Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pizzadej:

3.

Kom vandet i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Kom vandet i en stor skål. Se videoen.

4.

Smuldr gæren i vandet og rør sammen.

5.

Tilsæt olivenolie, grahamsmel og salt.

6.

Rør pizzamel i, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

7.

Lad dejen hæve 30 til 45 minutter et lunt sted.

Form pizzaerne:

8.

Tænd ovnen på 230 grader varmluft eller 250 grader almindelig ovn.

9.

Drys grahamsmel på bordet. Skær dejen i fire stykker. Du skal ikke ælte dem. Lad dem ligge på bordet i 5 min. og op til en halv time med et rent viskestykke over eller husholdningsfilm. Se videoen.

10.

Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 35-40 centimeter.

11.

Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizzadej på bagepladen. Læg de øvrige pizzadeje på hvert sit stykke bagepapir.

12.

Lad eventuelt pizzadejene hæve i 30 minutter med et rent viskestykke over, hvis du har tid til det.

Bagning:

13.

Kom fx tomatsauce, ost og din yndlings-fyld på pizzaen, lige inden du skal bage den.

14.

Skru eventuelt ovnen ned på 200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmluft.

15.

Kom pizzaen ind i ovnen på nederste rille, og bag den cirka 15 til 25 minutter.

16.

Tilføj eventuelt ekstra topping på din pizza såsom rucola, oregano eller serranoskinke osv. Mums!

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min