Kartoffelsalat

Kartoffelsalat

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Kold kartoffelsalat med ymerdressing er perfekt sammen med frikadeller og andet kød. Pak picnickurven og tag den med!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1484 kJ / 353 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 40 %
        • Fedt: 51 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 11

        Mål alle ingredienser af.

        • 400 g. kartofler
        • 1 tsk. salt
        • 1 dl ymer
        • ½ dl mayonnaise
        • 1 tsk. sennep
        • ½ løg
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ håndfuld persille
      • Trin 3 af 11

        Skrub eller skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde. Kom vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Kom salt i, og læg låg på gryden.

        • 400 g. kartofler
        • 1 tsk. salt
      • Trin 4 af 11

        Kog kartoflerne i 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflerne skal slippe kniven.

      • Trin 5 af 11

        Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartoflerne i dørslaget. Lad dem køle af.

      • Trin 6 af 11

        Skær kartoflerne ud i mindre stykker.

      • Trin 7 af 11

        Kom ymer og mayonnaise i en stor skål. Kom sennep i skålen, og rør rundt.

        • 1 dl ymer
        • ½ dl mayonnaise
        • 1 tsk. sennep
      • Trin 8 af 11

        Pil løget, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har ½ spiskeske. Kom løg i dressingen, og rør rundt. Smag til med salt og peber.

        • ½ løg
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 9 af 11

        Kom koldt vand i en balje, og skyl persillen i det kolde vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Lad persillen dryppe godt af på et rent viskestykke.

        • ½ håndfuld persille
      • Trin 10 af 11

        Hak persillen fint, også stilkene.

      • Trin 11 af 11

        Bland persillen i dressingen, og bland kartofler og dressing til en kartoffelsalat.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kold kartoffelsalat med ymerdressing er perfekt sammen med frikadeller og andet kød. Pak picnickurven og tag den med!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 400 g. kartofler
          • 1 tsk. salt
          • 1 dl ymer
          • ½ dl mayonnaise
          • 1 tsk. sennep
          • ½ løg
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ½ håndfuld persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor gryde med låg
          • 2 teskeer
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 dørslag
          • 1 stor skål
          • 2 decilitermål
          • 1 rivejern
          • 1 spiseske
          • 1 balje
          • 1 rent viskestykke
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 grydeske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienser af.
          3. Skrub eller skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde. Kom vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Kom salt i, og læg låg på gryden.
          4. Kog kartoflerne i 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflerne skal slippe kniven.
          5. Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartoflerne i dørslaget. Lad dem køle af.
          6. Skær kartoflerne ud i mindre stykker.
          7. Kom ymer og mayonnaise i en stor skål. Kom sennep i skålen, og rør rundt.
          8. Pil løget, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har ½ spiskeske. Kom løg i dressingen, og rør rundt. Smag til med salt og peber.
          9. Kom koldt vand i en balje, og skyl persillen i det kolde vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Lad persillen dryppe godt af på et rent viskestykke.
          10. Hak persillen fint, også stilkene.
          11. Bland persillen i dressingen, og bland kartofler og dressing til en kartoffelsalat.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Kold kartoffelsalat med ymerdressing er perfekt sammen med frikadeller og andet kød. Pak picnickurven og tag den med!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1484 kJ / 353 kcal
            • Protein: 9 %
            • Kulhydrat: 40 %
            • Fedt: 51 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 11

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 11

            Mål alle ingredienser af.

            • 800 g. kartofler
            • 1 ½ tsk. salt
            • 2 dl ymer
            • 1 dl mayonnaise
            • 2 tsk. sennep
            • 1 løg
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 håndfuld persille
          • Trin 3 af 11

            Skrub eller skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde. Kom vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Kom salt i, og læg låg på gryden.

            • 800 g. kartofler
            • 1½ tsk. salt
          • Trin 4 af 11

            Kog kartoflerne i 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflerne skal slippe kniven.

          • Trin 5 af 11

            Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartoflerne i dørslaget. Lad dem køle af.

          • Trin 6 af 11

            Skær kartoflerne ud i mindre stykker.

          • Trin 7 af 11

            Kom ymer og mayonnaise i en stor skål. Kom sennep i skålen, og rør rundt.

            • 2 dl ymer
            • 1 dl mayonnaise
            • 2 tsk. sennep
          • Trin 8 af 11

            Pil løget, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har 1 spiskeske. Kom løg i dressingen, og rør rundt. Smag til med salt og peber.

            • 1 løg
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 9 af 11

            Kom koldt vand i en balje, og skyl persillen i det kolde vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Lad persillen dryppe godt af på et rent viskestykke.

            • 1 håndfuld persille
          • Trin 10 af 11

            Hak persillen fint, også stilkene.

          • Trin 11 af 11

            Bland persillen i dressingen, og bland kartofler og dressing til en kartoffelsalat.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Kold kartoffelsalat med ymerdressing er perfekt sammen med frikadeller og andet kød. Pak picnickurven og tag den med!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 800 g. kartofler
              • 1 ½ tsk. salt
              • 2 dl ymer
              • 1 dl mayonnaise
              • 2 tsk. sennep
              • 1 løg
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 håndfuld persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor gryde med låg
              • 2 teskeer
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 dørslag
              • 1 stor skål
              • 2 decilitermål
              • 1 rivejern
              • 1 spiseske
              • 1 balje
              • 1 rent viskestykke
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 grydeske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienser af.
              3. Skrub eller skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde. Kom vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Kom salt i, og læg låg på gryden.
              4. Kog kartoflerne i 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflerne skal slippe kniven.
              5. Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartoflerne i dørslaget. Lad dem køle af.
              6. Skær kartoflerne ud i mindre stykker.
              7. Kom ymer og mayonnaise i en stor skål. Kom sennep i skålen, og rør rundt.
              8. Pil løget, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har 1 spiskeske. Kom løg i dressingen, og rør rundt. Smag til med salt og peber.
              9. Kom koldt vand i en balje, og skyl persillen i det kolde vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Lad persillen dryppe godt af på et rent viskestykke.
              10. Hak persillen fint, også stilkene.
              11. Bland persillen i dressingen, og bland kartofler og dressing til en kartoffelsalat.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Kold kartoffelsalat med ymerdressing er perfekt sammen med frikadeller og andet kød. Pak picnickurven og tag den med!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1484 kJ / 353 kcal
                • Protein: 9 %
                • Kulhydrat: 40 %
                • Fedt: 51 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 11

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 11

                Mål alle ingredienser af.

                • 1200 g. kartofler
                • 2 tsk. salt
                • 3 dl ymer
                • 1 ½ dl mayonnaise
                • 3 tsk. sennep
                • 1 løg
                • 1 tsk. salt
                • 1 knivspids peber
                • 1 ½ håndfuld persille
              • Trin 3 af 11

                Skrub eller skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde. Kom vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Kom salt i, og læg låg på gryden.

                • 1200 g. kartofler
                • 2 tsk. salt
              • Trin 4 af 11

                Kog kartoflerne i 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflerne skal slippe kniven.

              • Trin 5 af 11

                Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartoflerne i dørslaget. Lad dem køle af.

              • Trin 6 af 11

                Skær kartoflerne ud i mindre stykker.

              • Trin 7 af 11

                Kom ymer og mayonnaise i en stor skål. Kom sennep i skålen, og rør rundt.

                • 3 dl ymer
                • 1 ½ dl mayonnaise
                • 3 tsk. sennep
              • Trin 8 af 11

                Pil løget, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har 1½ spiskeske. Kom løg i dressingen, og rør rundt. Smag til med salt og peber.

                • 1 løg
                • 1 tsk. salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 9 af 11

                Kom koldt vand i en balje, og skyl persillen i det kolde vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Lad persillen dryppe godt af på et rent viskestykke.

                • 1½ håndfuld persille
              • Trin 10 af 11

                Hak persillen fint, også stilkene.

              • Trin 11 af 11

                Bland persillen i dressingen, og bland kartofler og dressing til en kartoffelsalat.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Kold kartoffelsalat med ymerdressing er perfekt sammen med frikadeller og andet kød. Pak picnickurven og tag den med!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1200 g. kartofler
                  • 2 tsk. salt
                  • 3 dl ymer
                  • 1 ½ dl mayonnaise
                  • 3 tsk. sennep
                  • 1 løg
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 knivspids peber
                  • 1 ½ håndfuld persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 2 teskeer
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor skål
                  • 2 decilitermål
                  • 1 rivejern
                  • 1 spiseske
                  • 1 balje
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 grydeske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienser af.
                  3. Skrub eller skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde. Kom vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Kom salt i, og læg låg på gryden.
                  4. Kog kartoflerne i 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflerne skal slippe kniven.
                  5. Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartoflerne i dørslaget. Lad dem køle af.
                  6. Skær kartoflerne ud i mindre stykker.
                  7. Kom ymer og mayonnaise i en stor skål. Kom sennep i skålen, og rør rundt.
                  8. Pil løget, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har 1½ spiskeske. Kom løg i dressingen, og rør rundt. Smag til med salt og peber.
                  9. Kom koldt vand i en balje, og skyl persillen i det kolde vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Lad persillen dryppe godt af på et rent viskestykke.
                  10. Hak persillen fint, også stilkene.
                  11. Bland persillen i dressingen, og bland kartofler og dressing til en kartoffelsalat.