Kogte kartofler med drys

Kogte kartofler med drys

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Drys dine kogte kartofler med krydderurter eller parmesan, eller dyp dem i en lækker dip. 

        Der er mange muligheder for at peppe de kogte kartofler op, så brug fantasien og find din favorit.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 855 kJ / 204 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 88 %
        • Fedt: 3 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 9

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 9

        Find alle ingredienserne frem.

        • Ca. ½ kg. kartofler
        • 1 spsk. salt

        Forslag til drys:

        • ½ tsk. salt
        • 1 spsk. smør eller olie
        • ½ håndfuld hakkede friske krydderurter som purløg, dild og persille. 
        • ¼ tsk. stødte krydderier som allehånde, peber og rosmarin.
        • 1 spsk. revet parmesanost
      • Trin 3 af 9

        Tag en grøntsagsbørste og en balje. Kom koldt vand i baljen. Skrub kartoflerne fri for jord med grøntsagsbørsten, og skyl dem i vandet.

        • ½ kg. kartofler
      • Trin 4 af 9

        Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden. Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.

      • Trin 5 af 9

        Bring vandet i kog.

      • Trin 6 af 9

        Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.

      • Trin 7 af 9

        Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.

      • Trin 8 af 9

        Pil skrællen af kartoflerne, hvis skrællen er tyk. Stik en gaffel ned i en kartoflen. Pil skrællen af kartoflen med en lille urtekniv.

      • Trin 9 af 9

        Anret kartoflerne i et fad, og drys med f.eks. friske krydderurter, friskkværnet peber eller revet parmesanost. Kun fantasien sætter grænser. Velbekomme!

        Forslag til drys:

        • ½ tsk. salt
        • 1 spsk. smør eller olie
        • ½ håndfuld hakkede friske krydderurter som purløg, dild og persille.
        • ¼ tsk. stødte krydderier som allehånde, peber og rosmarin.
        • 1 spsk. revet parmesanost
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Drys dine kogte kartofler med krydderurter eller parmesan, eller dyp dem i en lækker dip. 

        Der er mange muligheder for at peppe de kogte kartofler op, så brug fantasien og find din favorit.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • Ca. ½ kg. kartofler
          • spsk. salt

          Forslag til drys:

          • ½ tsk. salt
          • 1 spsk. smør eller olie
          • ½ håndfuld hakkede friske krydderurter som purløg, dild og persille. 
          • ¼ tsk. stødte krydderier som allehånde, peber og rosmarin.
          • 1 spsk. revet parmesanost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 balje
          • 1 stor gryde
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 dørslag
          • 1 gaffel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag en grøntsagsbørste og en balje. Kom koldt vand i baljen. Skrub kartoflerne fri for jord med grøntsagsbørsten, og skyl dem i vandet.
          4. Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden. Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.
          5. Bring vandet i kog.
          6. Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.
          7. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.
          8. Pil skrællen af kartoflerne, hvis skrællen er tyk. Stik en gaffel ned i en kartoflen. Pil skrællen af kartoflen med en lille urtekniv.
          9. Anret kartoflerne i et fad, og drys med f.eks. friske krydderurter, friskkværnet peber eller revet parmesanost. Kun fantasien sætter grænser. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Drys dine kogte kartofler med krydderurter og parmesan - eller dyp dem i en lækker dip. 

            Der er mange muligheder for at peppe de kogte kartofler op, så brug fantasien og find din favorit.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 855 kJ / 204 kcal
            • Protein: 9 %
            • Kulhydrat: 88 %
            • Fedt: 3 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 9

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 9

            Find alle ingredienserne frem.

            • Ca. 1 kg. kartofler
            • 2 spsk. salt

            Forslag til drys:

            • 1 tsk. salt
            • 2 spsk. smør eller olie.
            • 1 håndfuld hakkede friske krydderurter som purløg, dild og persille. 
            • ½ tsk. stødte krydderier som allehånde, peber og rosmarin.
            • 2 spsk. revet parmesanost
          • Trin 3 af 9

            Tag en grøntsagsbørste og en balje. Kom koldt vand i baljen. Skrub kartoflerne fri for jord med grøntsagsbørsten, og skyl dem i vandet.

            • 1 kg. kartofler
          • Trin 4 af 9

            Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden. Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.

          • Trin 5 af 9

            Bring vandet i kog.

          • Trin 6 af 9

            Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.

          • Trin 7 af 9

            Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.

          • Trin 8 af 9

            Pil skrællen af kartoflerne, hvis skrællen er tyk. Stik en gaffel ned i en kartoflen. Pil skrællen af kartoflen med en lille urtekniv.

          • Trin 9 af 9

            Anret kartoflerne i et fad, og drys med f.eks. friske krydderurter, friskkværnet peber eller revet parmesanost. Kun fantasien sætter grænser. Velbekomme!

            Forslag til drys:

            • 1 tsk. salt
            • 2 spsk. smør eller olie.
            • 1 håndfuld hakkede friske krydderurter som purløg, dild og persille. 
            • ½ tsk. stødte krydderier som allehånde, peber og rosmarin.
            • 2 spsk. revet parmesanost
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Drys dine kogte kartofler med krydderurter og parmesan - eller dyp dem i en lækker dip. 

            Der er mange muligheder for at peppe de kogte kartofler op, så brug fantasien og find din favorit.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • Ca. 1 kg. kartofler
              • 2 spsk. salt

              Forslag til drys:

              • 1 tsk. salt
              • 2 spsk. smør eller olie.
              • 1 håndfuld hakkede friske krydderurter som purløg, dild og persille. 
              • ½ tsk. stødte krydderier som allehånde, peber og rosmarin.
              • 2 spsk. revet parmesanost 

               

              Køkkenredskaber

              • 1 balje
              • 1 stor gryde
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 dørslag
              • 1 gaffel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tag en grøntsagsbørste og en balje. Kom koldt vand i baljen. Skrub kartoflerne fri for jord med grøntsagsbørsten, og skyl dem i vandet.
              4. Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden. Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.
              5. Bring vandet i kog.
              6. Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.
              7. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.
              8. Pil skrællen af kartoflerne, hvis skrællen er tyk. Stik en gaffel ned i en kartoflen. Pil skrællen af kartoflen med en lille urtekniv.
              9. Anret kartoflerne i et fad, og drys med f.eks. friske krydderurter, friskkværnet peber eller revet parmesanost. Kun fantasien sætter grænser. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Drys dine kogte kartofler med krydderurter eller parmesan, eller dyp dem i en lækker dip. 

                Der er mange muligheder for at peppe de kogte kartofler op, så brug fantasien og find din favorit.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 855 kJ / 204 kcal
                • Protein: 9 %
                • Kulhydrat: 88 %
                • Fedt: 3 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 9

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 9

                Find alle ingredienserne frem.

                • Ca. 1 ½ kg. kartofler
                • 3 spsk. salt

                Forslag til drys:

                • 1 ½ tsk. salt
                • 3 spsk. smør eller olie
                • 1 ½ håndfuld hakkede friske krydderurter som purløg, dild og persille. 
                • ¾ tsk. stødte krydderier som allehånde, peber og rosmarin.
                • 3 spsk. revet parmesanost
              • Trin 3 af 9

                Tag en grøntsagsbørste og en balje. Kom koldt vand i baljen. Skrub kartoflerne fri for jord med grøntsagsbørsten, og skyl dem i vandet.

                • 1 ½ kg. kartofler
              • Trin 4 af 9

                Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden. Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.

              • Trin 5 af 9

                Bring vandet i kog.

              • Trin 6 af 9

                Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.

              • Trin 7 af 9

                Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.

              • Trin 8 af 9

                Pil skrællen af kartoflerne, hvis skrællen er tyk. Stik en gaffel ned i en kartoflen. Pil skrællen af kartoflen med en lille urtekniv.

              • Trin 9 af 9

                Anret kartoflerne i et fad, og drys med f.eks. friske krydderurter, friskkværnet peber eller revet parmesanost. Kun fantasien sætter grænser. Velbekomme!

                Forslag til drys:

                • 1 ½ tsk. salt
                • 3 spsk. smør eller olie
                • 1 ½ håndfuld hakkede friske krydderurter som purløg, dild og persille. 
                • ¾ tsk. stødte krydderier som allehånde, peber og rosmarin.
                • 3 spsk. revet parmesanost
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Drys dine kogte kartofler med krydderurter eller parmesan, eller dyp dem i en lækker dip. 

                Der er mange muligheder for at peppe de kogte kartofler op, så brug fantasien og find din favorit.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • Ca. 1 ½ kg. kartofler
                  • 3 spsk. salt

                  Forslag til drys:

                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 3 spsk. smør eller olie
                  • 1 ½ håndfuld hakkede friske krydderurter som purløg, dild og persille. 
                  • ¾ tsk. stødte krydderier som allehånde, peber og rosmarin.
                  • 3 spsk. revet parmesanost

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 balje
                  • 1 stor gryde
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 dørslag
                  • 1 gaffel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tag en grøntsagsbørste og en balje. Kom koldt vand i baljen. Skrub kartoflerne fri for jord med grøntsagsbørsten, og skyl dem i vandet.
                  4. Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden. Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.
                  5. Bring vandet i kog.
                  6. Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.
                  7. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.
                  8. Pil skrællen af kartoflerne, hvis skrællen er tyk. Stik en gaffel ned i en kartoflen. Pil skrællen af kartoflen med en lille urtekniv.
                  9. Anret kartoflerne i et fad, og drys med f.eks. friske krydderurter, friskkværnet peber eller revet parmesanost. Kun fantasien sætter grænser. Velbekomme!