Havrekager

Havrekager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        En sprød og lækker småkage lavet af havregryn – lige til at hapse.
        Opskriften giver cirka 20 havrekager.
         

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 327 kJ / 78 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 53 %
        • Fedt: 41 %
        • Heraf mættet fedt: 2,1 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        • 2 ½ dl. havregryn
        • 75 g. smør
        • 1 æg
        • 1 ½ dl. sukker
        • 1 spsk. mel
        • ½ tsk. bagepulver
        • 1 øko appelsin (kun skallen)
      • Trin 3 af 15

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 15

        Tag en skål, og kom havregryn i.

        • 2 ½ dl. havregryn
      • Trin 5 af 15

        Tag en lille gryde, og smelt smørret ved svag varme.

        • 75 g. smør
      • Trin 6 af 15

        Hæld smørret over i skålen til havregrynene, og rør det sammen.

      • Trin 7 af 15

        Slå ægget ud i en kop. Kom æg og sukker op i skålen med havregryn og smør, og rør det sammen til en klæbrig masse.

        • 1 æg
        • 1 ½ dl. sukker
      • Trin 8 af 15

        Bland mel og bagepulver i dejen, og rør det sammen.

        • 1 spsk. mel
        • ½ tsk. bagepulver
      • Trin 9 af 15

        Vask appelsinen grundigt, og tør den i et rent viskestykke.

        • 1 øko appelsin (kun skallen)
      • Trin 10 af 15

        Riv appelsinen med et fint rivejern. Ikke det hvide, det er bittert. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af citrusfrugter. Rør appelsinskallen i dejen.

      • Trin 11 af 15

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 12 af 15

        Sæt små klatter af dejen på bagepapiret med en teske. Der må maksimalt være 8 kager per bageplade, så hav god afstand mellem kagerne.

      • Trin 13 af 15

        Bag havrekagerne i 9-11 minutter. De skal være gyldne i kanten.

      • Trin 14 af 15

        Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle helt af på bagepladen. Når de er kolde, er de blevet sprøde, og du kan nemt tage dem af bagepapiret med en paletkniv.

      • Trin 15 af 15

        Server dem straks eller kom dem i en lufttæt kagedåse.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En sprød og lækker småkage lavet af havregryn – lige til at hapse.
        Opskriften giver cirka 20 havrekager.
         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 ½ dl. havregryn
          • 75 g. smør
          • 1 æg
          • 1 ½ dl. sukker
          • 1 spsk. mel
          • ½ tsk. bagepulver
          • 1 øko appelsin (kun skallen)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 1 kop
          • 1 rent viskestykke
          • 1 rivejern
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 paletkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Tag en skål, og kom havregryn i.
          5. Tag en lille gryde, og smelt smørret ved svag varme.
          6. Hæld smørret over i skålen til havregrynene, og rør det sammen.
          7. Slå ægget ud i en kop. Kom æg og sukker op i skålen med havregryn og smør, og rør det sammen til en klæbrig masse.
          8. Bland mel og bagepulver i dejen, og rør det sammen.
          9. Vask appelsinen grundigt, og tør den i et rent viskestykke.
          10. Riv appelsinen med et fint rivejern. Ikke det hvide, det er bittert. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af citrusfrugter. Rør appelsinskallen i dejen.
          11. Kom bagepapir på en bageplade.
          12. Sæt små klatter af dejen på bagepapiret med en teske. Der må maksimalt være 8 kager per bageplade, så hav god afstand mellem kagerne.
          13. Bag havrekagerne i 9-11 minutter. De skal være gyldne i kanten.
          14. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle helt af på bagepladen. Når de er kolde, er de blevet sprøde, og du kan nemt tage dem af bagepapiret med en paletkniv.
          15. Server dem straks eller kom dem i en lufttæt kagedåse.