Ingefærsmåkager

Ingefærsmåkager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Prøv denne lækre opskrift på ingefærsmåkager. De smager skønt med en kop te.
        Du skal starte med at lave en grunddej, som du kan bruge til at lave tre forskellige slags småkager med. Det er ret smart!

        Med grunddejen kan du udover ingefærsmåkagerne lave hindbærsnitter og spiralsmåkager.

        Portionen giver cirka 20 småkager.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 540 kJ / 129 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 37 %
        • Heraf mættet fedt: 3,3 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 17

        Mål alle ingredienserne af.

        1 portion grunddej:

        • 175 g. mel
        • 100 g. sukker
        • 125 g. koldt smør
        • ½ æg

        Ekstra ingredienser:

        • 2 tsk. stødt ingefær
        • 1 tsk. stødt kanel
        • ½ tsk. stødt nellike

        Glasur:

        • Ca. 2 spsk. kogende vand
        • 150 g. flormelis
        • Forskellige frugtfarver eller farvepasta
      • Trin 3 af 17

        Grunddej: Tag en stor skål. Kom mel og sukker i, og rør det sammen.

        • 175 g. mel
        • 100 g. sukker
      • Trin 4 af 17

        Skær smørret i små tern, og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens, der ligner brødkrummer.

        • 125 g. koldt smør
      • Trin 5 af 17

        Slå ægget ud i en kop. Rør ægget sammen med en gaffel. Kom halvdelen af ægget ned i dejen. Rør det godt sammen.

        • ½ æg
      • Trin 6 af 17

        Ingefærsmåkager: Tilsæt stødt ingefær, stødt kanel og stødt nellike til grunddejen.

        • 2 tsk. stødt ingefær
        • 1 tsk. stødt kanel
        • ½ tsk. stødt nellike
      • Trin 7 af 17

        Ælt krydderierne godt ind i dejen med hænderne. Kom dejen i en frysepose, og sæt den på køl i mindst 15 minutter.

      • Trin 8 af 17

        Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 9 af 17

        Drys mel på et rent bord, og rul dejen forsigtigt ud. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet. Stop med at rulle, når dejen er cirka ½ centimeter tyk.

      • Trin 10 af 17

        Udstik dejen med dine yndlingsudstikkere. Kom de udstikkede figurer forsigtigt over på bagepladen.

      • Trin 11 af 17

        Ælt dejresterne sammen, rul ud, og udstik igen. Fortsæt, til der ikke er mere dej.

      • Trin 12 af 17

        Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter. Hold øje med dem undervejs. De er færdige, når de er lidt brune i kanten. Lad småkagerne køle helt af, før du begynder at dekorere dem med glasur.

      • Trin 13 af 17

        Glasur: Kog lidt vand i en elkedel eller gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.

        • Ca. 2 spsk. kogende vand
      • Trin 14 af 17

        Kom flormelis i en skål. Tilsæt 1 spiseske af det kogende vand samt frugtfarve, og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk.

        • 150 g. flormelis
        • Forskellige frugtfarver eller farvepasta
      • Trin 15 af 17

        Kom glasuren i en frysepose, og klip et meget lille hul i hjørnet.

      • Trin 16 af 17

        Pynt dine ingefærsmåkager med glasuren.

      • Trin 17 af 17

        Serveres straks, eller opbevares i en lufttæt beholder.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Prøv denne lækre opskrift på ingefærsmåkager. De smager skønt med en kop te.
        Du skal starte med at lave en grunddej, som du kan bruge til at lave tre forskellige slags småkager med. Det er ret smart!

        Med grunddejen kan du udover ingefærsmåkagerne lave hindbærsnitter og spiralsmåkager.

        Portionen giver cirka 20 småkager.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          1 portion grunddej:

          • 175 g. mel
          • 100 g. sukker
          • 125 g. koldt smør
          • ½ æg

          Ekstra ingredienser:

          • 2 tsk. stødt ingefær
          • 1 tsk. stødt kanel
          • ½ tsk. stødt nellike

          Glasur:

          • Ca. 2 spsk. kogende vand
          • 150 g. flormelis
          • Forskellige frugtfarver eller farvepasta

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 kniv
          • 1 kop
          • 1 gaffel
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 kagerulle
          • Udstikkere til småkager
          • 1 elkedel eller lille gryde
          • 1 lille skål
          • 1 frysepose

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Grunddej: Tag en stor skål. Kom mel og sukker i, og rør det sammen.
          4. Skær smørret i små tern, og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens, der ligner brødkrummer.
          5. Slå ægget ud i en kop. Rør ægget sammen med en gaffel. Kom halvdelen af ægget ned i dejen. Rør det godt sammen.
          6. Ingefærsmåkager: Tilsæt stødt ingefær, stødt kanel og stødt nellike til grunddejen.
          7. Ælt krydderierne godt ind i dejen med hænderne. Kom dejen i en frysepose, og sæt den på køl i mindst 15 minutter.
          8. Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
          9. Drys mel på et rent bord, og rul dejen forsigtigt ud. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet. Stop med at rulle, når dejen er cirka ½ centimeter tyk.
          10. Udstik dejen med dine yndlingsudstikkere. Kom de udstikkede figurer forsigtigt over på bagepladen.
          11. Ælt dejresterne sammen, rul ud, og udstik igen. Fortsæt, til der ikke er mere dej.
          12. Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter. Hold øje med dem undervejs. De er færdige, når de er lidt brune i kanten. Lad småkagerne køle helt af, før du begynder at dekorere dem med glasur.
          13. Glasur: Kog lidt vand i en elkedel eller gryde. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.
          14. Kom flormelis i en skål. Tilsæt 1 spiseske af det kogende vand samt frugtfarve, og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk.
          15. Kom glasuren i en frysepose, og klip et meget lille hul i hjørnet.
          16. Pynt dine ingefærsmåkager med glasuren.
          17. Serveres straks, eller opbevares i en lufttæt beholder.