Grøn kyllingesalat
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Man kan sagtens servere salat som hovedret - tricket er bare at gøre den til en mættende salat. Ved at bruge kylling og kartoffel i salaten, fylder den mere i maven. Ud over en fyldig salat får du også tre dressinger at vælge imellem. Prøv dem, og vælg din ynglingsdressing.
Imponér venner og familie ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til salaten.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1785 kJ / 425 kcal
- Protein: 26 %
- Kulhydrat: 55 %
- Fedt: 19 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kartofler
- 250 g. nye kartofler
- ½ l vand
- ½ tsk. salt
Kylling
- 1 stk. kyllingebryst
- 2 dl vand
- ¼ tsk. salt
Salat
- ½ bundt grønne asparges
- ½ l vand
- ¼ tsk. salt
- ½ grønt salathoved
- ¼ spidskål, ca. 100 g.
- 2 tomater
- 40 g. ærter
Hvidløgsdressing
- 1-2 fed hvidløg
- 1 dl yoghurt naturel
- ½ tsk. stærk sennep
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Krydderurtedressing
- 15 g. frisk persille eller purløg
- 1 ¼ spsk. olie
- ½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Sur-sød chilidressing
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. flydende honning
- 1 tsk. appelsinjuice
- 1 tsk. chilisovs
- ¼ tsk. salt
Tilbehør
- 2 skiver fuldkornsbrød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 5 måleskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 røreske
- 2 gafler
- 1 stor skål
- 1 lille skål
- 1 stor gryde med låg
- 1 mellem gryde med låg
- 1 hvidløgspresser
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 grøntsagsbørste
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 26
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 26
Find alle ingredienserne frem.
Kartofler:
- 250 g. kartofler
- ½ l vand
- ½ tsk. salt
Kylling:
- 1 stk. kyllingebryst
- 2 dl vand
- ¼ tsk. salt
Salat:
- ½ bundt grønne asparges
- ½ l vand
- ¼ tsk. salt
- ½ grønt salathoved
- ¼ spidskål, ca. 100 g.
- 2 tomater
- 40 g. ærter
Hvidløgsdressing:
- 1-2 fed hvidløg
- 1 dl yoghurt naturel
- ½ tsk. stærk sennep
- Lidt salt
- Lidt peber
Krydderurtedressing:
- 15 g. frisk persille eller purløg
- 1 ¼ spsk. olie
- ½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Sur-sød chilidressing:
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. flydende honning
- 1 tsk. appelsinjuice
- 1 tsk. chilisovs
- ¼ tsk. salt
Tilbehør:
- 2 skiver fuldkornsbrød
- Trin 3 af 26
Skrub kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste.
- 250 g. kartofler
- Trin 4 af 26
Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Gå videre med kylling og salat imens. Husk at holde øje med kartoflerne undervejs.
- ½ l vand
- ½ tsk. salt
- Trin 5 af 26
Læg kyllingebrysterne i en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.
- 1 stk. kyllingebryst
- Trin 6 af 26
Kog kyllingebrysterne ved lav varme i 12-15 minutter, til de er møre. Gå videre med salaten imens. Husk at holde øje med kyllingen undervejs.
- 2 dl vand
- ¼ tsk. salt
- Trin 7 af 26
Salat: Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af. Skær aspargesene i stykker på 3-4 centimeter.
- ½ bundt grønne asparges
- Trin 8 af 26
Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
- ½ l vand
- ¼ tsk. salt
- Trin 9 af 26
Læg aspargeserne forsigtigt ned i vandet, så det ikke sprøjter. Lad dem koge et minut.
- Trin 10 af 26
Stil et dørslag i vasken. Hæld det kogende vand og asparges ned i dørslaget, og lad aspargesene dryppe af.
- Trin 11 af 26
Sluk for gryden med kyllingekød, når kyllingen er mør. Lad kyllingekødet stå i gryden i 10 minutter. Hæld vandet fra.
- Trin 12 af 26
Riv det kolde kogte kyllingekød i mindre stykker med to gafler.
- Trin 13 af 26
Hæld kogevandet fra kartoflerne, når de har kogt. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem i både.
- Trin 14 af 26
Tag bladene af salathovedet, og skyl dem grundigt. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke, og riv dem i mindre stykker. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.
- ½ grønt salathoved
- Trin 15 af 26
Skyl spidskålen, og skær stokken af. Skær spidskålen i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer spidskål i strimler.
- ¼ spidskål, ca. 100 g.
- Trin 16 af 26
Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- 2 tomater
- Trin 17 af 26
Læg de frosne ærter i koldt vand, og lad dem tø op.
- 40 g. ærter
- Trin 18 af 26
Kom kartofler, kyllingekød, asparges, salat, spidskål, tomater og ærter i en skål.
- Trin 19 af 26
Lav hvidløgsdressing, krydderurtedressing eller sur-sød chilidressing. (Vælg selv en. Se de næste steps for metoden).
- Trin 20 af 26
Hvidløgsdressing: Pil og pres hvidløg.
- 1-2 fed hvidløg
- Trin 21 af 26
Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt. Smag dressingen til med salt og peber.
- 1 dl yoghurt naturel
- ½ tsk. stærk sennep
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- Trin 22 af 26
Krydderurtedressing: Kom vand i en skål, og skyl de valgte krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak krydderurterne fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 15 g. frisk persille eller purløg
- Trin 23 af 26
Kom olie og eddike i en skål, og pisk det sammen.
- 1 ¼ spsk. olie
- ½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
- Trin 24 af 26
Kom de hakkede krydderurter, salt og peber i skålen, og bland det sammen. Smag til med salt og peber.
- Trin 25 af 26
Sur-sød chilidressing: Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør det sammen. Smag dressingen til med salt.
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. flydende honning
- 1 tsk. appelsinjuice
- 1 tsk. chilisovs
- ½ tsk. salt
- Trin 26 af 26
Hæld dressingen i skålen med salat, og bland kyllingesalaten sammen. Servér med groft brød til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Man kan sagtens servere salat som hovedret - tricket er bare at gøre den til en mættende salat. Ved at bruge kylling og kartoffel i salaten, fylder den mere i maven. Ud over en fyldig salat får du også tre dressinger at vælge imellem. Prøv dem, og vælg din ynglingsdressing.
Imponér venner og familie ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til salaten.
Du skal bruge
Ingredienser
Kartofler:
- 250 g. nye kartofler
- ½ l vand
- ½ tsk. salt
Kylling:
- 1 stk. kyllingebryst
- 2 dl vand
- ¼ tsk. salt
Salat:
- ½ bundt grønne asparges
- ½ l vand
- ¼ tsk. salt
- ½ grønt salathoved
- ¼ spidskål, ca. 100 g.
- 2 tomater
- 40 g. ærter
Hvidløgsdressing:
- 1-2 fed hvidløg
- 1 dl yoghurt naturel
- ½ tsk. stærk sennep
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Krydderurtedressing:
- 15 g. frisk persille eller purløg
- 1 ¼ spsk. olie
- ½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Sur-sød chilidressing:
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. flydende honning
- 1 tsk. appelsinjuice
- 1 tsk. chilisovs
- ¼ tsk. salt
Tilbehør:
- 2 skiver fuldkornsbrød
Køkkenredskaber
- 5 måleskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 røreske
- 2 gafler
- 1 stor skål
- 1 lille skål
- 1 stor gryde med låg
- 1 mellem gryde med låg
- 1 hvidløgspresser
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 grøntsagsbørste
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skrub kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste.
- Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Gå videre med kylling og salat imens. Husk at holde øje med kartoflerne undervejs.
- Læg kyllingebrysterne i en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.
- Kog kyllingebrysterne ved lav varme i 12-15 minutter, til de er møre. Gå videre med salaten imens. Husk at holde øje med kyllingen undervejs.
- Salat: Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af. Skær aspargesene i stykker på 3-4 centimeter.
- Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
- Læg aspargeserne forsigtigt ned i vandet, så det ikke sprøjter. Lad dem koge et minut.
- Stil et dørslag i vasken. Hæld det kogende vand og asparges ned i dørslaget, og lad aspargesene dryppe af.
- Sluk for gryden med kyllingekød, når kyllingen er mør. Lad kyllingekødet stå i gryden i 10 minutter. Hæld vandet fra.
- Riv det kolde kogte kyllingekød i mindre stykker med to gafler.
- Hæld kogevandet fra kartoflerne, når de har kogt. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem i både.
- Tag bladene af salathovedet, og skyl dem grundigt. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke, og riv dem i mindre stykker. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.
- Skyl spidskålen, og skær stokken af. Skær spidskålen i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer spidskål i strimler.
- Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- Læg de frosne ærter i koldt vand, og lad dem tø op.
- Kom kartofler, kyllingekød, asparges, salat, spidskål, tomater og ærter i en skål.
- Lav hvidløgsdressing, krydderurtedressing eller sur-sød chilidressing. (Vælg selv en. Se de næste steps for metoden).
- Hvidløgsdressing: Pil og pres hvidløg.
- Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt. Smag dressingen til med salt og peber.
- Krydderurtedressing: Kom vand i en skål, og skyl de valgte krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak krydderurterne fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom olie og eddike i en skål, og pisk det sammen.
- Kom de hakkede krydderurter, salt og peber i skålen, og bland det sammen. Smag til med salt og peber.
- Sur-sød chilidressing: Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør det sammen. Smag dressingen til med salt.
- Hæld dressingen i skålen med salat, og bland kyllingesalaten sammen. Servér med groft brød til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Man kan sagtens servere salat som hovedret - tricket er bare at gøre den til en mættende salat. Ved at bruge kylling og kartoffel i salaten, fylder den mere i maven. Ud over en fyldig salat får du også tre dressinger at vælge imellem. Prøv dem, og vælg din ynglingsdressing.
Imponér venner og familie ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til salaten.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1785 kJ / 425 kcal
- Protein: 26 %
- Kulhydrat: 55 %
- Fedt: 19 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kartofler
- 500 g. kartofler
- 1 l vand
- 1 tsk. salt
Kylling
- 2 stk. kyllingebryst
- 4 dl vand
- ½ tsk. salt
Salat
- 1 bundt grønne asparges
- 1 l vand
- ½ tsk. salt
- 1 grønt salathoved
- ½ spidskål, ca. 200 g.
- 4 tomater
- 75 g. fine ærter
Hvidløgsdressing
- 2-3 fed hvidløg
- 2 dl yoghurt naturel
- 1 tsk. stærk sennep
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Krydderurtedressing
- 25 g. frisk persille eller purløg
- 2 ½ spsk. olie
- 1 spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Sur-sød chilidressing
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. flydende honning
- 2 tsk. appelsinjuice
- 2 tsk. chilisovs
- ½ tsk. salt
Tilbehør
- 4 skiver fuldkornsbrød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 5 måleskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 røreske
- 2 gafler
- 1 stor skål
- 1 lille skål
- 1 stor gryde med låg
- 1 mellem gryde med låg
- 1 hvidløgspresser
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 grøntsagsbørste
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 26
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 26
Find alle ingredienserne frem.
Kartofler:
- 500 g. kartofler
- 1 l vand
- 1 tsk. salt
Kylling:
- 2 stk. kyllingebryst
- 4 dl vand
- ½ tsk. salt
Salat:
- 1 bundt grønne asparges
- 1 l vand
- ½ tsk. salt
- 1 grønt salathoved
- ½ spidskål, ca. 200 g.
- 4 tomater
- 75 g. fine ærter
Hvidløgsdressing:
- 2-3 fed hvidløg
- 2 dl yoghurt naturel
- 1 tsk. stærk sennep
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Krydderurtedressing:
- 25 g. frisk persille eller purløg
- 2 ½ spsk. olie
- 1 spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Sur-sød chilidressing:
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. flydende honning
- 2 tsk. appelsinjuice
- 2 tsk. chilisovs
- ½ tsk. salt
Tilbehør:
- 4 skiver fuldkornsbrød
- Trin 3 af 26
Skrub kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste.
- 500 g. kartofler
- Trin 4 af 26
Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Gå videre med kylling og salat imens. Husk at holde øje med kartoflerne undervejs.
- 1 l vand
- 1 tsk. salt
- Trin 5 af 26
Læg kyllingebrysterne i en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.
- 2. stk. kyllingebryst
- Trin 6 af 26
Kog kyllingebrysterne ved lav varme i 12-15 minutter, til de er møre. Gå videre med salaten imens. Husk at holde øje med kyllingen undervejs.
- 4 dl vand
- ½ tsk. salt
- Trin 7 af 26
Salat: Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af. Skær aspargesene i stykker på 3-4 centimeter.
- 1 bundt grønne asparges
- Trin 8 af 26
Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
- 1 l vand
- ½ tsk. salt
- Trin 9 af 26
Læg aspargeserne forsigtigt ned i vandet, så det ikke sprøjter. Lad dem koge et minut.
- Trin 10 af 26
Stil et dørslag i vasken. Hæld det kogende vand og asparges ned i dørslaget, og lad aspargesene dryppe af.
- Trin 11 af 26
Sluk for gryden med kyllingekød, når kyllingen er mør. Lad kyllingekødet stå i gryden i 10 minutter. Hæld vandet fra.
- Trin 12 af 26
Riv det kolde kogte kyllingekød i mindre stykker med to gafler.
- Trin 13 af 26
Hæld kogevandet fra kartoflerne, når de har kogt. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem i både.
- Trin 14 af 26
Tag bladene af salathovedet, og skyl dem grundigt. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke, og riv dem i mindre stykker. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.
- 1 grønt salathoved
- Trin 15 af 26
Skyl spidskålen, og skær stokken af. Skær spidskålen i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer spidskål i strimler.
- ½ spidskål, 200 g.
- Trin 16 af 26
Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- 4 tomater
- Trin 17 af 26
Læg de frosne ærter i koldt vand, og lad dem tø op.
- 75 g. ærter
- Trin 18 af 26
Kom kartofler, kyllingekød, asparges, salat, spidskål, tomater og ærter i en skål.
- Trin 19 af 26
Lav hvidløgsdressing, krydderurtedressing eller sur-sød chilidressing. (Vælg selv en. Se de næste steps for metoden).
- Trin 20 af 26
Hvidløgsdressing: Pil og pres hvidløg.
- 2-3 fed hvidløg
- Trin 21 af 26
Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt. Smag dressingen til med salt og peber.
- 2 dl yoghurt naturel
- 1 tsk. stærk sennep
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 22 af 26
Krydderurtedressing: Kom vand i en skål, og skyl de valgte krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak krydderurterne fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 25 g. frisk persille eller purløg
- Trin 23 af 26
Kom olie og eddike i en skål, og pisk det sammen.
- 2 ½ spsk. olie
- 1 spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
- Trin 24 af 26
Kom de hakkede krydderurter, salt og peber i skålen, og bland det sammen. Smag til med salt og peber.
- Trin 25 af 26
Sur-sød chilidressing: Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør det sammen. Smag dressingen til med salt.
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. flydende honning
- 2 tsk. appelsinjuice
- 2 tsk. chilisovs
- 1 tsk. salt
- Trin 26 af 26
Hæld dressingen i skålen med salat, og bland kyllingesalaten sammen. Servér med groft brød til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Man kan sagtens servere salat som hovedret - tricket er bare at gøre den til en mættende salat. Ved at bruge kylling og kartoffel i salaten, fylder den mere i maven. Ud over en fyldig salat får du også tre dressinger at vælge imellem. Prøv dem, og vælg din ynglingsdressing.
Imponér venner og familie ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til salaten.
Du skal bruge
Ingredienser
Kartofler:
- 500 g. kartofler
- 1 l vand
- 1 tsk. salt
Kylling:
- 2 stk. kyllingebryst
- 4 dl vand
- ½ tsk. salt
Salat:
- 1 bundt grønne asparges
- 1 l vand
- ½ tsk. salt
- 1 grønt salathoved
- ½ spidskål, ca. 200 g.
- 4 tomater
- 75 g. fine ærter
Hvidløgsdressing:
- 2-3 fed hvidløg
- 2 dl yoghurt naturel
- 1 tsk. stærk sennep
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Krydderurtedressing:
- 25 g. frisk persille eller purløg
- 2 ½ spsk. olie
- 1 spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Sur-sød chilidressing:
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. flydende honning
- 2 tsk. appelsinjuice
- 2 tsk. chilisovs
- ½ tsk. salt
Tilbehør:
- 4 skiver fuldkornsbrød
Køkkenredskaber
- 5 måleskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 røreske
- 2 gafler
- 1 stor skål
- 1 lille skål
- 1 stor gryde med låg
- 1 mellem gryde med låg
- 1 hvidløgspresser
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 grøntsagsbørste
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skrub kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste.
- Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Gå videre med kylling og salat imens. Husk at holde øje med kartoflerne undervejs.
- Læg kyllingebrysterne i en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.
- Kog kyllingebrysterne ved lav varme i 12-15 minutter, til de er møre. Gå videre med salaten imens. Husk at holde øje med kyllingen undervejs.
- Salat: Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af. Skær aspargesene i stykker på 3-4 centimeter.
- Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
- Læg aspargeserne forsigtigt ned i vandet, så det ikke sprøjter. Lad dem koge et minut.
- Stil et dørslag i vasken. Hæld det kogende vand og asparges ned i dørslaget, og lad aspargesene dryppe af.
- Sluk for gryden med kyllingekød, når kyllingen er mør. Lad kyllingekødet stå i gryden i 10 minutter. Hæld vandet fra.
- Riv det kolde kogte kyllingekød i mindre stykker med to gafler.
- Hæld kogevandet fra kartoflerne, når de har kogt. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem i både.
- Tag bladene af salathovedet, og skyl dem grundigt. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke, og riv dem i mindre stykker. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.
- Skyl spidskålen, og skær stokken af. Skær spidskålen i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer spidskål i strimler.
- Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- Læg de frosne ærter i koldt vand, og lad dem tø op.
- Kom kartofler, kyllingekød, asparges, salat, spidskål, tomater og ærter i en skål.
- Lav hvidløgsdressing, krydderurtedressing eller sur-sød chilidressing. (Vælg selv en. Se de næste steps for metoden).
- Hvidløgsdressing: Pil og pres hvidløg.
- Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt. Smag dressingen til med salt og peber.
- Krydderurtedressing: Kom vand i en skål, og skyl de valgte krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak krydderurterne fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom olie og eddike i en skål, og pisk det sammen.
- Kom de hakkede krydderurter, salt og peber i skålen, og bland det sammen. Smag til med salt og peber.
- Sur-sød chilidressing: Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør det sammen. Smag dressingen til med salt.
- Hæld dressingen i skålen med salat, og bland kyllingesalaten sammen. Servér med groft brød til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Man kan sagtens servere salat som hovedret - tricket er bare at gøre den til en mættende salat. Ved at bruge kylling og kartoffel i salaten, fylder den mere i maven. Ud over en fyldig salat får du også tre dressinger at vælge imellem. Prøv dem, og vælg din ynglingsdressing.
Imponér venner og familie ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til salaten.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1785 kJ / 425 kcal
- Protein: 26 %
- Kulhydrat: 55 %
- Fedt: 19 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kartofler
- 750 g. kartofler
- 1 ½ l vand
- 1 ½ tsk. salt
Kylling
- 3 stk. kyllingebryst
- 6 dl vand
- ¾ tsk. salt
Salat
- 1 ½ bundt grønne asparges
- 1 ½ l vand
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ grønt salathoved
- ¾ spidskål, ca. 300 g.
- 6 tomater
- 110 g. ærter
Hvidløgsdressing
- 3-4 fed hvidløg
- 3 dl yoghurt naturel
- 1 ½ tsk. stærk sennep
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
Krydderurtedressing
- 40 g. frisk persille eller purløg
- 3 ¾ spsk. olie
- 1 ½ spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
Sur-sød chilidressing
- 3 spsk. olie
- 3 tsk. flydende honning
- 3 tsk. appelsinjuice
- 3 tsk. chilisovs
- ¾ tsk. salt
Tilbehør
- 6 skiver fuldkornsbrød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 5 måleskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 røreske
- 2 gafler
- 1 stor skål
- 1 lille skål
- 1 stor gryde med låg
- 1 mellem gryde med låg
- 1 hvidløgspresser
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 grøntsagsbørste
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 26
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 26
Find alle ingredienserne frem.
Kartofler:
- 750 g. kartofler
- 1 ½ l vand
- 1 ½ tsk. salt
Kylling:
- 3 stk. kyllingebryst
- 6 dl vand
- ¾ tsk. salt
Salat:
- 1 ½ bundt grønne asparges
- 1 ½ l vand
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ grønt salathoved
- ¾ spidskål, ca. 300 g.
- 6 tomater
- 110 g. ærter
Hvidløgsdressing:
- 3-4 fed hvidløg
- 3 dl yoghurt naturel
- 1 ½ tsk. stærk sennep
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
Krydderurtedressing:
- 40 g. frisk persille eller purløg
- 3 ¾ spsk. olie
- 1 ½ spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
Sur-sød chilidressing:
- 3 spsk. olie
- 3 tsk. flydende honning
- 3 tsk. appelsinjuice
- 3 tsk. chilisovs
- ¾ tsk. salt
Tilbehør:
- 6 skiver fuldkornsbrød
- Trin 3 af 26
Skrub kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste.
- 750 g. kartofler
- Trin 4 af 26
Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Gå videre med kylling og salat imens. Husk at holde øje med kartoflerne undervejs.
- 1 ½ l vand
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 5 af 26
Læg kyllingebrysterne i en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.
- 3 stk. kyllingebryst
- Trin 6 af 26
Kog kyllingebrysterne ved lav varme i 12-15 minutter, til de er møre. Gå videre med salaten imens. Husk at holde øje med kyllingen undervejs.
- 6 dl vand
- ¾ tsk. salt
- Trin 7 af 26
Salat: Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af. Skær aspargesene i stykker på 3-4 centimeter.
- 1 ½ bundt grønne asparges
- Trin 8 af 26
Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
- 1 ½ l vand
- ¾ tsk. salt
- Trin 9 af 26
Læg aspargeserne forsigtigt ned i vandet, så det ikke sprøjter. Lad dem koge et minut.
- Trin 10 af 26
Stil et dørslag i vasken. Hæld det kogende vand og asparges ned i dørslaget, og lad aspargesene dryppe af.
- Trin 11 af 26
Sluk for gryden med kyllingekød, når kyllingen er mør. Lad kyllingekødet stå i gryden i 10 minutter. Hæld vandet fra.
- Trin 12 af 26
Riv det kolde kogte kyllingekød i mindre stykker med to gafler.
- Trin 13 af 26
Hæld kogevandet fra kartoflerne, når de har kogt. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem i både.
- Trin 14 af 26
Tag bladene af salathovedet, og skyl dem grundigt. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke, og riv dem i mindre stykker. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.
- 1 ½ grønt salathoved
- Trin 15 af 26
Skyl spidskålen, og skær stokken af. Skær spidskålen i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer spidskål i strimler.
- ¾ spidskål, 300 g.
- Trin 16 af 26
Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- 6 tomater
- Trin 17 af 26
Læg de frosne ærter i koldt vand, og lad dem tø op.
- 110 g. ærter
- Trin 18 af 26
Kom kartofler, kyllingekød, asparges, salat, spidskål, tomater og ærter i en skål.
- Trin 19 af 26
Lav hvidløgsdressing, krydderurtedressing eller sur-sød chilidressing. (Vælg selv en. Se de næste steps for metoden).
- Trin 20 af 26
Hvidløgsdressing: Pil og pres hvidløg.
- 3-5 fed hvidløg
- Trin 21 af 26
Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt. Smag dressingen til med salt og peber.
- 3 dl yoghurt naturel
- 1 ½ tsk. stærk sennep
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 22 af 26
Krydderurtedressing: Kom vand i en skål, og skyl de valgte krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak krydderurterne fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 40 g. frisk persille eller purløg
- Trin 23 af 26
Kom olie og eddike i en skål, og pisk det sammen.
- 3 ¾ spsk. olie
- 1 ½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
- Trin 24 af 26
Kom de hakkede krydderurter, salt og peber i skålen, og bland det sammen. Smag til med salt og peber.
- Trin 25 af 26
Sur-sød chilidressing: Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør det sammen. Smag dressingen til med salt.
- 3 spsk. olie
- 3 tsk. flydende honning
- 3 tsk. appelsinjuice
- 3 tsk. chilisovs
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 26 af 26
Hæld dressingen i skålen med salat, og bland kyllingesalaten sammen. Servér med groft brød til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Man kan sagtens servere salat som hovedret - tricket er bare at gøre den til en mættende salat. Ved at bruge kylling og kartoffel i salaten, fylder den mere i maven. Ud over en fyldig salat får du også tre dressinger at vælge imellem. Prøv dem, og vælg din ynglingsdressing.
Imponér venner og familie ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til salaten.
Du skal bruge
Ingredienser
Kartofler:
- 750 g. kartofler
- 1 ½ l vand
- 1 ½ tsk. salt
Kylling:
- 3 stk. kyllingebryst
- 6 dl vand
- ¾ tsk. salt
Salat:
- 1 ½ bundt grønne asparges
- 1 ½ l vand
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ grønt salathoved
- ¾ spidskål, ca. 300 g.
- 6 tomater
- 110 g. ærter
Hvidløgsdressing:
- 3-4 fed hvidløg
- 3 dl yoghurt naturel
- 1 ½ tsk. stærk sennep
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
Krydderurtedressing:
- 40 g. frisk persille eller purløg
- 3 ¾ spsk. olie
- 1 ½ spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
Sur-sød chilidressing:
- 3 spsk. olie
- 3 tsk. flydende honning
- 3 tsk. appelsinjuice
- 3 tsk. chilisovs
- ¾ tsk. salt
Tilbehør:
- 6 skiver fuldkornsbrød
Køkkenredskaber
- 5 måleskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 røreske
- 2 gafler
- 1 stor skål
- 1 lille skål
- 1 stor gryde med låg
- 1 mellem gryde med låg
- 1 hvidløgspresser
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 grøntsagsbørste
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skrub kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste.
- Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Gå videre med kylling og salat imens. Husk at holde øje med kartoflerne undervejs.
- Læg kyllingebrysterne i en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.
- Kog kyllingebrysterne ved lav varme i 12-15 minutter, til de er møre. Gå videre med salaten imens. Husk at holde øje med kyllingen undervejs.
- Salat: Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af. Skær aspargesene i stykker på 3-4 centimeter.
- Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
- Læg aspargeserne forsigtigt ned i vandet, så det ikke sprøjter. Lad dem koge et minut.
- Stil et dørslag i vasken. Hæld det kogende vand og asparges ned i dørslaget, og lad aspargesene dryppe af.
- Sluk for gryden med kyllingekød, når kyllingen er mør. Lad kyllingekødet stå i gryden i 10 minutter. Hæld vandet fra.
- Riv det kolde kogte kyllingekød i mindre stykker med to gafler.
- Hæld kogevandet fra kartoflerne, når de har kogt. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem i både.
- Tag bladene af salathovedet, og skyl dem grundigt. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke, og riv dem i mindre stykker. Klik på videoen og se, hvordan du skyller salat.
- Skyl spidskålen, og skær stokken af. Skær spidskålen i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer spidskål i strimler.
- Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- Læg de frosne ærter i koldt vand, og lad dem tø op.
- Kom kartofler, kyllingekød, asparges, salat, spidskål, tomater og ærter i en skål.
- Lav hvidløgsdressing, krydderurtedressing eller sur-sød chilidressing. (Vælg selv en. Se de næste steps for metoden).
- Hvidløgsdressing: Pil og pres hvidløg.
- Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt. Smag dressingen til med salt og peber.
- Krydderurtedressing: Kom vand i en skål, og skyl de valgte krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak krydderurterne fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom olie og eddike i en skål, og pisk det sammen.
- Kom de hakkede krydderurter, salt og peber i skålen, og bland det sammen. Smag til med salt og peber.
- Sur-sød chilidressing: Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør det sammen. Smag dressingen til med salt.
- Hæld dressingen i skålen med salat, og bland kyllingesalaten sammen. Servér med groft brød til.
-