Kyllingefrikassé

Kyllingefrikassé

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2202 kJ / 524 kcal
        • Protein: 36 %
        • Kulhydrat: 41 %
        • Fedt: 23 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ kg. nye danske kartofler
        • ¾ l. vand
        • 1 tsk. salt
        • 150 g. grønne asparges
        • 300 g. gulerødder med top
        • 2 ½ dl. vand
        • ½ grøntsagsbouillonterning
        • 2 stk. kyllingebryst
        • 125 g. fine grønne ærter
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber

        Stuvning:

        • 1 dl. mælk
        • 1 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
        • 1 dl. persille eller dild
        • ¼ citron
      • Trin 3 af 16

        Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

        • ½ kg. kartofler
        • ¾ l vand
        • 1 tsk. salt
      • Trin 4 af 16

        Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 5 af 16

        Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.

        • 150 g. grønne asparges
      • Trin 6 af 16

        Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste, og skyl dem. Skær toppen væk, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker.

        • 300 g. gulerødder med top
      • Trin 7 af 16

        Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 2 ½ deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.

        • 2 ½ dl vand
        • ½ grøntsagsbouillonterning
      • Trin 8 af 16

        Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsags-bouillon. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllinge-stykkerne i 7 minutter.

        • 2 stk. kyllingebryst
      • Trin 9 af 16

        Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.

      • Trin 10 af 16

        Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.

      • Trin 11 af 16

        Kom ærterne i gryden.

        • 125 g. ærter
      • Trin 12 af 16

        Ryst mælk og majsstivelse sammen i en melryster, eller rør det sammen i en lille skål. Der må ikke være klumper. Klik på videoen og se, hvordan du laver en majsjævning.

        • 1 dl. mælk
        • 1 ½ spsk. majsstivelse
      • Trin 13 af 16

        Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.

      • Trin 14 af 16

        Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl persille
      • Trin 15 af 16

        Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 16 af 16

        Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus i 4-5 minutter, til kartoflerne er klar.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ kg. nye danske kartofler
          • ¾ l. vand
          • 1 tsk. salt
          • 150 g. grønne asparges
          • 300 g. gulerødder med top
          • 2 ½ dl. vand
          • ½ grøntsagsbouillonterning
          • 2 stk. kyllingebryst
          • 125 g. fine grønne ærter
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Stuvning:

          • 1 dl. mælk
          • 1 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
          • 1 dl. persille eller dild
          • ¼ citron

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 skærebrætter
          • 1 grøntsagsbørste
          • 2 mellem gryder
          • 2 grydelåg
          • 2 store skarp knive
          • 1 lille skål
          • 1 spiseske
          • 1 grydeske
          • 1 rent viskestykke
          • 1 citruspresser
          • 1 kødnål
          • 1 dørslag
          • 1 melryster

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
          4. Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          5. Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.
          6. Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste, og skyl dem. Skær toppen væk, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker.
          7. Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 2 ½ deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.
          8. Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsags-bouillon. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllinge-stykkerne i 7 minutter.
          9. Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.
          10. Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.
          11. Kom ærterne i gryden.
          12. Ryst mælk og majsstivelse sammen i en melryster, eller rør det sammen i en lille skål. Der må ikke være klumper. Klik på videoen og se, hvordan du laver en majsjævning.
          13. Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.
          14. Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          15. Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          16. Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus i 4-5 minutter, til kartoflerne er klar.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2202 kJ / 524 kcal
            • Protein: 36 %
            • Kulhydrat: 41 %
            • Fedt: 23 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 16

            Find alle ingredienserne frem.

            • 1 kg. nye danske kartofler
            • 1 ½ l. vand
            • 2 tsk. salt
            • 300 g. grønne asparges
            • 600 g. gulerødder med top
            • 5 dl. vand
            • 1 grøntsagsbouillonterning
            • 4 stk. kyllingebryst
            • 250 g. fine grønne ærter
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber

            Stunving:

            • 2 dl. mælk
            • 3 spsk. majsstivelse (maizena)
            • 2 dl. persille eller dild
            • ½ citron
          • Trin 3 af 16

            Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

            • 1 kg. kartofler
            • 1 ½ l vand
            • 2 tsk. salt
          • Trin 4 af 16

            Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.

          • Trin 5 af 16

            Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.

            • 300 g. grønne asparges
          • Trin 6 af 16

            Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste, og skyl dem. Skær toppen væk, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker.

            • 600 g. gulerødder med top
          • Trin 7 af 16

            Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 5 deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.

            • 5 dl vand
            • 1 grøntsagsbouillonterning
          • Trin 8 af 16

            Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsags-bouillon. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllinge-stykkerne i 7 minutter.

            • 4 stk. kyllingebryst
          • Trin 9 af 16

            Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.

          • Trin 10 af 16

            Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.

          • Trin 11 af 16

            Kom ærterne i gryden.

            • 250 g. ærter
          • Trin 12 af 16

            Ryst mælk og majsstivelse sammen i en melryster, eller rør det sammen i en lille skål. Der må ikke være klumper. Klik på videoen og se, hvordan du laver en majsjævning.

            • 2 dl. mælk
            • 3 spsk. majsstivelse
          • Trin 13 af 16

            Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.

          • Trin 14 af 16

            Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2 dl persille
          • Trin 15 af 16

            Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 16 af 16

            Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus i 4-5 minutter, til kartoflerne er klar.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 kg. nye danske kartofler
              • 1 ½ l. vand
              • 2 tsk. salt
              • 300 g. grønne asparges
              • 600 g. gulerødder med top
              • 5 dl. vand
              • 1 grøntsagsbouillonterning
              • 4 stk. kyllingebryst
              • 250 g. fine grønne ærter
              • 1 tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Stunving:

              • 2 dl. mælk
              • 3 spsk. majsstivelse (maizena)
              • 2 dl. persille eller dild
              • ½ citron

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 lille skarp kniv
              • 2 skærebrætter
              • 1 grøntsagsbørste
              • 2 mellem gryder
              • 2 grydelåg
              • 2 store skarp knive
              • 1 lille skål
              • 1 spiseske
              • 1 grydeske
              • 1 rent viskestykke
              • 1 citruspresser
              • 1 kødnål
              • 1 dørslag
              • 1 melryster

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
              4. Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.
              5. Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.
              6. Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste, og skyl dem. Skær toppen væk, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker.
              7. Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 5 deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.
              8. Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsags-bouillon. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllinge-stykkerne i 7 minutter.
              9. Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.
              10. Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.
              11. Kom ærterne i gryden.
              12. Ryst mælk og majsstivelse sammen i en melryster, eller rør det sammen i en lille skål. Der må ikke være klumper. Klik på videoen og se, hvordan du laver en majsjævning.
              13. Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.
              14. Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              15. Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              16. Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus i 4-5 minutter, til kartoflerne er klar.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2202 kJ / 524 kcal
                • Protein: 36 %
                • Kulhydrat: 41 %
                • Fedt: 23 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 16

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1 ½ kg. nye danske kartofler
                • 2 ¼ l. vand
                • 3 tsk. salt
                • 450 g. grønne asparges
                • 900 g. gulerødder med top
                • 7 ½ dl. vand
                • 1 grøntsagsbouillonterning
                • 6 stk. kyllingebryst
                • 375 g. fine grønne ærter
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 tsk. peber

                Stunving:

                • 3 dl. mælk
                • 4 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
                • 3 dl. persille eller dild
                • ¾ citron
              • Trin 3 af 16

                Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

                • 1 ½ kg. kartofler
                • 2 ¼ l vand
                • 3 tsk. salt
              • Trin 4 af 16

                Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.

              • Trin 5 af 16

                Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.

                • 450 g. grønne asparges
              • Trin 6 af 16

                Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste, og skyl dem. Skær toppen væk, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker.

                • 900 g. gulerødder med top
              • Trin 7 af 16

                Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 7 ½ deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.

                • 7 ½ dl vand
                • 1 ½ grøntsagsbouillonterning
              • Trin 8 af 16

                Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsags-bouillon. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllinge-stykkerne i 7 minutter.

                • 6 stk. kyllingebryst
              • Trin 9 af 16

                Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.

              • Trin 10 af 16

                Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.

              • Trin 11 af 16

                Kom ærterne i gryden.

                • 375 g. ærter
              • Trin 12 af 16

                Ryst mælk og majsstivelse sammen i en melryster, eller rør det sammen i en lille skål. Der må ikke være klumper. Klik på videoen og se, hvordan du laver en majsjævning.

                • 3 dl. mælk
                • 4 ¼ spsk. majsstivelse
              • Trin 13 af 16

                Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.

              • Trin 14 af 16

                Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 dl persille
              • Trin 15 af 16

                Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 tsk. peber
              • Trin 16 af 16

                Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus i 4-5 minutter, til kartoflerne er klar.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ kg. nye danske kartofler
                  • 2 ¼ l. vand
                  • 3 tsk. salt
                  • 450 g. grønne asparges
                  • 900 g. gulerødder med top
                  • 7 ½ dl. vand
                  • 1 grøntsagsbouillonterning
                  • 6 stk. kyllingebryst
                  • 375 g. fine grønne ærter
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 tsk. peber

                  Stunving:

                  • 3 dl. mælk
                  • 4 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
                  • 3 dl. persille eller dild
                  • ¾ citron

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 grøntsagsbørste
                  • 2 mellem gryder
                  • 2 grydelåg
                  • 2 store skarp knive
                  • 1 lille skål 1 spiseske
                  • 1 grydeske
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 citruspresser
                  • 1 kødnål
                  • 1 dørslag
                  • 1 melryster

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
                  4. Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.
                  5. Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.
                  6. Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste, og skyl dem. Skær toppen væk, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker.
                  7. Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 7 ½ deciliter grøntsags-bouillon i en gryde.
                  8. Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsags-bouillon. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllinge-stykkerne i 7 minutter.
                  9. Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.
                  10. Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.
                  11. Kom ærterne i gryden.
                  12. Ryst mælk og majsstivelse sammen i en melryster, eller rør det sammen i en lille skål. Der må ikke være klumper. Klik på videoen og se, hvordan du laver en majsjævning.
                  13. Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.
                  14. Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  15. Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  16. Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus i 4-5 minutter, til kartoflerne er klar.