Ingefærsmåkager

Ingefærsmåkager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Prøv denne lækre opskrift på ingefærsmåkager. De smager skønt med en kop te.
        Du skal starte med at lave en grunddej, som du kan bruge til at lave tre forskellige slags småkager med. Det er ret smart!

        Med grunddejen kan du udover ingefærsmåkagerne lave hindbærsnitter og spiralsmåkager.

        Portionen giver cirka 20 småkager.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 540 kJ / 129 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 37 %
        • Heraf mættet fedt: 3,3 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        1 portion grunddej:

        • 175 g. mel
        • 100 g. sukker
        • 125 g. koldt smør
        • ½ æg

        Ekstra ingredienser:

        • 2 tsk. stødt ingefær
        • 1 tsk. stødt kanel
        • ½ tsk. stødt nellike

        Glasur:

        • Ca. 2 spsk. kogende vand
        • 150 g. flormelis
        • Forskellige frugtfarver eller farvepasta
      • Trin 3 af 15

        Kom mel og sukker i en stor skål og rør det sammen.

        • 175 g. mel
        • 100 g. sukker
      • Trin 4 af 15

        Skær smørret i små tern og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens, der ligner brødkrummer.

        • 125 g. koldt smør
      • Trin 5 af 15

        Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel og hæld halvdelen op i dejen. Rør dejen sammen. Den anden halvdel skal du ikke bruge.

        • ½ æg
      • Trin 6 af 15

        Tilsæt stødt ingefær, stødt kanel og stødt nellike.

        • 2 tsk. stødt ingefær
        • 1 tsk. stødt kanel
        • ½ tsk. stødt nellike
      • Trin 7 af 15

        Ælt krydderierne ind i dejen med hænderne, til dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst 15 minutter.

      • Trin 8 af 15

        Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 9 af 15

        Drys mel på bordet og rul dejen forsigtigt ud, til den er cirka ½ centimeter tyk. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet.

      • Trin 10 af 15

        Udstik dejen med dine yndlings-udstikkere. Læg forsigtigt fgurerne på bagepladen.

      • Trin 11 af 15

        Ælt dejresterne sammen, rul ud, og udstik igen. Fortsæt, til der ikke er mere dej.

      • Trin 12 af 15

        Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanten. Hold øje med dem undervejs. Lad småkagerne helt køle af på en bagerist, før du dekorerer dem med glasur.

      • Trin 13 af 15

        Glasur: Kog lidt vand i en elkedel eller gryde og varm det op. Klik på videoen og se, hvordan du laver glasur.

        • Ca. 2 spsk. kogende vand
      • Trin 14 af 15

        Kom flormelis i en skål. Tilsæt 1 spiseske af det kogende vand og en dråbe frugtfarve og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk.

        • 150 g. flormelis
        • Forskellige frugtfarver eller farvepasta
      • Trin 15 af 15

        Kom glasuren i en frysepose og klip et meget lille hul i hjørnet af posen. Pynt ingefærsmåkagerne med glasuren.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Prøv denne lækre opskrift på ingefærsmåkager. De smager skønt med en kop te.
        Du skal starte med at lave en grunddej, som du kan bruge til at lave tre forskellige slags småkager med. Det er ret smart!

        Med grunddejen kan du udover ingefærsmåkagerne lave hindbærsnitter og spiralsmåkager.

        Portionen giver cirka 20 småkager.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          1 portion grunddej:

          • 175 g. mel
          • 100 g. sukker
          • 125 g. koldt smør
          • ½ æg

          Ekstra ingredienser:

          • 2 tsk. stødt ingefær
          • 1 tsk. stødt kanel
          • ½ tsk. stødt nellike

          Glasur:

          • Ca. 2 spsk. kogende vand
          • 150 g. flormelis
          • Forskellige frugtfarver eller farvepasta

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 kniv
          • 1 kop
          • 1 gaffel
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 kagerulle
          • Udstikkere til småkager
          • 1 elkedel eller lille gryde
          • 1 lille skål
          • 1 frysepose

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom mel og sukker i en stor skål og rør det sammen.
          4. Skær smørret i små tern og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens, der ligner brødkrummer.
          5. Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel og hæld halvdelen op i dejen. Rør dejen sammen. Den anden halvdel skal du ikke bruge.
          6. Tilsæt stødt ingefær, stødt kanel og stødt nellike.
          7. Ælt krydderierne ind i dejen med hænderne, til dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst 15 minutter.
          8. Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
          9. Drys mel på bordet og rul dejen forsigtigt ud, til den er cirka ½ centimeter tyk. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet.
          10. Udstik dejen med dine yndlings-udstikkere. Læg forsigtigt fgurerne på bagepladen.
          11. Ælt dejresterne sammen, rul ud, og udstik igen. Fortsæt, til der ikke er mere dej.
          12. Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanten. Hold øje med dem undervejs. Lad småkagerne helt køle af på en bagerist, før du dekorerer dem med glasur.
          13. Glasur: Kog lidt vand i en elkedel eller gryde og varm det op. Klik på videoen og se, hvordan du laver glasur.
          14. Kom flormelis i en skål. Tilsæt 1 spiseske af det kogende vand og en dråbe frugtfarve og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk.
          15. Kom glasuren i en frysepose og klip et meget lille hul i hjørnet af posen. Pynt ingefærsmåkagerne med glasuren.