Kartoffelmadder

Kartoffelmadder

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Her har du fire lækre måder at spise kartoffelmadder på. Mon ikke en af dem bliver din favorit?

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1115 kJ / 265 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 57 %
        • Fedt: 28 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 33

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 33

        Mål alle ingredienser af.

        • 200 g. kartofler
        • ½ tsk. salt
        • 2 skiver rugbrød

        Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat:

        • 2 spsk. mayonnaise
        • 50 g. spidskål eller hvidkål
        • 5 cherrytomater

        Kartoffelmad med bacon, tomat og karse:

        • 2 skiver bacon
        • 2 små tomater
        • 2 tsk. klippet karse

        Kartoffelmad med tzatziki og radiser:

        • 50 g. græsk yoghurt
        • ½ fed hvidløg
        • ⅙ agurk
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 4 radiser

        Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg:

        • 1 marineret sild
        • ⅙ agurk
        • ¼ rødløg
      • Trin 3 af 33

        Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem i en gryde.

        • 200 g. kartofler
      • Trin 4 af 33

        Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne.

      • Trin 5 af 33

        Put salt i gryden, og læg låg på gryden.

        • ½ tsk. salt
      • Trin 6 af 33

        Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Tjek med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven.

      • Trin 7 af 33

        Hæld vandet fra gryden, og lad dem køle af nogle minutter, til du kan holde på dem.

      • Trin 8 af 33

        Skær kartoflerne i skiver.

      • Trin 9 af 33

        Læg skiver af kartofler på rugbrødet, og vælg tilbehør.

        • 2 skiver rugbrød
      • Trin 10 af 33

        Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat: Kom en skefuld mayonnaise på hver kartoffelmad.

        • 2 spsk. mayonnaise
      • Trin 11 af 33

        Skær en tyk skive af toppen af kålen. Læg kålhovedet med snitfladen nedad, og skær stykker af kålen uden om stokken. Snit stykkerne i fine strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

        • 50 g. spidskål eller hvidkål
      • Trin 12 af 33

        Læg lidt fint snittet kål på hver mad.

      • Trin 13 af 33

        Skyl tomaterne i koldt vand.

        • 5 cherrytomater
      • Trin 14 af 33

        Skær tomaterne i halve, og fordel dem på kartoffelmadderne.

      • Trin 15 af 33

        Kartoffelmad med bacon, tomat og karse: Skær baconskiverne over i halve, og læg dem på en stegepande.

        • 2 skiver bacon
      • Trin 16 af 33

        Steg baconen sprød på begge sider.

      • Trin 17 af 33

        Tag baconen af stegepanden, og læg dem på stykker af køkkenrulle.

      • Trin 18 af 33

        Skyl tomaterne i koldt vand.

        • 2 små tomater
      • Trin 19 af 33

        Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på kartoffelmadderne.

      • Trin 20 af 33

        Læg stegt bacon ovenpå, og drys med klippet karse.

        • 2 tsk. klippet karse
      • Trin 21 af 33

        Kartoffelmad med tzatziki og radiser: Hæld yoghurt i en skål.

        • 50 g. græsk yoghurt
      • Trin 22 af 33

        Pil hvidløg. Pres hvidløg med en hvidløgspresser ned i skålen, og rør godt rundt.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 23 af 33

        Vask agurken i koldt vand.

        •  agurk
      • Trin 24 af 33

        Riv agurken på den grove side af rivejernet.

      • Trin 25 af 33

        Pres vandet ud af det revne agurk med hænderne. Kom agurk i skålen med yoghurt, og rør rundt.

      • Trin 26 af 33

        Smag til med salt og peber.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 27 af 33

        Læg en god skefuld tzatziki på hver kartoffelmad.

      • Trin 28 af 33

        Skyl radiserne i koldt vand.

        • 4 radiser
      • Trin 29 af 33

        Skær radiserne i tynde skiver, og fordel dem på kartoffelmadderne.

      • Trin 30 af 33

        Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg: Skyl agurken i koldt vand.

        •  agurk
      • Trin 31 af 33

        Skær agurken i tynde skiver.

      • Trin 32 af 33

        Pil løget, og skær det i tynde ringe.

        • ¼ løg
      • Trin 33 af 33

        Kom sild på hver kartoffelmad. Læg skiver af agurk og rødløg på toppen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her har du fire lækre måder at spise kartoffelmadder på. Mon ikke en af dem bliver din favorit?

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. kartofler
          • ½ tsk. salt
          • 2 skiver rugbrød

          Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat:

          • 2 spsk. mayonnaise
          • 50 g. spidskål eller hvidkål
          • 5 cherrytomater

          Kartoffelmad med bacon, tomat og karse:

          • 2 skiver bacon
          • 2 små tomater
          • 2 tsk. klippet karse

          Kartoffelmad med tzatziki og radiser:

          • 50 g. græsk yoghurt
          • ½ fed hvidløg
          • ⅙ agurk
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 4 radiser

          Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg:

          • 1 marineret sild
          • ⅙ agurk
          • ¼ rødløg

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 spiseske
          • 3 skærebrætter
          • 3 store knive
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • Køkkenrulle
          • 1 saks
          • 1 mellem skål
          • 1 røreske
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 rivejern
          • 2 teskeer
          • 1 dørslag

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienser af.
          3. Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem i en gryde.
          4. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne.
          5. Put salt i gryden, og læg låg på gryden.
          6. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Tjek med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven.
          7. Hæld vandet fra gryden, og lad dem køle af nogle minutter, til du kan holde på dem.
          8. Skær kartoflerne i skiver.
          9. Læg skiver af kartofler på rugbrødet, og vælg tilbehør.
          10. Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat: Kom en skefuld mayonnaise på hver kartoffelmad.
          11. Skær en tyk skive af toppen af kålen. Læg kålhovedet med snitfladen nedad, og skær stykker af kålen uden om stokken. Snit stykkerne i fine strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
          12. Læg lidt fint snittet kål på hver mad.
          13. Skyl tomaterne i koldt vand.
          14. Skær tomaterne i halve, og fordel dem på kartoffelmadderne.
          15. Kartoffelmad med bacon, tomat og karse: Skær baconskiverne over i halve, og læg dem på en stegepande.
          16. Steg baconen sprød på begge sider.
          17. Tag baconen af stegepanden, og læg dem på stykker af køkkenrulle.
          18. Skyl tomaterne i koldt vand.
          19. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på kartoffelmadderne.
          20. Læg stegt bacon ovenpå, og drys med klippet karse.
          21. Kartoffelmad med tzatziki og radiser: Hæld yoghurt i en skål.
          22. Pil hvidløg. Pres hvidløg med en hvidløgspresser ned i skålen, og rør godt rundt.
          23. Vask agurken i koldt vand.
          24. Riv agurken på den grove side af rivejernet.
          25. Pres vandet ud af det revne agurk med hænderne. Kom agurk i skålen med yoghurt, og rør rundt.
          26. Smag til med salt og peber.
          27. Læg en god skefuld tzatziki på hver kartoffelmad.
          28. Skyl radiserne i koldt vand.
          29. Skær radiserne i tynde skiver, og fordel dem på kartoffelmadderne.
          30. Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg: Skyl agurken i koldt vand.
          31. Skær agurken i tynde skiver.
          32. Pil løget, og skær det i tynde ringe.
          33. Kom sild på hver kartoffelmad. Læg skiver af agurk og rødløg på toppen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Her har du fire lækre måder at spise kartoffelmadder på. Mon en af dem bliver din favorit?

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1115 kJ / 265 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 57 %
            • Fedt: 28 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 33

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 33

            Mål alle ingredienser af.

            • 400 g. kartofler
            • 1 tsk. salt
            • 4 skiver rugbrød

            Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat:

            • 4 spsk. mayonnaise
            • 100 g. spidskål eller hvidkål
            • 10 cherrytomater

            Kartoffelmad med bacon, tomat og karse:

            • 4 skiver bacon
            • 4 små tomater
            • 4 tsk. klippet karse

            Kartoffelmad med tzatziki og radiser:

            • 100 g. græsk yoghurt
            • 1 fed hvidløg
            • ⅓ agurk
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 8 radiser

            Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg:

            • 2 marinerede sild
            • ⅓ agurk
            • ½ rødløg
          • Trin 3 af 33

            Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem i en gryde.

            • 400 g. kartofler
          • Trin 4 af 33

            Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne.

          • Trin 5 af 33

            Put salt i gryden, og læg låg på gryden.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 6 af 33

            Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Tjek med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven.

          • Trin 7 af 33

            Hæld vandet fra gryden, og lad dem køle af nogle minutter, til du kan holde på dem.

          • Trin 8 af 33

            Skær kartoflerne i skiver.

          • Trin 9 af 33

            Læg skiver af kartofler på rugbrødet, og vælg tilbehør.

            • 4 skiver rugbrød
          • Trin 10 af 33

            Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat: Kom en skefuld mayonnaise på hver kartoffelmad.

            • 4 spsk. mayonnaise
          • Trin 11 af 33

            Skær en tyk skive af toppen af kålen. Læg kålhovedet med snitfladen nedad, og skær stykker af kålen uden om stokken. Snit stykkerne i fine strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

            • 100 g. spidskål eller hvidkål
          • Trin 12 af 33

            Læg lidt fint snittet kål på hver mad.

          • Trin 13 af 33

            Skyl tomaterne i koldt vand.

            • 10 cherrytomater
          • Trin 14 af 33

            Skær tomaterne i halve, og fordel dem på kartoffelmadderne.

          • Trin 15 af 33

            Kartoffelmad med bacon, tomat og karse: Skær baconskiverne over i halve, og læg dem på en stegepande.

            • 4 skiver bacon
          • Trin 16 af 33

            Steg baconen sprød på begge sider.

          • Trin 17 af 33

            Tag baconen af stegepanden, og læg dem på stykker af køkkenrulle.

          • Trin 18 af 33

            Skyl tomaterne i koldt vand.

            • 4 små tomater
          • Trin 19 af 33

            Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på kartoffelmadderne.

          • Trin 20 af 33

            Læg stegt bacon ovenpå, og drys med klippet karse.

            • 4 tsk. klippet karse
          • Trin 21 af 33

            Kartoffelmad med tzatziki og radiser: Hæld yoghurt i en skål.

            • 100 g. græsk yoghurt
          • Trin 22 af 33

            Pil hvidløg. Pres hvidløg med en hvidløgspresser ned i skålen, og rør godt rundt.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 23 af 33

            Vask agurken i koldt vand.

            •  agurk
          • Trin 24 af 33

            Riv agurken på den grove side af rivejernet.

          • Trin 25 af 33

            Pres vandet ud af det revne agurk med hænderne. Kom agurk i skålen med yoghurt, og rør rundt.

          • Trin 26 af 33

            Smag til med salt og peber.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 27 af 33

            Læg en god skefuld tzatziki på hver kartoffelmad.

          • Trin 28 af 33

            Skyl radiserne i koldt vand.

            • 8 radiser
          • Trin 29 af 33

            Skær radiserne i tynde skiver, og fordel dem på kartoffelmadderne.

          • Trin 30 af 33

            Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg: Skyl agurken i koldt vand.

            •  agurk
          • Trin 31 af 33

            Skær agurken i tynde skiver.

          • Trin 32 af 33

            Pil løget, og skær det i tynde ringe.

            • ½ løg
          • Trin 33 af 33

            Kom to stykker sild på hver kartoffelmad. Læg skiver af agurk og rødløg på toppen.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Her har du fire lækre måder at spise kartoffelmadder på. Mon en af dem bliver din favorit?

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 400 g. kartofler
              • 1 tsk. salt
              • 4 skiver rugbrød

              Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat:

              • 4 spsk. mayonnaise
              • 100 g. spidskål eller hvidkål
              • 10 cherrytomater

              Kartoffelmad med bacon, tomat og karse:

              • 4 skiver bacon
              • 4 små tomater
              • 4 tsk. klippet karse

              Kartoffelmad med tzatziki og radiser:

              • 100 g. græsk yoghurt
              • 1 fed hvidløg
              • ⅓ agurk
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 8 radiser

              Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg:

              • 2 marinerede sild
              • ⅓ agurk
              • ½ rødløg

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 spiseske
              • 3 skærebrætter
              • 3 store knive
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • Køkkenrulle
              • 1 saks
              • 1 mellem skål
              • 1 røreske
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 rivejern
              • 2 teskeer
              • 1 dørslag

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienser af.
              3. Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem i en gryde.
              4. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne.
              5. Put salt i gryden, og læg låg på gryden.
              6. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Tjek med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven.
              7. Hæld vandet fra gryden, og lad dem køle af nogle minutter, til du kan holde på dem.
              8. Skær kartoflerne i skiver.
              9. Læg skiver af kartofler på rugbrødet, og vælg tilbehør.
              10. Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat: Kom en skefuld mayonnaise på hver kartoffelmad.
              11. Skær en tyk skive af toppen af kålen. Læg kålhovedet med snitfladen nedad, og skær stykker af kålen uden om stokken. Snit stykkerne i fine strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
              12. Læg lidt fint snittet kål på hver mad.
              13. Skyl tomaterne i koldt vand.
              14. Skær tomaterne i halve, og fordel dem på kartoffelmadderne.
              15. Kartoffelmad med bacon, tomat og karse: Skær baconskiverne over i halve, og læg dem på en stegepande.
              16. Steg baconen sprød på begge sider.
              17. Tag baconen af stegepanden, og læg dem på stykker af køkkenrulle.
              18. Skyl tomaterne i koldt vand.
              19. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på kartoffelmadderne.
              20. Læg stegt bacon ovenpå, og drys med klippet karse.
              21. Kartoffelmad med tzatziki og radiser: Hæld yoghurt i en skål.
              22. Pil hvidløg. Pres hvidløg med en hvidløgspresser ned i skålen, og rør godt rundt.
              23. Vask agurken i koldt vand.
              24. Riv agurken på den grove side af rivejernet.
              25. Pres vandet ud af det revne agurk med hænderne. Kom agurk i skålen med yoghurt, og rør rundt.
              26. Smag til med salt og peber.
              27. Læg en god skefuld tzatziki på hver kartoffelmad.
              28. Skyl radiserne i koldt vand.
              29. Skær radiserne i tynde skiver, og fordel dem på kartoffelmadderne.
              30. Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg: Skyl agurken i koldt vand.
              31. Skær agurken i tynde skiver.
              32. Pil løget, og skær det i tynde ringe.
              33. Kom to stykker sild på hver kartoffelmad. Læg skiver af agurk og rødløg på toppen.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Her har du fire lækre måder at spise kartoffelmadder på. Mon ikke en af dem bliver din favorit?

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1115 kJ / 265 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 57 %
                • Fedt: 28 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 33

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 33

                Mål alle ingredienser af.

                • 600 g. kartofler
                • 1 ½ tsk. salt
                • 6 skiver rugbrød

                Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat:

                • 6 spsk. mayonnaise
                • 150 g. spidskål eller hvidkål
                • 15 cherrytomater

                Kartoffelmad med bacon, tomat og karse:

                • 6 skiver bacon
                • 6 små tomater
                • 6 tsk. klippet karse

                Kartoffelmad med tzatziki og radiser:

                • 150 g. græsk yoghurt
                • 1 ½ fed hvidløg
                • ⅔ agurk
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 12 radiser

                Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg:

                • 3 marinerede sild
                • ⅔ agurk
                • ¾ rødløg
              • Trin 3 af 33

                Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem i en gryde.

                • 600 g. kartofler
              • Trin 4 af 33

                Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne.

              • Trin 5 af 33

                Put salt i gryden, og læg låg på gryden.

                • 1 ½ tsk salt
              • Trin 6 af 33

                Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Tjek med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven.

              • Trin 7 af 33

                Hæld vandet fra gryden, og lad dem køle af nogle minutter, til du kan holde på dem.

              • Trin 8 af 33

                Skær kartoflerne i skiver.

              • Trin 9 af 33

                Læg skiver af kartofler på rugbrødet, og vælg tilbehør.

                • 6 skiver rugbrød
              • Trin 10 af 33

                Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat: Kom en skefuld mayonnaise på hver kartoffelmad.

                • 6 spsk. mayonnaise
              • Trin 11 af 33

                Skær en tyk skive af toppen af kålen. Læg kålhovedet med snitfladen nedad, og skær stykker af kålen uden om stokken. Snit stykkerne i fine strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

                • 150 g. spidskål eller hvidkål
              • Trin 12 af 33

                Læg lidt fint snittet kål på hver mad.

              • Trin 13 af 33

                Skyl tomaterne i koldt vand.

                • 15 cherrytomater
              • Trin 14 af 33

                Skær tomaterne i halve, og fordel dem på kartoffelmadderne.

              • Trin 15 af 33

                Kartoffelmad med bacon, tomat og karse: Skær baconskiverne over i halve, og læg dem på en stegepande.

                • 6 skiver bacon
              • Trin 16 af 33

                Steg baconen sprød på begge sider.

              • Trin 17 af 33

                Tag baconen af stegepanden, og læg dem på stykker af køkkenrulle.

              • Trin 18 af 33

                Skyl tomaterne i koldt vand.

                • 6 små tomater
              • Trin 19 af 33

                Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på kartoffelmadderne.

              • Trin 20 af 33

                Læg stegt bacon ovenpå, og drys med klippet karse.

                • 6 tsk. klippet karse
              • Trin 21 af 33

                Kartoffelmad med tzatziki og radiser: Hæld yoghurt i en skål.

                • 150 g. græsk yoghurt
              • Trin 22 af 33

                Pil hvidløg. Pres hvidløg med en hvidløgspresser ned i skålen, og rør godt rundt.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 23 af 33

                Vask agurken i koldt vand.

                •  agurk
              • Trin 24 af 33

                Riv agurken på den grove side af rivejernet.

              • Trin 25 af 33

                Pres vandet ud af det revne agurk med hænderne. Kom agurk i skålen med yoghurt, og rør rundt.

              • Trin 26 af 33

                Smag til med salt og peber.

                • ½ tsk. salt
                • ½ knivspids peber
              • Trin 27 af 33

                Læg en god skefuld tzatziki på hver kartoffelmad.

              • Trin 28 af 33

                Skyl radiserne i koldt vand.

                • 12 radiser
              • Trin 29 af 33

                Skær radiserne i tynde skiver, og fordel dem på kartoffelmadderne.

              • Trin 30 af 33

                Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg: Skyl agurken i koldt vand.

                •  agurk
              • Trin 31 af 33

                Skær agurken i tynde skiver.

              • Trin 32 af 33

                Pil løget, og skær det i tynde ringe.

                • ¾ løg
              • Trin 33 af 33

                Kom sild på hver kartoffelmad. Læg skiver af agurk og rødløg på toppen.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Her har du fire lækre måder at spise kartoffelmadder på. Mon ikke en af dem bliver din favorit?

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 600 g. kartofler
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 6 skiver rugbrød

                  Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat:

                  • 6 spsk. mayonnaise
                  • 150 g. spidskål eller hvidkål
                  • 15 cherrytomater

                  Kartoffelmad med bacon, tomat og karse:

                  • 6 skiver bacon
                  • 6 små tomater
                  • 6 tsk. klippet karse

                  Kartoffelmad med tzatziki og radiser:

                  • 150 g. græsk yoghurt
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • ⅔ agurk
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 12 radiser

                  Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg:

                  • 3 marinerede sild
                  • ⅔ agurk
                  • ¾ rødløg

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 spiseske
                  • 3 skærebrætter
                  • 3 store knive
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel
                  • Køkkenrulle
                  • 1 saks
                  • 1 mellem skål
                  • 1 røreske
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 rivejern
                  • 2 teskeer
                  • 1 dørslag

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienser af.
                  3. Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem i en gryde.
                  4. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne.
                  5. Put salt i gryden, og læg låg på gryden.
                  6. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Tjek med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven.
                  7. Hæld vandet fra gryden, og lad dem køle af nogle minutter, til du kan holde på dem.
                  8. Skær kartoflerne i skiver.
                  9. Læg skiver af kartofler på rugbrødet, og vælg tilbehør.
                  10. Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat: Kom en skefuld mayonnaise på hver kartoffelmad.
                  11. Skær en tyk skive af toppen af kålen. Læg kålhovedet med snitfladen nedad, og skær stykker af kålen uden om stokken. Snit stykkerne i fine strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
                  12. Læg lidt fint snittet kål på hver mad.
                  13. Skyl tomaterne i koldt vand.
                  14. Skær tomaterne i halve, og fordel dem på kartoffelmadderne.
                  15. Kartoffelmad med bacon, tomat og karse: Skær baconskiverne over i halve, og læg dem på en stegepande.
                  16. Steg baconen sprød på begge sider.
                  17. Tag baconen af stegepanden, og læg dem på stykker af køkkenrulle.
                  18. Skyl tomaterne i koldt vand.
                  19. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på kartoffelmadderne.
                  20. Læg stegt bacon ovenpå, og drys med klippet karse.
                  21. Kartoffelmad med tzatziki og radiser: Hæld yoghurt i en skål.
                  22. Pil hvidløg. Pres hvidløg med en hvidløgspresser ned i skålen, og rør godt rundt.
                  23. Vask agurken i koldt vand.
                  24. Riv agurken på den grove side af rivejernet.
                  25. Pres vandet ud af det revne agurk med hænderne. Kom agurk i skålen med yoghurt, og rør rundt.
                  26. Smag til med salt og peber.
                  27. Læg en god skefuld tzatziki på hver kartoffelmad.
                  28. Skyl radiserne i koldt vand.
                  29. Skær radiserne i tynde skiver, og fordel dem på kartoffelmadderne.
                  30. Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg: Skyl agurken i koldt vand.
                  31. Skær agurken i tynde skiver.
                  32. Pil løget, og skær det i tynde ringe.
                  33. Kom sild på hver kartoffelmad. Læg skiver af agurk og rødløg på toppen.