Hasselbackkartofler

Hasselbackkartofler

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hasselbackkartofler bages i ovnen og smager godt som tilbehør til for eksempel steg og kylling.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1071 kJ / 255 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 37 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        • 400 g. mellemstore kartofler 
        • 25 g. smør
        • 1-2 spsk. rasp
        • ½ tsk. salt
      • Trin 3 af 12

        Tænd ovnen på 180 grader.

      • Trin 4 af 12

        Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke.

        • 400 g. kartofler
      • Trin 5 af 12

        Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen i en dyb grydeske af træ, og skær ned til træet. Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over.

      • Trin 6 af 12

        Læg kartoflerne i et ovnfast fad.

      • Trin 7 af 12

        Kom smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.

        • 25 g. smør
      • Trin 8 af 12

        Pensl hver kartoffel med lidt smør.

      • Trin 9 af 12

        Rør rasp i gryden, og lad det suge resten af smørret.

        • 1-2 spsk. rasp
      • Trin 10 af 12

        Drys rasp- og smørblandingen over kartoflerne.

      • Trin 11 af 12

        Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.

      • Trin 12 af 12

        Drys kartoflerne med lidt salt, inden du serverer dem.

        • ½ tsk. salt
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hasselbackkartofler bages i ovnen og smager godt som tilbehør til for eksempel steg og kylling.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 400 g. mellemstore kartofler 
          • 25 g. smør
          • 1-2 spsk. rasp
          • ½ tsk. salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 kartoffelskræller
          • 1 viskestykke
          • 2 grydeskeer
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 ovnfast fad
          • 1 lille gryde
          • 1 bagepensel
          • 1 lille skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 180 grader.
          4. Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke.
          5. Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen i en dyb grydeske af træ, og skær ned til træet. Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over.
          6. Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
          7. Kom smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
          8. Pensl hver kartoffel med lidt smør.
          9. Rør rasp i gryden, og lad det suge resten af smørret.
          10. Drys rasp- og smørblandingen over kartoflerne.
          11. Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.
          12. Drys kartoflerne med lidt salt, inden du serverer dem.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Hasselbackkartofler bages i ovnen og smager godt som tilbehør til for eksempel steg og kylling.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1071 kJ / 255 kcal
            • Protein: 7 %
            • Kulhydrat: 56 %
            • Fedt: 37 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 12

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 12

            Find alle ingredienserne frem.

            • 800 g. mellemstore kartofler 
            • 50 g. smør
            • 2-3 spsk. rasp
            • 1 tsk. salt
          • Trin 3 af 12

            Tænd ovnen på 180 grader.

          • Trin 4 af 12

            Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke.

            • 800 g. kartofler
          • Trin 5 af 12

            Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen i en dyb grydeske af træ, og skær ned til træet. Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over.

          • Trin 6 af 12

            Læg kartoflerne i et ovnfast fad.

          • Trin 7 af 12

            Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.

            • 50 g. smør
          • Trin 8 af 12

            Pensl hver kartoffel med lidt smør.

          • Trin 9 af 12

            Rør rasp i gryden, og lad det suge resten af smørret.

            • 2-3 spsk. rasp
          • Trin 10 af 12

            Drys rasp- og smørblandingen over kartoflerne.

          • Trin 11 af 12

            Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.

          • Trin 12 af 12

            Drys kartoflerne med lidt salt, inden du serverer dem.

            • 1 tsk. salt
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hasselbackkartofler bages i ovnen og smager godt som tilbehør til for eksempel steg og kylling.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 800 g. mellemstore kartofler 
              • 50 g. smør
              • 2-3 spsk. rasp
              • 1 tsk. salt

               

              Køkkenredskaber

              • 1 kartoffelskræller
              • 1 viskestykke
              • 2 grydeskeer
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 ovnfast fad
              • 1 lille gryde
              • 1 bagepensel
              • 1 lille skarp kniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tænd ovnen på 180 grader.
              4. Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke.
              5. Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen i en dyb grydeske af træ, og skær ned til træet. Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over.
              6. Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
              7. Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
              8. Pensl hver kartoffel med lidt smør.
              9. Rør rasp i gryden, og lad det suge resten af smørret.
              10. Drys rasp- og smørblandingen over kartoflerne.
              11. Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.
              12. Drys kartoflerne med lidt salt, inden du serverer dem.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Hasselbackkartofler bages i ovnen og smager godt som tilbehør til for eksempel steg og kylling.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1071 kJ / 255 kcal
                • Protein: 7 %
                • Kulhydrat: 56 %
                • Fedt: 37 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 12

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1200 g. mellemstore kartofler 
                • 75 g. smør
                • 3-4 spsk. rasp
                • 1 tsk. salt
              • Trin 3 af 12

                Tænd ovnen på 180 grader.

              • Trin 4 af 12

                Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke.

                • 1200 g. kartofler
              • Trin 5 af 12

                Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen i en dyb grydeske af træ, og skær ned til træet. Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over.

              • Trin 6 af 12

                Læg kartoflerne i et ovnfast fad.

              • Trin 7 af 12

                Kom smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.

                • 75 g. smør
              • Trin 8 af 12

                Pensl hver kartoffel med lidt smør.

              • Trin 9 af 12

                Rør rasp i gryden, og lad det suge resten af smørret.

                • 3-4 spsk. rasp
              • Trin 10 af 12

                Drys rasp- og smørblandingen over kartoflerne.

              • Trin 11 af 12

                Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.

              • Trin 12 af 12

                Drys kartoflerne med lidt salt, inden du serverer dem.

                • 1 tsk. salt
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hasselbackkartofler bages i ovnen og smager godt som tilbehør til for eksempel steg og kylling.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1200 g. mellemstore kartofler 
                  • 75 g. smør
                  • 3-4 spsk. rasp
                  • 1 tsk. salt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 viskestykke
                  • 2 grydeskeer
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 lille gryde
                  • 1 bagepensel
                  • 1 lille skarp kniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tænd ovnen på 180 grader.
                  4. Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke.
                  5. Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen i en dyb grydeske af træ, og skær ned til træet. Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over.
                  6. Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
                  7. Kom smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
                  8. Pensl hver kartoffel med lidt smør.
                  9. Rør rasp i gryden, og lad det suge resten af smørret.
                  10. Drys rasp- og smørblandingen over kartoflerne.
                  11. Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.
                  12. Drys kartoflerne med lidt salt, inden du serverer dem.