Kartoffeltortilla
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
En tortilla er en spansk omelet, altså en æggekage. Denne kartoffeltortilla er rigtig lækker med den tilhørende kartoffel-hvidløgs-dressing, og bør serveres nybagt med frisk, grøn salat og eventuelt groft brød til. Velbekomme!
Tip: Server tortillaen med dine egne, hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1142 kJ / 272 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 43 %
- Fedt: 43 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kartoffel-tortilla:
- 1 tsk. olie
- 250 g. faste kartofler
- ½ løg
- 2 æg
- ½ dl. mælk
- ½ tsk. salt
Hvidløgs-kartoffel-dressing:
- 50 g. melede kartofler
- 1-2 fed hvidløg
- ½ tsk. salt
- ¼ knivspids peber
- ¼ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
- 75 g. cremefraiche 9 %
- 1 spsk. finthakket persille
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor gryde med låg
- 1 dørslag
- 1 piskeris
- 1 stor skål
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 balje
- 1 tærteform
- 1 bageplade
- 1 rivejern
- 1 kop
Sådan gør du
- Trin 1 af 25
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 25
Kartoffel-tortilla: Find alle ingredienserne frem.
- 1 tsk. olie
- ½ løg
- 2 æg
- ½ dl. mælk
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 250 g. faste kartofler
- Trin 3 af 25
Tag et tærtefad på 22-24 centimeter i diameter. Smør tærtefadet med olie.
- 1 tsk. olie
- Trin 4 af 25
Tænd ovnen på 200 grader. Sæt en bagerist midt i ovnen.
- Trin 5 af 25
Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
- 250 g. faste kartofler
- Trin 6 af 25
Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- ½ løg
- Trin 7 af 25
Hæld de revne kartofler og løg op i en stor skål.
- Trin 8 af 25
Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør tortilla-dejen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 2 æg
- Trin 9 af 25
Hæld mælk i skålen.
- ½ dl. mælk
- Trin 10 af 25
Put salt og peber i skålen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 11 af 25
Hæld kartoffelblandingen i det smurte fad.
- Trin 12 af 25
Bag tortillaen i cirka 30-40 minutter, til kartoflerne er møre. Stik en lille kniv ned i midten af kartoffeltortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud. Lav hvidløgs-kartoffel-dressing imens, tortillaen bager.
- Trin 13 af 25
Hvidløgs-kartoffel-dressing: Mål alle ingredienserne af.
Hvidløgs-kartoffel-dressing:
- 50 g. melede kartofler
- 1-2 fed hvidløg
- ½ tsk. salt
- ¼ knivspids peber
- ¼ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
- 75 g. cremefraiche 9 %
- 1 spsk. finthakket persille
- Trin 14 af 25
Tag en kartoffelskræller, et skærebræt og skarp kniv. Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.
- 50 g. melede kartofler
- Trin 15 af 25
Kom kartoffel-ternene i en stor gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger kartofler.
- Trin 16 af 25
Hæld vand i gryden, så det lige dækker kartoflerne. Læg låg på gryden.
- Trin 17 af 25
Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Kartoflerne skal slippe kniven.
- Trin 18 af 25
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig!
- Trin 19 af 25
Tag en stor skål og et piskeris. Hæld kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.
- Trin 20 af 25
Tag en hvidløgspresser og en lille skarp kniv. Pil, og pres hvidløg. Kom det pressede hvidløg ned i kartoffelmosen.
- 1-2 fed hvidløg
- Trin 21 af 25
Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ tsk. salt
- ¼ knivspids peber
- ¼ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
- 75 g. cremefraiche 9 %
- Trin 22 af 25
Kom koldt vand i en balje, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 spsk. finthakket persille
- Trin 23 af 25
Hak persillen fint. Hak også stilkene.
- Trin 24 af 25
Rør persillen i dressingen, og smag til med salt og peber.
- Trin 25 af 25
Servér kartoffeltortillaen med kartoffel-hvidløgs-dressing og salat. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En tortilla er en spansk omelet, altså en æggekage. Denne kartoffeltortilla er rigtig lækker med den tilhørende kartoffel-hvidløgs-dressing, og bør serveres nybagt med frisk, grøn salat og eventuelt groft brød til. Velbekomme!
Tip: Server tortillaen med dine egne, hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Du skal bruge
Ingredienser
Kartoffeltortilla:
- 1 tsk. olie
- 250 g. faste kartofler
- ½ løg
- 2 æg
- ½ dl. mælk
- ½ tsk. salt
Hvidløgs-kartoffel-dressing:
- 50 g. melede kartofler
- 1-2 fed hvidløg
- ½ tsk. salt
- ¼ knivspids peber
- ¼ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
- 75 g. cremefraiche 9 %
- 1 spsk. finthakket persille
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor gryde med låg
- 1 dørslag
- 1 piskeris
- 1 stor skål
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 balje
- 1 tærteform
- 1 bageplade
- 1 rivejern
- 1 kop
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Kartoffel-tortilla: Find alle ingredienserne frem.
- Tag et tærtefad på 22-24 centimeter i diameter. Smør tærtefadet med olie.
- Tænd ovnen på 200 grader. Sæt en bagerist midt i ovnen.
- Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
- Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Hæld de revne kartofler og løg op i en stor skål.
- Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør tortilla-dejen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Hæld mælk i skålen.
- Put salt og peber i skålen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Hæld kartoffelblandingen i det smurte fad.
- Bag tortillaen i cirka 30-40 minutter, til kartoflerne er møre. Stik en lille kniv ned i midten af kartoffeltortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud. Lav hvidløgs-kartoffel-dressing imens, tortillaen bager.
- Hvidløgs-kartoffel-dressing: Mål alle ingredienserne af.
- Tag en kartoffelskræller, et skærebræt og skarp kniv. Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.
- Kom kartoffel-ternene i en stor gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger kartofler.
- Hæld vand i gryden, så det lige dækker kartoflerne. Læg låg på gryden.
- Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Kartoflerne skal slippe kniven.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig!
- Tag en stor skål og et piskeris. Hæld kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.
- Tag en hvidløgspresser og en lille skarp kniv. Pil, og pres hvidløg. Kom det pressede hvidløg ned i kartoffelmosen.
- Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom koldt vand i en balje, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen fint. Hak også stilkene.
- Rør persillen i dressingen, og smag til med salt og peber.
- Servér kartoffeltortillaen med kartoffel-hvidløgs-dressing og salat. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
En tortilla er en spansk omelet, altså en æggekage. Denne kartoffeltortilla er rigtig lækker med den tilhørende kartoffel-hvidløgs-dressing, og bør serveres nybagt med frisk, grøn salat og eventuelt groft brød til. Velbekomme!
Tip: Server tortillaen med dine egne, hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1142 kJ / 272 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 43 %
- Fedt: 43 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kartoffel-tortilla:
- 2 tsk. olie
- 500 g. faste kartofler
- 1 løg
- 3 æg
- 1 dl. mælk
- 1 tsk. salt
Hvidløgs-kartoffel-dressing:
- 100 g. melede kartofler
- 2-3 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
- 150 g. cremefraiche 9 %
- 2 spsk. finthakket persille
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor gryde med låg
- 1 dørslag
- 1 piskeris
- 1 stor skål
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 balje
- 1 tærteform
- 1 bageplade
- 1 rivejern
- 1 kop
Sådan gør du
- Trin 1 af 25
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 25
Kartoffel-tortilla: Find alle ingredienserne frem.
- 2 tsk. olie
- 1 løg
- 3 æg
- 1 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 500 g. faste kartofler
- Trin 3 af 25
Tag et tærtefad på 22-24 centimeter i diameter. Smør tærtefadet med olie.
- 2 tsk. olie
- Trin 4 af 25
Tænd ovnen på 200 grader. Sæt en bagerist midt i ovnen.
- Trin 5 af 25
Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
- 500 g. faste kartofler
- Trin 6 af 25
Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- Trin 7 af 25
Hæld de revne kartofler og løg op i en stor skål.
- Trin 8 af 25
Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør tortilla-dejen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 3 æg
- Trin 9 af 25
Hæld mælk i skålen.
- 1 dl. mælk
- Trin 10 af 25
Put salt og peber i skålen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 11 af 25
Hæld kartoffelblandingen i det smurte fad.
- Trin 12 af 25
Bag tortillaen i cirka 30-40 minutter, til kartoflerne er møre. Stik en lille kniv ned i midten af kartoffeltortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud. Lav hvidløgs-kartoffel-dressing imens, tortillaen bager.
- Trin 13 af 25
Hvidløgs-kartoffel-dressing: Mål alle ingredienserne af.
Hvidløgs-kartoffel-dressing:
- 100 g. melede kartofler
- 2-3 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
- 150 g. cremefraiche 9 %
- 2 spsk. finthakket persille
- Trin 14 af 25
Tag en kartoffelskræller, et skærebræt og skarp kniv. Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.
- 100 g. melede kartofler
- Trin 15 af 25
Kom kartoffel-ternene i en stor gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger kartofler.
- Trin 16 af 25
Hæld vand i gryden, så det lige dækker kartoflerne. Læg låg på gryden.
- Trin 17 af 25
Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Kartoflerne skal slippe kniven.
- Trin 18 af 25
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig!
- Trin 19 af 25
Tag en stor skål og et piskeris. Hæld kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.
- Trin 20 af 25
Tag en hvidløgspresser og en lille skarp kniv. Pil, og pres hvidløg. Kom det pressede hvidløg ned i kartoffelmosen.
- 2-3 fed hvidløg
- Trin 21 af 25
Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
- 150 g. cremefraiche 9 %
- Trin 22 af 25
Kom koldt vand i en balje, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 2 spsk. finthakket persille
- Trin 23 af 25
Hak persillen fint. Hak også stilkene.
- Trin 24 af 25
Rør persillen i dressingen, og smag til med salt og peber.
- Trin 25 af 25
Servér kartoffeltortillaen med kartoffel-hvidløgs-dressing og salat. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En tortilla er en spansk omelet, altså en æggekage. Denne kartoffeltortilla er rigtig lækker med den tilhørende kartoffel-hvidløgs-dressing, og bør serveres nybagt med frisk, grøn salat og eventuelt groft brød til. Velbekomme!
Tip: Server tortillaen med dine egne, hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Du skal bruge
Ingredienser
Kartoffeltortilla:
- 2 tsk. olie
- 500 g. faste kartofler
- 1 løg
- 3 æg
- 1 dl. mælk
- 1 tsk. salt
Hvidløgs-kartoffel-dressing:
- 100 g. melede kartofler
- 2-3 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
- 150 g. cremefraiche 9 %
- 2 spsk. finthakket persille
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor gryde med låg
- 1 dørslag
- 1 piskeris
- 1 stor skål
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 balje
- 1 tærteform
- 1 bageplade
- 1 rivejern
- 1 kop
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Kartoffel-tortilla: Find alle ingredienserne frem.
- Tag et tærtefad på 22-24 centimeter i diameter. Smør tærtefadet med olie.
- Tænd ovnen på 200 grader. Sæt en bagerist midt i ovnen.
- Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
- Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Hæld de revne kartofler og løg op i en stor skål.
- Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør tortilla-dejen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Hæld mælk i skålen.
- Put salt og peber i skålen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Hæld kartoffelblandingen i det smurte fad.
- Bag tortillaen i cirka 30-40 minutter, til kartoflerne er møre. Stik en lille kniv ned i midten af kartoffeltortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud. Lav hvidløgs-kartoffel-dressing imens, tortillaen bager.
- Hvidløgs-kartoffel-dressing: Mål alle ingredienserne af.
- Tag en kartoffelskræller, et skærebræt og skarp kniv. Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.
- Kom kartoffel-ternene i en stor gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger kartofler.
- Hæld vand i gryden, så det lige dækker kartoflerne. Læg låg på gryden.
- Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Kartoflerne skal slippe kniven.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig!
- Tag en stor skål og et piskeris. Hæld kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.
- Tag en hvidløgspresser og en lille skarp kniv. Pil, og pres hvidløg. Kom det pressede hvidløg ned i kartoffelmosen.
- Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.
- Kom koldt vand i en balje, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen fint. Hak også stilkene.
- Rør persillen i dressingen, og smag til med salt og peber.
- Servér kartoffeltortillaen med kartoffel-hvidløgs-dressing og salat. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
En tortilla er en spansk omelet, altså en æggekage. Denne kartoffeltortilla er rigtig lækker med den tilhørende kartoffel-hvidløgs-dressing, og bør serveres nybagt med frisk, grøn salat og eventuelt groft brød til. Velbekomme!
Tip: Server tortillaen med dine egne, hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1142 kJ / 272 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 43 %
- Fedt: 43 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kartoffel-tortilla:
- 3 tsk. olie
- 750 g. faste kartofler
- 1 ½ løg
- 4-5 æg
- 1 ½ dl. mælk
- 1 ½ tsk. salt
Hvidløgs-kartoffel-dressing:
- 150 g. melede kartofler
- 3-4 fed hvidløg
- 1 ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ¾ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
- 225 g. cremefraiche 9 %
- 3 spsk. finthakket persille
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor gryde med låg
- 1 dørslag
- 1 piskeris
- 1 stor skål
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 balje
- 1 tærteform
- 1 bageplade
- 1 rivejern
- 1 kop
Sådan gør du
- Trin 1 af 25
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 25
Kartoffel-tortilla: Find alle ingredienserne frem.
- 3 tsk. olie
- 1 ½ løg
- 4-5 æg
- 1 ½ dl. mælk
- 1 ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 750 g. faste kartofler
- Trin 3 af 25
Tag et tærtefad på 22-24 centimeter i diameter. Smør tærtefadet med olie.
- 3 tsk. olie
- Trin 4 af 25
Tænd ovnen på 200 grader. Sæt en bagerist midt i ovnen.
- Trin 5 af 25
Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
- 750 g. faste kartofler
- Trin 6 af 25
Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 ½ løg
- Trin 7 af 25
Hæld de revne kartofler og løg op i en stor skål.
- Trin 8 af 25
Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør tortilla-dejen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 4-5 æg
- Trin 9 af 25
Hæld mælk i skålen.
- 1 ½ dl. mælk
- Trin 10 af 25
Put salt og peber i skålen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 11 af 25
Hæld kartoffelblandingen i det smurte fad.
- Trin 12 af 25
Bag tortillaen i cirka 30-40 minutter, til kartoflerne er møre. Stik en lille kniv ned i midten af kartoffeltortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud. Lav hvidløgs-kartoffel-dressing imens, tortillaen bager.
- Trin 13 af 25
Hvidløgs-kartoffel-dressing: Mål alle ingredienserne af.
Hvidløgs-kartoffel-dressing:
- 150 g. melede kartofler
- 3-4 fed hvidløg
- 1 ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ¾ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
- 225 g. cremefraiche 9 %
- 3 spsk. finthakket persille
- Trin 14 af 25
Tag en kartoffelskræller, et skærebræt og skarp kniv. Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.
- 150 g. melede kartofler
- Trin 15 af 25
Kom kartoffel-ternene i en stor gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger kartofler.
- Trin 16 af 25
Hæld vand i gryden, så det lige dækker kartoflerne. Læg låg på gryden.
- Trin 17 af 25
Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Kartoflerne skal slippe kniven.
- Trin 18 af 25
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig!
- Trin 19 af 25
Tag en stor skål og et piskeris. Hæld kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.
- Trin 20 af 25
Tag en hvidløgspresser og en lille skarp kniv. Pil, og pres hvidløg. Kom det pressede hvidløg ned i kartoffelmosen.
- 3-4 fed hvidløg
- Trin 21 af 25
Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ¾ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
- 225 g. cremefraiche 9 %
- Trin 22 af 25
Kom koldt vand i en balje, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 3 spsk. finthakket persille
- Trin 23 af 25
Hak persillen fint. Hak også stilkene.
- Trin 24 af 25
Rør persillen i dressingen, og smag til med salt og peber.
- Trin 25 af 25
Servér kartoffeltortillaen med kartoffel-hvidløgs-dressing og salat. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En tortilla er en spansk omelet, altså en æggekage. Denne kartoffeltortilla er rigtig lækker med den tilhørende kartoffel-hvidløgs-dressing, og bør serveres nybagt med frisk, grøn salat og eventuelt groft brød til. Velbekomme!
Tip: Server tortillaen med dine egne, hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Du skal bruge
Ingredienser
Kartoffeltortilla:
- 3 tsk. olie
- 750 g. faste kartofler
- 1 ½ løg
- 4-5 æg
- 1 ½ dl. mælk
- 1 ½ tsk. salt
Hvidløgs-kartoffel-dressing:
- 150 g. melede kartofler
- 3-4 fed hvidløg
- 1 ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ¾ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
- 225 g. cremefraiche 9 %
- 3 spsk. finthakket persille
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor gryde med låg
- 1 dørslag
- 1 piskeris
- 1 stor skål
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 balje
- 1 tærteform
- 1 bageplade
- 1 rivejern
- 1 kop
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Kartoffel-tortilla: Find alle ingredienserne frem.
- Tag et tærtefad på 22-24 centimeter i diameter. Smør tærtefadet med olie.
- Tænd ovnen på 200 grader. Sæt en bagerist midt i ovnen.
- Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
- Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Hæld de revne kartofler og løg op i en stor skål.
- Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør tortilla-dejen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Hæld mælk i skålen.
- Put salt og peber i skålen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Hæld kartoffelblandingen i det smurte fad.
- Bag tortillaen i cirka 30-40 minutter, til kartoflerne er møre. Stik en lille kniv ned i midten af kartoffeltortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud. Lav hvidløgs-kartoffel-dressing imens, tortillaen bager.
- Hvidløgs-kartoffel-dressing: Mål alle ingredienserne af.
- Tag en kartoffelskræller, et skærebræt og skarp kniv. Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.
- Kom kartoffel-ternene i en stor gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger kartofler.
- Hæld vand i gryden, så det lige dækker kartoflerne. Læg låg på gryden.
- Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Kartoflerne skal slippe kniven.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig!
- Tag en stor skål og et piskeris. Hæld kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.
- Tag en hvidløgspresser og en lille skarp kniv. Pil, og pres hvidløg. Kom det pressede hvidløg ned i kartoffelmosen.
- Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom koldt vand i en balje, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen fint. Hak også stilkene.
- Rør persillen i dressingen, og smag til med salt og peber.
- Servér kartoffeltortillaen med kartoffel-hvidløgs-dressing og salat. Velbekomme!
-