Frikadeller med kylling

Frikadeller med kylling

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Man kan snige alt muligt godt med i frikadellefarsen og samtidig beholde den lækre frikadelle-smag. Det er som grøntsager i skjul, der bare smager af frikadelle - temmelig smart måde at gøre de voksne glade på ;-) Frikadeller med kylling giver cirka 4,2 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mindre COend frikadeller med svinekød. Så flot klimavalg! Tip: Find opskriften på sovs her på gocook.dk.

        Opskriften giver 8-9 frikadeller.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2335 kJ / 558 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 51 %
        • Fedt: 26 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        Kartofler:

        • ½ kg. kartofler
        • ½ tsk. salt

        Frikadeller:

        • 200 g. hakket kylling
        • ¾ tsk. salt
        • ½ broccoli-stilk
        • ½ løg (ca. 50 g.)
        • 1 ½ spsk. majsmel
        • 2 spsk. vand
        • ½ knivspids peber
        • ¾ dl. mælk
        • 1 dl. fintvalsede havregryn
        • ½ spsk. olie til stegning

        Kogt broccoli:

        • ¼ liter vand
        • ¼ tsk. salt
        • Buketterne fra broccolien
      • Trin 3 af 18

        Kartofler: Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde.

        • ½ kg. kartofler
      • Trin 4 af 18

        Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.

        • ½ tsk. salt
      • Trin 5 af 18

        Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter.

      • Trin 6 af 18

        Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget og lad dem dryppe af.

      • Trin 7 af 18

        Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.

        • 200 g. hakket kylling
        • ¾ tsk. salt
      • Trin 8 af 18

        Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken og læg dem til side til senere. Klik på videoen og se, hvordan du skærer buketterne af.

        • ½ broccoli-stilk
      • Trin 9 af 18

        Skræl broccoli-stokken og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

      • Trin 10 af 18

        Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.

        • ½ løg (ca. 50 g.)
      • Trin 11 af 18

        Bland majsmel og vand i en kop.

        • 1 ½ spsk. majsmel
        • 2 spsk. vand
      • Trin 12 af 18

        Kom majsmels-vand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.

        • ½ knivspids peber
        • ¾ dl. mælk
        • 1 dl. fintvalsede havregryn
      • Trin 13 af 18

        Form 8-9 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.

      • Trin 14 af 18

        Kom olie på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.

        • ½ spsk. olie til stegning
      • Trin 15 af 18

        Koge broccoli-buketter: Kom vand i en mellemstor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.

        • ¼ liter vand
      • Trin 16 af 18

        Kom salt og broccoli-buketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.

        • ¼ tsk. salt
        • Buketterne fra broccolien
      • Trin 17 af 18

        Hæld vand og broccoli-buketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.

      • Trin 18 af 18

        Servering: Servér frikadellerne med kogte kartofler, sovs og kogt broccoli.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Man kan snige alt muligt godt med i frikadellefarsen og samtidig beholde den lækre frikadelle-smag. Det er som grøntsager i skjul, der bare smager af frikadelle - temmelig smart måde at gøre de voksne glade på ;-) Frikadeller med kylling giver cirka 4,2 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mindre COend frikadeller med svinekød. Så flot klimavalg! Tip: Find opskriften på sovs her på gocook.dk.

        Opskriften giver 8-9 frikadeller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kartofler:

          • ½ kg. kartofler
          • ½ tsk. salt

          Frikadeller:

          • 200 g. hakket kylling
          • ¾ tsk. salt
          • ½ broccoli-stilk
          • ½ løg (ca. 50 g.)
          • 1 ½ spsk. majsmel
          • 2 spsk. vand
          • ½ knivspids peber
          • ¾ dl. mælk
          • 1 dl. fintvalsede havregryn
          • ½ spsk. olie til stegning

          Kogt broccoli:

          • ¼ liter vand
          • ¼ tsk. salt
          • Buketterne fra broccolien

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 2 store gryder med låg
          • 1 dørslag
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 kop
          • 1 glas
          • 1 tallerken

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kartofler: Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde.
          4. Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.
          5. Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter.
          6. Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget og lad dem dryppe af.
          7. Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
          8. Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken og læg dem til side til senere. Klik på videoen og se, hvordan du skærer buketterne af.
          9. Skræl broccoli-stokken og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
          10. Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.
          11. Bland majsmel og vand i en kop.
          12. Kom majsmels-vand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.
          13. Form 8-9 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
          14. Kom olie på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.
          15. Koge broccoli-buketter: Kom vand i en mellemstor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
          16. Kom salt og broccoli-buketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.
          17. Hæld vand og broccoli-buketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.
          18. Servering: Servér frikadellerne med kogte kartofler, sovs og kogt broccoli.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Man kan snige alt muligt godt med i frikadellefarsen og samtidig beholde den lækre frikadelle-smag. Det er som grøntsager i skjul, der bare smager af frikadelle - temmelig smart måde at gøre de voksne glade på ;-) Frikadeller med kylling giver cirka 4,2 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mindre COend frikadeller med svinekød. Så flot klimavalg! Tip: Find opskriften på sovs her på gocook.dk.

            Opskriften giver cirka 16-18 frikadeller.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2335 kJ / 558 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 51 %
            • Fedt: 26 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

          • Trin 2 af 18

            Find alle ingredienserne frem.

            Kartofler:

            • 1 kg. kartofler
            • 1 tsk. salt

            Frikadeller:

            • 400 g. hakket kylling
            • 1 ½ tsk. salt
            • 1 broccoli-stilk
            • 1 løg (ca. 100 g.)
            • 3 spsk. majsmel
            • 4 spsk. vand
            • 1 knivspids peber
            • 1 ½ dl. mælk
            • 2 dl. fintvalsede havregryn
            • 1 spsk. olie til stegning

            Kogt broccoli:

            • ½ liter vand
            • ½ tsk. salt
            • Buketterne fra broccolien
          • Trin 3 af 18

            Kartofler: Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde.

            • 1 kg. kartofler
          • Trin 4 af 18

            Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 5 af 18

            Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter.

          • Trin 6 af 18

            Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget og lad dem dryppe af.

          • Trin 7 af 18

            Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.

            • 400 g. hakket kylling
            • 1 ½ tsk. salt
          • Trin 8 af 18

            Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken og læg dem til side til senere. Klik på videoen og se, hvordan du skærer buketterne af.

            • 1 broccoli-stilk
          • Trin 9 af 18

            Skræl broccoli-stokken og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

          • Trin 10 af 18

            Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.

            • 1 løg (ca. 100 g.)
          • Trin 11 af 18

            Bland majsmel og vand i en kop.

            • 3 spsk. majsmel
            • 4 spsk. vand
          • Trin 12 af 18

            Kom majsmels-vand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.

            • 1 knivspids peber
            • 1 ½ dl. mælk
            • 2 dl. fintvalsede havregryn
          • Trin 13 af 18

            Form 16-18 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.

          • Trin 14 af 18

            Kom olie på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.

            • 1 spsk. olie til stegning
          • Trin 15 af 18

            Koge broccoli-buketter: Kom vand i en mellemstor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.

            • ½ liter vand
          • Trin 16 af 18

            Kom salt og broccoli-buketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.

            • ½ tsk. salt
            • Buketterne fra broccolien
          • Trin 17 af 18

            Hæld vand og broccoli-buketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.

          • Trin 18 af 18

            Servering: Servér frikadellerne med kogte kartofler, sovs og kogt broccoli.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Man kan snige alt muligt godt med i frikadellefarsen og samtidig beholde den lækre frikadelle-smag. Det er som grøntsager i skjul, der bare smager af frikadelle - temmelig smart måde at gøre de voksne glade på ;-) Frikadeller med kylling giver cirka 4,2 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mindre COend frikadeller med svinekød. Så flot klimavalg! Tip: Find opskriften på sovs her på gocook.dk.

            Opskriften giver cirka 16-18 frikadeller.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kartofler:

              • 1 kg. kartofler
              • 1 tsk. salt

              Frikadeller:

              • 400 g. hakket kylling
              • 1 ½ tsk. salt
              • 1 broccoli-stilk
              • 1 løg (ca. 100 g.)
              • 3 spsk. majsmel
              • 4 spsk. vand
              • 1 knivspids peber
              • 1 ½ dl. mælk
              • 2 dl. fintvalsede havregryn
              • 1 spsk. olie til stegning

              Kogt broccoli:

              • ½ liter vand
              • ½ tsk. salt
              • Buketterne fra broccolien

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 2 store gryder med låg
              • 1 dørslag
              • 1 stor skål
              • 1 røreske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 kop
              • 1 glas
              • 1 tallerken

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kartofler: Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde.
              4. Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.
              5. Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter.
              6. Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget og lad dem dryppe af.
              7. Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
              8. Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken og læg dem til side til senere. Klik på videoen og se, hvordan du skærer buketterne af.
              9. Skræl broccoli-stokken og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
              10. Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.
              11. Bland majsmel og vand i en kop.
              12. Kom majsmels-vand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.
              13. Form 16-18 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
              14. Kom olie på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.
              15. Koge broccoli-buketter: Kom vand i en mellemstor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
              16. Kom salt og broccoli-buketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.
              17. Hæld vand og broccoli-buketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.
              18. Servering: Servér frikadellerne med kogte kartofler, sovs og kogt broccoli.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Man kan snige alt muligt godt med i frikadellefarsen og samtidig beholde den lækre frikadelle-smag. Det er som grøntsager i skjul, der bare smager af frikadelle - temmelig smart måde at gøre de voksne glade på ;-) Frikadeller med kylling giver cirka 4,2 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mindre COend frikadeller med svinekød. Så flot klimavalg! Tip: Find opskriften på sovs her på gocook.dk.

                Opskriften giver 24-27 frikadeller.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2335 kJ / 558 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 51 %
                • Fedt: 26 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

              • Trin 2 af 18

                Find alle ingredienserne frem.

                Kartofler:

                • 1 ½ kg. kartofler
                • 1 ½ tsk. salt

                Frikadeller:

                • 600 g. hakket kylling
                • 2 ¼ tsk. salt
                • 1 ½ broccoli-stilk
                • 1 ½ løg (ca. 150 g.)
                • 4 ½ spsk. majsmel
                • 6 spsk. vand
                • 1 ½ knivspids peber
                • 2 ¼ dl. mælk
                • 3 dl. fintvalsede havregryn
                • 1 ½ spsk. olie til stegning

                Kogt broccoli:

                • ¾ liter vand
                • ¾ tsk. salt
                • Buketterne fra broccolien
              • Trin 3 af 18

                Kartofler: Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde.

                • 1 ½ kg. kartofler
              • Trin 4 af 18

                Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.

                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 5 af 18

                Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter.

              • Trin 6 af 18

                Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget og lad dem dryppe af.

              • Trin 7 af 18

                Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.

                • 600 g. hakket kylling
                • 2 ¼ tsk. salt
              • Trin 8 af 18

                Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken og læg dem til side til senere. Klik på videoen og se, hvordan du skærer buketterne af.

                • 1 ½ broccoli-stilk
              • Trin 9 af 18

                Skræl broccoli-stokken og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

              • Trin 10 af 18

                Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.

                • 1 ½ løg (ca. 150 g.)
              • Trin 11 af 18

                Bland majsmel og vand i en kop.

                • 4 ½ spsk. majsmel
                • 6 spsk. vand
              • Trin 12 af 18

                Kom majsmels-vand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.

                • 1 ½ knivspids peber
                • 2 ¼ dl. mælk
                • 3 dl. fintvalsede havregryn
              • Trin 13 af 18

                Form 24-27 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.

              • Trin 14 af 18

                Kom olie på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.

                • 1 ½ spsk. olie til stegning
              • Trin 15 af 18

                Koge broccoli-buketter: Kom vand i en mellemstor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.

                • ¾ liter vand
              • Trin 16 af 18

                Kom salt og broccoli-buketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.

                • ¾ tsk. salt
                • Buketterne fra broccolien
              • Trin 17 af 18

                Hæld vand og broccoli-buketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.

              • Trin 18 af 18

                Servering: Servér frikadellerne med kogte kartofler, sovs og kogt broccoli.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Man kan snige alt muligt godt med i frikadellefarsen og samtidig beholde den lækre frikadelle-smag. Det er som grøntsager i skjul, der bare smager af frikadelle - temmelig smart måde at gøre de voksne glade på ;-) Frikadeller med kylling giver cirka 4,2 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mindre COend frikadeller med svinekød. Så flot klimavalg! Tip: Find opskriften på sovs her på gocook.dk.

                Opskriften giver 24-27 frikadeller.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kartofler:

                  • 1 ½ kg. kartofler
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Frikadeller:

                  • 600 g. hakket kylling
                  • 2 ¼ tsk. salt
                  • 1 ½ broccoli-stilk
                  • 1 ½ løg (ca. 150 g.)
                  • 4 ½ spsk. majsmel
                  • 6 spsk. vand
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 2 ¼ dl. mælk
                  • 3 dl. fintvalsede havregryn
                  • 1 ½ spsk. olie til stegning

                  Kogt broccoli:

                  • ¾ liter vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • Buketterne fra broccolien

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 2 store gryder med låg
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor skål
                  • 1 røreske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 kop
                  • 1 glas
                  • 1 tallerken

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kartofler: Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde.
                  4. Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.
                  5. Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter.
                  6. Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget og lad dem dryppe af.
                  7. Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
                  8. Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken og læg dem til side til senere. Klik på videoen og se, hvordan du skærer buketterne af.
                  9. Skræl broccoli-stokken og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
                  10. Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.
                  11. Bland majsmel og vand i en kop.
                  12. Kom majsmels-vand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.
                  13. Form 24-27 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
                  14. Kom olie på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.
                  15. Koge broccoli-buketter: Kom vand i en mellemstor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
                  16. Kom salt og broccoli-buketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.
                  17. Hæld vand og broccoli-buketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.
                  18. Servering: Servér frikadellerne med kogte kartofler, sovs og kogt broccoli.