Kartoffeltortilla

Kartoffeltortilla

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        En tortilla er en spansk omelet, altså en æggekage. Denne kartoffeltortilla er rigtig lækker med den tilhørende kartoffel-hvidløgs-dressing, og bør serveres nybagt med frisk, grøn salat og eventuelt groft brød til. Velbekomme!

        Tip: Server tortillaen med dine egne, hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1142 kJ / 272 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 43 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 25

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 25

        Kartoffel-tortilla: Find alle ingredienserne frem.

        • 1 tsk. olie
        • ½ løg
        • 2 æg
        • ½ dl. mælk
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 250 g. faste kartofler
      • Trin 3 af 25

        Tag et tærtefad på 22-24 centimeter i diameter. Smør tærtefadet med olie.

        • 1 tsk. olie
      • Trin 4 af 25

        Tænd ovnen på 200 grader. Sæt en bagerist midt i ovnen.

      • Trin 5 af 25

        Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.

        • 250 g. faste kartofler
      • Trin 6 af 25

        Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 7 af 25

        Hæld de revne kartofler og løg op i en stor skål.

      • Trin 8 af 25

        Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør tortilla-dejen sammen.

        • 2 æg
      • Trin 9 af 25

        Hæld mælk i skålen.

        • ½ dl. mælk
      • Trin 10 af 25

        Put salt og peber i skålen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 11 af 25

        Hæld kartoffelblandingen i det smurte fad.

      • Trin 12 af 25

        Bag tortillaen i cirka 30-40 minutter, til kartoflerne er møre. Stik en lille kniv ned i midten af kartoffeltortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud. Lav hvidløgs-kartoffel-dressing imens, tortillaen bager.

      • Trin 13 af 25

        Hvidløgs-kartoffel-dressing: Mål alle ingredienserne af.

        Hvidløgs-kartoffel-dressing:

        • 50 g. melede kartofler
        • 1-2 fed hvidløg
        • ½ tsk. salt
        • ¼ knivspids peber
        • ¼ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
        • 75 g. cremefraiche 9 %
        • 1 spsk. finthakket persille
      • Trin 14 af 25

        Tag en kartoffelskræller, et skærebræt og skarp kniv. Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.

        • 50 g. melede kartofler
      • Trin 15 af 25

        Kom kartoffel-ternene i en stor gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger kartofler.

      • Trin 16 af 25

        Hæld vand i gryden, så det lige dækker kartoflerne. Læg låg på gryden.

      • Trin 17 af 25

        Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Kartoflerne skal slippe kniven.

      • Trin 18 af 25

        Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig!

      • Trin 19 af 25

        Tag en stor skål og et piskeris. Hæld kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.

      • Trin 20 af 25

        Tag en hvidløgspresser og en lille skarp kniv. Pil, og pres hvidløg. Kom det pressede hvidløg ned i kartoffelmosen.

        • 1-2 fed hvidløg
      • Trin 21 af 25

        Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ tsk. salt
        • ¼ knivspids peber
        • ¼ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
        • 75 g. cremefraiche 9 %
      • Trin 22 af 25

        Kom koldt vand i en balje, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 spsk. finthakket persille
      • Trin 23 af 25

        Hak persillen fint. Hak også stilkene.

      • Trin 24 af 25

        Rør persillen i dressingen, og smag til med salt og peber.

      • Trin 25 af 25

        Servér kartoffeltortillaen med kartoffel-hvidløgs-dressing og salat. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En tortilla er en spansk omelet, altså en æggekage. Denne kartoffeltortilla er rigtig lækker med den tilhørende kartoffel-hvidløgs-dressing, og bør serveres nybagt med frisk, grøn salat og eventuelt groft brød til. Velbekomme!

        Tip: Server tortillaen med dine egne, hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kartoffeltortilla:

          • 1 tsk. olie
          • 250 g. faste kartofler
          • ½ løg
          • 2 æg
          • ½ dl. mælk
          • ½ tsk. salt

          Hvidløgs-kartoffel-dressing:

          • 50 g. melede kartofler
          • 1-2 fed hvidløg
          • ½ tsk. salt
          • ¼ knivspids peber
          • ¼ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
          • 75 g. cremefraiche 9 %
          • 1 spsk. finthakket persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 dørslag
          • 1 piskeris
          • 1 stor skål
          • 1 mellem skål
          • 1 røreske
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 balje
          • 1 tærteform
          • 1 bageplade
          • 1 rivejern
          • 1 kop

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Kartoffel-tortilla: Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag et tærtefad på 22-24 centimeter i diameter. Smør tærtefadet med olie.
          4. Tænd ovnen på 200 grader. Sæt en bagerist midt i ovnen.
          5. Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
          6. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          7. Hæld de revne kartofler og løg op i en stor skål.
          8. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør tortilla-dejen sammen.
          9. Hæld mælk i skålen.
          10. Put salt og peber i skålen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          11. Hæld kartoffelblandingen i det smurte fad.
          12. Bag tortillaen i cirka 30-40 minutter, til kartoflerne er møre. Stik en lille kniv ned i midten af kartoffeltortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud. Lav hvidløgs-kartoffel-dressing imens, tortillaen bager.
          13. Hvidløgs-kartoffel-dressing: Mål alle ingredienserne af.
          14. Tag en kartoffelskræller, et skærebræt og skarp kniv. Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.
          15. Kom kartoffel-ternene i en stor gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger kartofler.
          16. Hæld vand i gryden, så det lige dækker kartoflerne. Læg låg på gryden.
          17. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Kartoflerne skal slippe kniven.
          18. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig!
          19. Tag en stor skål og et piskeris. Hæld kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.
          20. Tag en hvidløgspresser og en lille skarp kniv. Pil, og pres hvidløg. Kom det pressede hvidløg ned i kartoffelmosen.
          21. Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          22. Kom koldt vand i en balje, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          23. Hak persillen fint. Hak også stilkene.
          24. Rør persillen i dressingen, og smag til med salt og peber.
          25. Servér kartoffeltortillaen med kartoffel-hvidløgs-dressing og salat. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            En tortilla er en spansk omelet, altså en æggekage. Denne kartoffeltortilla er rigtig lækker med den tilhørende kartoffel-hvidløgs-dressing, og bør serveres nybagt med frisk, grøn salat og eventuelt groft brød til. Velbekomme!

            Tip: Server tortillaen med dine egne, hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1142 kJ / 272 kcal
            • Protein: 14 %
            • Kulhydrat: 43 %
            • Fedt: 43 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 25

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 25

            Kartoffel-tortilla: Find alle ingredienserne frem.

            • 2 tsk. olie
            • 1 løg
            • 3 æg
            • 1 dl. mælk
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 500 g. faste kartofler
          • Trin 3 af 25

            Tag et tærtefad på 22-24 centimeter i diameter. Smør tærtefadet med olie.

            • 2 tsk. olie
          • Trin 4 af 25

            Tænd ovnen på 200 grader. Sæt en bagerist midt i ovnen.

          • Trin 5 af 25

            Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.

            • 500 g. faste kartofler
          • Trin 6 af 25

            Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 7 af 25

            Hæld de revne kartofler og løg op i en stor skål.

          • Trin 8 af 25

            Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør tortilla-dejen sammen.

            • 3 æg
          • Trin 9 af 25

            Hæld mælk i skålen.

            • 1 dl. mælk
          • Trin 10 af 25

            Put salt og peber i skålen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 11 af 25

            Hæld kartoffelblandingen i det smurte fad.

          • Trin 12 af 25

            Bag tortillaen i cirka 30-40 minutter, til kartoflerne er møre. Stik en lille kniv ned i midten af kartoffeltortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud. Lav hvidløgs-kartoffel-dressing imens, tortillaen bager.

          • Trin 13 af 25

            Hvidløgs-kartoffel-dressing: Mål alle ingredienserne af.

            Hvidløgs-kartoffel-dressing:

            • 100 g. melede kartofler
            • 2-3 fed hvidløg
            • 1 tsk. salt
            • ½ knivspids peber
            • ½ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
            • 150 g. cremefraiche 9 %
            • 2 spsk. finthakket persille
          • Trin 14 af 25

            Tag en kartoffelskræller, et skærebræt og skarp kniv. Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.

            • 100 g. melede kartofler
          • Trin 15 af 25

            Kom kartoffel-ternene i en stor gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger kartofler.

          • Trin 16 af 25

            Hæld vand i gryden, så det lige dækker kartoflerne. Læg låg på gryden.

          • Trin 17 af 25

            Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Kartoflerne skal slippe kniven.

          • Trin 18 af 25

            Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig!

          • Trin 19 af 25

            Tag en stor skål og et piskeris. Hæld kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.

          • Trin 20 af 25

            Tag en hvidløgspresser og en lille skarp kniv. Pil, og pres hvidløg. Kom det pressede hvidløg ned i kartoffelmosen.

            • 2-3 fed hvidløg
          • Trin 21 af 25

            Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.

            • 1 tsk. salt
            • ½ knivspids peber
            • ½ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
            • 150 g. cremefraiche 9 %
          • Trin 22 af 25

            Kom koldt vand i en balje, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2 spsk. finthakket persille
          • Trin 23 af 25

            Hak persillen fint. Hak også stilkene.

          • Trin 24 af 25

            Rør persillen i dressingen, og smag til med salt og peber.

          • Trin 25 af 25

            Servér kartoffeltortillaen med kartoffel-hvidløgs-dressing og salat. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            En tortilla er en spansk omelet, altså en æggekage. Denne kartoffeltortilla er rigtig lækker med den tilhørende kartoffel-hvidløgs-dressing, og bør serveres nybagt med frisk, grøn salat og eventuelt groft brød til. Velbekomme!

            Tip: Server tortillaen med dine egne, hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kartoffeltortilla:

              • 2 tsk. olie
              • 500 g. faste kartofler
              • 1 løg
              • 3 æg
              • 1 dl. mælk
              • 1 tsk. salt

              Hvidløgs-kartoffel-dressing:

              • 100 g. melede kartofler
              • 2-3 fed hvidløg
              • 1 tsk. salt
              • ½ knivspids peber
              • ½ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
              • 150 g. cremefraiche 9 %
              • 2 spsk. finthakket persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 dørslag
              • 1 piskeris
              • 1 stor skål
              • 1 mellem skål
              • 1 røreske
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 balje
              • 1 tærteform
              • 1 bageplade
              • 1 rivejern
              • 1 kop

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Kartoffel-tortilla: Find alle ingredienserne frem.
              3. Tag et tærtefad på 22-24 centimeter i diameter. Smør tærtefadet med olie.
              4. Tænd ovnen på 200 grader. Sæt en bagerist midt i ovnen.
              5. Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
              6. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              7. Hæld de revne kartofler og løg op i en stor skål.
              8. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør tortilla-dejen sammen.
              9. Hæld mælk i skålen.
              10. Put salt og peber i skålen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              11. Hæld kartoffelblandingen i det smurte fad.
              12. Bag tortillaen i cirka 30-40 minutter, til kartoflerne er møre. Stik en lille kniv ned i midten af kartoffeltortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud. Lav hvidløgs-kartoffel-dressing imens, tortillaen bager.
              13. Hvidløgs-kartoffel-dressing: Mål alle ingredienserne af.
              14. Tag en kartoffelskræller, et skærebræt og skarp kniv. Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.
              15. Kom kartoffel-ternene i en stor gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger kartofler.
              16. Hæld vand i gryden, så det lige dækker kartoflerne. Læg låg på gryden.
              17. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Kartoflerne skal slippe kniven.
              18. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig!
              19. Tag en stor skål og et piskeris. Hæld kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.
              20. Tag en hvidløgspresser og en lille skarp kniv. Pil, og pres hvidløg. Kom det pressede hvidløg ned i kartoffelmosen.
              21. Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.
              22. Kom koldt vand i en balje, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              23. Hak persillen fint. Hak også stilkene.
              24. Rør persillen i dressingen, og smag til med salt og peber.
              25. Servér kartoffeltortillaen med kartoffel-hvidløgs-dressing og salat. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                En tortilla er en spansk omelet, altså en æggekage. Denne kartoffeltortilla er rigtig lækker med den tilhørende kartoffel-hvidløgs-dressing, og bør serveres nybagt med frisk, grøn salat og eventuelt groft brød til. Velbekomme!

                Tip: Server tortillaen med dine egne, hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1142 kJ / 272 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 43 %
                • Fedt: 43 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 25

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 25

                Kartoffel-tortilla: Find alle ingredienserne frem.

                • 3 tsk. olie
                • 1 ½ løg
                • 4-5 æg
                • 1 ½ dl. mælk
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
                • 750 g. faste kartofler
              • Trin 3 af 25

                Tag et tærtefad på 22-24 centimeter i diameter. Smør tærtefadet med olie.

                • 3 tsk. olie
              • Trin 4 af 25

                Tænd ovnen på 200 grader. Sæt en bagerist midt i ovnen.

              • Trin 5 af 25

                Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.

                • 750 g. faste kartofler
              • Trin 6 af 25

                Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 7 af 25

                Hæld de revne kartofler og løg op i en stor skål.

              • Trin 8 af 25

                Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør tortilla-dejen sammen.

                • 4-5 æg
              • Trin 9 af 25

                Hæld mælk i skålen.

                • 1 ½ dl. mælk
              • Trin 10 af 25

                Put salt og peber i skålen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 11 af 25

                Hæld kartoffelblandingen i det smurte fad.

              • Trin 12 af 25

                Bag tortillaen i cirka 30-40 minutter, til kartoflerne er møre. Stik en lille kniv ned i midten af kartoffeltortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud. Lav hvidløgs-kartoffel-dressing imens, tortillaen bager.

              • Trin 13 af 25

                Hvidløgs-kartoffel-dressing: Mål alle ingredienserne af.

                Hvidløgs-kartoffel-dressing:

                • 150 g. melede kartofler
                • 3-4 fed hvidløg
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
                • ¾ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
                • 225 g. cremefraiche 9 %
                • 3 spsk. finthakket persille
              • Trin 14 af 25

                Tag en kartoffelskræller, et skærebræt og skarp kniv. Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.

                • 150 g. melede kartofler
              • Trin 15 af 25

                Kom kartoffel-ternene i en stor gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger kartofler.

              • Trin 16 af 25

                Hæld vand i gryden, så det lige dækker kartoflerne. Læg låg på gryden.

              • Trin 17 af 25

                Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Kartoflerne skal slippe kniven.

              • Trin 18 af 25

                Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig!

              • Trin 19 af 25

                Tag en stor skål og et piskeris. Hæld kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.

              • Trin 20 af 25

                Tag en hvidløgspresser og en lille skarp kniv. Pil, og pres hvidløg. Kom det pressede hvidløg ned i kartoffelmosen.

                • 3-4 fed hvidløg
              • Trin 21 af 25

                Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
                • ¾ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
                • 225 g. cremefraiche 9 %
              • Trin 22 af 25

                Kom koldt vand i en balje, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 spsk. finthakket persille
              • Trin 23 af 25

                Hak persillen fint. Hak også stilkene.

              • Trin 24 af 25

                Rør persillen i dressingen, og smag til med salt og peber.

              • Trin 25 af 25

                Servér kartoffeltortillaen med kartoffel-hvidløgs-dressing og salat. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                En tortilla er en spansk omelet, altså en æggekage. Denne kartoffeltortilla er rigtig lækker med den tilhørende kartoffel-hvidløgs-dressing, og bør serveres nybagt med frisk, grøn salat og eventuelt groft brød til. Velbekomme!

                Tip: Server tortillaen med dine egne, hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kartoffeltortilla:

                  • 3 tsk. olie
                  • 750 g. faste kartofler
                  • 1 ½ løg
                  • 4-5 æg
                  • 1 ½ dl. mælk
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Hvidløgs-kartoffel-dressing:

                  • 150 g. melede kartofler
                  • 3-4 fed hvidløg
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 knivspids peber
                  • ¾ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
                  • 225 g. cremefraiche 9 %
                  • 3 spsk. finthakket persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 dørslag
                  • 1 piskeris
                  • 1 stor skål
                  • 1 mellem skål
                  • 1 røreske
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 balje
                  • 1 tærteform
                  • 1 bageplade
                  • 1 rivejern
                  • 1 kop

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Kartoffel-tortilla: Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tag et tærtefad på 22-24 centimeter i diameter. Smør tærtefadet med olie.
                  4. Tænd ovnen på 200 grader. Sæt en bagerist midt i ovnen.
                  5. Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
                  6. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  7. Hæld de revne kartofler og løg op i en stor skål.
                  8. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør tortilla-dejen sammen.
                  9. Hæld mælk i skålen.
                  10. Put salt og peber i skålen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  11. Hæld kartoffelblandingen i det smurte fad.
                  12. Bag tortillaen i cirka 30-40 minutter, til kartoflerne er møre. Stik en lille kniv ned i midten af kartoffeltortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud. Lav hvidløgs-kartoffel-dressing imens, tortillaen bager.
                  13. Hvidløgs-kartoffel-dressing: Mål alle ingredienserne af.
                  14. Tag en kartoffelskræller, et skærebræt og skarp kniv. Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.
                  15. Kom kartoffel-ternene i en stor gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger kartofler.
                  16. Hæld vand i gryden, så det lige dækker kartoflerne. Læg låg på gryden.
                  17. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Kartoflerne skal slippe kniven.
                  18. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig!
                  19. Tag en stor skål og et piskeris. Hæld kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.
                  20. Tag en hvidløgspresser og en lille skarp kniv. Pil, og pres hvidløg. Kom det pressede hvidløg ned i kartoffelmosen.
                  21. Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  22. Kom koldt vand i en balje, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  23. Hak persillen fint. Hak også stilkene.
                  24. Rør persillen i dressingen, og smag til med salt og peber.
                  25. Servér kartoffeltortillaen med kartoffel-hvidløgs-dressing og salat. Velbekomme!