Hasselbackkartofler
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Hasselbackkartofler bages i ovnen og smager godt som tilbehør til for eksempel steg og kylling.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1071 kJ / 255 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 56 %
- Fedt: 37 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 400 g. mellemstore kartofler
- 25 g. smør
- 1-2 spsk. rasp
- ½ tsk. salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 1 viskestykke
- 2 grydeskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 ovnfast fad
- 1 lille gryde
- 1 bagepensel
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 12
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 12
Find alle ingredienserne frem.
- 400 g. mellemstore kartofler
- 25 g. smør
- 1-2 spsk. rasp
- ½ tsk. salt
- Trin 3 af 12
Tænd ovnen på 180 grader.
- Trin 4 af 12
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke.
- 400 g. kartofler
- Trin 5 af 12
Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen i en dyb grydeske af træ, og skær ned til træet. Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over.
- Trin 6 af 12
Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
- Trin 7 af 12
Kom smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
- 25 g. smør
- Trin 8 af 12
Pensl hver kartoffel med lidt smør.
- Trin 9 af 12
Rør rasp i gryden, og lad det suge resten af smørret.
- 1-2 spsk. rasp
- Trin 10 af 12
Drys rasp- og smørblandingen over kartoflerne.
- Trin 11 af 12
Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.
- Trin 12 af 12
Drys kartoflerne med lidt salt, inden du serverer dem.
- ½ tsk. salt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hasselbackkartofler bages i ovnen og smager godt som tilbehør til for eksempel steg og kylling.
Du skal bruge
Ingredienser
- 400 g. mellemstore kartofler
- 25 g. smør
- 1-2 spsk. rasp
- ½ tsk. salt
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 1 viskestykke
- 2 grydeskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 ovnfast fad
- 1 lille gryde
- 1 bagepensel
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke.
- Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen i en dyb grydeske af træ, og skær ned til træet. Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over.
- Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
- Kom smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
- Pensl hver kartoffel med lidt smør.
- Rør rasp i gryden, og lad det suge resten af smørret.
- Drys rasp- og smørblandingen over kartoflerne.
- Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.
- Drys kartoflerne med lidt salt, inden du serverer dem.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Hasselbackkartofler bages i ovnen og smager godt som tilbehør til for eksempel steg og kylling.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1071 kJ / 255 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 56 %
- Fedt: 37 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 800 g. mellemstore kartofler
- 50 g. smør
- 2-3 spsk. rasp
- 1 tsk. salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 1 viskestykke
- 2 grydeskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 ovnfast fad
- 1 lille gryde
- 1 bagepensel
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 12
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 12
Find alle ingredienserne frem.
- 800 g. mellemstore kartofler
- 50 g. smør
- 2-3 spsk. rasp
- 1 tsk. salt
- Trin 3 af 12
Tænd ovnen på 180 grader.
- Trin 4 af 12
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke.
- 800 g. kartofler
- Trin 5 af 12
Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen i en dyb grydeske af træ, og skær ned til træet. Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over.
- Trin 6 af 12
Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
- Trin 7 af 12
Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
- 50 g. smør
- Trin 8 af 12
Pensl hver kartoffel med lidt smør.
- Trin 9 af 12
Rør rasp i gryden, og lad det suge resten af smørret.
- 2-3 spsk. rasp
- Trin 10 af 12
Drys rasp- og smørblandingen over kartoflerne.
- Trin 11 af 12
Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.
- Trin 12 af 12
Drys kartoflerne med lidt salt, inden du serverer dem.
- 1 tsk. salt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hasselbackkartofler bages i ovnen og smager godt som tilbehør til for eksempel steg og kylling.
Du skal bruge
Ingredienser
- 800 g. mellemstore kartofler
- 50 g. smør
- 2-3 spsk. rasp
- 1 tsk. salt
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 1 viskestykke
- 2 grydeskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 ovnfast fad
- 1 lille gryde
- 1 bagepensel
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke.
- Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen i en dyb grydeske af træ, og skær ned til træet. Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over.
- Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
- Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
- Pensl hver kartoffel med lidt smør.
- Rør rasp i gryden, og lad det suge resten af smørret.
- Drys rasp- og smørblandingen over kartoflerne.
- Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.
- Drys kartoflerne med lidt salt, inden du serverer dem.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Hasselbackkartofler bages i ovnen og smager godt som tilbehør til for eksempel steg og kylling.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1071 kJ / 255 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 56 %
- Fedt: 37 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1200 g. mellemstore kartofler
- 75 g. smør
- 3-4 spsk. rasp
- 1 tsk. salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 1 viskestykke
- 2 grydeskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 ovnfast fad
- 1 lille gryde
- 1 bagepensel
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 12
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 12
Find alle ingredienserne frem.
- 1200 g. mellemstore kartofler
- 75 g. smør
- 3-4 spsk. rasp
- 1 tsk. salt
- Trin 3 af 12
Tænd ovnen på 180 grader.
- Trin 4 af 12
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke.
- 1200 g. kartofler
- Trin 5 af 12
Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen i en dyb grydeske af træ, og skær ned til træet. Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over.
- Trin 6 af 12
Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
- Trin 7 af 12
Kom smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
- 75 g. smør
- Trin 8 af 12
Pensl hver kartoffel med lidt smør.
- Trin 9 af 12
Rør rasp i gryden, og lad det suge resten af smørret.
- 3-4 spsk. rasp
- Trin 10 af 12
Drys rasp- og smørblandingen over kartoflerne.
- Trin 11 af 12
Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.
- Trin 12 af 12
Drys kartoflerne med lidt salt, inden du serverer dem.
- 1 tsk. salt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hasselbackkartofler bages i ovnen og smager godt som tilbehør til for eksempel steg og kylling.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1200 g. mellemstore kartofler
- 75 g. smør
- 3-4 spsk. rasp
- 1 tsk. salt
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 1 viskestykke
- 2 grydeskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 ovnfast fad
- 1 lille gryde
- 1 bagepensel
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke.
- Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen i en dyb grydeske af træ, og skær ned til træet. Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over.
- Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
- Kom smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
- Pensl hver kartoffel med lidt smør.
- Rør rasp i gryden, og lad det suge resten af smørret.
- Drys rasp- og smørblandingen over kartoflerne.
- Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.
- Drys kartoflerne med lidt salt, inden du serverer dem.
-