- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Grøntsagssamosaer
Grøntsagssamosaer
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Svær
Samosa = sprøde, spicy filodejs-banditter med lækkert fyld. Haps. Lige fra eksotiske lande til din mave. Lækre til aftensmad og på madpakken - vi siger tak til opfinderen.
Det kan godt være lidt svært at folde trekanterne. Men Micki guider dig igennem, så du kan lave dem helt perfekte.
Tip: Brug kartoffel-rester fra dagen før, eller start med at koge kartofler til dine grøntsags-samosaer.
Opskriften giver 12 grøntsagssamosaer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøntsagssamosaer
Ingredienser
1 løg
¼ chili
250 g kartofler, kogte og pillede
2 spsk. olie
100 g frosne ærter
½ tsk. garam masala
½ tsk. stødt koriander
½ tsk. gurkemeje
½ tsk. salt
1 knivspids peber
4 plader filodej
1 æg til ’lim’
¼ dl olie til pensling
Løg
Chili
Kartoffel
Olie - smagsneutral
Ærter
Garam masala
Koriander (stødt)
Gurkemeje (stødt)
Salt
Peber
Filodej
Æg
Køkkenredskaber til grøntsagssamosaer
1 køkkenvægt
1 teske
2 spiseskeer
1 skærebræt
2 store skarpe knive
1 mellemstor gryde
1 grydeske
Bagepapir
2 bageplader
2 kopper
1 gaffel
1 lille skarp kniv
2 bagepensler
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem gryde
Grydeske
Bagepapir
Bageplade
Kop
Gaffel
Urtekniv
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Tag et skærebræt og en stor, skarp kniv frem. Pil, og hak løget fint.
4.
5.
Skær kartoflerne i små tern. Se videoen.
6.
7.
8.
9.
Saml samosaerne:
10.
11.
Tag en kop, en gaffel og en bagepensel frem. Slå et æg ud i koppen, og pisk ægget sammen med gaflen. Se videoen.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 423 kJ / 101 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 50 %
Heraf mættet fedt: 0,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer