Hakkebøf med kartofler og brun sovs

Hakkebøf med kartofler og brun sovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Klassikeren, som du finder på alle top 10 lister over de bedste danske, gammeldaws retter. Giv bedstemor kamp til stregen med din version af bøf med løg.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2100 kJ / 502 kcal
        • Protein: 27 %
        • Kulhydrat: 30 %
        • Fedt: 44 %
        • Heraf mættet fedt: 3,0 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Se filmen, hvor Gorm laver hakkebøffer med kartofler og brun sovs.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 2100 kJ / 502 kcal
          • Protein: 27 %
          • Kulhydrat: 30 %
          • Fedt: 44 %
          • Heraf mættet fedt: 3,0 g.
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 15

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 15

          Find alle ingredienserne frem.

          • 1 løg
          • 250 g. hakket oksekød
          • 1 spsk. olie
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Sovs:

          • 10 g. smør
          • 1 spsk. hvedemel
          • 2 dl. mælk
          • ¼ dl. vand
          • Sovsekulør
          • ¼ - ½ tsk. mørk balsamicoeddike
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Tilbehør:

          • 250 g. kogte kartofler
          • Syltede rødbeder
        • Trin 3 af 15

          Pil løget. Skær det i skiver.

          • 1 løg
        • Trin 4 af 15

          Del kødet i to lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du former hakkebøffer.

          • 250 g. hakket oksekød
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
        • Trin 5 af 15

          Kom olie på en stor stegepande, og varm den op til høj varme.

          • 1 spsk. olie
        • Trin 6 af 15

          Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.

        • Trin 7 af 15

          Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.

        • Trin 8 af 15

          Skru ned, og lad løg og bøffer stege ved lav varme.

        • Trin 9 af 15

          Sovs: Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

          • 10 g. smør
        • Trin 10 af 15

          Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet, og du har lavet en smørbolle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

          • 1 spsk. hvedemel
        • Trin 11 af 15

          Kom vandet i gryden med smørbollen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.

          • ¼ dl. vand
        • Trin 12 af 15

          Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Pisk, til der ikke er flere klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.

          • 2 dl. mælk
        • Trin 13 af 15

          Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver sovsen.

          • Sovsekulør
        • Trin 14 af 15

          Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

          • ¼ - ½ tsk. mørk balsamicoeddike
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
        • Trin 15 af 15

          Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.

          • 250 g. kogte kartofler
          • Syltede rødbeder
      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Klassikeren, som du finder på alle top 10 lister over de bedste danske, gammeldaws retter. Giv bedstemor kamp til stregen med din version af bøf med løg.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 1 løg
            • 250 g. hakket oksekød
            • 1 spsk. olie
            • ¼ tsk. salt
            • ¼ tsk. peber

            Sovs:

            • 10 g. smør
            • 1 spsk. hvedemel
            • 2 dl. mælk
            • ¼ dl. vand
            • Sovsekulør
            • ¼ - ½ tsk. mørk balsamicoeddike
            • ¼ tsk. salt
            • ½ knivspids peber

            Tilbehør:

            • 250 g. kogte kartofler
            • Syltede rødbeder

             

            Køkkenredskaber

            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 stor stegepande
            • 1 spatel
            • 1 teske
            • 1 stor gryde
            • 1 piskeris
            • 1 decilitermål

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Pil løget. Skær det i skiver.
            4. Del kødet i to lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
            5. Kom olie på en stor stegepande, og varm den op til høj varme.
            6. Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
            7. Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.
            8. Skru ned, og lad løg og bøffer stege ved lav varme.
            9. Sovs: Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
            10. Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet, og du har lavet en smørbolle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
            11. Kom vandet i gryden med smørbollen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
            12. Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Pisk, til der ikke er flere klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
            13. Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver sovsen.
            14. Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
            15. Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 1 time

              Klassikeren, som du finder på alle top 10 lister over de bedste danske, gammeldaws retter. Giv bedstemor kamp til stregen med din version af bøf med løg.

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 2100 kJ / 502 kcal
              • Protein: 27 %
              • Kulhydrat: 30 %
              • Fedt: 44 %
              • Heraf mættet fedt: 3,0 g.
          • Film

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Se filmen, hvor Gorm laver hakkebøffer med kartofler og brun sovs.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2100 kJ / 502 kcal
                • Protein: 27 %
                • Kulhydrat: 30 %
                • Fedt: 44 %
                • Heraf mættet fedt: 3,0 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                • 2 løg
                • 500 g. hakket oksekød
                • 2 spsk. olie
                • ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber

                Sovs:

                • 20 g. smør
                • 2 spsk. hvedemel
                • 4 dl. mælk
                • ½ dl. vand
                • Sovsekulør
                • ½ - 1 tsk. mørk balsamicoeddike
                • ½ tsk. salt
                • 1 knivspids peber

                Tilbehør:

                • 500 g. kogte kartofler
                • Syltede rødbeder
              • Trin 3 af 15

                Pil løgene. Skær dem i skiver.

                • 2 løg
              • Trin 4 af 15

                Del kødet i fire lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du former hakkebøffer.

                • 500 g. hakket oksekød
                • ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
              • Trin 5 af 15

                Kom olie på en stor stegepande, og varm den op til høj varme.

                • 2 spsk. olie
              • Trin 6 af 15

                Læg bøfferne på stegepanden, og sørg for at lægge dem væk fra dig selv, så olien ikke sprøjter. Kom salt og peber på bøfferne. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.

              • Trin 7 af 15

                Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.

              • Trin 8 af 15

                Skru ned, og lad løg og bøffer stege ved lav varme.

              • Trin 9 af 15

                Sovs: Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                • 20 g. smør
              • Trin 10 af 15

                Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet, og du har lavet en smørbolle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

                • 2 spsk. hvedemel
              • Trin 11 af 15

                Kom vandet i gryden med smørbollen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.

                • ½ dl. vand
              • Trin 12 af 15

                Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Pisk, til der ikke er flere klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.

                • 4 dl. mælk
              • Trin 13 af 15

                Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver sovsen.

                • Sovsekulør
              • Trin 14 af 15

                Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • ½ - 1 tsk. mørk balsamicoeddike
                • ½ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 15 af 15

                Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.

                • 500 g. kogte kartofler
                • Syltede rødbeder
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Klassikeren, som du finder på alle top 10 lister over de bedste danske, gammeldaws retter. Giv bedstemor kamp til stregen med din version af bøf med løg.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 2 løg
                  • 500 g. hakket oksekød
                  • 2 spsk. olie
                  • ½ tsk. salt
                  • ½ tsk. peber

                  Sovs:

                  • 20 g. smør
                  • 2 spsk. hvedemel
                  • 4 dl. mælk
                  • ½ dl. vand
                  • Sovsekulør
                  • ½ - 1 tsk. mørk balsamicoeddike
                  • ½ tsk. salt
                  • 1 knivspids peber

                  Tilbehør:

                  • 500 g. kogte kartofler
                  • Syltede rødbeder

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor stegepande
                  • 1 spatel
                  • 1 teske
                  • 1 stor gryde
                  • 1 piskeris
                  • 1 decilitermål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pil løgene. Skær dem i skiver.
                  4. Del kødet i fire lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
                  5. Kom olie på en stor stegepande, og varm den op til høj varme.
                  6. Læg bøfferne på stegepanden, og sørg for at lægge dem væk fra dig selv, så olien ikke sprøjter. Kom salt og peber på bøfferne. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
                  7. Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.
                  8. Skru ned, og lad løg og bøffer stege ved lav varme.
                  9. Sovs: Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                  10. Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet, og du har lavet en smørbolle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
                  11. Kom vandet i gryden med smørbollen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
                  12. Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Pisk, til der ikke er flere klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
                  13. Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver sovsen.
                  14. Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  15. Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.
              • Beskrivelse

                  • Opskriften tager ca.: 1 time

                    Klassikeren, som du finder på alle top 10 lister over de bedste danske, gammeldaws retter. Giv bedstemor kamp til stregen med din version af bøf med løg.

                    Energi-indhold pr. portion
                    • Energi: 2100 kJ / 502 kcal
                    • Protein: 27 %
                    • Kulhydrat: 30 %
                    • Fedt: 44 %
                    • Heraf mættet fedt: 3,0 g.
                • Film

                    • Opskriften tager ca.: 1 time

                      Se filmen, hvor Gorm laver hakkebøffer med kartofler og brun sovs.

                      Energi-indhold pr. portion
                      • Energi: 2100 kJ / 502 kcal
                      • Protein: 27 %
                      • Kulhydrat: 30 %
                      • Fedt: 44 %
                      • Heraf mættet fedt: 3,0 g.
                  • Sådan gør du

                    • Trin 1 af 15

                      Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

                    • Trin 2 af 15

                      Find alle ingredienserne frem.

                      • 3 løg
                      • 750 g. hakket oksekød
                      • 3 spsk. olie
                      • ¾ tsk. salt
                      • ¾ tsk. peber

                      Sovs:

                      • 30 g. smør
                      • 3 spsk. hvedemel
                      • 6 dl. mælk
                      • ¾ dl. vand
                      • Sovsekulør
                      • ¾ - 1 ½ tsk. mørk balsamicoeddike
                      • ¾ tsk. salt
                      • 1 ½ knivspids peber

                      Tilbehør:

                      • 750 g. kogte kartofler
                      • Syltede rødbeder
                    • Trin 3 af 15

                      Pil løgene. Skær dem i skiver.

                      • 3 løg
                    • Trin 4 af 15

                      Del kødet i seks lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du former hakkebøffer.

                      • 750 g. hakket oksekød
                      • ¾ tsk. salt
                      • ¾ tsk. peber
                    • Trin 5 af 15

                      Kom olie på en stor stegepande, og varm den op til høj varme.

                      • 3 spsk. olie
                    • Trin 6 af 15

                      Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.

                    • Trin 7 af 15

                      Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.

                    • Trin 8 af 15

                      Skru ned, og lad løg og bøffer stege ved lav varme.

                    • Trin 9 af 15

                      Sovs: Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                      • 30 g. smør
                    • Trin 10 af 15

                      Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet, og du har lavet en smørbolle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

                      • 3 spsk. hvedemel
                    • Trin 11 af 15

                      Kom vandet i gryden med smørbollen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.

                      • ¾ dl. vand
                    • Trin 12 af 15

                      Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Pisk, til der ikke er flere klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.

                      • 6 dl. mælk
                    • Trin 13 af 15

                      Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver sovsen.

                      • Sovsekulør
                    • Trin 14 af 15

                      Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                      • ¾ - 1 ½ tsk. mørk balsamicoeddike
                      • ¾ tsk. salt
                      • 1 ½ knivspids peber
                    • Trin 15 af 15

                      Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.

                      • 750 g. kogte kartofler
                      • Syltede rødbeder
                  • Oversigt

                    • Print

                      Beskrivelse

                      Klassikeren, som du finder på alle top 10 lister over de bedste danske, gammeldaws retter. Giv bedstemor kamp til stregen med din version af bøf med løg.

                      Du skal bruge

                        Ingredienser

                        • 3 løg
                        • 750 g. hakket oksekød
                        • 3 spsk. olie
                        • ¾ tsk. salt
                        • ¾ tsk. peber

                        Sovs:

                        • 30 g. smør
                        • 3 spsk. hvedemel
                        • 6 dl. mælk
                        • ¾ dl. vand
                        • Sovsekulør
                        • ¾ - 1 ½ tsk. mørk balsamicoeddike
                        • ¾ tsk. salt
                        • 1 ½ knivspids peber

                        Tilbehør:

                        • 750 g. kogte kartofler
                        • Syltede rødbeder

                         

                        Køkkenredskaber

                        • 1 skærebræt
                        • 1 stor skarp kniv
                        • 1 stor stegepande
                        • 1 spatel
                        • 1 teske
                        • 1 stor gryde
                        • 1 piskeris
                        • 1 decilitermål

                        Sådan gør du

                        1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                        2. Find alle ingredienserne frem.
                        3. Pil løgene. Skær dem i skiver.
                        4. Del kødet i seks lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
                        5. Kom olie på en stor stegepande, og varm den op til høj varme.
                        6. Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
                        7. Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.
                        8. Skru ned, og lad løg og bøffer stege ved lav varme.
                        9. Sovs: Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                        10. Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet, og du har lavet en smørbolle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
                        11. Kom vandet i gryden med smørbollen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
                        12. Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Pisk, til der ikke er flere klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
                        13. Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver sovsen.
                        14. Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                        15. Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.