Kyllingefrikassé
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2202 kJ / 524 kcal
- Protein: 36 %
- Kulhydrat: 41 %
- Fedt: 23 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 150 g. grønne asparges
- 300 g. gulerødder med top
- 2 ½ dl vand
- ½ grøntsagsbouillonterning
- 2 stk. kyllingebryst
- 125 g. fine grønne ærter
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Jævning/sovs
- 1 dl mælk
- 1 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
- 1 dl persille eller dild
- ¼ citron
Kartofler
- ½ kg. nye danske kartofler
- ¾ l vand
- 1 tsk. salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 grøntsagsbørste
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 2 store skarp knive
- 1 lille skål
- 1 spiseske
- 1 grydeske
- 1 rent viskestykke
- 1 citruspresser
- 1 kødnål
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 16
Mål alle ingredienserne af.
- 2 stk. kyllingebryst
- 2 ½ dl vand
- ½ grøntsagsbouillonterning
- 300 g. gulerødder med top
- 150 g. grønne asparges
- 125 g. fine grønne ærter
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 dl mælk
- 1 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
- 1 dl persille eller dild
- ¼ citron
- ½ kg. nye danske kartofler
- ¾ l vand
- 1 tsk. salt
- Trin 3 af 16
Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker.
- 150 g. grønne asparges
- Trin 4 af 16
Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste. Skyl gulerødderne. Skær toppene af, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
- 300 g. gulerødder med top
- Trin 5 af 16
Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 2 ½ dl grøntsagsbouillon i en gryde.
- 2 ½ dl vand
- ½ grøntsagsbouillonterning
- Trin 6 af 16
Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsagsbouillion. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllignestykkerne i 7 minutter.
- 2 stk. kyllingebryst
- Trin 7 af 16
Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.
- Trin 8 af 16
Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.
- Trin 9 af 16
Kom ærterne i gryden.
- 125 g. ærter
- Trin 10 af 16
Kom mælk og majsstivelse i en lille skål. Rør det sammen til en jævning med en ske. Der må ikke være klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en majsjævning.
- 1 dl mælk
- 1 ½ spsk. majsstivelse
- Trin 11 af 16
Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.
- Trin 12 af 16
Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 dl persille
- Trin 13 af 16
Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¼ citron
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 14 af 16
Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus, mens du ordner kartoflerne.
- Trin 15 af 16
Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Tjek om kartoflerne er møre, ved at stikke en kødnål eller en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Kartoflen er mør, hvis den slipper kødnålen nemt.
- ½ kg. kartofler
- ¾ l vand
- 1 tsk. salt
- Trin 16 af 16
Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Server kartoflerne til kyllingefrikasséen med gulerødder og ærter. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.
Du skal bruge
Ingredienser
- 150 g. grønne asparges
- 300 g. gulerødder med top
- 2 ½ dl vand
- ½ grøntsagsbouillonterning
- 2 stk. kyllingebryst
- 125 g. fine grønne ærter
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Jævning/sovs:
- 1 dl mælk
- 1 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
- 1 dl persille eller dild
- ¼ citron
Kartofler:
- ½ kg. nye danske kartofler
- ¾ l vand
- 1 tsk. salt
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 grøntsagsbørste
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 2 store skarp knive
- 1 lille skål
- 1 spiseske
- 1 grydeske
- 1 rent viskestykke
- 1 citruspresser
- 1 kødnål
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker.
- Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste. Skyl gulerødderne. Skær toppene af, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
- Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 2 ½ dl grøntsagsbouillon i en gryde.
- Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsagsbouillion. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllignestykkerne i 7 minutter.
- Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.
- Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.
- Kom ærterne i gryden.
- Kom mælk og majsstivelse i en lille skål. Rør det sammen til en jævning med en ske. Der må ikke være klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en majsjævning.
- Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.
- Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus, mens du ordner kartoflerne.
- Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Tjek om kartoflerne er møre, ved at stikke en kødnål eller en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Kartoflen er mør, hvis den slipper kødnålen nemt.
- Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Server kartoflerne til kyllingefrikasséen med gulerødder og ærter. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2202 kJ / 524 kcal
- Protein: 36 %
- Kulhydrat: 41 %
- Fedt: 23 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 300 g. grønne asparges
- 600 g. gulerødder med top
- 5 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 4 stk. kyllingebryst
- 250 g. fine grønne ærter
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
Jævning/sovs
- 2 dl mælk
- 3 spsk. majsstivelse (maizena)
- 2 dl persille eller dild
- ½ citron
Kartofler
- 1 kg. nye danske kartofler
- 1 ½ l vand
- 2 tsk. salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 grøntsagsbørste
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 2 store skarp knive
- 1 lille skål
- 1 spiseske
- 1 grydeske
- 1 rent viskestykke
- 1 citruspresser
- 1 kødnål
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 16
Mål alle ingredienserne af.
- 4 stk. kyllingebryst
- 5 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 600 g. gulerødder med top
- 300 g. grønne asparges
- 250 g. fine grønne ærter
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 2 dl mælk
- 3 spsk. majsstivelse (maizena)
- 2 dl persille eller dild
- ½ citron
- 1 kg. nye danske kartofler
- 1 ½ l vand
- 2 tsk. salt
- Trin 3 af 16
Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker.
- 300 g. grønne asparges
- Trin 4 af 16
Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste. Skyl gulerødderne. Skær toppene af, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
- 600 g. gulerødder med top
- Trin 5 af 16
Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 5 dl grøntsagsbouillon i en gryde.
- 5 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- Trin 6 af 16
Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsagsbouillion. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllignestykkerne i 7 minutter.
- 4 stk. kyllingebryst
- Trin 7 af 16
Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.
- Trin 8 af 16
Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.
- Trin 9 af 16
Kom ærterne i gryden.
- 250 g. ærter
- Trin 10 af 16
Kom mælk og majsstivelse i en lille skål. Rør det sammen til en jævning med en ske. Der må ikke være klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en majsjævning.
- 2 dl mælk
- 3 spsk. majsstivelse
- Trin 11 af 16
Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.
- Trin 12 af 16
Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 2 dl persille
- Trin 13 af 16
Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ citron
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 14 af 16
Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus, mens du ordner kartoflerne.
- Trin 15 af 16
Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Tjek om kartoflerne er møre, ved at stikke en kødnål eller en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Kartoflen er mør, hvis den slipper kødnålen nemt.
- 1 kg. kartofler
- 1 ½ l vand
- 2 tsk. salt
- Trin 16 af 16
Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Server kartoflerne til kyllingefrikasséen med gulerødder og ærter. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.
Du skal bruge
Ingredienser
- 300 g. grønne asparges
- 600 g. gulerødder med top
- 5 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 4 stk. kyllingebryst
- 250 g. fine grønne ærter
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
Jævning/sovs:
- 2 dl mælk
- 3 spsk. majsstivelse (maizena)
- 2 dl persille eller dild
- ½ citron
Kartofler:
- 1 kg. nye danske kartofler
- 1 ½ l vand
- 2 tsk. salt
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 grøntsagsbørste
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 2 store skarp knive
- 1 lille skål
- 1 spiseske
- 1 grydeske
- 1 rent viskestykke
- 1 citruspresser
- 1 kødnål
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker.
- Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste. Skyl gulerødderne. Skær toppene af, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
- Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 5 dl grøntsagsbouillon i en gryde.
- Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsagsbouillion. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllignestykkerne i 7 minutter.
- Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.
- Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.
- Kom ærterne i gryden.
- Kom mælk og majsstivelse i en lille skål. Rør det sammen til en jævning med en ske. Der må ikke være klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en majsjævning.
- Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.
- Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus, mens du ordner kartoflerne.
- Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Tjek om kartoflerne er møre, ved at stikke en kødnål eller en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Kartoflen er mør, hvis den slipper kødnålen nemt.
- Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Server kartoflerne til kyllingefrikasséen med gulerødder og ærter. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2202 kJ / 524 kcal
- Protein: 36 %
- Kulhydrat: 41 %
- Fedt: 23 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 450 g. grønne asparges
- 900 g. gulerødder med top
- 7 ½ dl vand
- 1 ½ grøntsagsbouillonterning
- 6 stk. kyllingebryst
- 375 g. fine grønne ærter
- 1 ½ tsk. salt
- 1 tsk. peber
Jævning/sovs
- 3 dl mælk
- 4 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
- 3 dl persille eller dild
- ¾ citron
Kartofler
- 1 ½ kg. nye danske kartofler
- 2 ¼ l vand
- 3 tsk. salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 grøntsagsbørste
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 2 store skarp knive
- 1 lille skål
- 1 spiseske
- 1 grydeske
- 1 rent viskestykke
- 1 citruspresser
- 1 kødnål
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 16
Mål alle ingredienserne af.
- 6 stk. kyllingebryst
- 7 ½ dl vand
- 1 ½ grøntsagsbouillonterning
- 900 g. gulerødder med top
- 450 g. grønne asparges
- 375 g. fine grønne ærter
- 1 ½ tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 3 dl mælk
- 4 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
- 3 dl persille eller dild
- ¾ citron
- 1 ½ kg. nye danske kartofler
- 2 ¼ l vand
- 3 tsk. salt
- Trin 3 af 16
Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker.
- 450 g. grønne asparges
- Trin 4 af 16
Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste. Skyl gulerødderne. Skær toppene af, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
- 900 g. gulerødder med top
- Trin 5 af 16
Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 7 ½ dl grøntsagsbouillon i en gryde.
- 7 ½ dl vand
- 1 ½ grøntsagsbouillonterning
- Trin 6 af 16
Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsagsbouillion. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllignestykkerne i 7 minutter.
- 6 stk. kyllingebryst
- Trin 7 af 16
Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.
- Trin 8 af 16
Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.
- Trin 9 af 16
Kom ærterne i gryden.
- 375 g. ærter
- Trin 10 af 16
Kom mælk og majsstivelse i en lille skål. Rør det sammen til en jævning med en ske. Der må ikke være klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en majsjævning.
- 3 dl mælk
- 4 ¼ spsk. majsstivelse
- Trin 11 af 16
Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.
- Trin 12 af 16
Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 3 dl persille
- Trin 13 af 16
Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¾ citron
- 1 ½ tsk. salt
- 1 tsk. peber
- Trin 14 af 16
Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus, mens du ordner kartoflerne.
- Trin 15 af 16
Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Tjek om kartoflerne er møre, ved at stikke en kødnål eller en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Kartoflen er mør, hvis den slipper kødnålen nemt.
- 1 ½ kg. kartofler
- 2 ¼ l vand
- 3 tsk. salt
- Trin 16 af 16
Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Server kartoflerne til kyllingefrikasséen med gulerødder og ærter. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.
Du skal bruge
Ingredienser
- 450 g. grønne asparges
- 900 g. gulerødder med top
- 7 ½ dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 6 stk. kyllingebryst
- 375 g. fine grønne ærter
- 1 ½ tsk. salt
- 1 tsk. peber
Jævning/sovs:
- 3 dl mælk
- 4 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
- 3 dl persille eller dild
- ¾ citron
Kartofler:
- 1 ½ kg. nye danske kartofler
- 2 ¼ l vand
- 3 tsk. salt
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 2 skærebrætter
- 1 grøntsagsbørste
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 2 store skarp knive
- 1 lille skål 1 spiseske
- 1 grydeske
- 1 rent viskestykke
- 1 citruspresser
- 1 kødnål
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Knæk de grove ender af aspargeserne. Skyl aspargeserne, og skær dem i cirka 3 centimeter lange stykker.
- Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste. Skyl gulerødderne. Skær toppene af, og skær gulerødderne i 3 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
- Læs på pakken til grøntsagsbouillonen, hvordan den skal opløses. Lav 7 ½ dl grøntsagsbouillon i en gryde.
- Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem op i gryden med grøntsagsbouillion. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Læg låg på gryden, og kog kyllignestykkerne i 7 minutter.
- Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge i 5 minutter.
- Kom aspargesene i gryden, og kog i 2 minutter.
- Kom ærterne i gryden.
- Kom mælk og majsstivelse i en lille skål. Rør det sammen til en jævning med en ske. Der må ikke være klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en majsjævning.
- Hæld jævningen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Lad sovsen koge i 3-4 minutter. Hæld mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.
- Kom vand i en skål. Skyl persillen vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen, og kom den i sovsen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Pres saften ud af citronen. Smag frikasséen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Lad frikasséen stå med låg på ved laveste blus, mens du ordner kartoflerne.
- Vask kartoflerne med en grøntsagsbørste. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele kog. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, til de er møre. Tjek om kartoflerne er møre, ved at stikke en kødnål eller en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Kartoflen er mør, hvis den slipper kødnålen nemt.
- Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Server kartoflerne til kyllingefrikasséen med gulerødder og ærter. Velbekomme!
-