- Hjem >
- Opskrifter >
- Råvarer >
- Kartofler >
- Kartoffelboller
Kartoffelboller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kartoffelboller eller kartoffelbrød er rigtig lækkert både som morgenbrød, mellemmåltid, madbrød eller madpakkebrød. Du kan tilsætte rosmarin eller kommen til dejen for at give bollerne en aromatisk smag.
Opskriften her giver cirka 12 boller.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelboller
Ingredienser
Ca. 400 g. kartofler (gerne den melede type)
3 dl. vand
2 spsk. smør
Evt. ½ tsk. rosmarin eller kommen
2 tsk. salt
25 g. gær
2 dl. rugmel
Ca. 8 dl. hvedemel

Kartoffel

Vand

Smør

Rosmarin (frisk)

Salt

Gær

Rugmel

Hvedemel
Køkkenredskaber til kartoffelboller
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 dyb tallerken
1 stk. køkkenrulle
1 stor skål
1 grydeske
1 lille skarp kniv
Bagepapir
1 bageplade
1 viskestykke
1 bagerist

Måleskeer

Decilitermål

Kartoffelskræller

Rivejern

Dyb tallerken

Køkkenrulle

Stor røreskål

Grydeske

Urtekniv

Bagepapir

Bageplade

Viskestykke

Bagerist
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Form og bag bollerne:
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
Bag bollerne i 20-25 minutter, til de er lysebrune og gennembagte. Bank på undersiden af
en af bollerne. Lyder det hult, så er bollerne færdige. Se videoen.
22.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1101 kJ / 262 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 79 %
Fedt: 7 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration