Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge og pille nye kartofler:

3.

Tag en grøntsagsbørste og en balje. Kom koldt vand i baljen. Skrub kartoflerne fri for jord med grøntsagsbørsten, og skyl dem i vandet. Se videoen.

4.

Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden. Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog. Se videoen.

5.

Kog kartoflerne med låg i cirka 6-8 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.

Bring vandet i kog.

Bring vandet i kog.

6.

Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.
Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.
Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.

7.

Pil skrællen af kartoflerne, hvis skrællen er tyk. Stik en gaffel ned i en kartoflen. Pil skrællen af kartoflen med en lille urtekniv. Pas på du ikke brænder dig på de varme kartofler! Få eventuelt hjælp af en voksen.

Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.

Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.

Pynt til nye kartofler:

8.

Anret kartoflerne i et fad. Vælg din udgave af drys og smag.

Næringsindhold per portion

Energi: 855 kJ / 204 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 88 %

Fedt: 3 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min