Frikadeller med kylling
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Man kan snige alt muligt godt med i frikadellefarsen og samtidig beholde den lækre frikadelle-smag. Det er som grøntsager i skjul, der bare smager af frikadelle - temmelig smart måde at gøre de voksne glade på ;-) Frikadeller med kylling giver cirka 4,2 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mindre CO2 end frikadeller med svinekød. Så flot klimavalg! Tip: Find opskriften på sovs her på gocook.dk.
Opskriften giver 8-9 frikadeller.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2335 kJ / 558 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 51 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kartofler:
- ½ kg. kartofler
- ½ tsk. salt
Frikadeller:
- 200 g. hakket kylling
- ¾ tsk. salt
- ½ broccoli-stilk
- ½ løg (ca. 50 g.)
- 1 ½ spsk. majsmel
- 2 spsk. vand
- ½ knivspids peber
- ¾ dl. mælk
- 1 dl. fintvalsede havregryn
- ½ spsk. olie til stegning
Kogt broccoli:
- ¼ liter vand
- ¼ tsk. salt
- Buketterne fra broccolien
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 2 store gryder med låg
- 1 dørslag
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 1 glas
- 1 tallerken
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Kartofler:
- ½ kg. kartofler
- ½ tsk. salt
Frikadeller:
- 200 g. hakket kylling
- ¾ tsk. salt
- ½ broccoli-stilk
- ½ løg (ca. 50 g.)
- 1 ½ spsk. majsmel
- 2 spsk. vand
- ½ knivspids peber
- ¾ dl. mælk
- 1 dl. fintvalsede havregryn
- ½ spsk. olie til stegning
Kogt broccoli:
- ¼ liter vand
- ¼ tsk. salt
- Buketterne fra broccolien
- Trin 3 af 18
Kartofler: Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde.
- ½ kg. kartofler
- Trin 4 af 18
Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.
- ½ tsk. salt
- Trin 5 af 18
Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter.
- Trin 6 af 18
Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget og lad dem dryppe af.
- Trin 7 af 18
Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
- 200 g. hakket kylling
- ¾ tsk. salt
- Trin 8 af 18
Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken og læg dem til side til senere. Klik på videoen og se, hvordan du skærer buketterne af.
- ½ broccoli-stilk
- Trin 9 af 18
Skræl broccoli-stokken og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- Trin 10 af 18
Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.
- ½ løg (ca. 50 g.)
- Trin 11 af 18
Bland majsmel og vand i en kop.
- 1 ½ spsk. majsmel
- 2 spsk. vand
- Trin 12 af 18
Kom majsmels-vand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.
- ½ knivspids peber
- ¾ dl. mælk
- 1 dl. fintvalsede havregryn
- Trin 13 af 18
Form 8-9 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
- Trin 14 af 18
Kom olie på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.
- ½ spsk. olie til stegning
- Trin 15 af 18
Koge broccoli-buketter: Kom vand i en mellemstor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
- ¼ liter vand
- Trin 16 af 18
Kom salt og broccoli-buketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.
- ¼ tsk. salt
- Buketterne fra broccolien
- Trin 17 af 18
Hæld vand og broccoli-buketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.
- Trin 18 af 18
Servering: Servér frikadellerne med kogte kartofler, sovs og kogt broccoli.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Man kan snige alt muligt godt med i frikadellefarsen og samtidig beholde den lækre frikadelle-smag. Det er som grøntsager i skjul, der bare smager af frikadelle - temmelig smart måde at gøre de voksne glade på ;-) Frikadeller med kylling giver cirka 4,2 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mindre CO2 end frikadeller med svinekød. Så flot klimavalg! Tip: Find opskriften på sovs her på gocook.dk.
Opskriften giver 8-9 frikadeller.
Du skal bruge
Ingredienser
Kartofler:
- ½ kg. kartofler
- ½ tsk. salt
Frikadeller:
- 200 g. hakket kylling
- ¾ tsk. salt
- ½ broccoli-stilk
- ½ løg (ca. 50 g.)
- 1 ½ spsk. majsmel
- 2 spsk. vand
- ½ knivspids peber
- ¾ dl. mælk
- 1 dl. fintvalsede havregryn
- ½ spsk. olie til stegning
Kogt broccoli:
- ¼ liter vand
- ¼ tsk. salt
- Buketterne fra broccolien
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 2 store gryder med låg
- 1 dørslag
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 1 glas
- 1 tallerken
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kartofler: Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde.
- Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.
- Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter.
- Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget og lad dem dryppe af.
- Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
- Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken og læg dem til side til senere. Klik på videoen og se, hvordan du skærer buketterne af.
- Skræl broccoli-stokken og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.
- Bland majsmel og vand i en kop.
- Kom majsmels-vand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.
- Form 8-9 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
- Kom olie på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.
- Koge broccoli-buketter: Kom vand i en mellemstor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
- Kom salt og broccoli-buketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.
- Hæld vand og broccoli-buketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.
- Servering: Servér frikadellerne med kogte kartofler, sovs og kogt broccoli.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Man kan snige alt muligt godt med i frikadellefarsen og samtidig beholde den lækre frikadelle-smag. Det er som grøntsager i skjul, der bare smager af frikadelle - temmelig smart måde at gøre de voksne glade på ;-) Frikadeller med kylling giver cirka 4,2 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mindre CO2 end frikadeller med svinekød. Så flot klimavalg! Tip: Find opskriften på sovs her på gocook.dk.
Opskriften giver cirka 16-18 frikadeller.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2335 kJ / 558 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 51 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kartofler:
- 1 kg. kartofler
- 1 tsk. salt
Frikadeller:
- 400 g. hakket kylling
- 1 ½ tsk. salt
- 1 broccoli-stilk
- 1 løg (ca. 100 g.)
- 3 spsk. majsmel
- 4 spsk. vand
- 1 knivspids peber
- 1 ½ dl. mælk
- 2 dl. fintvalsede havregryn
- 1 spsk. olie til stegning
Kogt broccoli:
- ½ liter vand
- ½ tsk. salt
- Buketterne fra broccolien
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 2 store gryder med låg
- 1 dørslag
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 1 glas
- 1 tallerken
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Kartofler:
- 1 kg. kartofler
- 1 tsk. salt
Frikadeller:
- 400 g. hakket kylling
- 1 ½ tsk. salt
- 1 broccoli-stilk
- 1 løg (ca. 100 g.)
- 3 spsk. majsmel
- 4 spsk. vand
- 1 knivspids peber
- 1 ½ dl. mælk
- 2 dl. fintvalsede havregryn
- 1 spsk. olie til stegning
Kogt broccoli:
- ½ liter vand
- ½ tsk. salt
- Buketterne fra broccolien
- Trin 3 af 18
Kartofler: Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde.
- 1 kg. kartofler
- Trin 4 af 18
Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.
- 1 tsk. salt
- Trin 5 af 18
Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter.
- Trin 6 af 18
Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget og lad dem dryppe af.
- Trin 7 af 18
Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
- 400 g. hakket kylling
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 8 af 18
Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken og læg dem til side til senere. Klik på videoen og se, hvordan du skærer buketterne af.
- 1 broccoli-stilk
- Trin 9 af 18
Skræl broccoli-stokken og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- Trin 10 af 18
Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.
- 1 løg (ca. 100 g.)
- Trin 11 af 18
Bland majsmel og vand i en kop.
- 3 spsk. majsmel
- 4 spsk. vand
- Trin 12 af 18
Kom majsmels-vand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.
- 1 knivspids peber
- 1 ½ dl. mælk
- 2 dl. fintvalsede havregryn
- Trin 13 af 18
Form 16-18 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
- Trin 14 af 18
Kom olie på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.
- 1 spsk. olie til stegning
- Trin 15 af 18
Koge broccoli-buketter: Kom vand i en mellemstor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
- ½ liter vand
- Trin 16 af 18
Kom salt og broccoli-buketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.
- ½ tsk. salt
- Buketterne fra broccolien
- Trin 17 af 18
Hæld vand og broccoli-buketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.
- Trin 18 af 18
Servering: Servér frikadellerne med kogte kartofler, sovs og kogt broccoli.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Man kan snige alt muligt godt med i frikadellefarsen og samtidig beholde den lækre frikadelle-smag. Det er som grøntsager i skjul, der bare smager af frikadelle - temmelig smart måde at gøre de voksne glade på ;-) Frikadeller med kylling giver cirka 4,2 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mindre CO2 end frikadeller med svinekød. Så flot klimavalg! Tip: Find opskriften på sovs her på gocook.dk.
Opskriften giver cirka 16-18 frikadeller.
Du skal bruge
Ingredienser
Kartofler:
- 1 kg. kartofler
- 1 tsk. salt
Frikadeller:
- 400 g. hakket kylling
- 1 ½ tsk. salt
- 1 broccoli-stilk
- 1 løg (ca. 100 g.)
- 3 spsk. majsmel
- 4 spsk. vand
- 1 knivspids peber
- 1 ½ dl. mælk
- 2 dl. fintvalsede havregryn
- 1 spsk. olie til stegning
Kogt broccoli:
- ½ liter vand
- ½ tsk. salt
- Buketterne fra broccolien
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 2 store gryder med låg
- 1 dørslag
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 1 glas
- 1 tallerken
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kartofler: Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde.
- Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.
- Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter.
- Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget og lad dem dryppe af.
- Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
- Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken og læg dem til side til senere. Klik på videoen og se, hvordan du skærer buketterne af.
- Skræl broccoli-stokken og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.
- Bland majsmel og vand i en kop.
- Kom majsmels-vand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.
- Form 16-18 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
- Kom olie på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.
- Koge broccoli-buketter: Kom vand i en mellemstor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
- Kom salt og broccoli-buketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.
- Hæld vand og broccoli-buketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.
- Servering: Servér frikadellerne med kogte kartofler, sovs og kogt broccoli.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Man kan snige alt muligt godt med i frikadellefarsen og samtidig beholde den lækre frikadelle-smag. Det er som grøntsager i skjul, der bare smager af frikadelle - temmelig smart måde at gøre de voksne glade på ;-) Frikadeller med kylling giver cirka 4,2 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mindre CO2 end frikadeller med svinekød. Så flot klimavalg! Tip: Find opskriften på sovs her på gocook.dk.
Opskriften giver 24-27 frikadeller.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2335 kJ / 558 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 51 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kartofler:
- 1 ½ kg. kartofler
- 1 ½ tsk. salt
Frikadeller:
- 600 g. hakket kylling
- 2 ¼ tsk. salt
- 1 ½ broccoli-stilk
- 1 ½ løg (ca. 150 g.)
- 4 ½ spsk. majsmel
- 6 spsk. vand
- 1 ½ knivspids peber
- 2 ¼ dl. mælk
- 3 dl. fintvalsede havregryn
- 1 ½ spsk. olie til stegning
Kogt broccoli:
- ¾ liter vand
- ¾ tsk. salt
- Buketterne fra broccolien
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 2 store gryder med låg
- 1 dørslag
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 1 glas
- 1 tallerken
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Kartofler:
- 1 ½ kg. kartofler
- 1 ½ tsk. salt
Frikadeller:
- 600 g. hakket kylling
- 2 ¼ tsk. salt
- 1 ½ broccoli-stilk
- 1 ½ løg (ca. 150 g.)
- 4 ½ spsk. majsmel
- 6 spsk. vand
- 1 ½ knivspids peber
- 2 ¼ dl. mælk
- 3 dl. fintvalsede havregryn
- 1 ½ spsk. olie til stegning
Kogt broccoli:
- ¾ liter vand
- ¾ tsk. salt
- Buketterne fra broccolien
- Trin 3 af 18
Kartofler: Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde.
- 1 ½ kg. kartofler
- Trin 4 af 18
Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 5 af 18
Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter.
- Trin 6 af 18
Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget og lad dem dryppe af.
- Trin 7 af 18
Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
- 600 g. hakket kylling
- 2 ¼ tsk. salt
- Trin 8 af 18
Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken og læg dem til side til senere. Klik på videoen og se, hvordan du skærer buketterne af.
- 1 ½ broccoli-stilk
- Trin 9 af 18
Skræl broccoli-stokken og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- Trin 10 af 18
Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.
- 1 ½ løg (ca. 150 g.)
- Trin 11 af 18
Bland majsmel og vand i en kop.
- 4 ½ spsk. majsmel
- 6 spsk. vand
- Trin 12 af 18
Kom majsmels-vand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.
- 1 ½ knivspids peber
- 2 ¼ dl. mælk
- 3 dl. fintvalsede havregryn
- Trin 13 af 18
Form 24-27 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
- Trin 14 af 18
Kom olie på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.
- 1 ½ spsk. olie til stegning
- Trin 15 af 18
Koge broccoli-buketter: Kom vand i en mellemstor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
- ¾ liter vand
- Trin 16 af 18
Kom salt og broccoli-buketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.
- ¾ tsk. salt
- Buketterne fra broccolien
- Trin 17 af 18
Hæld vand og broccoli-buketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.
- Trin 18 af 18
Servering: Servér frikadellerne med kogte kartofler, sovs og kogt broccoli.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Man kan snige alt muligt godt med i frikadellefarsen og samtidig beholde den lækre frikadelle-smag. Det er som grøntsager i skjul, der bare smager af frikadelle - temmelig smart måde at gøre de voksne glade på ;-) Frikadeller med kylling giver cirka 4,2 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mindre CO2 end frikadeller med svinekød. Så flot klimavalg! Tip: Find opskriften på sovs her på gocook.dk.
Opskriften giver 24-27 frikadeller.
Du skal bruge
Ingredienser
Kartofler:
- 1 ½ kg. kartofler
- 1 ½ tsk. salt
Frikadeller:
- 600 g. hakket kylling
- 2 ¼ tsk. salt
- 1 ½ broccoli-stilk
- 1 ½ løg (ca. 150 g.)
- 4 ½ spsk. majsmel
- 6 spsk. vand
- 1 ½ knivspids peber
- 2 ¼ dl. mælk
- 3 dl. fintvalsede havregryn
- 1 ½ spsk. olie til stegning
Kogt broccoli:
- ¾ liter vand
- ¾ tsk. salt
- Buketterne fra broccolien
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 2 store gryder med låg
- 1 dørslag
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 1 glas
- 1 tallerken
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kartofler: Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde.
- Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.
- Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter.
- Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget og lad dem dryppe af.
- Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
- Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken og læg dem til side til senere. Klik på videoen og se, hvordan du skærer buketterne af.
- Skræl broccoli-stokken og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.
- Bland majsmel og vand i en kop.
- Kom majsmels-vand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.
- Form 24-27 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
- Kom olie på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.
- Koge broccoli-buketter: Kom vand i en mellemstor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
- Kom salt og broccoli-buketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.
- Hæld vand og broccoli-buketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.
- Servering: Servér frikadellerne med kogte kartofler, sovs og kogt broccoli.
-