Kanelsnegle

Kanelsnegle

  • Beskrivelse

    • Lav snegle med snegle på ;-) Kast dig ud i det, og lav Micki Chengs lækre kanelsnegle. Server dem til en kop te eller varm kakao på en kold vinterdag.

      Opskriften giver cirka 20 kanelsnegle.

  • Sådan gør du

    • Trin 1 af 23

      Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

    • Trin 2 af 23

      Mål alle ingredienserne af.

      Gærdej:

      • 3 dl mælk
      • 50 g. gær
      • Ca. 650 g. mel
      • 125 g. smør
      • 2 æg
      • ¼ tsk. salt
      • 75 g. sukker
      • Evt. ½-1 tsk. stødt kardemomme

      Fyld:

      • 200 g. blødt smør
      • 100 g. brun farin
      • 100 g. sukker
      • 2-3 spsk. stødt kanel

      Pynt:

      • 200 g. flormelis
      • 1-2 spsk. vand
      • Frysetørrede hindbær
    • Trin 3 af 23

      Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld mælk i, og varm den op, til mælken er lunken. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varmt, at du brænder dig.

      • 3 dl mælk
    • Trin 4 af 23

      Smuldr gæren ned i gryden. Rør rundt.

      • 50 g. gær
    • Trin 5 af 23

      Kom mel i en stor skål, og smuldr smørret heri.

      • Ca. 650 g. mel
      • 125 g. smør
    • Trin 6 af 23

      Hæld den lune mælk i melet. Rør rundt.

    • Trin 7 af 23

      Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen, og rør sammen. Gør det samme med det andet æg.

      • 2 æg
    • Trin 8 af 23

      Kom salt, sukker og eventuelt kardemomme i dejen, og rør det sammen.

      • ¼ tsk. salt
      • 75 g. sukker
      • Evt. ½-1 tsk. stødt kardemomme
    • Trin 9 af 23

      Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, og ælt den med hænderne. Når dejen er færdig, skal den være blød og glat at røre ved. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

    • Trin 10 af 23

      Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

    • Trin 11 af 23

      Kom bagepapir på to bageplader.

    • Trin 12 af 23

      Fyld: Kom blødt smør, brun farin, sukker og stødt kanel i en skål. Rør det sammen med en elpisker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

      • 200 g. blødt smør
      • 100 g. brun farin
      • 100 g. sukker
      • 2-3 spsk. stødt kanel
    • Trin 13 af 23

      Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.

    • Trin 14 af 23

      Tag en kagerulle, og rul dejen ud til en firkant på cirka 35x50 centimeter. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.

    • Trin 15 af 23

      Tag en dejskraber, og smør fyldet ud på dejen i et jævnt lag. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smører fyld ud.

    • Trin 16 af 23

      Rul dejen stramt sammen til en roulade (en rulle) på den korte led, så du får en rulle, der er cirka 50 centimeter lang. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller kanelsnegle.

    • Trin 17 af 23

      Skær sneglene ud i tykke skiver, som er cirka 2,5 centimeter bredde.

    • Trin 18 af 23

      Placér sneglene på en bageplade med snippen under sneglen.

    • Trin 19 af 23

      Tryk sneglene let flade. Lad dem hæve i cirka 30-40 minutter.

    • Trin 20 af 23

      Tænd for ovnen på 200 grader.

    • Trin 21 af 23

      Bag sneglene i 12-15 minutter.

    • Trin 22 af 23

      Pynt: Kom flormelis og vand i en lille skål, og rør det sammen til en tyk glasur.

      • 200 g. flormelis
      • 1-2 spsk. vand
    • Trin 23 af 23

      Pynt sneglene med glasur og frysetørrede hindbær.

      • Frysetørrede hindbær
  • Oversigt

    • Print

      Beskrivelse

      Lav snegle med snegle på ;-) Kast dig ud i det, og lav Micki Chengs lækre kanelsnegle. Server dem til en kop te eller varm kakao på en kold vinterdag.

      Opskriften giver cirka 20 kanelsnegle.

      Du skal bruge

        Ingredienser

        Gærdej:

        • 3 dl mælk
        • 50 g. gær
        • Ca. 650 g. mel
        • 125 g. smør
        • 2 æg
        • ¼ tsk. salt
        • 75 g. sukker
        • Evt. ½-1 tsk. stødt kardemomme

        Fyld:

        • 200 g. blødt smør
        • 100 g. brun farin
        • 100 g. sukker
        • 2-3 spsk. stødt kanel

        Pynt:

        • 200 g. flormelis
        • 1-2 spsk. vand
        • Frysetørrede hindbær

         

        Køkkenredskaber

        • 1 decilitermål
        • 1 køkkenvægt
        • 1 lille gryde
        • 1 røreske
        • 2 store skåle
        • 1 kop
        • 1 rent viskestykke
        • 1 elpisker
        • Bagepapir
        • 2 bageplader
        • 1 kagerulle
        • 1 dejskraber
        • 1 stor skarp kniv

        Sådan gør du

        1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
        2. Mål alle ingredienserne af.
        3. Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld mælk i, og varm den op, til mælken er lunken. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varmt, at du brænder dig.
        4. Smuldr gæren ned i gryden. Rør rundt.
        5. Kom mel i en stor skål, og smuldr smørret heri.
        6. Hæld den lune mælk i melet. Rør rundt.
        7. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen, og rør sammen. Gør det samme med det andet æg.
        8. Kom salt, sukker og eventuelt kardemomme i dejen, og rør det sammen.
        9. Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, og ælt den med hænderne. Når dejen er færdig, skal den være blød og glat at røre ved. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
        10. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
        11. Kom bagepapir på to bageplader.
        12. Fyld: Kom blødt smør, brun farin, sukker og stødt kanel i en skål. Rør det sammen med en elpisker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
        13. Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.
        14. Tag en kagerulle, og rul dejen ud til en firkant på cirka 35x50 centimeter. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.
        15. Tag en dejskraber, og smør fyldet ud på dejen i et jævnt lag. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smører fyld ud.
        16. Rul dejen stramt sammen til en roulade (en rulle) på den korte led, så du får en rulle, der er cirka 50 centimeter lang. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller kanelsnegle.
        17. Skær sneglene ud i tykke skiver, som er cirka 2,5 centimeter bredde.
        18. Placér sneglene på en bageplade med snippen under sneglen.
        19. Tryk sneglene let flade. Lad dem hæve i cirka 30-40 minutter.
        20. Tænd for ovnen på 200 grader.
        21. Bag sneglene i 12-15 minutter.
        22. Pynt: Kom flormelis og vand i en lille skål, og rør det sammen til en tyk glasur.
        23. Pynt sneglene med glasur og frysetørrede hindbær.