Kylling med æbler og dadler

Kylling med æbler og dadler

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Mange får and juleaften, men hvorfor er det kun anden, der får lov at blive serveret med æblefyld og brun sovs? Her får du en lidt anderledes version, hvor anden er skiftet ud med en hel kylling. Svesker er erstattet med dadler i æblefyldet. Frisk estragon giver sovsen og kyllingekødet en lækker lakrids-agtig smag.

        Tip: prøv at servere retten med spidskålsalat og brød til - Find linket til spidskålsalaten her:

        Spidskålsalat med æbler

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2584 kJ / 618 kcal
        • Protein: 29 %
        • Kulhydrat: 19 %
        • Fedt: 51 %
        • Heraf mættet fedt: 13 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

         

        Ingredienser

        Kylling:

        • 1 hel kylling
        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. peber
        • 5 dl. vand

        Fyld:

        • 1 æble
        • 7 dadler
        • ½ dl. frisk estragon (kan udelades)
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. peber

        Sovs:

        • 1 ½ spsk. smør
        • 1 ½ spsk. hvedemel
        • 2 ½ dl. fond (gennem si)
        • 2 dl. madlavningsfløde
        • 1 ½ spsk. balsamico
        • 1 ½ tsk. ribsgele eller sukker
        • ¼ citron (kun saften)
        • ¼-1 tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • Evt. sovsekulør
      • Trin 3 af 18

        Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme. Stil en bagerist midt i ovnen.

      • Trin 4 af 18

        Kylling: Pak kyllingen ud. Tjek, om der er en pose med indvolde indeni. Fjern den. Læg kyllingen i et ovnfast fad med brystet opad.

        • 1 hel kylling

         

      • Trin 5 af 18

        Gnid kyllingen udvendigt med salt og peber. Vask hænder, når du rørt ved rå kylling.

        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. peber

         

      • Trin 6 af 18

        Fyld: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i både. Klik på videoen og se, hvordan man skærer et æble i både.

        • 1 æble

         

      • Trin 7 af 18

        Hak dadlerne groft. Fjern stenene, hvis der er sten i.

        • 7 dadler

         

      • Trin 8 af 18

        Kom vand i en skål, og skyl estragonen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak estragonen groft. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl. frisk estragon (kan udelades)

         

      • Trin 9 af 18

        Bland æble, dadler, estragon, salt og peber sammen i en skål. Fyld kyllingen med det. Luk kyllingen med en kødnål. Vask hænder.

      • Trin 10 af 18

        Hæld 5 deciliter vand i bunden af fadet.

        • 5 dl. vand

         

      • Trin 11 af 18

        Steg kyllingen i ovnen i cirka 1 time, til den er gennemstegt. Den skal være mindst 75 grader i midten. Brug et stegetermometer.

      • Trin 12 af 18

        Sovs: Hæld fonden rundt om kyllingen igennem en si over en skål. Få eventuelt hjælp af voksen, hvis fadet er tungt.

        • 2 ½ dl. fond (gennem si)
      • Trin 13 af 18

        Smelt smørret i en lille gryde ved høj varme. Tilsæt hvedemel, og pisk grundigt, til der ikke er flere melklumper. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

        • 1 ½ spsk. smør
        • 1 ½ spsk. hvedemel

         

      • Trin 14 af 18

        Pisk fonden i lidt ad gangen. Fonden er væsken rundt om kyllingen.

        • 2 ½ dl. fond (gennem si)

         

      • Trin 15 af 18

        Pisk fløden i lidt ad gangen.

        • 2 dl. madlavningsfløde

         

      • Trin 16 af 18

        Skru ned på svag varme. Tilsæt balsamico, ribsgele, salt, peber og ½-1 spiseske citronsaft. Rør rundt, og lad sovsen simre i cirka 5 minutter.

        • 1 ½ spsk. balsamico
        • 1 ½ tsk. ribsgele eller sukker
        • ¼ citron (kun saften)
        • ¼-1 tsk. salt
        • ¼ tsk. peber

         

      • Trin 17 af 18

        Smag til med salt, peber og citronsaft.

      • Trin 18 af 18

        Tilsæt evt. nogle dråber sovsekulør, til sovsen har en fin brun farve.

        • Evt. sovsekulør

         

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mange får and juleaften, men hvorfor er det kun anden, der får lov at blive serveret med æblefyld og brun sovs? Her får du en lidt anderledes version, hvor anden er skiftet ud med en hel kylling. Svesker er erstattet med dadler i æblefyldet. Frisk estragon giver sovsen og kyllingekødet en lækker lakrids-agtig smag.

        Tip: prøv at servere retten med spidskålsalat og brød til - Find linket til spidskålsalaten her:

        Spidskålsalat med æbler

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          Kylling:

          • 1 hel kylling
          • 1 tsk. salt
          • ½ tsk. peber
          • 5 dl. vand

          Fyld:

          • 1 æble
          • 7 dadler
          • ½ dl. frisk estragon (kan udelades)
          • ½ tsk. salt
          • ½ tsk. peber

          Sovs:

          • 1 ½ spsk. smør
          • 1 ½ spsk. hvedemel
          • 2 ½ dl. fond (gennem si)
          • 2 dl. madlavningsfløde
          • 1 ½ spsk. balsamico
          • 1 ½ tsk. ribsgele eller sukker
          • ¼ citron (kun saften)
          • ¼-1 tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • Evt. sovsekulør

           

          Køkkenredskaber

          • 1 bagerist
          • 1 ovnfast fad
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 decilitermål
          • 1 stegetermometer
          • 1 lille gryde
          • 1 piskeris

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme. Stil en bagerist midt i ovnen.
          4. Kylling: Pak kyllingen ud. Tjek, om der er en pose med indvolde indeni. Fjern den. Læg kyllingen i et ovnfast fad med brystet opad.
          5. Gnid kyllingen udvendigt med salt og peber. Vask hænder, når du rørt ved rå kylling.
          6. Fyld: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i både. Klik på videoen og se, hvordan man skærer et æble i både.
          7. Hak dadlerne groft. Fjern stenene, hvis der er sten i.
          8. Kom vand i en skål, og skyl estragonen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak estragonen groft. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          9. Bland æble, dadler, estragon, salt og peber sammen i en skål. Fyld kyllingen med det. Luk kyllingen med en kødnål. Vask hænder.
          10. Hæld 5 deciliter vand i bunden af fadet.
          11. Steg kyllingen i ovnen i cirka 1 time, til den er gennemstegt. Den skal være mindst 75 grader i midten. Brug et stegetermometer.
          12. Sovs: Hæld fonden rundt om kyllingen igennem en si over en skål. Få eventuelt hjælp af voksen, hvis fadet er tungt.
          13. Smelt smørret i en lille gryde ved høj varme. Tilsæt hvedemel, og pisk grundigt, til der ikke er flere melklumper. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
          14. Pisk fonden i lidt ad gangen. Fonden er væsken rundt om kyllingen.
          15. Pisk fløden i lidt ad gangen.
          16. Skru ned på svag varme. Tilsæt balsamico, ribsgele, salt, peber og ½-1 spiseske citronsaft. Rør rundt, og lad sovsen simre i cirka 5 minutter.
          17. Smag til med salt, peber og citronsaft.
          18. Tilsæt evt. nogle dråber sovsekulør, til sovsen har en fin brun farve.
        • Print

          Beskrivelse

          Mange får and juleaften, men hvorfor er det kun anden, der får lov at blive serveret med æblefyld og brun sovs? Her får du en lidt anderledes version, hvor anden er skiftet ud med en hel kylling. Svesker er erstattet med dadler i æblefyldet. Frisk estragon giver sovsen og kyllingekødet en lækker lakrids-agtig smag.

          Tip: prøv at servere retten med spidskålsalat og brød til - Find linket til spidskålsalaten her:

          Spidskålsalat med æbler

          Du skal bruge

             

            Ingredienser

            Kylling:

            • 1 hel kylling
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 5 dl. vand

            Fyld:

            • 1 æble
            • 7 dadler
            • ½ dl. frisk estragon (kan udelades)
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber

            Sovs:

            • 1 ½ spsk. smør
            • 1 ½ spsk. hvedemel
            • 2 ½ dl. fond (gennem si)
            • 2 dl. madlavningsfløde
            • 1 ½ spsk. balsamico
            • 1 ½ tsk. ribsgele eller sukker
            • ¼ citron (kun saften)
            • ¼-1 tsk. salt
            • ¼ tsk. peber
            • Evt. sovsekulør

             

            Køkkenredskaber

            • 1 bagerist
            • 1 ovnfast fad
            • 1 teske
            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 decilitermål
            • 1 stegetermometer
            • 1 lille gryde
            • 1 piskeris

             

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme. Stil en bagerist midt i ovnen.
            4. Kylling: Pak kyllingen ud. Tjek, om der er en pose med indvolde indeni. Fjern den. Læg kyllingen i et ovnfast fad med brystet opad.
            5. Gnid kyllingen udvendigt med salt og peber. Vask hænder, når du rørt ved rå kylling.
            6. Fyld: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i både. Klik på videoen og se, hvordan man skærer et æble i både.
            7. Hak dadlerne groft. Fjern stenene, hvis der er sten i.
            8. Kom vand i en skål, og skyl estragonen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak estragonen groft. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
            9. Bland æble, dadler, estragon, salt og peber sammen i en skål. Fyld kyllingen med det. Luk kyllingen med en kødnål. Vask hænder.
            10. Hæld 5 deciliter vand i bunden af fadet.
            11. Steg kyllingen i ovnen i cirka 1 time, til den er gennemstegt. Den skal være mindst 75 grader i midten. Brug et stegetermometer.
            12. Sovs: Hæld fonden rundt om kyllingen igennem en si over en skål. Få eventuelt hjælp af voksen, hvis fadet er tungt.
            13. Smelt smørret i en lille gryde ved høj varme. Tilsæt hvedemel, og pisk grundigt, til der ikke er flere melklumper. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
            14. Pisk fonden i lidt ad gangen. Fonden er væsken rundt om kyllingen.
            15. Pisk fløden i lidt ad gangen.
            16. Skru ned på svag varme. Tilsæt balsamico, ribsgele, salt, peber og ½-1 spiseske citronsaft. Rør rundt, og lad sovsen simre i cirka 5 minutter.
            17. Smag til med salt, peber og citronsaft.
            18. Tilsæt evt. nogle dråber sovsekulør, til sovsen har en fin brun farve.