Kartoffelpizza

Kartoffelpizza

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hvis du har kartofler til overs fra aftensmaden, er det genialt at bruge dem som fyld på pizza - det er supernemt, sundt og smager skønt! 

        Tip: For at gøre det ekstra nemt kan du lave dejen til pizzaen aftenen inden. Så skal du blot bruge 6 g gær, og stille dejen i køleskabet natten over; så er den klar til at rulle ud, når du skal bruge den.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2139 kJ / 509 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 55 %
        • Fedt: 30 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 23

        Find alle ingredienserne frem.

        Pizzadej:

        • 12 g. gær
        • 1 dl vand
        • 50 g. grahamsmel
        • ¼ tsk. salt
        • ca. 100 g. hvedemel

        Kartoffelfyld:

        • Ca. 175 g. faste kartofler, f.eks. Sava, Folva eller Hansa
        • 2 spsk. olie
        • ¼-½ tsk. salt
        • 65 g. mild, revet ost
        • 1 håndfuld grønne blade, f.eks. rucula og basilikumblade
        • lidt peber
      • Trin 3 af 23

        Pizzadej: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 12 g. gær
      • Trin 4 af 23

        Varm vandet op i en lille gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.

        • 1 dl vand
      • Trin 5 af 23

        Hæld lunkent vand, grahamsmel og salt i skålen med gær.

        • 50 g. grahamsmel
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 6 af 23

        Hæld hvedemelet i skålen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Gem lidt af melet til æltning.

        • Ca. 100 g. hvedemel
      • Trin 7 af 23

        Hæld lidt hvedemel på bordet.

      • Trin 8 af 23

        Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne, til den slipper bordet, og er en fast kugle. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 9 af 23

        Læg dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.

      • Trin 10 af 23

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 11 af 23

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 12 af 23

        Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern.

        • Ca. 175 g. kartofler
      • Trin 13 af 23

        Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.

      • Trin 14 af 23

        Saml pizzaen: Drys lidt hvedemel på bordet.

      • Trin 15 af 23

        Del dejen i to portioner. Form hver klump dej til en bolle.

      • Trin 16 af 23

        Rul hver bolle ud til en flad pizza med en kagerulle. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.

      • Trin 17 af 23

        Læg pizzabundene på bagepladen.

      • Trin 18 af 23

        Hæld olie i en kop. Pensl pizzabundene med halvdelen af olien.

        • 2 spsk. olie
      • Trin 19 af 23

        Fordel kartoffelskiverne på de to pizzabunde.

      • Trin 20 af 23

        Drys salt over kartoflerne, og hæld resten af olien over dem. Drys med revet ost.

        • ¼-½ tsk. salt
        • 65 g. mild, revet ost
      • Trin 21 af 23

        Bag pizzaerne midt i ovnen cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne.

      • Trin 22 af 23

        Fyld koldt vand i en balje, og skyl rucola og/eller krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af i et dørslag. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 håndfuld grønne blade, f.eks. rucula og basilikumblade
      • Trin 23 af 23

        Læg rucolabladene og/eller krydderurterne på pizzaerne, og servér.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis du har kartofler til overs fra aftensmaden, er det genialt at bruge dem som fyld på pizza - det er supernemt, sundt og smager skønt! 

        Tip: For at gøre det ekstra nemt kan du lave dejen til pizzaen aftenen inden. Så skal du blot bruge 6 g gær, og stille dejen i køleskabet natten over; så er den klar til at rulle ud, når du skal bruge den.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pizzadej:

          • 12 g. gær
          • 1 dl vand
          • 50 g. grahamsmel
          • ¼ tsk. salt
          • ca. 100 g. hvedemel

          Kartoffelfyld:

          • Ca. 175 g. faste kartofler, f.eks. Sava, Folva eller Hansa
          • 2 spsk. olie
          • ¼-½ tsk. salt
          • 65 g. mild, revet ost
          • 1 håndfuld grønne blade, f.eks. rucula og basilikumblade
          • lidt peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 bageplade
          • 1 stykke bagepapir
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 viskestykke
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 kagerulle
          • 1 kop
          • 1 balje
          • 1 dørslag

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pizzadej: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Varm vandet op i en lille gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.
          5. Hæld lunkent vand, grahamsmel og salt i skålen med gær.
          6. Hæld hvedemelet i skålen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Gem lidt af melet til æltning.
          7. Hæld lidt hvedemel på bordet.
          8. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne, til den slipper bordet, og er en fast kugle. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
          9. Læg dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.
          10. Tænd ovnen på 225 grader.
          11. Læg bagepapir på en bageplade.
          12. Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern.
          13. Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
          14. Saml pizzaen: Drys lidt hvedemel på bordet.
          15. Del dejen i to portioner. Form hver klump dej til en bolle.
          16. Rul hver bolle ud til en flad pizza med en kagerulle. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
          17. Læg pizzabundene på bagepladen.
          18. Hæld olie i en kop. Pensl pizzabundene med halvdelen af olien.
          19. Fordel kartoffelskiverne på de to pizzabunde.
          20. Drys salt over kartoflerne, og hæld resten af olien over dem. Drys med revet ost.
          21. Bag pizzaerne midt i ovnen cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne.
          22. Fyld koldt vand i en balje, og skyl rucola og/eller krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af i et dørslag. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          23. Læg rucolabladene og/eller krydderurterne på pizzaerne, og servér.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Hvis du har kartofler til overs fra aftensmaden, er det genialt at bruge dem som fyld på pizza - det er supernemt, sundt og smager skønt! 

            Tip: For at gøre det ekstra nemt kan du lave dejen til pizzaen aftenen inden. Så skal du blot bruge 6 g gær, og stille dejen i køleskabet natten over; så er den klar til at rulle ud, når du skal bruge den.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2139 kJ / 509 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 55 %
            • Fedt: 30 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 23

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 23

            Find alle ingredienserne frem.

            Pizzadej:

            • 25 g. gær
            • 2 dl vand
            • 100 g. grahamsmel
            • ½ tsk. salt
            • Ca. 200 g. hvedemel

            Kartoffelfyld:

            • Ca. 350 g. faste kartofler. f.eks. Sava, Folva eller Hansa
            • 4 spsk. olie
            • ½-1 tsk. salt
            • 125 g. mild, revet ost
            • 2 håndfulde grønne blade, f.eks. rucula og basilikumblade
            • lidt peber
          • Trin 3 af 23

            Pizzadej: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.

            • 25 g. gær
          • Trin 4 af 23

            Varm vandet op i en lille gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.

            • 2 dl vand
          • Trin 5 af 23

            Hæld lunkent vand, grahamsmel og salt i skålen med gær.

            • 100 g. grahamsmel
            • ½ tsk. salt
          • Trin 6 af 23

            Hæld hvedemelet i skålen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Gem lidt af melet til æltning.

            • Ca. 200 g. hvedemel
          • Trin 7 af 23

            Hæld lidt hvedemel på bordet.

          • Trin 8 af 23

            Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne, til den slipper bordet, og er en fast kugle. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

          • Trin 9 af 23

            Læg dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.

          • Trin 10 af 23

            Tænd ovnen på 225 grader.

          • Trin 11 af 23

            Læg bagepapir på to bageplader.

          • Trin 12 af 23

            Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern.

            • Ca. 350 g. kartofler
          • Trin 13 af 23

            Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.

          • Trin 14 af 23

            Saml pizzaen: Drys lidt hvedemel på bordet.

          • Trin 15 af 23

            Del dejen i fire portioner. Form hver klump dej til en bolle.

          • Trin 16 af 23

            Rul hver bolle ud til en flad pizza med en kagerulle. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.

          • Trin 17 af 23

            Læg pizzabundene på bagepladerne.

          • Trin 18 af 23

            Hæld olie i en kop. Pensl pizzabundene med halvdelen af olien.

            • 4 spsk. olie
          • Trin 19 af 23

            Fordel kartoffelskiverne på de fire pizzabunde.

          • Trin 20 af 23

            Drys salt over kartoflerne, og hæld resten af olien over dem. Drys med revet ost.

            • ½-1 tsk. salt
            • 125 g. mild, revet ost
          • Trin 21 af 23

            Bag pizzaerne midt i ovnen cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Bag dem én bageplade ad gangen.

          • Trin 22 af 23

            Fyld koldt vand i en balje, og skyl rucola og/eller krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af i et dørslag. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2 håndfulde grønne blade, f.eks. rucula og basilikumblade
          • Trin 23 af 23

            Læg rucolabladene og/eller krydderurterne på pizzaerne, og servér.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvis du har kartofler til overs fra aftensmaden, er det genialt at bruge dem som fyld på pizza - det er supernemt, sundt og smager skønt! 

            Tip: For at gøre det ekstra nemt kan du lave dejen til pizzaen aftenen inden. Så skal du blot bruge 6 g gær, og stille dejen i køleskabet natten over; så er den klar til at rulle ud, når du skal bruge den.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Pizzadej:

              • 25 g. gær
              • 2 dl vand
              • 100 g. grahamsmel
              • ½ tsk. salt
              • Ca. 200 g. hvedemel

              Kartoffelfyld:

              • Ca. 350 g. faste kartofler. f.eks. Sava, Folva eller Hansa
              • 4 spsk. olie
              • ½-1 tsk. salt
              • 125 g. mild, revet ost
              • 2 håndfulde grønne blade, f.eks. rucula og basilikumblade
              • lidt peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 bageplade
              • 1 stykke bagepapir
              • 1 stor skål
              • 1 røreske
              • 1 viskestykke
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 kagerulle
              • 1 kop
              • 1 balje
              • 1 dørslag

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pizzadej: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
              4. Varm vandet op i en lille gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.
              5. Hæld lunkent vand, grahamsmel og salt i skålen med gær.
              6. Hæld hvedemelet i skålen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Gem lidt af melet til æltning.
              7. Hæld lidt hvedemel på bordet.
              8. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne, til den slipper bordet, og er en fast kugle. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
              9. Læg dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.
              10. Tænd ovnen på 225 grader.
              11. Læg bagepapir på to bageplader.
              12. Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern.
              13. Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
              14. Saml pizzaen: Drys lidt hvedemel på bordet.
              15. Del dejen i fire portioner. Form hver klump dej til en bolle.
              16. Rul hver bolle ud til en flad pizza med en kagerulle. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
              17. Læg pizzabundene på bagepladerne.
              18. Hæld olie i en kop. Pensl pizzabundene med halvdelen af olien.
              19. Fordel kartoffelskiverne på de fire pizzabunde.
              20. Drys salt over kartoflerne, og hæld resten af olien over dem. Drys med revet ost.
              21. Bag pizzaerne midt i ovnen cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Bag dem én bageplade ad gangen.
              22. Fyld koldt vand i en balje, og skyl rucola og/eller krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af i et dørslag. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              23. Læg rucolabladene og/eller krydderurterne på pizzaerne, og servér.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Hvis du har kartofler til overs fra aftensmaden, er det genialt at bruge dem som fyld på pizza - det er supernemt, sundt og smager skønt! 

                Tip: For at gøre det ekstra nemt kan du lave dejen til pizzaen aftenen inden. Så skal du blot bruge 6 g gær, og stille dejen i køleskabet natten over; så er den klar til at rulle ud, når du skal bruge den.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2139 kJ / 509 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 55 %
                • Fedt: 30 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 23

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 23

                Find alle ingredienserne frem.

                Pizzadej:

                • 40 g. gær
                • 3 dl vand
                • 150 g. grahamsmel
                • ¾ tsk. salt
                • Ca. 300 g. hvedemel

                Kartoffelfyld:

                • Ca. 525 g. faste kartofler, f.eks. Sava, Folva eller Hansa
                • 6 spsk. olie
                • 1-1 ½ tsk. salt
                • 190 g. mild, revet ost
                • 3 håndfulde grønne blade, f.eks. rucula og basilikumblade
                • lidt peber
              • Trin 3 af 23

                Pizzadej: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.

                • 40 g. gær
              • Trin 4 af 23

                Varm vandet op i en lille gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.

                • 3 dl vand
              • Trin 5 af 23

                Hæld lunkent vand, grahamsmel og salt i skålen med gær.

                • 150 g. grahamsmel
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 6 af 23

                Hæld hvedemelet i skålen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Gem lidt af melet til æltning.

                • Ca. 300 g. hvedemel
              • Trin 7 af 23

                Hæld lidt hvedemel på bordet.

              • Trin 8 af 23

                Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne, til den slipper bordet, og er en fast kugle. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

              • Trin 9 af 23

                Læg dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.

              • Trin 10 af 23

                Tænd ovnen på 225 grader.

              • Trin 11 af 23

                Læg bagepapir på to bageplader.

              • Trin 12 af 23

                Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern.

                • Ca. 525 g. kartofler
              • Trin 13 af 23

                Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.

              • Trin 14 af 23

                Saml pizzaen: Drys lidt hvedemel på bordet.

              • Trin 15 af 23

                Del dejen i seks portioner. Form hver klump dej til en bolle.

              • Trin 16 af 23

                Rul hver bolle ud til en flad pizza med en kagerulle. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.

              • Trin 17 af 23

                Læg pizzabundene på bagepladerne.

              • Trin 18 af 23

                Hæld olie i en kop. Pensl pizzabundene med halvdelen af olien.

                • 6 spsk. olie
              • Trin 19 af 23

                Fordel kartoffelskiverne på de seks pizzabunde.

              • Trin 20 af 23

                Drys salt over kartoflerne, og hæld resten af olien over dem. Drys med revet ost.

                • 1-1 ½ tsk. salt
                • 190 g. mild, revet ost
              • Trin 21 af 23

                Bag pizzaerne midt i ovnen cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Bag dem én bageplade ad gangen.

              • Trin 22 af 23

                Fyld koldt vand i en balje, og skyl rucola og/eller krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af i et dørslag. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 håndfulde grønne blade, f.eks. rucula og basilikumblade
              • Trin 23 af 23

                Læg rucolabladene og/eller krydderurterne på pizzaerne, og servér.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvis du har kartofler til overs fra aftensmaden, er det genialt at bruge dem som fyld på pizza - det er supernemt, sundt og smager skønt! 

                Tip: For at gøre det ekstra nemt kan du lave dejen til pizzaen aftenen inden. Så skal du blot bruge 6 g gær, og stille dejen i køleskabet natten over; så er den klar til at rulle ud, når du skal bruge den.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Pizzadej:

                  • 40 g. gær
                  • 3 dl vand
                  • 150 g. grahamsmel
                  • ¾ tsk. salt
                  • Ca. 300 g. hvedemel

                  Kartoffelfyld:

                  • Ca. 525 g. faste kartofler, f.eks. Sava, Folva eller Hansa
                  • 6 spsk. olie
                  • 1-1 ½ tsk. salt
                  • 190 g. mild, revet ost
                  • 3 håndfulde grønne blade, f.eks. rucula og basilikumblade
                  • lidt peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 2 bageplader
                  • 2 stykker bagepapir
                  • 1 stor skål
                  • 1 røreske
                  • 1 viskestykke
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 kagerulle
                  • 1 kop
                  • 1 balje
                  • 1 dørslag
                  • 1 køkkenvægt

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pizzadej: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
                  4. Varm vandet op i en lille gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.
                  5. Hæld lunkent vand, grahamsmel og salt i skålen med gær.
                  6. Hæld hvedemelet i skålen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Gem lidt af melet til æltning.
                  7. Hæld lidt hvedemel på bordet.
                  8. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne, til den slipper bordet, og er en fast kugle. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
                  9. Læg dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.
                  10. Tænd ovnen på 225 grader.
                  11. Læg bagepapir på to bageplader.
                  12. Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern.
                  13. Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
                  14. Saml pizzaen: Drys lidt hvedemel på bordet.
                  15. Del dejen i seks portioner. Form hver klump dej til en bolle.
                  16. Rul hver bolle ud til en flad pizza med en kagerulle. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
                  17. Læg pizzabundene på bagepladerne.
                  18. Hæld olie i en kop. Pensl pizzabundene med halvdelen af olien.
                  19. Fordel kartoffelskiverne på de seks pizzabunde.
                  20. Drys salt over kartoflerne, og hæld resten af olien over dem. Drys med revet ost.
                  21. Bag pizzaerne midt i ovnen cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Bag dem én bageplade ad gangen.
                  22. Fyld koldt vand i en balje, og skyl rucola og/eller krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af i et dørslag. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  23. Læg rucolabladene og/eller krydderurterne på pizzaerne, og servér.