Havrekager

Havrekager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        En sprød og lækker småkage lavet af havregryn – lige til at hapse.

        Opskriften giver cirka 20 havrekager.
         

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 327 kJ / 78 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 53 %
        • Fedt: 41 %
        • Heraf mættet fedt: 2,1 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 ½ dl. havregryn
        • 75 g. smør
        • 1 æg
        • 1 ½ dl. sukker
        • 1 spsk. mel
        • ½ tsk. bagepulver
        • 1 øko appelsin (kun skallen)
      • Trin 3 af 14

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 14

        Kom havregryn i en stor skål.

        • 2 ½ dl. havregryn
      • Trin 5 af 14

        Kom smørret i en lille gryde og smelt det ved lav varme.

        • 75 g. smør
      • Trin 6 af 14

        Hæld smørret i skålen med havregryn og rør det sammen.

      • Trin 7 af 14

        Slå ægget ud i en kop. Kom æg og sukker op i skålen og rør sammen.

        • 1 æg
        • 1 ½ dl. sukker
      • Trin 8 af 14

        Kom mel og bagepulver i skålen og rør dejen sammen.

        • 1 spsk. mel
        • ½ tsk. bagepulver
      • Trin 9 af 14

        Vask appelsinen grundigt og tør den i et rent viskestykke.

        • 1 øko appelsin (kun skallen)
      • Trin 10 af 14

        Riv appelsinskallen på den fine side af et rivejern. Kom appelsinskal i dejen. Riv ikke den hvide del, da det er bittert. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af citrusfrugter.

      • Trin 11 af 14

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 12 af 14

        Sæt små klatter af dejen på bagepapiret med en teske. Der må maksimalt være 8 kager per bageplade, så hav god afstand mellem kagerne.

      • Trin 13 af 14

        Bag havrekagerne i 9-11 minutter. De skal være gyldne i kanten.

      • Trin 14 af 14

        Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af på bagepladen. Når de er kolde, er de blevet sprøde, og du kan nemt tage dem af bagepapiret med en paletkniv.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En sprød og lækker småkage lavet af havregryn – lige til at hapse.

        Opskriften giver cirka 20 havrekager.
         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 ½ dl. havregryn
          • 75 g. smør
          • 1 æg
          • 1 ½ dl. sukker
          • 1 spsk. mel
          • ½ tsk. bagepulver
          • 1 øko appelsin (kun skallen)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 1 kop
          • 1 rent viskestykke
          • 1 rivejern
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 paletkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Kom havregryn i en stor skål.
          5. Kom smørret i en lille gryde og smelt det ved lav varme.
          6. Hæld smørret i skålen med havregryn og rør det sammen.
          7. Slå ægget ud i en kop. Kom æg og sukker op i skålen og rør sammen.
          8. Kom mel og bagepulver i skålen og rør dejen sammen.
          9. Vask appelsinen grundigt og tør den i et rent viskestykke.
          10. Riv appelsinskallen på den fine side af et rivejern. Kom appelsinskal i dejen. Riv ikke den hvide del, da det er bittert. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af citrusfrugter.
          11. Kom bagepapir på en bageplade.
          12. Sæt små klatter af dejen på bagepapiret med en teske. Der må maksimalt være 8 kager per bageplade, så hav god afstand mellem kagerne.
          13. Bag havrekagerne i 9-11 minutter. De skal være gyldne i kanten.
          14. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af på bagepladen. Når de er kolde, er de blevet sprøde, og du kan nemt tage dem af bagepapiret med en paletkniv.