Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kogte kartofler:

3.

Skrub eller skræl kartoflerne. Se videoen.

4.

Kom kartoflerne i en gryde med koldt vand, der lige dækker. Se videoen.

5.

Bring vandet i kog, og tilsæt salt.

6.

Kog kartoflerne under låg, til de er møre. Det tager cirka 20 minutter.

7.

Stik en kødnål eller spids kniv i kartoflerne. De er møre, hvis kartoflerne slipper let.

8.

Sæt en sigte ned i en stor skål. Sæt begge dele ned i vasken. Hæld kogevandet fra kartoflerne. Husk at hælde væk fra dig selv!

9.

Kom kartoflerne tilbage i gryden, og sæt låg på. Gem kogevandet til sovsen.

Hakkebøffer og bløde løg:

10.

Pil løgene. Skær dem i skiver.
Pil løget. Skær det i skiver.

11.

Del kødet i fire lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.

Del kødet i seks lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.

Del kødet i to lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.

12.

Kom olie på en stor stegepande, og varm den op til høj varme.

13.

Læg bøfferne på stegepanden, og sørg for at lægge dem væk fra dig selv, så olien ikke sprøjter. Steg hakkebøfferne 8 til 10 minutter på den ene side. Skru ned på middel varme. Se videoen.

Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Steg hakkebøfferne 8 til 10 minutter på den ene side. Skru ned på middel varme. Se videoen.

Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Steg hakkebøfferne 8 til 10 minutter på den ene side. Skru ned på middel varme. Se videoen.

14.

Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.

15.

Vend hakkebøfferne, og steg dem 8 til 10 minutter på den anden side ved lav varme. Se videoen.

Brun opbagt sovs:

16.

Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Se videoen.

17.

Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet. Se videoen.

18.

Kom vandet fra kartoflerne i gryden med opbagningen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Se videoen.

19.

Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Pisk, til der ikke er flere klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.

20.

Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Se videoen.

21.

Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Se videoen.

Servering:

22.

Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.

Næringsindhold per portion

Energi: 2100 kJ / 502 kcal

Protein: 27 %

Kulhydrat: 30 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 3,0 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Hakkebøf, forme

Hakkebøf, forme

Hakkebøf, stege

Hakkebøf, stege

Hakkebøf, stege

Hakkebøf, stege

Brun sovs, opbagt

Brun sovs, opbagt

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt vand

Brun sovs, tilsæt vand

Brun sovs, kulør

Brun sovs, kulør

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min