Grov tomatpizza

Grov tomatpizza

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Slip din indre italiener fri, og slyng pizzadejen rundt på din finger, som en ægte pizzabager. Server pizzaen på en rødternet dug. Mere italiensk bliver det ikke.

        Med denne pizzaopskrift kan du lære at lave pizza helt fra bunden, og så er denne udgave tilmed sund og nærende med en grov bund!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2246 kJ / 537 kcal
        • Protein: 21 %
        • Kulhydrat: 47 %
        • Fedt: 33 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        • 15 g. gær
        • 1 ¾ dl. vand
        • 1 spsk. olie
        • 1 ¾ dl. grahamsmel
        • 3 ¼ dl. hvedemel
        • ½ tsk. salt

        Til fyld:

        • 4 tomater
        • 2 tsk. tørret timian eller 3-4 kviste frisk timian
        • 2 spsk. revet parmesanost
        • 75 g. revet mild ost

        Til pynt:

        • 10 basilikumsblade
      • Trin 3 af 18

        Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 15 g. gær
      • Trin 4 af 18

        Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

        • 1 ¾ dl. vand
      • Trin 5 af 18

        Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 18

        Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

        • 1 spsk. olie
        • 1 ¼ dl. grahamsmel
        • ½ tsk. salt
      • Trin 7 af 18

        Rør hvedemel i dejen, indtil den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

        • 1 ¾ dl. hvedemel
      • Trin 8 af 18

        Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.

      • Trin 9 af 18

        Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på to bageplader.

      • Trin 10 af 18

        Drys mel på bordet. Del dejen i to.

        • 1 spsk. grahamsmel
      • Trin 11 af 18

        Tag en kagerulle. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.

      • Trin 12 af 18

        Læg én pizza på hver bageplade. Pensl pizzaerne med olie.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 13 af 18

        Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 2 pizzaer.

        • 4 tomater
      • Trin 14 af 18

        Kom koldt vand i en skåle, og skyl timian i vandet. Lad bladene dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 4 tsk. tørret timian eller 3-4 kviste frisk timian
      • Trin 15 af 18

        Drys revet parmesanost og revet mild ost over pizzaerne.

        • 2 spsk. revet parmesanost
        • 75 g. revet mild ost
      • Trin 16 af 18

        Bag de to pizzaer i midten af ovnen cirka 15 minutter, til de er gennembagte, sprøde og gyldne.

      • Trin 17 af 18

        Kom vand i en skål, og skyl basilikum-bladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Drys basilikum på pizzaerne, når de skal spises.

        • 10 basilikumsblade
      • Trin 18 af 18

        Tilbage er blot at servere pizzaerne og nyde dem. Bon appetit!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Slip din indre italiener fri, og slyng pizzadejen rundt på din finger, som en ægte pizzabager. Server pizzaen på en rødternet dug. Mere italiensk bliver det ikke.

        Med denne pizzaopskrift kan du lære at lave pizza helt fra bunden, og så er denne udgave tilmed sund og nærende med en grov bund!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 15 g. gær
          • 1 ¾ dl. vand
          • 1 spsk. olie
          • 1 ¾ dl. grahamsmel
          • 3 ¼ dl. hvedemel
          • ½ tsk. salt

          Til fyld:

          • 4 tomater
          • 2 tsk. tørret timian eller 3-4 kviste frisk timian
          • 2 spsk. revet parmesanost
          • 75 g. revet mild ost

          Til pynt:

          • 10 basilikumsblade

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 målebæger
          • 1 stor skål
          • 1 grydeske
          • Husholdningsfilm
          • 1 kagerulle
          • 2 bageplader
          • Bagepapir
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 bagepensel
          • 1 balje
          • 1 viskestykke

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
          5. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
          6. Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
          7. Rør hvedemel i dejen, indtil den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
          8. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.
          9. Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på to bageplader.
          10. Drys mel på bordet. Del dejen i to.
          11. Tag en kagerulle. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
          12. Læg én pizza på hver bageplade. Pensl pizzaerne med olie.
          13. Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 2 pizzaer.
          14. Kom koldt vand i en skåle, og skyl timian i vandet. Lad bladene dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          15. Drys revet parmesanost og revet mild ost over pizzaerne.
          16. Bag de to pizzaer i midten af ovnen cirka 15 minutter, til de er gennembagte, sprøde og gyldne.
          17. Kom vand i en skål, og skyl basilikum-bladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Drys basilikum på pizzaerne, når de skal spises.
          18. Tilbage er blot at servere pizzaerne og nyde dem. Bon appetit!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Slip din indre italiener fri, og slyng pizzadejen rundt på din finger, som en ægte pizzabager. Server pizzaen på en rødternet dug. Mere italiensk bliver det ikke.

            Med denne pizzaopskrift kan du lære at lave pizza helt fra bunden, og så er denne udgave tilmed sund og nærende med en grov bund!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2246 kJ / 537 kcal
            • Protein: 21 %
            • Kulhydrat: 47 %
            • Fedt: 33 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 18

            Find alle ingredienserne frem.

            • 25 g. gær
            • 3 ½ dl. vand
            • 2 spsk. olie
            • 3 ½ dl. grahamsmel
            • 6 ½ dl. hvedemel
            • 1 tsk. salt

            Til fyld:

            • 8 tomater
            • 4 tsk. tørret timian eller 6-8 kviste frisk timian
            • 4 spsk. revet parmesanost
            • 150 g. revet mild ost

            Til pynt:

            • 20 blade basilikum
          • Trin 3 af 18

            Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

            • 25 g. gær
          • Trin 4 af 18

            Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

            • 3 ½ dl. vand
          • Trin 5 af 18

            Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

          • Trin 6 af 18

            Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

            • 2 spsk. olie
            • 3 ½ dl. grahamsmel
            • 1 tsk. salt
          • Trin 7 af 18

            Rør hvedemel i dejen, indtil den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

            • 6 ½ dl. hvedemel
          • Trin 8 af 18

            Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.

          • Trin 9 af 18

            Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på to bageplader.

          • Trin 10 af 18

            Drys mel på bordet. Del dejen i fire.

            • 1 spsk. grahamsmel
          • Trin 11 af 18

            Tag en kagerulle. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.

          • Trin 12 af 18

            Læg én pizza på hver af de to bageplader. Pensl pizzaerne med olie. Klargør de øvrige pizzaer på samme måde, så de er klar til at blive bagt.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 13 af 18

            Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 4 pizzaer.

            • 8 tomater
          • Trin 14 af 18

            Kom koldt vand i en skåle, og skyl timian i vandet. Lad bladene dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 4 tsk. tørret timian eller 6-8 kviste frisk timian
          • Trin 15 af 18

            Drys revet parmesanost og revet mild ost over pizzaerne.

            • 4 spsk. revet parmesanost
            • 150 g. revet mild ost
          • Trin 16 af 18

            Bag de to pizzaer i midten af ovnen cirka 15 minutter, til de er gennembagte, sprøde og gyldne.

          • Trin 17 af 18

            Kom vand i en skål, og skyl basilikum-bladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Drys basilikum på pizzaerne, når de skal spises.

            • 20 basilikumsblade
          • Trin 18 af 18

            Tilbage er blot at servere pizzaerne og nyde dem. Bon appetit!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Slip din indre italiener fri, og slyng pizzadejen rundt på din finger, som en ægte pizzabager. Server pizzaen på en rødternet dug. Mere italiensk bliver det ikke.

            Med denne pizzaopskrift kan du lære at lave pizza helt fra bunden, og så er denne udgave tilmed sund og nærende med en grov bund!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 25 g. gær
              • 3 ½ dl. vand
              • 2 spsk. olie
              • 3 ½ dl. grahamsmel
              • 6 ½ dl. hvedemel
              • 1 tsk. salt

              Til fyld:

              • 8 tomater
              • 4 tsk. tørret timian eller 6-8 kviste frisk timian
              • 4 spsk. revet parmesanost
              • 150 g. revet mild ost

              Til pynt:

              • 20 blade basilikum

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske
              • 1 målebæger
              • 1 stor skål
              • 1 grydeske
              • Husholdningsfilm
              • 1 kagerulle
              • 2 bageplader
              • Bagepapir
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 bagepensel
              • 1 balje
              • 1 viskestykke

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
              4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
              5. Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
              6. Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
              7. Rør hvedemel i dejen, indtil den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
              8. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.
              9. Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på to bageplader.
              10. Drys mel på bordet. Del dejen i fire.
              11. Tag en kagerulle. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
              12. Læg én pizza på hver af de to bageplader. Pensl pizzaerne med olie. Klargør de øvrige pizzaer på samme måde, så de er klar til at blive bagt.
              13. Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 4 pizzaer.
              14. Kom koldt vand i en skåle, og skyl timian i vandet. Lad bladene dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              15. Drys revet parmesanost og revet mild ost over pizzaerne.
              16. Bag de to pizzaer i midten af ovnen cirka 15 minutter, til de er gennembagte, sprøde og gyldne.
              17. Kom vand i en skål, og skyl basilikum-bladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Drys basilikum på pizzaerne, når de skal spises.
              18. Tilbage er blot at servere pizzaerne og nyde dem. Bon appetit!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Slip din indre italiener fri, og slyng pizzadejen rundt på din finger, som en ægte pizzabager. Server pizzaen på en rødternet dug. Mere italiensk bliver det ikke.

                Med denne pizzaopskrift kan du lære at lave pizza helt fra bunden, og så er denne udgave tilmed sund og nærende med en grov bund!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2246 kJ / 537 kcal
                • Protein: 21 %
                • Kulhydrat: 47 %
                • Fedt: 33 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 18

                Find alle ingredienserne frem.

                • 40 g. gær
                • 5 ¼ dl. vand
                • 3 spsk. olie
                • 4 ¼ dl. grahamsmel
                • 9 ¾ dl. hvedemel
                • 1 ½ tsk. salt

                Til fyld:

                • 12 tomater
                • 6 tsk. tørret timian eller 9-12 kviste frisk timian
                • 6 spsk. revet parmesanost
                • 225 g. revet mild ost

                Til pynt:

                • 30 basilikumsblade
              • Trin 3 af 18

                Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

                • 40 g. gær
              • Trin 4 af 18

                Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

                • 3 spsk. olie
                • 4 ¼ dl. grahamsmel
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 5 af 18

                Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

                • 5 ¼ dl. vand
              • Trin 6 af 18

                Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

              • Trin 7 af 18

                Rør hvedemel i dejen, indtil den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

                • 9 ¾ dl. hvedemel

                 

              • Trin 8 af 18

                Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.

              • Trin 9 af 18

                Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på to bageplader.

              • Trin 10 af 18

                Drys lidt mel på bordet. Del dejen i seks.

                • 1 spsk. grahamsmel
              • Trin 11 af 18

                Tag en kagerulle. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.

              • Trin 12 af 18

                Læg én pizza på hver af de to bageplader. Pensl pizzaerne med olie. Klargør de øvrige pizzaer på samme måde, så de er klar til at blive bagt.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 13 af 18

                Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 6 pizzaer.

                • 12 tomater
              • Trin 14 af 18

                Kom koldt vand i en skåle, og skyl timian i vandet. Lad bladene dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 6 tsk. tørret timian eller 8-12 kviste frisk timian
              • Trin 15 af 18

                Drys revet parmesanost og revet mild ost over pizzaerne.

                • 6 spsk. revet parmesanost
                • 225 g. revet mild ost
              • Trin 16 af 18

                Bag de to pizzaer i midten af ovnen cirka 15 minutter, til de er gennembagte, sprøde og gyldne.

              • Trin 17 af 18

                Kom vand i en skål, og skyl basilikum-bladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Drys basilikum på pizzaerne, når de skal spises.

                • 30 basilikumsblade
              • Trin 18 af 18

                Tilbage er blot at servere pizzaerne og nyde dem. Bon appetit!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Slip din indre italiener fri, og slyng pizzadejen rundt på din finger, som en ægte pizzabager. Server pizzaen på en rødternet dug. Mere italiensk bliver det ikke.

                Med denne pizzaopskrift kan du lære at lave pizza helt fra bunden, og så er denne udgave tilmed sund og nærende med en grov bund!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 40 g. gær
                  • 5 ¼ dl. vand
                  • 3 spsk. olie
                  • 4 ¼ dl. grahamsmel
                  • 9 ¾ dl. hvedemel
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Til fyld:

                  • 12 tomater
                  • 6 tsk. tørret timian eller 9-12 kviste frisk timian
                  • 6 spsk. revet parmesanost
                  • 225 g. revet mild ost

                  Til pynt:

                  • 30 basilikumsblade

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 målebæger
                  • 1 stor skål
                  • 1 grydeske
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 kagerulle
                  • 2 bageplader
                  • Bagepapir
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 bagepensel
                  • 1 balje
                  • 1 viskestykke

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
                  4. Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
                  5. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
                  6. Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
                  7. Rør hvedemel i dejen, indtil den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
                  8. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.
                  9. Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på to bageplader.
                  10. Drys lidt mel på bordet. Del dejen i seks.
                  11. Tag en kagerulle. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
                  12. Læg én pizza på hver af de to bageplader. Pensl pizzaerne med olie. Klargør de øvrige pizzaer på samme måde, så de er klar til at blive bagt.
                  13. Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 6 pizzaer.
                  14. Kom koldt vand i en skåle, og skyl timian i vandet. Lad bladene dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  15. Drys revet parmesanost og revet mild ost over pizzaerne.
                  16. Bag de to pizzaer i midten af ovnen cirka 15 minutter, til de er gennembagte, sprøde og gyldne.
                  17. Kom vand i en skål, og skyl basilikum-bladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Drys basilikum på pizzaerne, når de skal spises.
                  18. Tilbage er blot at servere pizzaerne og nyde dem. Bon appetit!