Kartoffelmadder
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Her har du fire lækre måder at spise kartoffelmadder på. Mon ikke en af dem bliver din favorit?
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1115 kJ / 265 kcal
- Protein: 15 %
- Kulhydrat: 57 %
- Fedt: 28 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 200 g. kartofler
- ½ tsk. salt
- 2 skiver rugbrød
Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat
- 2 spsk. mayonnaise
- 50 g. spidskål eller hvidkål
- 5 cherrytomater
Kartoffelmad med bacon, tomat og karse
- 2 skiver bacon
- 2 små tomater
- 2 tsk. klippet karse
Kartoffelmad med tzatziki og radiser
- 50 g. græsk yoghurt
- ½ fed hvidløg
- ⅙ agurk
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 4 radiser
Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg
- 1 marineret sild
- ⅙ agurk
- ¼ rødløg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde med låg
- 1 lille skarp kniv
- 1 spiseske
- 3 skærebrætter
- 3 store knive
- 1 stegepande
- 1 spatel
- Køkkenrulle
- 1 saks
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 rivejern
- 2 teskeer
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Trin 1 af 24
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 24
Find alle ingredienserne frem.
- 200 g. kartofler
- ½ tsk. salt
- 2 skiver rugbrød
Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat:
- 2 spsk. mayonnaise
- 50 g. spidskål eller hvidkål
- 5 cherrytomater
Kartoffelmad med bacon, tomat og karse:
- 2 skiver bacon
- 2 små tomater
- 2 tsk. klippet karse
Kartoffelmad med tzatziki og radiser:
- 50 g. græsk yoghurt
- ½ fed hvidløg
- ⅙ agurk
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 4 radiser
Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg:
- 1 marineret sild
- ⅙ agurk
- ¼ rødløg
- Trin 3 af 24
Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem i en gryde.
- 200 g. kartofler
- Trin 4 af 24
Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt og læg låg på gryden.
- ½ tsk. salt
- Trin 5 af 24
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- Trin 6 af 24
Hæld vandet fra gryden, og lad dem køle af nogle minutter, til du kan holde på dem.
- Trin 7 af 24
Skær kartoflerne i skiver.
- Trin 8 af 24
Læg skiver af kartofler på rugbrødet, og vælg tilbehør.
- 2 skiver rugbrød
- Trin 9 af 24
Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat: Kom en skefuld mayonnaise på hver kartoffelmad.
- 2 spsk. mayonnaise
- Trin 10 af 24
Skær en tyk skive af toppen af kålen, og skær den i tynde strimler. Fordel dem på madderne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- 50 g. spidskål eller hvidkål
- Trin 11 af 24
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- 5 cherrytomater
- Trin 12 af 24
Kartoffelmad med bacon, tomat og karse: Skær baconskiverne over i halve, og steg dem sprøde på en stegepande.
- 2 skiver bacon
- Trin 13 af 24
Tag baconskiverne af stegepanden, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle på.
- Trin 14 af 24
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- 2 små tomater
- Trin 15 af 24
Læg stegt bacon ovenpå, og drys med klippet karse.
- 2 tsk. klippet karse
- Trin 16 af 24
Kartoffelmad med tzatziki og radiser: Hæld yoghurt i en skål.
- 50 g. græsk yoghurt
- Trin 17 af 24
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser ned i skålen. Rør rundt.
- ½ fed hvidløg
- Trin 18 af 24
Skyl agurken, og riv den på den fine side af et rivejern.
- ⅙ agurk
- Trin 19 af 24
Pres vandet ud af den revne agurk med hænderne. Kom agurken op i skålen med yoghurt, og rør rundt.
- Trin 20 af 24
Smag din tzatziki til med salt og peber. Lag en skefuld på hver kartoffelmad.
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 21 af 24
Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- 4 radiser
- Trin 22 af 24
Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg: Skyl agurken, og skær den i skiver.
- ⅙ agurk
- Trin 23 af 24
Pil løget, og skær det i tynde ringe.
- ¼ løg
- Trin 24 af 24
Kom sild på hver kartoffelmad. Læg skiver af agurk og rødløg på toppen.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her har du fire lækre måder at spise kartoffelmadder på. Mon ikke en af dem bliver din favorit?
Du skal bruge
Ingredienser
- 200 g. kartofler
- ½ tsk. salt
- 2 skiver rugbrød
Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat:
- 2 spsk. mayonnaise
- 50 g. spidskål eller hvidkål
- 5 cherrytomater
Kartoffelmad med bacon, tomat og karse:
- 2 skiver bacon
- 2 små tomater
- 2 tsk. klippet karse
Kartoffelmad med tzatziki og radiser:
- 50 g. græsk yoghurt
- ½ fed hvidløg
- ⅙ agurk
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 4 radiser
Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg:
- 1 marineret sild
- ⅙ agurk
- ¼ rødløg
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde med låg
- 1 lille skarp kniv
- 1 spiseske
- 3 skærebrætter
- 3 store knive
- 1 stegepande
- 1 spatel
- Køkkenrulle
- 1 saks
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 rivejern
- 2 teskeer
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem i en gryde.
- Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt og læg låg på gryden.
- Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- Hæld vandet fra gryden, og lad dem køle af nogle minutter, til du kan holde på dem.
- Skær kartoflerne i skiver.
- Læg skiver af kartofler på rugbrødet, og vælg tilbehør.
- Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat: Kom en skefuld mayonnaise på hver kartoffelmad.
- Skær en tyk skive af toppen af kålen, og skær den i tynde strimler. Fordel dem på madderne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- Kartoffelmad med bacon, tomat og karse: Skær baconskiverne over i halve, og steg dem sprøde på en stegepande.
- Tag baconskiverne af stegepanden, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle på.
- Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- Læg stegt bacon ovenpå, og drys med klippet karse.
- Kartoffelmad med tzatziki og radiser: Hæld yoghurt i en skål.
- Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser ned i skålen. Rør rundt.
- Skyl agurken, og riv den på den fine side af et rivejern.
- Pres vandet ud af den revne agurk med hænderne. Kom agurken op i skålen med yoghurt, og rør rundt.
- Smag din tzatziki til med salt og peber. Lag en skefuld på hver kartoffelmad.
- Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg: Skyl agurken, og skær den i skiver.
- Pil løget, og skær det i tynde ringe.
- Kom sild på hver kartoffelmad. Læg skiver af agurk og rødløg på toppen.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Her har du fire lækre måder at spise kartoffelmadder på. Mon en af dem bliver din favorit?
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1115 kJ / 265 kcal
- Protein: 15 %
- Kulhydrat: 57 %
- Fedt: 28 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 400 g. kartofler
- 1 tsk. salt
- 4 skiver rugbrød
Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat
- 4 spsk. mayonnaise
- 100 g. spidskål eller hvidkål
- 10 cherrytomater
Kartoffelmad med bacon, tomat og karse
- 4 skiver bacon
- 4 små tomater
- 4 tsk. klippet karse
Kartoffelmad med tzatziki og radiser
- 100 g. græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- ⅓ agurk
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 8 radiser
Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg
- 2 marinerede sild
- ⅓ agurk
- ½ rødløg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde med låg
- 1 lille skarp kniv
- 1 spiseske
- 3 skærebrætter
- 3 store knive
- 1 stegepande
- 1 spatel
- Køkkenrulle
- 1 saks
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 rivejern
- 2 teskeer
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Trin 1 af 24
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 24
Find alle ingredienserne frem.
- 400 g. kartofler
- 1 tsk. salt
- 4 skiver rugbrød
Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat:
- 4 spsk. mayonnaise
- 100 g. spidskål eller hvidkål
- 10 cherrytomater
Kartoffelmad med bacon, tomat og karse:
- 4 skiver bacon
- 4 små tomater
- 4 tsk. klippet karse
Kartoffelmad med tzatziki og radiser:
- 100 g. græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- ⅓ agurk
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 8 radiser
Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg:
- 2 marinerede sild
- ⅓ agurk
- ½ rødløg
- Trin 3 af 24
Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem i en gryde.
- 400 g. kartofler
- Trin 4 af 24
Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt og læg låg på gryden.
- 1 tsk. salt
- Trin 5 af 24
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- Trin 6 af 24
Hæld vandet fra gryden, og lad dem køle af nogle minutter, til du kan holde på dem.
- Trin 7 af 24
Skær kartoflerne i skiver.
- Trin 8 af 24
Læg skiver af kartofler på rugbrødet, og vælg tilbehør.
- 4 skiver rugbrød
- Trin 9 af 24
Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat: Kom en skefuld mayonnaise på hver kartoffelmad.
- 4 spsk. mayonnaise
- Trin 10 af 24
Skær en tyk skive af toppen af kålen, og skær den i tynde strimler. Fordel dem på madderne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- 100 g. spidskål eller hvidkål
- Trin 11 af 24
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- 10 cherrytomater
- Trin 12 af 24
Kartoffelmad med bacon, tomat og karse: Skær baconskiverne over i halve, og steg dem sprøde på en stegepande.
- 4 skiver bacon
- Trin 13 af 24
Tag baconskiverne af stegepanden, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle på.
- Trin 14 af 24
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- 4 små tomater
- Trin 15 af 24
Læg stegt bacon ovenpå, og drys med klippet karse.
- 4 tsk. klippet karse
- Trin 16 af 24
Kartoffelmad med tzatziki og radiser: Hæld yoghurt i en skål.
- 100 g. græsk yoghurt
- Trin 17 af 24
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser ned i skålen. Rør rundt.
- 1 fed hvidløg
- Trin 18 af 24
Skyl agurken, og riv den på den fine side af et rivejern.
- ⅓ agurk
- Trin 19 af 24
Pres vandet ud af den revne agurk med hænderne. Kom agurken op i skålen med yoghurt, og rør rundt.
- Trin 20 af 24
Smag din tzatziki til med salt og peber. Lag en skefuld på hver kartoffelmad.
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 21 af 24
Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- 8 radiser
- Trin 22 af 24
Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg: Skyl agurken, og skær den i skiver.
- ⅓ agurk
- Trin 23 af 24
Pil løget, og skær det i tynde ringe.
- ½ løg
- Trin 24 af 24
Kom to stykker sild på hver kartoffelmad. Læg skiver af agurk og rødløg på toppen.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her har du fire lækre måder at spise kartoffelmadder på. Mon en af dem bliver din favorit?
Du skal bruge
Ingredienser
- 400 g. kartofler
- 1 tsk. salt
- 4 skiver rugbrød
Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat:
- 4 spsk. mayonnaise
- 100 g. spidskål eller hvidkål
- 10 cherrytomater
Kartoffelmad med bacon, tomat og karse:
- 4 skiver bacon
- 4 små tomater
- 4 tsk. klippet karse
Kartoffelmad med tzatziki og radiser:
- 100 g. græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- ⅓ agurk
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 8 radiser
Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg:
- 2 marinerede sild
- ⅓ agurk
- ½ rødløg
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde med låg
- 1 lille skarp kniv
- 1 spiseske
- 3 skærebrætter
- 3 store knive
- 1 stegepande
- 1 spatel
- Køkkenrulle
- 1 saks
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 rivejern
- 2 teskeer
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem i en gryde.
- Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt og læg låg på gryden.
- Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- Hæld vandet fra gryden, og lad dem køle af nogle minutter, til du kan holde på dem.
- Skær kartoflerne i skiver.
- Læg skiver af kartofler på rugbrødet, og vælg tilbehør.
- Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat: Kom en skefuld mayonnaise på hver kartoffelmad.
- Skær en tyk skive af toppen af kålen, og skær den i tynde strimler. Fordel dem på madderne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- Kartoffelmad med bacon, tomat og karse: Skær baconskiverne over i halve, og steg dem sprøde på en stegepande.
- Tag baconskiverne af stegepanden, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle på.
- Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- Læg stegt bacon ovenpå, og drys med klippet karse.
- Kartoffelmad med tzatziki og radiser: Hæld yoghurt i en skål.
- Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser ned i skålen. Rør rundt.
- Skyl agurken, og riv den på den fine side af et rivejern.
- Pres vandet ud af den revne agurk med hænderne. Kom agurken op i skålen med yoghurt, og rør rundt.
- Smag din tzatziki til med salt og peber. Lag en skefuld på hver kartoffelmad.
- Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg: Skyl agurken, og skær den i skiver.
- Pil løget, og skær det i tynde ringe.
- Kom to stykker sild på hver kartoffelmad. Læg skiver af agurk og rødløg på toppen.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Her har du fire lækre måder at spise kartoffelmadder på. Mon ikke en af dem bliver din favorit?
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1115 kJ / 265 kcal
- Protein: 15 %
- Kulhydrat: 57 %
- Fedt: 28 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 600 g. kartofler
- 1 ½ tsk. salt
- 6 skiver rugbrød
Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat
- 6 spsk. mayonnaise
- 150 g. spidskål eller hvidkål
- 15 cherrytomater
Kartoffelmad med bacon, tomat og karse
- 6 skiver bacon
- 6 små tomater
- 6 tsk. klippet karse
Kartoffelmad med tzatziki og radiser
- 150 g. græsk yoghurt
- 1 ½ fed hvidløg
- ⅔ agurk
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 12 radiser
Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg
- 3 marinerede sild
- ⅔ agurk
- ¾ rødløg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde med låg
- 1 lille skarp kniv
- 1 spiseske
- 3 skærebrætter
- 3 store knive
- 1 stegepande
- 1 spatel
- Køkkenrulle
- 1 saks
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 rivejern
- 2 teskeer
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Trin 1 af 24
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 24
Find alle ingredienserne frem.
- 600 g. kartofler
- 1 ½ tsk. salt
- 6 skiver rugbrød
Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat:
- 6 spsk. mayonnaise
- 150 g. spidskål eller hvidkål
- 15 cherrytomater
Kartoffelmad med bacon, tomat og karse:
- 6 skiver bacon
- 6 små tomater
- 6 tsk. klippet karse
Kartoffelmad med tzatziki og radiser:
- 150 g. græsk yoghurt
- 1 ½ fed hvidløg
- ⅔ agurk
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 12 radiser
Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg:
- 3 marinerede sild
- ⅔ agurk
- ¾ rødløg
- Trin 3 af 24
Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem i en gryde.
- 600 g. kartofler
- Trin 4 af 24
Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt og læg låg på gryden.
- Trin 5 af 24
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- Trin 6 af 24
Hæld vandet fra gryden, og lad dem køle af nogle minutter, til du kan holde på dem.
- Trin 7 af 24
Skær kartoflerne i skiver.
- Trin 8 af 24
Læg skiver af kartofler på rugbrødet, og vælg tilbehør.
- 6 skiver rugbrød
- Trin 9 af 24
Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat: Kom en skefuld mayonnaise på hver kartoffelmad.
- 6 spsk. mayonnaise
- Trin 10 af 24
Skær en tyk skive af toppen af kålen, og skær den i tynde strimler. Fordel dem på madderne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- 150 g. spidskål eller hvidkål
- Trin 11 af 24
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- 15 cherrytomater
- Trin 12 af 24
Kartoffelmad med bacon, tomat og karse: Skær baconskiverne over i halve, og steg dem sprøde på en stegepande.
- 6 skiver bacon
- Trin 13 af 24
Tag baconskiverne af stegepanden, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle på.
- Trin 14 af 24
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- 6 små tomater
- Trin 15 af 24
Læg stegt bacon ovenpå, og drys med klippet karse.
- 6 tsk. klippet karse
- Trin 16 af 24
Kartoffelmad med tzatziki og radiser: Hæld yoghurt i en skål.
- 150 g. græsk yoghurt
- Trin 17 af 24
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser ned i skålen. Rør rundt.
- 1 ½ fed hvidløg
- Trin 18 af 24
Skyl agurken, og riv den på den fine side af et rivejern.
- ⅔ agurk
- Trin 19 af 24
Pres vandet ud af det revne agurk med hænderne. Kom agurk i skålen med yoghurt, og rør rundt.
- Trin 20 af 24
Smag din tzatziki til med salt og peber. Lag en skefuld på hver kartoffelmad.
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 21 af 24
Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- 12 radiser
- Trin 22 af 24
Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg: Skyl agurken, og skær den i skiver.
- ⅔ agurk
- Trin 23 af 24
Pil løget, og skær det i tynde ringe.
- ¾ løg
- Trin 24 af 24
Kom sild på hver kartoffelmad. Læg skiver af agurk og rødløg på toppen.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her har du fire lækre måder at spise kartoffelmadder på. Mon ikke en af dem bliver din favorit?
Du skal bruge
Ingredienser
- 600 g. kartofler
- 1 ½ tsk. salt
- 6 skiver rugbrød
Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat:
- 6 spsk. mayonnaise
- 150 g. spidskål eller hvidkål
- 15 cherrytomater
Kartoffelmad med bacon, tomat og karse:
- 6 skiver bacon
- 6 små tomater
- 6 tsk. klippet karse
Kartoffelmad med tzatziki og radiser:
- 150 g. græsk yoghurt
- 1 ½ fed hvidløg
- ⅔ agurk
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 12 radiser
Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg:
- 3 marinerede sild
- ⅔ agurk
- ¾ rødløg
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde med låg
- 1 lille skarp kniv
- 1 spiseske
- 3 skærebrætter
- 3 store knive
- 1 stegepande
- 1 spatel
- Køkkenrulle
- 1 saks
- 1 mellem skål
- 1 røreske
- 1 hvidløgspresser
- 1 rivejern
- 2 teskeer
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem i en gryde.
- Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt og læg låg på gryden.
- Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
- Hæld vandet fra gryden, og lad dem køle af nogle minutter, til du kan holde på dem.
- Skær kartoflerne i skiver.
- Læg skiver af kartofler på rugbrødet, og vælg tilbehør.
- Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat: Kom en skefuld mayonnaise på hver kartoffelmad.
- Skær en tyk skive af toppen af kålen, og skær den i tynde strimler. Fordel dem på madderne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- Kartoffelmad med bacon, tomat og karse: Skær baconskiverne over i halve, og steg dem sprøde på en stegepande.
- Tag baconskiverne af stegepanden, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle på.
- Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- Læg stegt bacon ovenpå, og drys med klippet karse.
- Kartoffelmad med tzatziki og radiser: Hæld yoghurt i en skål.
- Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser ned i skålen. Rør rundt.
- Skyl agurken, og riv den på den fine side af et rivejern.
- Pres vandet ud af det revne agurk med hænderne. Kom agurk i skålen med yoghurt, og rør rundt.
- Smag din tzatziki til med salt og peber. Lag en skefuld på hver kartoffelmad.
- Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne.
- Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg: Skyl agurken, og skær den i skiver.
- Pil løget, og skær det i tynde ringe.
- Kom sild på hver kartoffelmad. Læg skiver af agurk og rødløg på toppen.
-