Grøn kyllingesalat

Grøn kyllingesalat

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Man kan sagtens servere salat som hovedret - tricket er bare at gøre den til en mættende salat. Ved at bruge kylling og kartoffel i salaten, fylder den mere i maven. Ud over en fyldig salat får du også tre dressinger at vælge imellem. Prøv dem, og vælg din ynglingsdressing.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1785 kJ / 425 kcal
        • Protein: 26 %
        • Kulhydrat: 55 %
        • Fedt: 19 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 27

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 27

        Mål alle ingredienserne af.

        Kartofler:

        • 250 g. kartofler
        • ½ l vand
        • ½ tsk. salt

        Kylling:

        • 1 stk. kyllingebryst
        • 2 dl vand
        • ¼ tsk. salt

        Salat:

        • ½ bundt grønne asparges
        • ½ l vand
        • ¼ tsk. salt
        • ½ grønt salathoved
        • ¼ spidskål, ca. 100 g.
        • 2 tomater
        • 40 g. ærter

        Hvidløgsdressing:

        • 1-2 fed hvidløg
        • 1 dl yoghurt naturel
        • ½ tsk. stærk sennep
        • Lidt salt
        • Lidt peber

        Krydderurtedressing:

        • 15 g. frisk persille eller purløg
        • 1 ¼ spsk. olie
        • ½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber

        Sur-sød chilidressing:

        • 1 spsk. olie
        • 1 tsk. flydende honning
        • 1 tsk. appelsinjuice
        • 1 tsk. chilisovs
        • ¼ tsk. salt

        Tilbehør:

        • 2 skiver fuldkornsbrød
      • Trin 3 af 27

        Skrub kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste.

        • 250 g. kartofler
      • Trin 4 af 27

        Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Gå videre med kylling og salat imens. Husk at holde øje med kartoflerne undervejs.

        • ½ l vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 5 af 27

        Læg kyllingebrysterne i en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.

        • 1 stk. kyllingebryst
      • Trin 6 af 27

        Kog kyllingebrysterne ved lav varme i 12-15 minutter, til de er møre. Gå videre med salaten imens. Husk at holde øje med kyllingen undervejs.

        • 2 dl vand 
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 7 af 27

        Salat: Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af. Skær aspargesene i stykker på 3-4 centimeter.

        • ½ bundt grønne asparges
      • Trin 8 af 27

        Tag en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på, og bring vandet i kog.

        • ½ l vand
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 9 af 27

        Læg aspargeserne forsigtigt ned i vandet, så det ikke sprøjter. Lad dem koge et minut.

      • Trin 10 af 27

        Stil et dørslag i vasken. Hæld det kogende vand og asparges ned i dørslaget, og lad aspargesene dryppe af.

      • Trin 11 af 27

        Sluk for gryden med kyllingekød, når kyllingen er mør. Lad kyllingekødet stå i gryden i 10 minutter. Hæld vandet fra.

      • Trin 12 af 27

        Riv det kolde kogte kyllingekød i mindre stykker med to gafler.

      • Trin 13 af 27

        Hæld kogevandet fra kartoflerne, når de har kogt. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem i både.

      • Trin 14 af 27

        Tag bladene af salathovedet, og skyl dem grundigt. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke, og riv dem i mindre stykker.

        • ½ grønt salathoved
      • Trin 15 af 27

        Skyl spidskålen, og skær stokken af. Skær spidskålen i tynde strimler.

        • ¼ spidskål, ca. 100 g.
      • Trin 16 af 27

        Skyl tomaterne, og skær dem i både.

        • 2 tomater
      • Trin 17 af 27

        Læg de frosne ærter i koldt vand, og lad dem tø op.

        • 40 g. ærter
      • Trin 18 af 27

        Kom kartofler, kyllingekød, asparges, salat, spidskål, tomater og ærter i en skål.

      • Trin 19 af 27

        Lav hvidløgsdressing, krydderurtedressing eller sur-sød chilidressing. (Vælg selv en. Se de næste steps for metoden).

      • Trin 20 af 27

        Hvidløgsdressing: Pil og pres hvidløg.

        • 1-2 fed hvidløg

         

      • Trin 21 af 27

        Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt. Smag dressingen til med salt og peber.

        • 1 dl yoghurt naturel
        • ½ tsk. stærk sennep
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 22 af 27

        Krydderurtedressing: Kom vand i en skål, og skyl de valgte krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak krydderurterne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 15 g. frisk persille eller purløg
      • Trin 23 af 27

        Kom olie og eddike i en skål, og pisk det sammen.

        • ¼ spsk. olie
        • ½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
      • Trin 24 af 27

        Kom de hakkede krydderurter, salt og peber i skålen, og bland det sammen. Smag til med salt og peber.

      • Trin 25 af 27

        Sur-sød chilidressing: Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør det sammen. Smag dressingen til med salt.

        • 1 spsk. olie
        • 1 tsk. flydende honning
        • 1 tsk. appelsinjuice
        • 1 tsk. chilisovs
        • ½ tsk. salt
      • Trin 26 af 27

        Hæld dressingen i skålen med salat, og bland salaten.

      • Trin 27 af 27

        Servér salaten med groft brød. Velbekomme.

        • 2 skiver fuldkornsbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Man kan sagtens servere salat som hovedret - tricket er bare at gøre den til en mættende salat. Ved at bruge kylling og kartoffel i salaten, fylder den mere i maven. Ud over en fyldig salat får du også tre dressinger at vælge imellem. Prøv dem, og vælg din ynglingsdressing.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kartofler:

          • 250 g. nye kartofler
          • ½ l vand
          • ½ tsk. salt

          Kylling:

          • 1 stk. kyllingebryst
          • 2 dl vand
          • ¼ tsk. salt

          Salat:

          • ½ bundt grønne asparges
          • ½ l vand
          • ¼ tsk. salt
          • ½ grønt salathoved
          • ¼ spidskål, ca. 100 g.
          • 2 tomater
          • 40 g. ærter

          Hvidløgsdressing:

          • 1-2 fed hvidløg
          • 1 dl yoghurt naturel
          • ½ tsk. stærk sennep
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Krydderurtedressing:

          • 15 g. frisk persille eller purløg
          • 1 ¼ spsk. olie
          • ½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Sur-sød chilidressing:

          • 1 spsk. olie
          • 1 tsk. flydende honning
          • 1 tsk. appelsinjuice
          • 1 tsk. chilisovs
          • ¼ tsk. salt

          Tilbehør:

          • 2 skiver fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 5 måleskeer
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 røreske
          • 2 gafler
          • 1 stor skål
          • 1 lille skål
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 mellem gryde med låg
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 grøntsagsbørste
          • 1 lille skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skrub kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste.
          4. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Gå videre med kylling og salat imens. Husk at holde øje med kartoflerne undervejs.
          5. Læg kyllingebrysterne i en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.
          6. Kog kyllingebrysterne ved lav varme i 12-15 minutter, til de er møre. Gå videre med salaten imens. Husk at holde øje med kyllingen undervejs.
          7. Salat: Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af. Skær aspargesene i stykker på 3-4 centimeter.
          8. Tag en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på, og bring vandet i kog.
          9. Læg aspargeserne forsigtigt ned i vandet, så det ikke sprøjter. Lad dem koge et minut.
          10. Stil et dørslag i vasken. Hæld det kogende vand og asparges ned i dørslaget, og lad aspargesene dryppe af.
          11. Sluk for gryden med kyllingekød, når kyllingen er mør. Lad kyllingekødet stå i gryden i 10 minutter. Hæld vandet fra.
          12. Riv det kolde kogte kyllingekød i mindre stykker med to gafler.
          13. Hæld kogevandet fra kartoflerne, når de har kogt. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem i både.
          14. Tag bladene af salathovedet, og skyl dem grundigt. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke, og riv dem i mindre stykker.
          15. Skyl spidskålen, og skær stokken af. Skær spidskålen i tynde strimler.
          16. Skyl tomaterne, og skær dem i både.
          17. Læg de frosne ærter i koldt vand, og lad dem tø op.
          18. Kom kartofler, kyllingekød, asparges, salat, spidskål, tomater og ærter i en skål.
          19. Lav hvidløgsdressing, krydderurtedressing eller sur-sød chilidressing. (Vælg selv en. Se de næste steps for metoden).
          20. Hvidløgsdressing: Pil og pres hvidløg.
          21. Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt. Smag dressingen til med salt og peber.
          22. Krydderurtedressing: Kom vand i en skål, og skyl de valgte krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak krydderurterne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          23. Kom olie og eddike i en skål, og pisk det sammen.
          24. Kom de hakkede krydderurter, salt og peber i skålen, og bland det sammen. Smag til med salt og peber.
          25. Sur-sød chilidressing: Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør det sammen. Smag dressingen til med salt.
          26. Hæld dressingen i skålen med salat, og bland salaten.
          27. Servér salaten med groft brød. Velbekomme.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Man kan sagtens servere salat som hovedret - tricket er bare at gøre den til en mættende salat. Ved at bruge kylling og kartoffel i salaten, fylder den mere i maven. Ud over en fyldig salat får du også tre dressinger at vælge imellem. Prøv dem, og vælg din ynglingsdressing.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1785 kJ / 425 kcal
            • Protein: 26 %
            • Kulhydrat: 55 %
            • Fedt: 19 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 27

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 27

            Mål alle ingredienserne af.

            Kartofler:

            • 500 g. kartofler
            • 1 l vand
            • 1 tsk. salt

            Kylling:

            • 2 stk. kyllingebryst
            • 4 dl vand
            • ½ tsk. salt

            Salat:

            • 1 bundt grønne asparges
            • 1 l vand
            • ½ tsk. salt
            • 1 grønt salathoved
            • ½ spidskål, ca. 200 g.
            • 4 tomater
            • 75 g. fine ærter

            Hvidløgsdressing:

            • 2-3 fed hvidløg
            • 2 dl yoghurt naturel
            • 1 tsk. stærk sennep
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber

            Krydderurtedressing:

            • 25 g. frisk persille eller purløg
            • 2 ½ spsk. olie
            • 1 spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber

            Sur-sød chilidressing:

            • 2 spsk. olie
            • 2 tsk. flydende honning
            • 2 tsk. appelsinjuice
            • 2 tsk. chilisovs
            • ½ tsk. salt

            Tilbehør:

            • 4 skiver fuldkornsbrød
          • Trin 3 af 27

            Skrub kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste.

            • 500 g. kartofler
          • Trin 4 af 27

            Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Gå videre med kylling og salat imens. Husk at holde øje med kartoflerne undervejs.

            • 1 l vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 5 af 27

            Læg kyllingebrysterne i en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.

            • 2. stk. kyllingebryst
          • Trin 6 af 27

            Kog kyllingebrysterne ved lav varme i 12-15 minutter, til de er møre. Gå videre med salaten imens. Husk at holde øje med kyllingen undervejs.

            • 4 dl vand 
            • ½ tsk. salt
          • Trin 7 af 27

            Salat: Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af. Skær aspargesene i stykker på 3-4 centimeter.

            • 1 bundt grønne asparges
          • Trin 8 af 27

            Tag en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på, og bring vandet i kog.

            • 1 l vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 9 af 27

            Læg aspargeserne forsigtigt ned i vandet, så det ikke sprøjter. Lad dem koge et minut.

          • Trin 10 af 27

            Stil et dørslag i vasken. Hæld det kogende vand og asparges ned i dørslaget, og lad aspargesene dryppe af.

          • Trin 11 af 27

            Sluk for gryden med kyllingekød, når kyllingen er mør. Lad kyllingekødet stå i gryden i 10 minutter. Hæld vandet fra.

          • Trin 12 af 27

            Riv det kolde kogte kyllingekød i mindre stykker med to gafler.

          • Trin 13 af 27

            Hæld kogevandet fra kartoflerne, når de har kogt. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem i både.

          • Trin 14 af 27

            Tag bladene af salathovedet, og skyl dem grundigt. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke, og riv dem i mindre stykker.

            • 1 grønt salathoved
          • Trin 15 af 27

            Skyl spidskålen, og skær stokken af. Skær spidskålen i tynde strimler.

            • ½ spidskål, 200 g.
          • Trin 16 af 27

            Skyl tomaterne, og skær dem i både.

            • 4 tomater
          • Trin 17 af 27

            Læg de frosne ærter i koldt vand, og lad dem tø op.

            • 75 g. ærter
          • Trin 18 af 27

            Kom kartofler, kyllingekød, asparges, salat, spidskål, tomater og ærter i en skål.

          • Trin 19 af 27

            Lav hvidløgsdressing, krydderurtedressing eller sur-sød chilidressing. (Vælg selv en. Se de næste steps for metoden).

          • Trin 20 af 27

            Hvidløgsdressing: Pil og pres hvidløg.

            • 2-3 fed hvidløg

             

          • Trin 21 af 27

            Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt. Smag dressingen til med salt og peber.

            • 2 dl yoghurt naturel
            • 1 tsk. stærk sennep
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 22 af 27

            Krydderurtedressing: Kom vand i en skål, og skyl de valgte krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak krydderurterne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 25 g. frisk persille eller purløg
          • Trin 23 af 27

            Kom olie og eddike i en skål, og pisk det sammen.

            • 2 ½ spsk. olie
            • 1 spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
          • Trin 24 af 27

            Kom de hakkede krydderurter, salt og peber i skålen, og bland det sammen. Smag til med salt og peber.

          • Trin 25 af 27

            Sur-sød chilidressing: Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør det sammen. Smag dressingen til med salt.

            • 2 spsk. olie
            • 2 tsk. flydende honning
            • 2 tsk. appelsinjuice
            • 2 tsk. chilisovs
            • 1 tsk. salt
          • Trin 26 af 27

            Hæld dressingen i skålen med salat, og bland salaten.

          • Trin 27 af 27

            Servér salaten med groft brød. Velbekomme.

            • 4 skiver fuldkornsbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Man kan sagtens servere salat som hovedret - tricket er bare at gøre den til en mættende salat. Ved at bruge kylling og kartoffel i salaten, fylder den mere i maven. Ud over en fyldig salat får du også tre dressinger at vælge imellem. Prøv dem, og vælg din ynglingsdressing.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kartofler:

              • 500 g. kartofler
              • 1 l vand
              • 1 tsk. salt

              Kylling:

              • 2 stk. kyllingebryst
              • 4 dl vand
              • ½ tsk. salt

              Salat:

              • 1 bundt grønne asparges
              • 1 l vand
              • ½ tsk. salt
              • 1 grønt salathoved
              • ½ spidskål, ca. 200 g.
              • 4 tomater
              • 75 g. fine ærter

              Hvidløgsdressing:

              • 2-3 fed hvidløg
              • 2 dl yoghurt naturel
              • 1 tsk. stærk sennep
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Krydderurtedressing:

              • 25 g. frisk persille eller purløg
              • 2 ½ spsk. olie
              • 1 spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Sur-sød chilidressing:

              • 2 spsk. olie
              • 2 tsk. flydende honning
              • 2 tsk. appelsinjuice
              • 2 tsk. chilisovs
              • ½ tsk. salt

              Tilbehør:

              • 4 skiver fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 5 måleskeer
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 røreske
              • 2 gafler
              • 1 stor skål
              • 1 lille skål
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 mellem gryde med låg
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 målebæger
              • 1 køkkenvægt
              • 1 grøntsagsbørste
              • 1 lille skarp kniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skrub kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste.
              4. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Gå videre med kylling og salat imens. Husk at holde øje med kartoflerne undervejs.
              5. Læg kyllingebrysterne i en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.
              6. Kog kyllingebrysterne ved lav varme i 12-15 minutter, til de er møre. Gå videre med salaten imens. Husk at holde øje med kyllingen undervejs.
              7. Salat: Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af. Skær aspargesene i stykker på 3-4 centimeter.
              8. Tag en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på, og bring vandet i kog.
              9. Læg aspargeserne forsigtigt ned i vandet, så det ikke sprøjter. Lad dem koge et minut.
              10. Stil et dørslag i vasken. Hæld det kogende vand og asparges ned i dørslaget, og lad aspargesene dryppe af.
              11. Sluk for gryden med kyllingekød, når kyllingen er mør. Lad kyllingekødet stå i gryden i 10 minutter. Hæld vandet fra.
              12. Riv det kolde kogte kyllingekød i mindre stykker med to gafler.
              13. Hæld kogevandet fra kartoflerne, når de har kogt. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem i både.
              14. Tag bladene af salathovedet, og skyl dem grundigt. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke, og riv dem i mindre stykker.
              15. Skyl spidskålen, og skær stokken af. Skær spidskålen i tynde strimler.
              16. Skyl tomaterne, og skær dem i både.
              17. Læg de frosne ærter i koldt vand, og lad dem tø op.
              18. Kom kartofler, kyllingekød, asparges, salat, spidskål, tomater og ærter i en skål.
              19. Lav hvidløgsdressing, krydderurtedressing eller sur-sød chilidressing. (Vælg selv en. Se de næste steps for metoden).
              20. Hvidløgsdressing: Pil og pres hvidløg.
              21. Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt. Smag dressingen til med salt og peber.
              22. Krydderurtedressing: Kom vand i en skål, og skyl de valgte krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak krydderurterne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              23. Kom olie og eddike i en skål, og pisk det sammen.
              24. Kom de hakkede krydderurter, salt og peber i skålen, og bland det sammen. Smag til med salt og peber.
              25. Sur-sød chilidressing: Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør det sammen. Smag dressingen til med salt.
              26. Hæld dressingen i skålen med salat, og bland salaten.
              27. Servér salaten med groft brød. Velbekomme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Man kan sagtens servere salat som hovedret - tricket er bare at gøre den til en mættende salat. Ved at bruge kylling og kartoffel i salaten, fylder den mere i maven. Ud over en fyldig salat får du også tre dressinger at vælge imellem. Prøv dem, og vælg din ynglingsdressing.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1785 kJ / 425 kcal
                • Protein: 26 %
                • Kulhydrat: 55 %
                • Fedt: 19 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 27

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 27

                Mål alle ingredienserne af.

                Kartofler:

                • 750 g. kartofler
                • 1 ½ l vand
                • 1 ½ tsk. salt

                Kylling:

                • 3 stk. kyllingebryst
                • 6 dl vand
                • ¾ tsk. salt

                Salat:

                • 1 ½ bundt grønne asparges
                • 1 ½ l vand
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ grønt salathoved
                • ¾ spidskål, ca. 300 g.
                • 6 tomater
                • 110 g. ærter

                Hvidløgsdressing:

                • 3-4 fed hvidløg
                • 3 dl yoghurt naturel
                • 1 ½ tsk. stærk sennep
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber

                Krydderurtedressing:

                • 40 g. frisk persille eller purløg
                • 3 ¾ spsk. olie
                • 1 ½ spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber

                Sur-sød chilidressing:

                • 3 spsk. olie
                • 3 tsk. flydende honning
                • 3 tsk. appelsinjuice
                • 3 tsk. chilisovs
                • ¾ tsk. salt

                Tilbehør:

                • 6 skiver fuldkornsbrød
              • Trin 3 af 27

                Skrub kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste.

                • 750 g. kartofler
              • Trin 4 af 27

                Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Gå videre med kylling og salat imens. Husk at holde øje med kartoflerne undervejs.

                • 1 ½ l vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 5 af 27

                Læg kyllingebrysterne i en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.

                • 3 stk. kyllingebryst
              • Trin 6 af 27

                Kog kyllingebrysterne ved lav varme i 12-15 minutter, til de er møre. Gå videre med salaten imens. Husk at holde øje med kyllingen undervejs.

                • 6 dl vand 
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 7 af 27

                Salat: Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af. Skær aspargesene i stykker på 3-4 centimeter.

                • 1 ½ bundt grønne asparges
              • Trin 8 af 27

                Tag en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på, og bring vandet i kog.

                • 1 ½ l vand
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 9 af 27

                Læg aspargeserne forsigtigt ned i vandet, så det ikke sprøjter. Lad dem koge et minut.

              • Trin 10 af 27

                Stil et dørslag i vasken. Hæld det kogende vand og asparges ned i dørslaget, og lad aspargesene dryppe af.

              • Trin 11 af 27

                Sluk for gryden med kyllingekød, når kyllingen er mør. Lad kyllingekødet stå i gryden i 10 minutter. Hæld vandet fra.

              • Trin 12 af 27

                Riv det kolde kogte kyllingekød i mindre stykker med to gafler.

              • Trin 13 af 27

                Hæld kogevandet fra kartoflerne, når de har kogt. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem i både.

              • Trin 14 af 27

                Tag bladene af salathovedet, og skyl dem grundigt. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke, og riv dem i mindre stykker.

                • 1 ½ grønt salathoved
              • Trin 15 af 27

                Skyl spidskålen, og skær stokken af. Skær spidskålen i tynde strimler.

                • ¾ spidskål, 300 g.
              • Trin 16 af 27

                Skyl tomaterne, og skær dem i både.

                • 6 tomater
              • Trin 17 af 27

                Læg de frosne ærter i koldt vand, og lad dem tø op.

                • 110 g. ærter
              • Trin 18 af 27

                Kom kartofler, kyllingekød, asparges, salat, spidskål, tomater og ærter i en skål.

              • Trin 19 af 27

                Lav hvidløgsdressing, krydderurtedressing eller sur-sød chilidressing. (Vælg selv en. Se de næste steps for metoden).

              • Trin 20 af 27

                Hvidløgsdressing: Pil og pres hvidløg.

                • 3-5 fed hvidløg

                 

              • Trin 21 af 27

                Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt. Smag dressingen til med salt og peber.

                • 3 dl yoghurt naturel
                • 1 ½ tsk. stærk sennep
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 22 af 27

                Krydderurtedressing: Kom vand i en skål, og skyl de valgte krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak krydderurterne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 40 g. frisk persille eller purløg
              • Trin 23 af 27

                Kom olie og eddike i en skål, og pisk det sammen.

                • 3 ¾ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
              • Trin 24 af 27

                Kom de hakkede krydderurter, salt og peber i skålen, og bland det sammen. Smag til med salt og peber.

              • Trin 25 af 27

                Sur-sød chilidressing: Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør det sammen. Smag dressingen til med salt.

                • 3 spsk. olie
                • 3 tsk. flydende honning
                • 3 tsk. appelsinjuice
                • 3 tsk. chilisovs
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 26 af 27

                Hæld dressingen i skålen med salat, og bland salaten.

              • Trin 27 af 27

                Servér salaten med groft brød. Velbekomme.

                • 6 skiver fuldkornsbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Man kan sagtens servere salat som hovedret - tricket er bare at gøre den til en mættende salat. Ved at bruge kylling og kartoffel i salaten, fylder den mere i maven. Ud over en fyldig salat får du også tre dressinger at vælge imellem. Prøv dem, og vælg din ynglingsdressing.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kartofler:

                  • 750 g. kartofler
                  • 1 ½ l vand
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Kylling:

                  • 3 stk. kyllingebryst
                  • 6 dl vand
                  • ¾ tsk. salt

                  Salat:

                  • 1 ½ bundt grønne asparges
                  • 1 ½ l vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ grønt salathoved
                  • ¾ spidskål, ca. 300 g.
                  • 6 tomater
                  • 110 g. ærter

                  Hvidløgsdressing:

                  • 3-4 fed hvidløg
                  • 3 dl yoghurt naturel
                  • 1 ½ tsk. stærk sennep
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber

                  Krydderurtedressing:

                  • 40 g. frisk persille eller purløg
                  • 3 ¾ spsk. olie
                  • 1 ½ spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber

                  Sur-sød chilidressing:

                  • 3 spsk. olie
                  • 3 tsk. flydende honning
                  • 3 tsk. appelsinjuice
                  • 3 tsk. chilisovs
                  • ¾ tsk. salt

                  Tilbehør:

                  • 6 skiver fuldkornsbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 5 måleskeer
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 røreske
                  • 2 gafler
                  • 1 stor skål
                  • 1 lille skål
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 mellem gryde med låg
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 målebæger
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 grøntsagsbørste
                  • 1 lille skarp kniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skrub kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste.
                  4. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Gå videre med kylling og salat imens. Husk at holde øje med kartoflerne undervejs.
                  5. Læg kyllingebrysterne i en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.
                  6. Kog kyllingebrysterne ved lav varme i 12-15 minutter, til de er møre. Gå videre med salaten imens. Husk at holde øje med kyllingen undervejs.
                  7. Salat: Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af. Skær aspargesene i stykker på 3-4 centimeter.
                  8. Tag en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på, og bring vandet i kog.
                  9. Læg aspargeserne forsigtigt ned i vandet, så det ikke sprøjter. Lad dem koge et minut.
                  10. Stil et dørslag i vasken. Hæld det kogende vand og asparges ned i dørslaget, og lad aspargesene dryppe af.
                  11. Sluk for gryden med kyllingekød, når kyllingen er mør. Lad kyllingekødet stå i gryden i 10 minutter. Hæld vandet fra.
                  12. Riv det kolde kogte kyllingekød i mindre stykker med to gafler.
                  13. Hæld kogevandet fra kartoflerne, når de har kogt. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem i både.
                  14. Tag bladene af salathovedet, og skyl dem grundigt. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke, og riv dem i mindre stykker.
                  15. Skyl spidskålen, og skær stokken af. Skær spidskålen i tynde strimler.
                  16. Skyl tomaterne, og skær dem i både.
                  17. Læg de frosne ærter i koldt vand, og lad dem tø op.
                  18. Kom kartofler, kyllingekød, asparges, salat, spidskål, tomater og ærter i en skål.
                  19. Lav hvidløgsdressing, krydderurtedressing eller sur-sød chilidressing. (Vælg selv en. Se de næste steps for metoden).
                  20. Hvidløgsdressing: Pil og pres hvidløg.
                  21. Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt. Smag dressingen til med salt og peber.
                  22. Krydderurtedressing: Kom vand i en skål, og skyl de valgte krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak krydderurterne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  23. Kom olie og eddike i en skål, og pisk det sammen.
                  24. Kom de hakkede krydderurter, salt og peber i skålen, og bland det sammen. Smag til med salt og peber.
                  25. Sur-sød chilidressing: Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør det sammen. Smag dressingen til med salt.
                  26. Hæld dressingen i skålen med salat, og bland salaten.
                  27. Servér salaten med groft brød. Velbekomme.