Kartoffel-scones med ost

Kartoffel-scones med ost

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hvis du gerne vil imponere vennerne med hjemmebag, men ikke har hele dagen, så prøv disse lækre scones. Dejen skal ikke hæve, så der dufter af hjemmebag i hele hytten i løbet af nul-komma-fem.

        Opskriften giver 12-14 scones.

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 24

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 24

        Mål alle ingredienserne af.

        • 250 g. kartofler
        • 25 g. smør
        • 300 g. hvedemel
        • 25 g. grahamsmel
        • 2 tsk. bagepulver
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. stødt paprika
        • 50 g. revet ost
        • 2 æg
        • 125 g. creme fraiche 9% eller ymer
      • Trin 3 af 24

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 24

        Skræl kartoflerne.

        • 250 g. kartofler
      • Trin 5 af 24

        Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet ned i en dyb tallerken.

      • Trin 6 af 24

        Dup de revne kartofler tørre med et stykke køkkenrulle.

      • Trin 7 af 24

        Hæld det meste af hvedemelet og alt grahamsmelet i en skål.

        • 250 g. hvedemel
        • 25 g. grahamsmel
      • Trin 8 af 24

        Skær smørret i små stykker, og kom det ned til melblandingen.

        • 25 g. smør
      • Trin 9 af 24

        Brug fingrene til at smuldre smørret sammen med melet, til du har en ensartet og grynet blanding.

      • Trin 10 af 24

        Kom bagepulver, salt og paprika i skålen. Rør det sammen med en røreske.

        • 2 tsk. bagepulver
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. stødt paprika
      • Trin 11 af 24

        Hæld de revne kartofler og den revne ost i skålen. Bland det sammen.

      • Trin 12 af 24

        Slå æggene ud ét af gangen i en lille skål.

        • 2 æg
      • Trin 13 af 24

        Pisk æggene sammen med en gaffel.

      • Trin 14 af 24

        Hæld ⅔ af æggene i dejen. Bland det sammen.

      • Trin 15 af 24

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 16 af 24

        Kom cremefraiche eller ymer i skålen, og ælt forsigtigt dejen sammen.

        • 125 g. cremefraiche 9% eller ymer
      • Trin 17 af 24

        Drys resten af hvedemelet ud på bordet, og kom dejen ud på bordet.

      • Trin 18 af 24

        Rul dejen ud til en tyk pandekage (cirka 2 centimeter tyk) med en kagerulle. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen er for våd og svær at rulle ud.

      • Trin 19 af 24

        Udstik 12-14 scones af dejen med et glas.

      • Trin 20 af 24

        Saml det overskydende dej og form det til 1 eller 2 små boller.

      • Trin 21 af 24

        Læg scones og de små boller på bagepladen med bagepapir. Tryk bollerne flade, så de ligner de øvrige scones.

      • Trin 22 af 24

        Pensl alle scones med resten af æggene.

      • Trin 23 af 24

        Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag scones i 15-20 minutter, til de er gyldne.

      • Trin 24 af 24

        Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis du gerne vil imponere vennerne med hjemmebag, men ikke har hele dagen, så prøv disse lækre scones. Dejen skal ikke hæve, så der dufter af hjemmebag i hele hytten i løbet af nul-komma-fem.

        Opskriften giver 12-14 scones.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. kartofler (gerne den melede type)
          • 25 g. smør
          • 300 g. hvedemel
          • 25 g. grahamsmel
          • 2 tsk. bagepulver
          • ½ tsk. salt
          • ½ tsk. stødt paprika
          • 50 g. revet ost
          • 2 æg
          • 125 g. cremefraiche 9% eller ymer

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 dyb tallerken
          • Køkkenrulle
          • 1 stor skål
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 grydeske
          • 1 lille skål
          • 1 gaffel
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 kagerulle
          • 1 glas
          • 1 bagepensel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Skræl kartoflerne.
          5. Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet ned i en dyb tallerken.
          6. Dup de revne kartofler tørre med et stykke køkkenrulle.
          7. Hæld det meste af hvedemelet og alt grahamsmelet i en skål.
          8. Skær smørret i små stykker, og kom det ned til melblandingen.
          9. Brug fingrene til at smuldre smørret sammen med melet, til du har en ensartet og grynet blanding.
          10. Kom bagepulver, salt og paprika i skålen. Rør det sammen med en røreske.
          11. Hæld de revne kartofler og den revne ost i skålen. Bland det sammen.
          12. Slå æggene ud ét af gangen i en lille skål.
          13. Pisk æggene sammen med en gaffel.
          14. Hæld ⅔ af æggene i dejen. Bland det sammen.
          15. Læg bagepapir på en bageplade.
          16. Kom cremefraiche eller ymer i skålen, og ælt forsigtigt dejen sammen.
          17. Drys resten af hvedemelet ud på bordet, og kom dejen ud på bordet.
          18. Rul dejen ud til en tyk pandekage (cirka 2 centimeter tyk) med en kagerulle. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen er for våd og svær at rulle ud.
          19. Udstik 12-14 scones af dejen med et glas.
          20. Saml det overskydende dej og form det til 1 eller 2 små boller.
          21. Læg scones og de små boller på bagepladen med bagepapir. Tryk bollerne flade, så de ligner de øvrige scones.
          22. Pensl alle scones med resten af æggene.
          23. Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag scones i 15-20 minutter, til de er gyldne.
          24. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.