Kyllingenuggets med grønt og dip

Kyllingenuggets med grønt og dip

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Vidste du godt, at man sagtens selv kan lave nuggets?? Og at de smager mindst lige så godt, som du sikkert kender dem fra McDonalds?

        Du får lige det perfekte tilbehør med også: ovnbagte rodfrugter (bare for at gøre noget andet end de sædvanlige fries) med estragonmayo (= lækker smag af bearnaisesovs).

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 4176 kJ / 998 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 22 %
        • Fedt: 63 %
        • Heraf mættet fedt: 9,1 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 21

        Find alle ingredienserne frem.

        Kyllingenuggets:

        • 1 ½ fed hvidløg
        • ½ spsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 dl. frisk timian
        • 1 spsk. honning
        • ¾ dl. yoghurt
        • 300 g. kyllingebryst
        • 1 dl. rasp
        • 15 g. smør
        • 1 ½ spsk. olie

        Ovnbagte grøntsager:

        • 3 kartofler
        • 1 ½ gulerod
        • 1 ½ pastinak
        • 3 spsk. olie
        • ¼ citron (kun saften)
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Estragonmayo:                                                                                                         

        • 1 pasteuriseret æggeblomme
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids sennep
        • 2 ½ dl. rapsolie eller vindruekerneolie
        • ½ dl. frisk estragon
      • Trin 3 af 21

        Kyllingenuggets: Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 ½ fed hvidløg
      • Trin 4 af 21

        Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl. frisk timian
      • Trin 5 af 21

        Kom yoghurt, hvidløg, timian, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen til en marinade. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ spsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 spsk. honning
        • ¾ dl. yoghurt
      • Trin 6 af 21

        Skær kyllingen i tykke strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

        • 300 g. kyllingebryst
      • Trin 7 af 21

        Kom kylling og yoghurt-marinaden i en stor skål, og bland det sammen. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 1 time.

      • Trin 8 af 21

        Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 9 af 21

        Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker. Skær grøntsagerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Fordel dem på bagepladen.

        • 3 kartofler
        • 1 ½ gulerod
        • 1 ½ pastinak
      • Trin 10 af 21

        Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 2 spiseskeer citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron (kun saften)
      • Trin 11 af 21

        Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.

        • 3 spsk. olie
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 12 af 21

        Hæld olie-blandingen over grøntsagerne. Bland det hele rundt, så marinaden bliver fordelt over alle grøntsagerne. Kom dem i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre.

      • Trin 13 af 21

        Estragonmayo: Kom æggeblomme, salt og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker.

        • 1 pasteuriseret æggeblomme
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids sennep
      • Trin 14 af 21

        Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.

        • 2 ½ dl. rapsolie eller vindruekerneolie
      • Trin 15 af 21

        Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.

        • ½ dl. frisk estragon   
      • Trin 16 af 21

        Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt og peber, og sæt den i køleskabet.

      • Trin 17 af 21

        Kyllingenuggets fortsat: Kom rasp i dyb tallerken.

        • 1 dl. rasp
      • Trin 18 af 21

        Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken.

      • Trin 19 af 21

        Kom olie og smør i en stegepande med høj kant, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af.

        • 15 g. smør
        • 1 ½ spsk. olie
      • Trin 20 af 21

        Steg kyllingestykkerne ved medium varme, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider.

      • Trin 21 af 21

        Server dine nuggets med ovnbagte grøntsager og estragonmayo.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Vidste du godt, at man sagtens selv kan lave nuggets?? Og at de smager mindst lige så godt, som du sikkert kender dem fra McDonalds?

        Du får lige det perfekte tilbehør med også: ovnbagte rodfrugter (bare for at gøre noget andet end de sædvanlige fries) med estragonmayo (= lækker smag af bearnaisesovs).

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kyllingenuggets:

          • 1 ½ fed hvidløg
          • ½ spsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 1 dl. frisk timian
          • 1 spsk. honning
          • ¾ dl. yoghurt
          • 300 g. kyllingebryst
          • 1 dl. rasp
          • 15 g. smør
          • 1 ½ spsk. olie

          Ovnbagte grøntsager:

          • 3 kartofler
          • 1 ½ gulerod
          • 1 ½ pastinak
          • 3 spsk. olie
          • ¼ citron (kun saften)
          • 1 tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Estragonmayo:                                                                                                         

          • 1 pasteuriseret æggeblomme
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids sennep
          • 2 ½ dl. rapsolie eller vindruekerneolie
          • ½ dl. frisk estragon

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 2 skærebrætter
          • 2 store skarpe knive
          • 3 små skåle
          • 2 viskestykker
          • 2 store skåle
          • 1 røreske
          • Husholdningsfilm
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 elpisker
          • 1 dyb tallerken
          • 1 tallerken
          • 1 stor gryde
          • 1 hulske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kyllingenuggets: Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          4. Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          5. Kom yoghurt, hvidløg, timian, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen til en marinade. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          6. Skær kyllingen i tykke strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          7. Kom kylling og yoghurt-marinaden i en stor skål, og bland det sammen. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 1 time.
          8. Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
          9. Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker. Skær grøntsagerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Fordel dem på bagepladen.
          10. Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 2 spiseskeer citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          11. Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.
          12. Hæld olie-blandingen over grøntsagerne. Bland det hele rundt, så marinaden bliver fordelt over alle grøntsagerne. Kom dem i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre.
          13. Estragonmayo: Kom æggeblomme, salt og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker.
          14. Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
          15. Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.
          16. Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt og peber, og sæt den i køleskabet.
          17. Kyllingenuggets fortsat: Kom rasp i dyb tallerken.
          18. Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken.
          19. Kom olie og smør i en stegepande med høj kant, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af.
          20. Steg kyllingestykkerne ved medium varme, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider.
          21. Server dine nuggets med ovnbagte grøntsager og estragonmayo.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Vidste du godt, at man sagtens selv kan lave nuggets?? Og at de smager mindst lige så godt, som du sikkert kender dem fra McDonalds?

            Du får lige det perfekte tilbehør med også: ovnbagte rodfrugter (bare for at gøre noget andet end de sædvanlige fries) med estragonmayo (= lækker smag af bearnaisesovs).

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 4176 kJ / 998 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 22 %
            • Fedt: 63 %
            • Heraf mættet fedt: 9,1 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 21

            Find alle ingredienserne frem.

            Kyllingenuggets:

            • 3 fed hvidløg
            • 1 spsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 2 dl. frisk timian
            • 2 spsk. honning
            • 1 ½ dl. yoghurt
            • 600 g. kyllingebryst
            • 2 dl. rasp
            • 30 g. smør
            • 3 spsk. olie

            Ovnbagte grøntsager:

            • 6 kartofler
            • 3 gulerødder
            • 3 pastinakker
            • 6 spsk. olie
            • ½ citron (kun saften)
            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Estragonmayo:                                                                                                         

            • 2 pasteuriserede æggeblommer
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids sennep
            • ½ l. rapsolie eller vindruekerneolie
            • 1 dl. frisk estragon
          • Trin 3 af 21

            Kyllingenuggets: Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 3 fed hvidløg
          • Trin 4 af 21

            Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2 dl. frisk timian
          • Trin 5 af 21

            Kom yoghurt, hvidløg, timian, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen til en marinade. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 spsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 2 spsk. honning
            • 1 ½ dl. yoghurt
          • Trin 6 af 21

            Skær kyllingen i tykke strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

            • 600 g. kyllingebryst
          • Trin 7 af 21

            Kom kylling og yoghurt-marinaden i en stor skål, og bland det sammen. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 1 time.

          • Trin 8 af 21

            Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

          • Trin 9 af 21

            Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker. Skær grøntsagerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Fordel dem på bagepladen.

            • 6 kartofler
            • 3 gulerødder
            • 3 pastinakker
          • Trin 10 af 21

            Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 4 spiseskeer citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron (kun saften)
          • Trin 11 af 21

            Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.

            • 6 spsk. olie
            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 12 af 21

            Hæld olie-blandingen over grøntsagerne. Bland det hele rundt, så marinaden bliver fordelt over alle grøntsagerne. Kom dem i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre.

          • Trin 13 af 21

            Estragonmayo: Kom æggeblomme, salt og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker.

            • 2 pasteuriserede æggeblommer
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids sennep
          • Trin 14 af 21

            Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.

            • ½ l. rapsolie eller vindruekerneolie
          • Trin 15 af 21

            Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.

            • 1 dl. frisk estragon
          • Trin 16 af 21

            Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt og peber, og sæt den i køleskabet.

          • Trin 17 af 21

            Kyllingenuggets fortsat: Kom rasp i dyb tallerken.

            • 2 dl. rasp
          • Trin 18 af 21

            Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken.

          • Trin 19 af 21

            Kom olie og smør i en stegepande med høj kant, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af.

            • 30 g. smør
            • 3 spsk. olie
          • Trin 20 af 21

            Steg kyllingestykkerne ved medium varme, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider.

          • Trin 21 af 21

            Server dine nuggets med ovnbagte grøntsager og estragonmayo.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Vidste du godt, at man sagtens selv kan lave nuggets?? Og at de smager mindst lige så godt, som du sikkert kender dem fra McDonalds?

            Du får lige det perfekte tilbehør med også: ovnbagte rodfrugter (bare for at gøre noget andet end de sædvanlige fries) med estragonmayo (= lækker smag af bearnaisesovs).

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kyllingenuggets:

              • 3 fed hvidløg
              • 1 spsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 2 dl. frisk timian
              • 2 spsk. honning
              • 1 ½ dl. yoghurt
              • 600 g. kyllingebryst
              • 2 dl. rasp
              • 30 g. smør
              • 3 spsk. olie

              Ovnbagte grøntsager:

              • 6 kartofler
              • 3 gulerødder
              • 3 pastinakker
              • 6 spsk. olie
              • ½ citron (kun saften)
              • 2 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Estragonmayo:                                                                                                         

              • 2 pasteuriserede æggeblommer
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids sennep
              • ½ l. rapsolie eller vindruekerneolie
              • 1 dl. frisk estragon

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 2 skærebrætter
              • 2 store skarpe knive
              • 3 små skåle
              • 2 viskestykker
              • 2 store skåle
              • 1 røreske
              • Husholdningsfilm
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 bageplade
              • Bagepapir
              • 1 elpisker
              • 1 dyb tallerken
              • 1 tallerken
              • 1 stor gryde
              • 1 hulske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kyllingenuggets: Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              4. Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              5. Kom yoghurt, hvidløg, timian, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen til en marinade. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              6. Skær kyllingen i tykke strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
              7. Kom kylling og yoghurt-marinaden i en stor skål, og bland det sammen. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 1 time.
              8. Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
              9. Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker. Skær grøntsagerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Fordel dem på bagepladen.
              10. Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 4 spiseskeer citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              11. Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.
              12. Hæld olie-blandingen over grøntsagerne. Bland det hele rundt, så marinaden bliver fordelt over alle grøntsagerne. Kom dem i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre.
              13. Estragonmayo: Kom æggeblomme, salt og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker.
              14. Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
              15. Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.
              16. Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt og peber, og sæt den i køleskabet.
              17. Kyllingenuggets fortsat: Kom rasp i dyb tallerken.
              18. Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken.
              19. Kom olie og smør i en stegepande med høj kant, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af.
              20. Steg kyllingestykkerne ved medium varme, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider.
              21. Server dine nuggets med ovnbagte grøntsager og estragonmayo.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Vidste du godt, at man sagtens selv kan lave nuggets?? Og at de smager mindst lige så godt, som du sikkert kender dem fra McDonalds?

                Du får lige det perfekte tilbehør med også: ovnbagte rodfrugter (bare for at gøre noget andet end de sædvanlige fries) med estragonmayo (= lækker smag af bearnaisesovs).

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 4176 kJ / 998 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 22 %
                • Fedt: 63 %
                • Heraf mættet fedt: 9,1 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 21

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 21

                Find alle ingredienserne frem.

                Kyllingenuggets:

                • 4 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ spsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 dl. frisk timian
                • 3 spsk. honning
                • 2 ¼ dl. yoghurt
                • 900 g. kyllingebryst
                • 3 dl. rasp
                • 45 g. smør
                • 4 ½ spsk. olie

                Ovnbagte grøntsager:

                • 9 kartofler
                • 4 ½ gulerod
                • 4 ½ pastinakker
                • 9 spsk. olie
                • ¾ citron (kun saften)
                • 1 spsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Estragonmayo:                                                                                                         

                • 3 pasteuriserede æggeblommer
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids sennep
                • 7 ½ dl. rapsolie eller vindruekerneolie
                • 1 ½ dl. frisk estragon 
              • Trin 3 af 21

                Kyllingenuggets: Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 4 ½ fed hvidløg
              • Trin 4 af 21

                Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 dl. frisk timian
              • Trin 5 af 21

                Kom yoghurt, hvidløg, timian, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen til en marinade. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ spsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 spsk. honning
                • 2 ¼ dl. yoghurt
              • Trin 6 af 21

                Skær kyllingen i tykke strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

                • 900 g. kyllingebryst
              • Trin 7 af 21

                Kom kylling og yoghurt-marinaden i en stor skål, og bland det sammen. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 1 time.

              • Trin 8 af 21

                Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

              • Trin 9 af 21

                Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker. Skær grøntsagerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Fordel dem på bagepladen.

                • 9 kartofler
                • 4 ½ gulerod
                • 4 ½ pastinakker
              • Trin 10 af 21

                Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 6 spiseskeer citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron (kun saften)
              • Trin 11 af 21

                Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.

                • 9 spsk. olie
                • 1 spsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 12 af 21

                Hæld olie-blandingen over grøntsagerne. Bland det hele rundt, så marinaden bliver fordelt over alle grøntsagerne. Kom dem i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre.

              • Trin 13 af 21

                Estragonmayo: Kom æggeblomme, salt og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker.

                • 3 pasteuriserede æggeblommer
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids sennep
              • Trin 14 af 21

                Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.

                • 7 ½ dl. rapsolie eller vindruekerneolie
              • Trin 15 af 21

                Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.

                • 1 ½ dl. frisk estragon 
              • Trin 16 af 21

                Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt og peber, og sæt den i køleskabet.

              • Trin 17 af 21

                Kyllingenuggets fortsat: Kom rasp i dyb tallerken.

                • 3 dl. rasp
              • Trin 18 af 21

                Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken.

              • Trin 19 af 21

                Kom olie og smør i en stegepande med høj kant, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af.

                • 45 g. smør
                • 4 ½ spsk. olie
              • Trin 20 af 21

                Steg kyllingestykkerne ved medium varme, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider.

              • Trin 21 af 21

                Server dine nuggets med ovnbagte grøntsager og estragonmayo.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Vidste du godt, at man sagtens selv kan lave nuggets?? Og at de smager mindst lige så godt, som du sikkert kender dem fra McDonalds?

                Du får lige det perfekte tilbehør med også: ovnbagte rodfrugter (bare for at gøre noget andet end de sædvanlige fries) med estragonmayo (= lækker smag af bearnaisesovs).

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kyllingenuggets:

                  • 4 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ spsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 3 dl. frisk timian
                  • 3 spsk. honning
                  • 2 ¼ dl. yoghurt
                  • 900 g. kyllingebryst
                  • 3 dl. rasp
                  • 45 g. smør
                  • 4 ½ spsk. olie

                  Ovnbagte grøntsager:

                  • 9 kartofler
                  • 4 ½ gulerod
                  • 4 ½ pastinakker
                  • 9 spsk. olie
                  • ¾ citron (kun saften)
                  • 1 spsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Estragonmayo:                                                                                                         

                  • 3 pasteuriserede æggeblommer
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids sennep
                  • 7 ½ dl. rapsolie eller vindruekerneolie
                  • 1 ½ dl. frisk estragon

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 2 skærebrætter
                  • 2 store skarpe knive
                  • 3 små skåle
                  • 2 viskestykker
                  • 2 store skåle
                  • 1 røreske
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 bageplade
                  • Bagepapir
                  • 1 elpisker
                  • 1 dyb tallerken
                  • 1 tallerken
                  • 1 stor gryde
                  • 1 hulske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kyllingenuggets: Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  4. Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  5. Kom yoghurt, hvidløg, timian, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen til en marinade. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  6. Skær kyllingen i tykke strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
                  7. Kom kylling og yoghurt-marinaden i en stor skål, og bland det sammen. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 1 time.
                  8. Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
                  9. Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker. Skær grøntsagerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Fordel dem på bagepladen.
                  10. Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 6 spiseskeer citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  11. Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.
                  12. Hæld olie-blandingen over grøntsagerne. Bland det hele rundt, så marinaden bliver fordelt over alle grøntsagerne. Kom dem i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre.
                  13. Estragonmayo: Kom æggeblomme, salt og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker.
                  14. Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
                  15. Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.
                  16. Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt og peber, og sæt den i køleskabet.
                  17. Kyllingenuggets fortsat: Kom rasp i dyb tallerken.
                  18. Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken.
                  19. Kom olie og smør i en stegepande med høj kant, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af.
                  20. Steg kyllingestykkerne ved medium varme, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider.
                  21. Server dine nuggets med ovnbagte grøntsager og estragonmayo.