citron
        • 2 spsk. olie
        • ¾ spsk. akaciehonning
        • ¼ spsk. dijonsennep
        • ½ tsk. peber
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 3 af 17

        Hæld vand og salt i gryden, og bring det i kog. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12-15 minutter.

        • 2 dl vand
        • ¼ tsk. salt
        • 1 dl parboiled ris
      • Trin 4 af 17

        Hæld de færdigkogte ris i et fad og lad dem køle af.

      • Trin 5 af 17

        Skær hver kyllingefilet i 3 stykker.

        • 125 g. kyllingefilet
      • Trin 6 af 17

        Kom olien på en stegepande, og varm den op. Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.

        • ½ spsk. olie

         

      • Trin 7 af 17

        Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Skru lidt ned for varmen og steg kylligestykkerne i 10 minutter til de er gennemstegte. Du kan tjekke om kyllingestykkerne er gennemstegte ved at skære et af stykkerne over. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen.

        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 8 af 17

        Tag kyllingestykkerne af stegepanden. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af.

      • Trin 9 af 17

        Skær roden af hjertesalaten, og del den i blade. Læg dem i en skål, og hæld koldt vand over skålen. Skyl bladene rene for jord.

        • 1 hjertesalat
      • Trin 10 af 17

        Ryst vandet af bladene og skær dem i strimler.

      • Trin 11 af 17

        Pil rødløget, og skær det i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ¼ rødløg

         

      • Trin 12 af 17

        Pres saften fra en kvart citron, og hæld den i en lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron
      • Trin 13 af 17

        Hæld olie og akaciehonning op i skålen. Pisk det sammen med en gaffel.

        • 2 spsk. olie
        • ¾ spsk. akaciehonning
      • Trin 14 af 17

        Put dijonsennep i skålen og pisk. Tilsæt peber og salt. Pisk dressingen sammen.

        • ¼ spsk. dijonsennep
        • ¼ tsk. peber
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 15 af 17

        Hæld dressingen over risene, og bland det sammen.

      • Trin 16 af 17

        Læg kyllingestykker, salat og løg over risen, og bland salaten sammen.

      • Trin 17 af 17

        Kyllingesalaten er klar til servering. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ris og kylling virker måske ikke så spændende, men den rigtige dressing kan pifte selv de mest almindelige ingredienser op. Citron, honning og sennep er perfekte sammen i denne ret. Det er også en dejlig dressing til almindelige grønne salater.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Ris:

          • 2 dl vand
          • ¼ tsk. salt
          • 1 dl parboiled ris

          Kylling:

          • 125 g. kyllingefilet
          • ½ spsk. olie
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Grøntsager:

          • 1 hjertesalat
          • ¼ rødløg

          Dressing:

          • ¼ citron
          • 2 spsk. olie
          • ¾ spsk. akaciehonning
          • ¼ spsk. dijonsennep
          • ¼ tsk. peber
          • ¼ tsk. salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 lille gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 serveringsfad
          • 2 skærebrætter
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stegepande
          • 2 store skarpe knive
          • 1 middagstallerken
          • 1 mellem skål
          • 1 citruspresser
          • 1 lille skål
          • 1 gaffel
          • 1 røreske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Hæld vand og salt i gryden, og bring det i kog. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12-15 minutter.
          4. Hæld de færdigkogte ris i et fad og lad dem køle af.
          5. Skær hver kyllingefilet i 3 stykker.
          6. Kom olien på en stegepande, og varm den op. Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.
          7. Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Skru lidt ned for varmen og steg kylligestykkerne i 10 minutter til de er gennemstegte. Du kan tjekke om kyllingestykkerne er gennemstegte ved at skære et af stykkerne over. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen.
          8. Tag kyllingestykkerne af stegepanden. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af.
          9. Skær roden af hjertesalaten, og del den i blade. Læg dem i en skål, og hæld koldt vand over skålen. Skyl bladene rene for jord.
          10. Ryst vandet af bladene og skær dem i strimler.
          11. Pil rødløget, og skær det i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          12. Pres saften fra en kvart citron, og hæld den i en lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          13. Hæld olie og akaciehonning op i skålen. Pisk det sammen med en gaffel.
          14. Put dijonsennep i skålen og pisk. Tilsæt peber og salt. Pisk dressingen sammen.
          15. Hæld dressingen over risene, og bland det sammen.
          16. Læg kyllingestykker, salat og løg over risen, og bland salaten sammen.
          17. Kyllingesalaten er klar til servering. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Ris og kylling virker måske ikke så spændende, men den rigtige dressing kan pifte selv de mest almindelige ingredienser op. Citron, honning og sennep er perfekte sammen i denne ret. Det er også en dejlig dressing til almindelige grønne salater.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2039 kJ / 488 kcal
            • Protein: 17 %
            • Kulhydrat: 52 %
            • Fedt: 31 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 17

            Mål alle ingredienserne af.

            • 4 dl vand
            • ½ tsk. salt
            • 2 dl parboiled ris
            • 250 g. kyllingefilet
            • 1 spsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 2 hjertesalat
            • ½ rødløg
            • ½ citron
            • 4 spsk. olie
            • 1 ½ spsk. akaciehonning
            • ½ spsk. dijonsennep
            • ½ tsk. peber
            • ½ tsk. salt
          • Trin 3 af 17

            Hæld vand og salt i gryden, og bring det i kog. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12-15 minutter.

            • 4 dl vand
            • ½ tsk. salt
            • 2 dl parboiled ris
          • Trin 4 af 17

            Hæld de færdigkogte ris i et fad, og lad dem køle af.

          • Trin 5 af 17

            Skær hver kyllingefilet i 3 stykker.

            • 250 g. kyllingefilet
          • Trin 6 af 17

            Kom olie på en stegepande, og varm den op. Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.

            • 1 spsk. olie

             

          • Trin 7 af 17

            Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Skru lidt ned for varmen og steg kylligestykkerne i 10 minutter, til de er gennemstegte. Du kan tjekke om kyllingestykkerne er gennemstegte ved at skære et af stykkerne over. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen.

            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 8 af 17

            Tag kyllingestykkerne af stegepanden. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af.

          • Trin 9 af 17

            Skær roden af hjertesalaten, og del den i blade. Læg dem i en skål, og hæld koldt vand over skålen. Skyl bladene rene for jord.

            • 2 hjertesalat
          • Trin 10 af 17

            Ryst vandet af bladene og skær dem i strimler.

          • Trin 11 af 17

            Pil rødløget, og skær det i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • ½ rødløg

             

          • Trin 12 af 17

            Pres saften fra en halv citron, og hæld den i en lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron
          • Trin 13 af 17

            Hæld olie og akaciehonning op i skålen. Pisk det sammen med en gaffel.

            • 4 spsk. olie
            • 1 ½ spsk. akaciehonning
          • Trin 14 af 17

            Kom dijonsennep op i skålen og pisk. Tilsæt peber og salt. Pisk dressingen sammen.

            • ½ spsk. dijonsennep
            • ½ tsk. peber
            • ½ tsk. salt
          • Trin 15 af 17

            Hæld dressingen over risene, og bland det sammen.

          • Trin 16 af 17

            Læg kyllingestykker, salat og rødløg over risen og bland salaten sammen.

          • Trin 17 af 17

            Så er kyllingesalaten klar til servering. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Ris og kylling virker måske ikke så spændende, men den rigtige dressing kan pifte selv de mest almindelige ingredienser op. Citron, honning og sennep er perfekte sammen i denne ret. Det er også en dejlig dressing til almindelige grønne salater.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Ris:

              • 4 dl vand
              • ½ tsk. salt
              • 2 dl parboiled ris

              Kylling:

              • 250 g. kyllingefilet
              • 1 spsk. olie
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Grøntsager:

              • 2 stk. hjertesalat
              • ½ rødløg

              Dressing:

              • ½ citron
              • 4 spsk. olie
              • 1 ½ spsk. akaciehonning
              • ½ spsk. dijonsennep
              • ½ tsk. peber
              • ½ tsk. salt

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 lille gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 serveringsfad
              • 2 skærebrætter
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 stegepande
              • 2 store skarpe knive
              • 1 middagstallerken
              • 1 mellem skål
              • 1 citruspresser
              • 1 lille skål
              • 1 gaffel
              • 1 røreske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Hæld vand og salt i gryden, og bring det i kog. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12-15 minutter.
              4. Hæld de færdigkogte ris i et fad, og lad dem køle af.
              5. Skær hver kyllingefilet i 3 stykker.
              6. Kom olie på en stegepande, og varm den op. Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.
              7. Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Skru lidt ned for varmen og steg kylligestykkerne i 10 minutter, til de er gennemstegte. Du kan tjekke om kyllingestykkerne er gennemstegte ved at skære et af stykkerne over. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen.
              8. Tag kyllingestykkerne af stegepanden. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af.
              9. Skær roden af hjertesalaten, og del den i blade. Læg dem i en skål, og hæld koldt vand over skålen. Skyl bladene rene for jord.
              10. Ryst vandet af bladene og skær dem i strimler.
              11. Pil rødløget, og skær det i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              12. Pres saften fra en halv citron, og hæld den i en lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              13. Hæld olie og akaciehonning op i skålen. Pisk det sammen med en gaffel.
              14. Kom dijonsennep op i skålen og pisk. Tilsæt peber og salt. Pisk dressingen sammen.
              15. Hæld dressingen over risene, og bland det sammen.
              16. Læg kyllingestykker, salat og rødløg over risen og bland salaten sammen.
              17. Så er kyllingesalaten klar til servering. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Ris og kylling virker måske ikke så spændende, men den rigtige dressing kan pifte selv de mest almindelige ingredienser op. Citron, honning og sennep er perfekte sammen og i denne ret. Det er også en dejlig dressing til almindelige grønne salater.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2039 kJ / 488 kcal
                • Protein: 17 %
                • Kulhydrat: 52 %
                • Fedt: 31 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 17

                Mål alle ingredienserne af.

                • 6 dl vand
                • ¾ tsk. salt
                • 3 dl parboiled ris
                • 400 g. kyllingefilet
                • 1 ½ spsk. olie
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • 3 hjertesalat
                • ¾ rødløg
                • ¾ citron
                • 6 spsk. olie
                • 2 spsk. akaciehonning
                • ¾ spsk. dijonsennep
                • 1 ½ tsk. peber
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 3 af 17

                Hæld vand og salt i gryden, og bring det i kog. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12-15 minutter.

                • 6 dl vand
                • ¾ tsk. salt
                • 3 dl parboiled ris
              • Trin 4 af 17

                Hæld de færdigkogte ris i et fad og lad dem køle af.

              • Trin 5 af 17

                Skær hver kyllingefilet i 3 stykker.

                • 400 g. kyllingefilet
              • Trin 6 af 17

                Kom olie på en stegepande, og varm den op. Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.

                • 1 ½ spsk. olie

                 

              • Trin 7 af 17

                Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Skru lidt ned for varmen og steg kylligestykkerne i 10 minutter til de er gennemstegte. Du kan tjekke om kyllingestykkerne er gennemstegte ved at skære et af stykkerne over. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen.

                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 8 af 17

                Tag kyllingestykkerne af stegepanden. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af.

              • Trin 9 af 17

                Skær roden af hjertesalaten, og del den i blade. Læg dem i en skål, og hæld koldt vand over skålen. Skyl bladene rene for jord.

                • 3 hjertesalat
              • Trin 10 af 17

                Ryst vandet af bladene og skær dem i strimler.

              • Trin 11 af 17

                Pil rødløget, og skær det i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • ¾ rødløg

                 

              • Trin 12 af 17

                Pres saften fra ¾ citron om kom den i en lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron
              • Trin 13 af 17

                Kom olie og akaciehonning op i skålen. Pisk det sammen med en gaffel.

                • 6 spsk. olie
                • 2 spsk. akaciehonning
              • Trin 14 af 17

                Kom dijonsennep op i skålen og pisk. Tilsæt peber og salt og pisk dressingen sammen.

                • ¾ spsk. dijonsennep
                • ¾ tsk. peber
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 15 af 17

                Hæld dressingen over risene og bland det sammen.

              • Trin 16 af 17

                Kom kyllingestykker, salat og løg over risen og bland salaten sammen.

              • Trin 17 af 17

                Nu er kyllingesalaten klar til servering. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Ris og kylling virker måske ikke så spændende, men den rigtige dressing kan pifte selv de mest almindelige ingredienser op. Citron, honning og sennep er perfekte sammen og i denne ret. Det er også en dejlig dressing til almindelige grønne salater.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Ris:

                  • 6 dl vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 3 dl parboiled ris

                  Kylling:

                  • 400 g. kyllingefilet
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber

                  Grøntsager:

                  • 3 hjertesalat
                  • ¾ rødløg

                  Dressing:

                  • ¾ citron
                  • 6 spsk. olie
                  • 2 ½ spsk. akaciehonning
                  • ¾ spsk. dijonsennep
                  • ¾ tsk. peber
                  • ¾ tsk. salt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 lille gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 serveringsfad
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 stegepande
                  • 2 store skarpe knive
                  • 1 middagstallerken
                  • 1 mellem skål
                  • 1 citruspresser
                  • 1 lille skål
                  • 1 gaffel
                  • 1 røreske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Hæld vand og salt i gryden, og bring det i kog. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12-15 minutter.
                  4. Hæld de færdigkogte ris i et fad og lad dem køle af.
                  5. Skær hver kyllingefilet i 3 stykker.
                  6. Kom olie på en stegepande, og varm den op. Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og brun dem på alle sider.
                  7. Drys salt og peber på kyllingestykkerne. Skru lidt ned for varmen og steg kylligestykkerne i 10 minutter til de er gennemstegte. Du kan tjekke om kyllingestykkerne er gennemstegte ved at skære et af stykkerne over. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen.
                  8. Tag kyllingestykkerne af stegepanden. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af.
                  9. Skær roden af hjertesalaten, og del den i blade. Læg dem i en skål, og hæld koldt vand over skålen. Skyl bladene rene for jord.
                  10. Ryst vandet af bladene og skær dem i strimler.
                  11. Pil rødløget, og skær det i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  12. Pres saften fra ¾ citron om kom den i en lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  13. Kom olie og akaciehonning op i skålen. Pisk det sammen med en gaffel.
                  14. Kom dijonsennep op i skålen og pisk. Tilsæt peber og salt og pisk dressingen sammen.
                  15. Hæld dressingen over risene og bland det sammen.
                  16. Kom kyllingestykker, salat og løg over risen og bland salaten sammen.
                  17. Nu er kyllingesalaten klar til servering. Velbekomme!