Grov tomatpizza
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Slip din indre italiener fri, og slyng pizzadejen rundt på din finger, som en ægte pizzabager. Server pizzaen på en rødternet dug. Mere italiensk bliver det ikke.
Med denne pizzaopskrift kan du lære at lave pizza helt fra bunden, og så er denne udgave tilmed sund og nærende med en grov bund!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2246 kJ / 537 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 47 %
- Fedt: 33 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 15 g. gær
- 1 ¾ dl. vand
- 1 spsk. olie
- 1 ¾ dl. grahamsmel
- 3 ¼ dl. hvedemel
- ½ tsk. salt
Til fyld
- 4 tomater
- 2 tsk. tørret timian eller 3-4 kviste frisk timian
- 2 spsk. revet parmesanost
- 75 g. revet mild ost
Til pynt
- 10 basilikumsblade
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 målebæger
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- Husholdningsfilm
- 1 kagerulle
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 bagepensel
- 1 balje
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
- 15 g. gær
- 1 ¾ dl. vand
- 1 spsk. olie
- 1 ¾ dl. grahamsmel
- 3 ¼ dl. hvedemel
- ½ tsk. salt
Til fyld:
- 4 tomater
- 2 tsk. tørret timian eller 3-4 kviste frisk timian
- 2 spsk. revet parmesanost
- 75 g. revet mild ost
Til pynt:
- 10 basilikumsblade
- Trin 3 af 18
Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- 15 g. gær
- Trin 4 af 18
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- 1 ¾ dl. vand
- Trin 5 af 18
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Trin 6 af 18
Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
- 1 spsk. olie
- 1 ¼ dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Trin 7 af 18
Rør hvedemel i dejen, indtil den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
- 1 ¾ dl. hvedemel
- Trin 8 af 18
Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.
- Trin 9 af 18
Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på to bageplader.
- Trin 10 af 18
Drys mel på bordet. Del dejen i to.
- 1 spsk. grahamsmel
- Trin 11 af 18
Tag en kagerulle. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Trin 12 af 18
Læg én pizza på hver bageplade. Pensl pizzaerne med olie.
- 1 spsk. olie
- Trin 13 af 18
Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 2 pizzaer.
- 4 tomater
- Trin 14 af 18
Kom koldt vand i en skåle, og skyl timian i vandet. Lad bladene dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 4 tsk. tørret timian eller 3-4 kviste frisk timian
- Trin 15 af 18
Drys revet parmesanost og revet mild ost over pizzaerne.
- 2 spsk. revet parmesanost
- 75 g. revet mild ost
- Trin 16 af 18
Bag de to pizzaer i midten af ovnen cirka 15 minutter, til de er gennembagte, sprøde og gyldne.
- Trin 17 af 18
Kom vand i en skål, og skyl basilikum-bladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Drys basilikum på pizzaerne, når de skal spises.
- 10 basilikumsblade
- Trin 18 af 18
Tilbage er blot at servere pizzaerne og nyde dem. Bon appetit!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Slip din indre italiener fri, og slyng pizzadejen rundt på din finger, som en ægte pizzabager. Server pizzaen på en rødternet dug. Mere italiensk bliver det ikke.
Med denne pizzaopskrift kan du lære at lave pizza helt fra bunden, og så er denne udgave tilmed sund og nærende med en grov bund!
Du skal bruge
Ingredienser
- 15 g. gær
- 1 ¾ dl. vand
- 1 spsk. olie
- 1 ¾ dl. grahamsmel
- 3 ¼ dl. hvedemel
- ½ tsk. salt
Til fyld:
- 4 tomater
- 2 tsk. tørret timian eller 3-4 kviste frisk timian
- 2 spsk. revet parmesanost
- 75 g. revet mild ost
Til pynt:
- 10 basilikumsblade
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 målebæger
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- Husholdningsfilm
- 1 kagerulle
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 bagepensel
- 1 balje
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
- Rør hvedemel i dejen, indtil den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
- Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.
- Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på to bageplader.
- Drys mel på bordet. Del dejen i to.
- Tag en kagerulle. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Læg én pizza på hver bageplade. Pensl pizzaerne med olie.
- Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 2 pizzaer.
- Kom koldt vand i en skåle, og skyl timian i vandet. Lad bladene dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Drys revet parmesanost og revet mild ost over pizzaerne.
- Bag de to pizzaer i midten af ovnen cirka 15 minutter, til de er gennembagte, sprøde og gyldne.
- Kom vand i en skål, og skyl basilikum-bladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Drys basilikum på pizzaerne, når de skal spises.
- Tilbage er blot at servere pizzaerne og nyde dem. Bon appetit!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Slip din indre italiener fri, og slyng pizzadejen rundt på din finger, som en ægte pizzabager. Server pizzaen på en rødternet dug. Mere italiensk bliver det ikke.
Med denne pizzaopskrift kan du lære at lave pizza helt fra bunden, og så er denne udgave tilmed sund og nærende med en grov bund!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2246 kJ / 537 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 47 %
- Fedt: 33 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 25 g. gær
- 3 ½ dl. vand
- 2 spsk. olie
- 3 ½ dl. grahamsmel
- 6 ½ dl. hvedemel
- 1 tsk. salt
Til fyld
- 8 tomater
- 4 tsk. tørret timian eller 6-8 kviste frisk timian
- 4 spsk. revet parmesanost
- 150 g. revet mild ost
Til pynt
- 20 blade basilikum
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 målebæger
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- Husholdningsfilm
- 1 kagerulle
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 bagepensel
- 1 balje
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
- 25 g. gær
- 3 ½ dl. vand
- 2 spsk. olie
- 3 ½ dl. grahamsmel
- 6 ½ dl. hvedemel
- 1 tsk. salt
Til fyld:
- 8 tomater
- 4 tsk. tørret timian eller 6-8 kviste frisk timian
- 4 spsk. revet parmesanost
- 150 g. revet mild ost
Til pynt:
- 20 blade basilikum
- Trin 3 af 18
Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- 25 g. gær
- Trin 4 af 18
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- 3 ½ dl. vand
- Trin 5 af 18
Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
- Trin 6 af 18
Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
- 2 spsk. olie
- 3 ½ dl. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Trin 7 af 18
Rør hvedemel i dejen, indtil den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
- 6 ½ dl. hvedemel
- Trin 8 af 18
Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.
- Trin 9 af 18
Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på to bageplader.
- Trin 10 af 18
Drys mel på bordet. Del dejen i fire.
- 1 spsk. grahamsmel
- Trin 11 af 18
Tag en kagerulle. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Trin 12 af 18
Læg én pizza på hver af de to bageplader. Pensl pizzaerne med olie. Klargør de øvrige pizzaer på samme måde, så de er klar til at blive bagt.
- 2 spsk. olie
- Trin 13 af 18
Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 4 pizzaer.
- 8 tomater
- Trin 14 af 18
Kom koldt vand i en skåle, og skyl timian i vandet. Lad bladene dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 4 tsk. tørret timian eller 6-8 kviste frisk timian
- Trin 15 af 18
Drys revet parmesanost og revet mild ost over pizzaerne.
- 4 spsk. revet parmesanost
- 150 g. revet mild ost
- Trin 16 af 18
Bag de to pizzaer i midten af ovnen cirka 15 minutter, til de er gennembagte, sprøde og gyldne.
- Trin 17 af 18
Kom vand i en skål, og skyl basilikum-bladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Drys basilikum på pizzaerne, når de skal spises.
- 20 basilikumsblade
- Trin 18 af 18
Tilbage er blot at servere pizzaerne og nyde dem. Bon appetit!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Slip din indre italiener fri, og slyng pizzadejen rundt på din finger, som en ægte pizzabager. Server pizzaen på en rødternet dug. Mere italiensk bliver det ikke.
Med denne pizzaopskrift kan du lære at lave pizza helt fra bunden, og så er denne udgave tilmed sund og nærende med en grov bund!
Du skal bruge
Ingredienser
- 25 g. gær
- 3 ½ dl. vand
- 2 spsk. olie
- 3 ½ dl. grahamsmel
- 6 ½ dl. hvedemel
- 1 tsk. salt
Til fyld:
- 8 tomater
- 4 tsk. tørret timian eller 6-8 kviste frisk timian
- 4 spsk. revet parmesanost
- 150 g. revet mild ost
Til pynt:
- 20 blade basilikum
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 målebæger
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- Husholdningsfilm
- 1 kagerulle
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 bagepensel
- 1 balje
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
- Rør hvedemel i dejen, indtil den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
- Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.
- Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på to bageplader.
- Drys mel på bordet. Del dejen i fire.
- Tag en kagerulle. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Læg én pizza på hver af de to bageplader. Pensl pizzaerne med olie. Klargør de øvrige pizzaer på samme måde, så de er klar til at blive bagt.
- Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 4 pizzaer.
- Kom koldt vand i en skåle, og skyl timian i vandet. Lad bladene dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Drys revet parmesanost og revet mild ost over pizzaerne.
- Bag de to pizzaer i midten af ovnen cirka 15 minutter, til de er gennembagte, sprøde og gyldne.
- Kom vand i en skål, og skyl basilikum-bladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Drys basilikum på pizzaerne, når de skal spises.
- Tilbage er blot at servere pizzaerne og nyde dem. Bon appetit!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Slip din indre italiener fri, og slyng pizzadejen rundt på din finger, som en ægte pizzabager. Server pizzaen på en rødternet dug. Mere italiensk bliver det ikke.
Med denne pizzaopskrift kan du lære at lave pizza helt fra bunden, og så er denne udgave tilmed sund og nærende med en grov bund!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2246 kJ / 537 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 47 %
- Fedt: 33 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 40 g. gær
- 5 ¼ dl. vand
- 3 spsk. olie
- 4 ¼ dl. grahamsmel
- 9 ¾ dl. hvedemel
- 1 ½ tsk. salt
Til fyld
- 12 tomater
- 6 tsk. tørret timian eller 9-12 kviste frisk timian
- 6 spsk. revet parmesanost
- 225 g. revet mild ost
Til pynt
- 30 basilikumsblade
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 målebæger
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- Husholdningsfilm
- 1 kagerulle
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 bagepensel
- 1 balje
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
- 40 g. gær
- 5 ¼ dl. vand
- 3 spsk. olie
- 4 ¼ dl. grahamsmel
- 9 ¾ dl. hvedemel
- 1 ½ tsk. salt
Til fyld:
- 12 tomater
- 6 tsk. tørret timian eller 9-12 kviste frisk timian
- 6 spsk. revet parmesanost
- 225 g. revet mild ost
Til pynt:
- 30 basilikumsblade
- Trin 3 af 18
Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- 40 g. gær
- Trin 4 af 18
Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
- 3 spsk. olie
- 4 ¼ dl. grahamsmel
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 5 af 18
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- 5 ¼ dl. vand
- Trin 6 af 18
Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
- Trin 7 af 18
Rør hvedemel i dejen, indtil den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
- 9 ¾ dl. hvedemel
- Trin 8 af 18
Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.
- Trin 9 af 18
Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på to bageplader.
- Trin 10 af 18
Drys lidt mel på bordet. Del dejen i seks.
- 1 spsk. grahamsmel
- Trin 11 af 18
Tag en kagerulle. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Trin 12 af 18
Læg én pizza på hver af de to bageplader. Pensl pizzaerne med olie. Klargør de øvrige pizzaer på samme måde, så de er klar til at blive bagt.
- 3 spsk. olie
- Trin 13 af 18
Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 6 pizzaer.
- 12 tomater
- Trin 14 af 18
Kom koldt vand i en skåle, og skyl timian i vandet. Lad bladene dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 6 tsk. tørret timian eller 8-12 kviste frisk timian
- Trin 15 af 18
Drys revet parmesanost og revet mild ost over pizzaerne.
- 6 spsk. revet parmesanost
- 225 g. revet mild ost
- Trin 16 af 18
Bag de to pizzaer i midten af ovnen cirka 15 minutter, til de er gennembagte, sprøde og gyldne.
- Trin 17 af 18
Kom vand i en skål, og skyl basilikum-bladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Drys basilikum på pizzaerne, når de skal spises.
- 30 basilikumsblade
- Trin 18 af 18
Tilbage er blot at servere pizzaerne og nyde dem. Bon appetit!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Slip din indre italiener fri, og slyng pizzadejen rundt på din finger, som en ægte pizzabager. Server pizzaen på en rødternet dug. Mere italiensk bliver det ikke.
Med denne pizzaopskrift kan du lære at lave pizza helt fra bunden, og så er denne udgave tilmed sund og nærende med en grov bund!
Du skal bruge
Ingredienser
- 40 g. gær
- 5 ¼ dl. vand
- 3 spsk. olie
- 4 ¼ dl. grahamsmel
- 9 ¾ dl. hvedemel
- 1 ½ tsk. salt
Til fyld:
- 12 tomater
- 6 tsk. tørret timian eller 9-12 kviste frisk timian
- 6 spsk. revet parmesanost
- 225 g. revet mild ost
Til pynt:
- 30 basilikumsblade
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 målebæger
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- Husholdningsfilm
- 1 kagerulle
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 bagepensel
- 1 balje
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
- Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
- Rør hvedemel i dejen, indtil den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
- Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted.
- Tænd ovnen på 225 grader. Kom bagepapir på to bageplader.
- Drys lidt mel på bordet. Del dejen i seks.
- Tag en kagerulle. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Læg én pizza på hver af de to bageplader. Pensl pizzaerne med olie. Klargør de øvrige pizzaer på samme måde, så de er klar til at blive bagt.
- Fyld: Vask tomaterne i koldt vand. Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på de 6 pizzaer.
- Kom koldt vand i en skåle, og skyl timian i vandet. Lad bladene dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Drys revet parmesanost og revet mild ost over pizzaerne.
- Bag de to pizzaer i midten af ovnen cirka 15 minutter, til de er gennembagte, sprøde og gyldne.
- Kom vand i en skål, og skyl basilikum-bladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent visestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Drys basilikum på pizzaerne, når de skal spises.
- Tilbage er blot at servere pizzaerne og nyde dem. Bon appetit!
-