Hakkebøf med kartofler og brun sovs
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Klassikeren, som du finder på alle top 10 lister over de bedste danske, gammeldaws retter. Giv bedstemor kamp til stregen med din version af bøf med løg.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2100 kJ / 502 kcal
- Protein: 27 %
- Kulhydrat: 30 %
- Fedt: 44 %
- Heraf mættet fedt: 3,0 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Gorm laver hakkebøffer med kartofler og brun sovs.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2100 kJ / 502 kcal
- Protein: 27 %
- Kulhydrat: 30 %
- Fedt: 44 %
- Heraf mættet fedt: 3,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 løg
- 250 g. hakket oksekød
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Sovs:
- 10 g. smør
- 1 spsk. hvedemel
- 2 dl. mælk
- ¼ dl. vand
- Sovsekulør
- ¼ - ½ tsk. mørk balsamicoeddike
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Tilbehør:
- 250 g. kogte kartofler
- Syltede rødbeder
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor stegepande
- 1 spatel
- 1 teske
- 1 stor gryde
- 1 piskeris
- 1 decilitermål
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
- 1 løg
- 250 g. hakket oksekød
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Sovs:
- 10 g. smør
- 1 spsk. hvedemel
- 2 dl. mælk
- ¼ dl. vand
- Sovsekulør
- ¼ - ½ tsk. mørk balsamicoeddike
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Tilbehør:
- 250 g. kogte kartofler
- Syltede rødbeder
- Trin 3 af 15
Pil løget. Skær det i skiver.
- 1 løg
- Trin 4 af 15
Del kødet i to lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
- 250 g. hakket oksekød
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 5 af 15
Kom olie på en stor stegepande, og varm den op til høj varme.
- 1 spsk. olie
- Trin 6 af 15
Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
- Trin 7 af 15
Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.
- Trin 8 af 15
Skru ned, og lad løg og bøffer stege ved lav varme.
- Trin 9 af 15
Sovs: Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- 10 g. smør
- Trin 10 af 15
Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet, og du har lavet en smørbolle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
- 1 spsk. hvedemel
- Trin 11 af 15
Kom vandet i gryden med smørbollen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
- ¼ dl. vand
- Trin 12 af 15
Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Pisk, til der ikke er flere klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
- 2 dl. mælk
- Trin 13 af 15
Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver sovsen.
- Sovsekulør
- Trin 14 af 15
Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¼ - ½ tsk. mørk balsamicoeddike
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 15 af 15
Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.
- 250 g. kogte kartofler
- Syltede rødbeder
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Klassikeren, som du finder på alle top 10 lister over de bedste danske, gammeldaws retter. Giv bedstemor kamp til stregen med din version af bøf med løg.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 løg
- 250 g. hakket oksekød
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Sovs:
- 10 g. smør
- 1 spsk. hvedemel
- 2 dl. mælk
- ¼ dl. vand
- Sovsekulør
- ¼ - ½ tsk. mørk balsamicoeddike
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Tilbehør:
- 250 g. kogte kartofler
- Syltede rødbeder
Køkkenredskaber
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor stegepande
- 1 spatel
- 1 teske
- 1 stor gryde
- 1 piskeris
- 1 decilitermål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil løget. Skær det i skiver.
- Del kødet i to lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
- Kom olie på en stor stegepande, og varm den op til høj varme.
- Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
- Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.
- Skru ned, og lad løg og bøffer stege ved lav varme.
- Sovs: Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet, og du har lavet en smørbolle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
- Kom vandet i gryden med smørbollen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
- Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Pisk, til der ikke er flere klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
- Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver sovsen.
- Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Klassikeren, som du finder på alle top 10 lister over de bedste danske, gammeldaws retter. Giv bedstemor kamp til stregen med din version af bøf med løg.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2100 kJ / 502 kcal
- Protein: 27 %
- Kulhydrat: 30 %
- Fedt: 44 %
- Heraf mættet fedt: 3,0 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Gorm laver hakkebøffer med kartofler og brun sovs.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2100 kJ / 502 kcal
- Protein: 27 %
- Kulhydrat: 30 %
- Fedt: 44 %
- Heraf mættet fedt: 3,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 løg
- 500 g. hakket oksekød
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Sovs:
- 20 g. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 4 dl. mælk
- ½ dl. vand
- Sovsekulør
- ½ - 1 tsk. mørk balsamicoeddike
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 500 g. kogte kartofler
- Syltede rødbeder
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor stegepande
- 1 spatel
- 1 teske
- 1 stor gryde
- 1 piskeris
- 1 decilitermål
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
- 2 løg
- 500 g. hakket oksekød
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Sovs:
- 20 g. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 4 dl. mælk
- ½ dl. vand
- Sovsekulør
- ½ - 1 tsk. mørk balsamicoeddike
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 500 g. kogte kartofler
- Syltede rødbeder
- Trin 3 af 15
Pil løgene. Skær dem i skiver.
- 2 løg
- Trin 4 af 15
Del kødet i fire lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
- 500 g. hakket oksekød
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 5 af 15
Kom olie på en stor stegepande, og varm den op til høj varme.
- 2 spsk. olie
- Trin 6 af 15
Læg bøfferne på stegepanden, og sørg for at lægge dem væk fra dig selv, så olien ikke sprøjter. Kom salt og peber på bøfferne. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
- Trin 7 af 15
Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.
- Trin 8 af 15
Skru ned, og lad løg og bøffer stege ved lav varme.
- Trin 9 af 15
Sovs: Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- 20 g. smør
- Trin 10 af 15
Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet, og du har lavet en smørbolle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
- 2 spsk. hvedemel
- Trin 11 af 15
Kom vandet i gryden med smørbollen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
- ½ dl. vand
- Trin 12 af 15
Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Pisk, til der ikke er flere klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
- 4 dl. mælk
- Trin 13 af 15
Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver sovsen.
- Sovsekulør
- Trin 14 af 15
Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ - 1 tsk. mørk balsamicoeddike
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 15 af 15
Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.
- 500 g. kogte kartofler
- Syltede rødbeder
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Klassikeren, som du finder på alle top 10 lister over de bedste danske, gammeldaws retter. Giv bedstemor kamp til stregen med din version af bøf med løg.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 løg
- 500 g. hakket oksekød
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Sovs:
- 20 g. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 4 dl. mælk
- ½ dl. vand
- Sovsekulør
- ½ - 1 tsk. mørk balsamicoeddike
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 500 g. kogte kartofler
- Syltede rødbeder
Køkkenredskaber
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor stegepande
- 1 spatel
- 1 teske
- 1 stor gryde
- 1 piskeris
- 1 decilitermål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil løgene. Skær dem i skiver.
- Del kødet i fire lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
- Kom olie på en stor stegepande, og varm den op til høj varme.
- Læg bøfferne på stegepanden, og sørg for at lægge dem væk fra dig selv, så olien ikke sprøjter. Kom salt og peber på bøfferne. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
- Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.
- Skru ned, og lad løg og bøffer stege ved lav varme.
- Sovs: Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet, og du har lavet en smørbolle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
- Kom vandet i gryden med smørbollen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
- Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Pisk, til der ikke er flere klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
- Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver sovsen.
- Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Klassikeren, som du finder på alle top 10 lister over de bedste danske, gammeldaws retter. Giv bedstemor kamp til stregen med din version af bøf med løg.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2100 kJ / 502 kcal
- Protein: 27 %
- Kulhydrat: 30 %
- Fedt: 44 %
- Heraf mættet fedt: 3,0 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Gorm laver hakkebøffer med kartofler og brun sovs.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2100 kJ / 502 kcal
- Protein: 27 %
- Kulhydrat: 30 %
- Fedt: 44 %
- Heraf mættet fedt: 3,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 løg
- 750 g. hakket oksekød
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
Tilbehør:
- 30 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 6 dl. mælk
- ¾ dl. vand
- Sovsekulør
- ¾ - 1 ½ tsk. mørk balsamicoeddike
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Tilbehør:
- 750 g. kogte kartofler
- Syltede rødbeder
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor stegepande
- 1 spatel
- 1 teske
- 1 stor gryde
- 1 piskeris
- 1 decilitermål
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
- 3 løg
- 750 g. hakket oksekød
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
Sovs:
- 30 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 6 dl. mælk
- ¾ dl. vand
- Sovsekulør
- ¾ - 1 ½ tsk. mørk balsamicoeddike
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Tilbehør:
- 750 g. kogte kartofler
- Syltede rødbeder
- Trin 3 af 15
Pil løgene. Skær dem i skiver.
- 3 løg
- Trin 4 af 15
Del kødet i seks lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
- 750 g. hakket oksekød
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- Trin 5 af 15
Kom olie på en stor stegepande, og varm den op til høj varme.
- 3 spsk. olie
- Trin 6 af 15
Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
- Trin 7 af 15
Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.
- Trin 8 af 15
Skru ned, og lad løg og bøffer stege ved lav varme.
- Trin 9 af 15
Sovs: Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- 30 g. smør
- Trin 10 af 15
Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet, og du har lavet en smørbolle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
- 3 spsk. hvedemel
- Trin 11 af 15
Kom vandet i gryden med smørbollen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
- ¾ dl. vand
- Trin 12 af 15
Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Pisk, til der ikke er flere klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
- 6 dl. mælk
- Trin 13 af 15
Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver sovsen.
- Sovsekulør
- Trin 14 af 15
Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¾ - 1 ½ tsk. mørk balsamicoeddike
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 15 af 15
Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.
- 750 g. kogte kartofler
- Syltede rødbeder
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Klassikeren, som du finder på alle top 10 lister over de bedste danske, gammeldaws retter. Giv bedstemor kamp til stregen med din version af bøf med løg.
Du skal bruge
Ingredienser
- 3 løg
- 750 g. hakket oksekød
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
Sovs:
- 30 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 6 dl. mælk
- ¾ dl. vand
- Sovsekulør
- ¾ - 1 ½ tsk. mørk balsamicoeddike
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Tilbehør:
- 750 g. kogte kartofler
- Syltede rødbeder
Køkkenredskaber
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor stegepande
- 1 spatel
- 1 teske
- 1 stor gryde
- 1 piskeris
- 1 decilitermål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil løgene. Skær dem i skiver.
- Del kødet i seks lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
- Kom olie på en stor stegepande, og varm den op til høj varme.
- Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
- Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.
- Skru ned, og lad løg og bøffer stege ved lav varme.
- Sovs: Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet, og du har lavet en smørbolle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
- Kom vandet i gryden med smørbollen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
- Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Pisk, til der ikke er flere klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
- Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver sovsen.
- Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.
-