Kyllingenuggets med grønt og dip
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Vidste du godt, at man sagtens selv kan lave nuggets?? Og at de smager mindst lige så godt, som du sikkert kender dem fra McDonalds?
Du får lige det perfekte tilbehør med også: ovnbagte rodfrugter (bare for at gøre noget andet end de sædvanlige fries) med estragonmayo (= lækker smag af bearnaisesovs).
Energi-indhold pr. portion- Energi: 4176 kJ / 998 kcal
- Protein: 15 %
- Kulhydrat: 22 %
- Fedt: 63 %
- Heraf mættet fedt: 9,1 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kyllingenuggets:
- 1 ½ fed hvidløg
- ½ spsk. salt
- ½ knivspids peber
- 1 dl. frisk timian
- 1 spsk. honning
- ¾ dl. yoghurt
- 300 g. kyllingebryst
- 1 dl. rasp
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. olie
Ovnbagte grøntsager:
- 3 kartofler
- 1 ½ gulerod
- 1 ½ pastinak
- 3 spsk. olie
- ¼ citron (kun saften)
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
Estragonmayo:
- 1 pasteuriseret æggeblomme
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids sennep
- 2 ½ dl. rapsolie eller vindruekerneolie
- ½ dl. frisk estragon
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 3 små skåle
- 2 viskestykker
- 2 store skåle
- 1 røreske
- Husholdningsfilm
- 1 kartoffelskræller
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 elpisker
- 1 dyb tallerken
- 1 tallerken
- 1 stor gryde
- 1 hulske
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
Kyllingenuggets:
- 1 ½ fed hvidløg
- ½ spsk. salt
- ½ knivspids peber
- 1 dl. frisk timian
- 1 spsk. honning
- ¾ dl. yoghurt
- 300 g. kyllingebryst
- 1 dl. rasp
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. olie
Ovnbagte grøntsager:
- 3 kartofler
- 1 ½ gulerod
- 1 ½ pastinak
- 3 spsk. olie
- ¼ citron (kun saften)
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
Estragonmayo:
- 1 pasteuriseret æggeblomme
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids sennep
- 2 ½ dl. rapsolie eller vindruekerneolie
- ½ dl. frisk estragon
- Trin 3 af 21
Kyllingenuggets: Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 1 ½ fed hvidløg
- Trin 4 af 21
Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 dl. frisk timian
- Trin 5 af 21
Kom yoghurt, hvidløg, timian, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen til en marinade. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ spsk. salt
- ½ knivspids peber
- 1 spsk. honning
- ¾ dl. yoghurt
- Trin 6 af 21
Skær kyllingen i tykke strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- 300 g. kyllingebryst
- Trin 7 af 21
Kom kylling og yoghurt-marinaden i en stor skål, og bland det sammen. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 1 time.
- Trin 8 af 21
Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 9 af 21
Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker. Skær grøntsagerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Fordel dem på bagepladen.
- 3 kartofler
- 1 ½ gulerod
- 1 ½ pastinak
- Trin 10 af 21
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 2 spiseskeer citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¼ citron (kun saften)
- Trin 11 af 21
Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.
- 3 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 12 af 21
Hæld olie-blandingen over grøntsagerne. Bland det hele rundt, så marinaden bliver fordelt over alle grøntsagerne. Kom dem i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre.
- Trin 13 af 21
Estragonmayo: Kom æggeblomme, salt og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker.
- 1 pasteuriseret æggeblomme
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids sennep
- Trin 14 af 21
Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
- 2 ½ dl. rapsolie eller vindruekerneolie
- Trin 15 af 21
Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.
- ½ dl. frisk estragon
- Trin 16 af 21
Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt og peber, og sæt den i køleskabet.
- Trin 17 af 21
Kyllingenuggets fortsat: Kom rasp i dyb tallerken.
- 1 dl. rasp
- Trin 18 af 21
Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken.
- Trin 19 af 21
Kom olie og smør i en stegepande med høj kant, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af.
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 20 af 21
Steg kyllingestykkerne ved medium varme, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider.
- Trin 21 af 21
Server dine nuggets med ovnbagte grøntsager og estragonmayo.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Vidste du godt, at man sagtens selv kan lave nuggets?? Og at de smager mindst lige så godt, som du sikkert kender dem fra McDonalds?
Du får lige det perfekte tilbehør med også: ovnbagte rodfrugter (bare for at gøre noget andet end de sædvanlige fries) med estragonmayo (= lækker smag af bearnaisesovs).
Du skal bruge
Ingredienser
Kyllingenuggets:
- 1 ½ fed hvidløg
- ½ spsk. salt
- ½ knivspids peber
- 1 dl. frisk timian
- 1 spsk. honning
- ¾ dl. yoghurt
- 300 g. kyllingebryst
- 1 dl. rasp
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. olie
Ovnbagte grøntsager:
- 3 kartofler
- 1 ½ gulerod
- 1 ½ pastinak
- 3 spsk. olie
- ¼ citron (kun saften)
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
Estragonmayo:
- 1 pasteuriseret æggeblomme
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids sennep
- 2 ½ dl. rapsolie eller vindruekerneolie
- ½ dl. frisk estragon
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 3 små skåle
- 2 viskestykker
- 2 store skåle
- 1 røreske
- Husholdningsfilm
- 1 kartoffelskræller
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 elpisker
- 1 dyb tallerken
- 1 tallerken
- 1 stor gryde
- 1 hulske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kyllingenuggets: Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom yoghurt, hvidløg, timian, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen til en marinade. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Skær kyllingen i tykke strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Kom kylling og yoghurt-marinaden i en stor skål, og bland det sammen. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 1 time.
- Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker. Skær grøntsagerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Fordel dem på bagepladen.
- Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 2 spiseskeer citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.
- Hæld olie-blandingen over grøntsagerne. Bland det hele rundt, så marinaden bliver fordelt over alle grøntsagerne. Kom dem i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre.
- Estragonmayo: Kom æggeblomme, salt og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker.
- Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
- Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.
- Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt og peber, og sæt den i køleskabet.
- Kyllingenuggets fortsat: Kom rasp i dyb tallerken.
- Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken.
- Kom olie og smør i en stegepande med høj kant, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af.
- Steg kyllingestykkerne ved medium varme, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider.
- Server dine nuggets med ovnbagte grøntsager og estragonmayo.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Vidste du godt, at man sagtens selv kan lave nuggets?? Og at de smager mindst lige så godt, som du sikkert kender dem fra McDonalds?
Du får lige det perfekte tilbehør med også: ovnbagte rodfrugter (bare for at gøre noget andet end de sædvanlige fries) med estragonmayo (= lækker smag af bearnaisesovs).
Energi-indhold pr. portion- Energi: 4176 kJ / 998 kcal
- Protein: 15 %
- Kulhydrat: 22 %
- Fedt: 63 %
- Heraf mættet fedt: 9,1 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kyllingenuggets:
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 dl. frisk timian
- 2 spsk. honning
- 1 ½ dl. yoghurt
- 600 g. kyllingebryst
- 2 dl. rasp
- 30 g. smør
- 3 spsk. olie
Ovnbagte grøntsager:
- 6 kartofler
- 3 gulerdder
- 3 pastinakker
- 6 spsk. olie
- ½ citron (kun saften)
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Estragonmayo
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ l. rapsolie eller vindruekerneolie
- 1 dl. frisk estragon
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 3 små skåle
- 2 viskestykker
- 2 store skåle
- 1 røreske
- Husholdningsfilm
- 1 kartoffelskræller
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 elpisker
- 1 dyb tallerken
- 1 tallerken
- 1 stor gryde
- 1 hulske
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
Kyllingenuggets:
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 dl. frisk timian
- 2 spsk. honning
- 1 ½ dl. yoghurt
- 600 g. kyllingebryst
- 2 dl. rasp
- 30 g. smør
- 3 spsk. olie
Ovnbagte grøntsager:
- 6 kartofler
- 3 gulerødder
- 3 pastinakker
- 6 spsk. olie
- ½ citron (kun saften)
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Estragonmayo:
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids sennep
- ½ l. rapsolie eller vindruekerneolie
- 1 dl. frisk estragon
- Trin 3 af 21
Kyllingenuggets: Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 3 fed hvidløg
- Trin 4 af 21
Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 2 dl. frisk timian
- Trin 5 af 21
Kom yoghurt, hvidløg, timian, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen til en marinade. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. honning
- 1 ½ dl. yoghurt
- Trin 6 af 21
Skær kyllingen i tykke strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- 600 g. kyllingebryst
- Trin 7 af 21
Kom kylling og yoghurt-marinaden i en stor skål, og bland det sammen. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 1 time.
- Trin 8 af 21
Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 9 af 21
Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker. Skær grøntsagerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Fordel dem på bagepladen.
- 6 kartofler
- 3 gulerødder
- 3 pastinakker
- Trin 10 af 21
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 4 spiseskeer citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ citron (kun saften)
- Trin 11 af 21
Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.
- 6 spsk. olie
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 12 af 21
Hæld olie-blandingen over grøntsagerne. Bland det hele rundt, så marinaden bliver fordelt over alle grøntsagerne. Kom dem i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre.
- Trin 13 af 21
Estragonmayo: Kom æggeblomme, salt og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker.
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids sennep
- Trin 14 af 21
Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
- ½ l. rapsolie eller vindruekerneolie
- Trin 15 af 21
Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.
- 1 dl. frisk estragon
- Trin 16 af 21
Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt og peber, og sæt den i køleskabet.
- Trin 17 af 21
Kyllingenuggets fortsat: Kom rasp i dyb tallerken.
- 2 dl. rasp
- Trin 18 af 21
Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken.
- Trin 19 af 21
Kom olie og smør i en stegepande med høj kant, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af.
- 30 g. smør
- 3 spsk. olie
- Trin 20 af 21
Steg kyllingestykkerne ved medium varme, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider.
- Trin 21 af 21
Server dine nuggets med ovnbagte grøntsager og estragonmayo.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Vidste du godt, at man sagtens selv kan lave nuggets?? Og at de smager mindst lige så godt, som du sikkert kender dem fra McDonalds?
Du får lige det perfekte tilbehør med også: ovnbagte rodfrugter (bare for at gøre noget andet end de sædvanlige fries) med estragonmayo (= lækker smag af bearnaisesovs).
Du skal bruge
Ingredienser
Kyllingenuggets:
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 dl. frisk timian
- 2 spsk. honning
- 1 ½ dl. yoghurt
- 600 g. kyllingebryst
- 2 dl. rasp
- 30 g. smør
- 3 spsk. olie
Ovnbagte grøntsager:
- 6 kartofler
- 3 gulerødder
- 3 pastinakker
- 6 spsk. olie
- ½ citron (kun saften)
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Estragonmayo:
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids sennep
- ½ l. rapsolie eller vindruekerneolie
- 1 dl. frisk estragon
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 3 små skåle
- 2 viskestykker
- 2 store skåle
- 1 røreske
- Husholdningsfilm
- 1 kartoffelskræller
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 elpisker
- 1 dyb tallerken
- 1 tallerken
- 1 stor gryde
- 1 hulske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kyllingenuggets: Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom yoghurt, hvidløg, timian, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen til en marinade. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Skær kyllingen i tykke strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Kom kylling og yoghurt-marinaden i en stor skål, og bland det sammen. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 1 time.
- Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker. Skær grøntsagerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Fordel dem på bagepladen.
- Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 4 spiseskeer citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.
- Hæld olie-blandingen over grøntsagerne. Bland det hele rundt, så marinaden bliver fordelt over alle grøntsagerne. Kom dem i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre.
- Estragonmayo: Kom æggeblomme, salt og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker.
- Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
- Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.
- Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt og peber, og sæt den i køleskabet.
- Kyllingenuggets fortsat: Kom rasp i dyb tallerken.
- Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken.
- Kom olie og smør i en stegepande med høj kant, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af.
- Steg kyllingestykkerne ved medium varme, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider.
- Server dine nuggets med ovnbagte grøntsager og estragonmayo.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Vidste du godt, at man sagtens selv kan lave nuggets?? Og at de smager mindst lige så godt, som du sikkert kender dem fra McDonalds?
Du får lige det perfekte tilbehør med også: ovnbagte rodfrugter (bare for at gøre noget andet end de sædvanlige fries) med estragonmayo (= lækker smag af bearnaisesovs).
Energi-indhold pr. portion- Energi: 4176 kJ / 998 kcal
- Protein: 15 %
- Kulhydrat: 22 %
- Fedt: 63 %
- Heraf mættet fedt: 9,1 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kyllingenuggets:
- 4 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 dl. frisk timian
- 3 spsk. honning
- 2 ¼ dl. yoghurt
- 900 g. kyllingebryst
- 3 dl. rasp
- 45 g. smør
- 4 ½ spsk. olie
Ovnbagte grøntsager:
- 9 kartofler
- 4 ½ gulerod
- 4 ½ pastinakker
- 9 spsk. olie
- ¾ citron (kun saften)
- 1 spsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Estragonmayo:
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids sennep
- 7 ½ dl. rapsolie eller vindruekerneolie
- 1 ½ dl. frisk estragon
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 3 små skåle
- 2 viskestykker
- 2 store skåle
- 1 røreske
- Husholdningsfilm
- 1 kartoffelskræller
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 elpisker
- 1 dyb tallerken
- 1 tallerken
- 1 stor gryde
- 1 hulske
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
Kyllingenuggets:
- 4 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 dl. frisk timian
- 3 spsk. honning
- 2 ¼ dl. yoghurt
- 900 g. kyllingebryst
- 3 dl. rasp
- 45 g. smør
- 4 ½ spsk. olie
Ovnbagte grøntsager:
- 9 kartofler
- 4 ½ gulerod
- 4 ½ pastinakker
- 9 spsk. olie
- ¾ citron (kun saften)
- 1 spsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Estragonmayo:
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids sennep
- 7 ½ dl. rapsolie eller vindruekerneolie
- 1 ½ dl. frisk estragon
- Trin 3 af 21
Kyllingenuggets: Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 4 ½ fed hvidløg
- Trin 4 af 21
Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 3 dl. frisk timian
- Trin 5 af 21
Kom yoghurt, hvidløg, timian, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen til en marinade. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 ½ spsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 spsk. honning
- 2 ¼ dl. yoghurt
- Trin 6 af 21
Skær kyllingen i tykke strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- 900 g. kyllingebryst
- Trin 7 af 21
Kom kylling og yoghurt-marinaden i en stor skål, og bland det sammen. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 1 time.
- Trin 8 af 21
Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 9 af 21
Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker. Skær grøntsagerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Fordel dem på bagepladen.
- 9 kartofler
- 4 ½ gulerod
- 4 ½ pastinakker
- Trin 10 af 21
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 6 spiseskeer citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¾ citron (kun saften)
- Trin 11 af 21
Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.
- 9 spsk. olie
- 1 spsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 12 af 21
Hæld olie-blandingen over grøntsagerne. Bland det hele rundt, så marinaden bliver fordelt over alle grøntsagerne. Kom dem i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre.
- Trin 13 af 21
Estragonmayo: Kom æggeblomme, salt og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker.
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids sennep
- Trin 14 af 21
Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
- 7 ½ dl. rapsolie eller vindruekerneolie
- Trin 15 af 21
Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.
- 1 ½ dl. frisk estragon
- Trin 16 af 21
Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt og peber, og sæt den i køleskabet.
- Trin 17 af 21
Kyllingenuggets fortsat: Kom rasp i dyb tallerken.
- 3 dl. rasp
- Trin 18 af 21
Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken.
- Trin 19 af 21
Kom olie og smør i en stegepande med høj kant, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af.
- 45 g. smør
- 4 ½ spsk. olie
- Trin 20 af 21
Steg kyllingestykkerne ved medium varme, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider.
- Trin 21 af 21
Server dine nuggets med ovnbagte grøntsager og estragonmayo.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Vidste du godt, at man sagtens selv kan lave nuggets?? Og at de smager mindst lige så godt, som du sikkert kender dem fra McDonalds?
Du får lige det perfekte tilbehør med også: ovnbagte rodfrugter (bare for at gøre noget andet end de sædvanlige fries) med estragonmayo (= lækker smag af bearnaisesovs).
Du skal bruge
Ingredienser
Kyllingenuggets:
- 4 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 dl. frisk timian
- 3 spsk. honning
- 2 ¼ dl. yoghurt
- 900 g. kyllingebryst
- 3 dl. rasp
- 45 g. smør
- 4 ½ spsk. olie
Ovnbagte grøntsager:
- 9 kartofler
- 4 ½ gulerod
- 4 ½ pastinakker
- 9 spsk. olie
- ¾ citron (kun saften)
- 1 spsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Estragonmayo:
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids sennep
- 7 ½ dl. rapsolie eller vindruekerneolie
- 1 ½ dl. frisk estragon
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 3 små skåle
- 2 viskestykker
- 2 store skåle
- 1 røreske
- Husholdningsfilm
- 1 kartoffelskræller
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 elpisker
- 1 dyb tallerken
- 1 tallerken
- 1 stor gryde
- 1 hulske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kyllingenuggets: Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom yoghurt, hvidløg, timian, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen til en marinade. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Skær kyllingen i tykke strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Kom kylling og yoghurt-marinaden i en stor skål, og bland det sammen. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 1 time.
- Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker. Skær grøntsagerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Fordel dem på bagepladen.
- Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 6 spiseskeer citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.
- Hæld olie-blandingen over grøntsagerne. Bland det hele rundt, så marinaden bliver fordelt over alle grøntsagerne. Kom dem i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre.
- Estragonmayo: Kom æggeblomme, salt og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker.
- Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
- Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.
- Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt og peber, og sæt den i køleskabet.
- Kyllingenuggets fortsat: Kom rasp i dyb tallerken.
- Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken.
- Kom olie og smør i en stegepande med høj kant, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af.
- Steg kyllingestykkerne ved medium varme, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider.
- Server dine nuggets med ovnbagte grøntsager og estragonmayo.
-