Kyllingefrikassé

Kyllingefrikassé

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2202 kJ / 524 kcal
        • Protein: 36 %
        • Kulhydrat: 41 %
        • Fedt: 23 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 16

        Mål alle ingredienserne af.

        • 2 stk. kyllingebryst
        • 2 ½ dl vand
        • ½ grøntsagsbouillonterning
        • 300 g. gulerødder med top
        • 150 g. grønne asparges
        • 125 g. fine grønne ærter
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. peber
        • 1 dl mælk
        • 1 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
        • 1 dl persille eller dild
        • ¼ citron
        • ½ kg. nye danske kartofler
        • ¾ l vand
        • 1 tsk. salt
      • Trin 3 af 16

        Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker.

        • 150 g. grønne asparges
      • Trin 4 af 16

        Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste. Skyl gulerødderne. Skær toppene af, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

        • 300 g. gulerødder med top
      • Trin 5 af 16

        Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 2 ½ dl grøntsagsbouillon i en gryde.

        • 2 ½ dl vand
        • ½ grøntsagsbouillonterning
      • Trin 6 af 16

        Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsagsbouillion. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllignestykkerne i 7 minutter.

        • 2 stk. kyllingebryst
      • Trin 7 af 16

        Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.

      • Trin 8 af 16

        Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.

      • Trin 9 af 16

        Kom ærterne i gryden.

        • 125 g. ærter
      • Trin 10 af 16

        Kom mælk og majsstivelse i en lille skål. Rør det sammen til en jævning med en ske. Der må ikke være klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en majsjævning.

        • 1 dl mælk
        • 1 ½ spsk. majsstivelse
      • Trin 11 af 16

        Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.

      • Trin 12 af 16

        Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl persille
      • Trin 13 af 16

        Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 14 af 16

        Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus, mens du ordner kartoflerne.

      • Trin 15 af 16

        Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Tjek om kartoflerne er møre, ved at stikke en kødnål eller en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Kartoflen er mør, hvis den slipper kødnålen nemt.

        • ½ kg. kartofler
        • ¾ l vand
        • 1 tsk. salt
      • Trin 16 af 16

        Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Server kartoflerne til kyllingefrikasséen med gulerødder og ærter. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 150 g. grønne asparges
          • 300 g. gulerødder med top
          • 2 ½ dl vand
          • ½ grøntsagsbouillonterning
          • 2 stk. kyllingebryst
          • 125 g. fine grønne ærter
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Jævning/sovs:

          • 1 dl mælk
          • 1 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
          • 1 dl persille eller dild
          • ¼ citron

          Kartofler:

          • ½ kg. nye danske kartofler
          • ¾ l vand
          • 1 tsk. salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 skærebrætter
          • 1 grøntsagsbørste
          • 2 mellem gryder
          • 2 grydelåg
          • 2 store skarp knive
          • 1 lille skål
          • 1 spiseske
          • 1 grydeske
          • 1 rent viskestykke
          • 1 citruspresser
          • 1 kødnål
          • 1 dørslag

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker.
          4. Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste. Skyl gulerødderne. Skær toppene af, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
          5. Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 2 ½ dl grøntsagsbouillon i en gryde.
          6. Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsagsbouillion. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllignestykkerne i 7 minutter.
          7. Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.
          8. Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.
          9. Kom ærterne i gryden.
          10. Kom mælk og majsstivelse i en lille skål. Rør det sammen til en jævning med en ske. Der må ikke være klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en majsjævning.
          11. Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.
          12. Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          13. Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          14. Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus, mens du ordner kartoflerne.
          15. Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Tjek om kartoflerne er møre, ved at stikke en kødnål eller en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Kartoflen er mør, hvis den slipper kødnålen nemt.
          16. Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Server kartoflerne til kyllingefrikasséen med gulerødder og ærter. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2202 kJ / 524 kcal
            • Protein: 36 %
            • Kulhydrat: 41 %
            • Fedt: 23 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 16

            Mål alle ingredienserne af.

            • 4 stk. kyllingebryst
            • 5 dl vand
            • 1 grøntsagsbouillonterning
            • 600 g. gulerødder med top
            • 300 g. grønne asparges
            • 250 g. fine grønne ærter
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 2 dl mælk
            • 3 spsk. majsstivelse (maizena)
            • 2 dl persille eller dild
            • ½ citron
            • 1 kg. nye danske kartofler
            • 1 ½ l vand
            • 2 tsk. salt
          • Trin 3 af 16

            Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker.

            • 300 g. grønne asparges
          • Trin 4 af 16

            Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste. Skyl gulerødderne. Skær toppene af, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

            • 600 g. gulerødder med top
          • Trin 5 af 16

            Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 5 dl grøntsagsbouillon i en gryde.

            • 5 dl vand
            • 1 grøntsagsbouillonterning
          • Trin 6 af 16

            Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsagsbouillion. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllignestykkerne i 7 minutter.

            • 4 stk. kyllingebryst
          • Trin 7 af 16

            Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.

          • Trin 8 af 16

            Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.

          • Trin 9 af 16

            Kom ærterne i gryden.

            • 250 g. ærter
          • Trin 10 af 16

            Kom mælk og majsstivelse i en lille skål. Rør det sammen til en jævning med en ske. Der må ikke være klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en majsjævning.

            • 2 dl mælk
            • 3 spsk. majsstivelse
          • Trin 11 af 16

            Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.

          • Trin 12 af 16

            Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2 dl persille
          • Trin 13 af 16

            Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 14 af 16

            Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus, mens du ordner kartoflerne.

          • Trin 15 af 16

            Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Tjek om kartoflerne er møre, ved at stikke en kødnål eller en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Kartoflen er mør, hvis den slipper kødnålen nemt.

            • 1 kg. kartofler
            • 1 ½ l vand
            • 2 tsk. salt
          • Trin 16 af 16

            Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Server kartoflerne til kyllingefrikasséen med gulerødder og ærter. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 300 g. grønne asparges
              • 600 g. gulerødder med top
              • 5 dl vand
              • 1 grøntsagsbouillonterning
              • 4 stk. kyllingebryst
              • 250 g. fine grønne ærter
              • 1 tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Jævning/sovs:

              • 2 dl mælk
              • 3 spsk. majsstivelse (maizena)
              • 2 dl persille eller dild
              • ½ citron

              Kartofler:

              • 1 kg. nye danske kartofler
              • 1 ½ l vand
              • 2 tsk. salt

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 lille skarp kniv
              • 2 skærebrætter
              • 1 grøntsagsbørste
              • 2 mellem gryder
              • 2 grydelåg
              • 2 store skarp knive
              • 1 lille skål
              • 1 spiseske
              • 1 grydeske
              • 1 rent viskestykke
              • 1 citruspresser
              • 1 kødnål
              • 1 dørslag

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker.
              4. Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste. Skyl gulerødderne. Skær toppene af, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
              5. Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 5 dl grøntsagsbouillon i en gryde.
              6. Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsagsbouillion. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllignestykkerne i 7 minutter.
              7. Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.
              8. Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.
              9. Kom ærterne i gryden.
              10. Kom mælk og majsstivelse i en lille skål. Rør det sammen til en jævning med en ske. Der må ikke være klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en majsjævning.
              11. Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.
              12. Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              13. Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              14. Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus, mens du ordner kartoflerne.
              15. Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Tjek om kartoflerne er møre, ved at stikke en kødnål eller en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Kartoflen er mør, hvis den slipper kødnålen nemt.
              16. Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Server kartoflerne til kyllingefrikasséen med gulerødder og ærter. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2202 kJ / 524 kcal
                • Protein: 36 %
                • Kulhydrat: 41 %
                • Fedt: 23 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 16

                Mål alle ingredienserne af.

                • 6 stk. kyllingebryst
                • 7 ½ dl vand
                • 1 ½ grøntsagsbouillonterning
                • 900 g. gulerødder med top
                • 450 g. grønne asparges
                • 375 g. fine grønne ærter
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 tsk. peber
                • 3 dl mælk
                • 4 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
                • 3 dl persille eller dild
                • ¾ citron
                • 1 ½ kg. nye danske kartofler
                • 2 ¼ l vand
                • 3 tsk. salt
              • Trin 3 af 16

                Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker.

                • 450 g. grønne asparges
              • Trin 4 af 16

                Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste. Skyl gulerødderne. Skær toppene af, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

                • 900 g. gulerødder med top
              • Trin 5 af 16

                Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 7 ½ dl grøntsagsbouillon i en gryde.

                • 7 ½ dl vand
                • 1 ½ grøntsagsbouillonterning
              • Trin 6 af 16

                Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsagsbouillion. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllignestykkerne i 7 minutter.

                • 6 stk. kyllingebryst
              • Trin 7 af 16

                Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.

              • Trin 8 af 16

                Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.

              • Trin 9 af 16

                Kom ærterne i gryden.

                • 375 g. ærter
              • Trin 10 af 16

                Kom mælk og majsstivelse i en lille skål. Rør det sammen til en jævning med en ske. Der må ikke være klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en majsjævning.

                • 3 dl mælk
                • 4 ¼ spsk. majsstivelse
              • Trin 11 af 16

                Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.

              • Trin 12 af 16

                Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 dl persille
              • Trin 13 af 16

                Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 tsk. peber
              • Trin 14 af 16

                Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus, mens du ordner kartoflerne.

              • Trin 15 af 16

                Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Tjek om kartoflerne er møre, ved at stikke en kødnål eller en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Kartoflen er mør, hvis den slipper kødnålen nemt.

                • 1 ½ kg. kartofler
                • 2 ¼ l vand
                • 3 tsk. salt
              • Trin 16 af 16

                Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Server kartoflerne til kyllingefrikasséen med gulerødder og ærter. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 450 g. grønne asparges
                  • 900 g. gulerødder med top
                  • 7 ½ dl vand
                  • 1 grøntsagsbouillonterning
                  • 6 stk. kyllingebryst
                  • 375 g. fine grønne ærter
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 tsk. peber

                  Jævning/sovs:

                  • 3 dl mælk
                  • 4 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
                  • 3 dl persille eller dild
                  • ¾ citron

                  Kartofler:

                  • 1 ½ kg. nye danske kartofler
                  • 2 ¼ l vand
                  • 3 tsk. salt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 grøntsagsbørste
                  • 2 mellem gryder
                  • 2 grydelåg
                  • 2 store skarp knive
                  • 1 lille skål 1 spiseske
                  • 1 grydeske
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 citruspresser
                  • 1 kødnål
                  • 1 dørslag

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker.
                  4. Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste. Skyl gulerødderne. Skær toppene af, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
                  5. Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 7 ½ dl grøntsagsbouillon i en gryde.
                  6. Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsagsbouillion. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllignestykkerne i 7 minutter.
                  7. Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.
                  8. Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.
                  9. Kom ærterne i gryden.
                  10. Kom mælk og majsstivelse i en lille skål. Rør det sammen til en jævning med en ske. Der må ikke være klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en majsjævning.
                  11. Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.
                  12. Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  13. Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  14. Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus, mens du ordner kartoflerne.
                  15. Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Tjek om kartoflerne er møre, ved at stikke en kødnål eller en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Kartoflen er mør, hvis den slipper kødnålen nemt.
                  16. Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Server kartoflerne til kyllingefrikasséen med gulerødder og ærter. Velbekomme!