Fransk pizza

Fransk pizza

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Frankrig er kendt for at lave mad i verdensklasse! Men verdensklassemad behøver ikke være svært at lave. I Alsace i det nordlige Frankrig laver de for eksempel tarte flambée. Det minder lidt om pizza, det er super nemt og er en rigtig lækkerbisken.

        Invitér vennerne over til en hurtig fransk snack efter skole; de vil være vilde med det! Og hvis du er modig, kan du også putte lidt gedeost, basilikum eller noget helt tredje på. Bon Appetit.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 4860 kJ / 1162 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 42 %
        • Fedt: 44 %
        • Heraf mættet fedt: 31,8 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 ½ dl vand
        • 5 g. gær
        • 5 dl hvedemel
        • ½ tsk. salt 
        • 1 løg
        • 250 g. flødeost naturel 
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids sort peber
        • ¼ tsk. vineddike
        • 150 g. røget bacon i små tern
      • Trin 3 af 19

        Kom vand i skålen, og smuldr gæren i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 1 ½ dl vand
        • 5 g. gær
      • Trin 4 af 19

        Rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.

      • Trin 5 af 19

        Tilsæt hvedemel og salt, og rør rundt.

        • 5 dl hvedemel
        • ½ tsk. salt
      • Trin 6 af 19

        Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

      • Trin 7 af 19

        Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 8 af 19

        Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.

      • Trin 9 af 19

        Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.

      • Trin 10 af 19

        Tænd for ovnen på 250 grader.

      • Trin 11 af 19

        Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.

        • 1 løg
      • Trin 12 af 19

        Kom flødeost, salt, sort peber og vineddike i en skål.

        • 250 g. flødeost naturel 
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids sort peber
        • ¼ tsk. vineddike
      • Trin 13 af 19

        Rør det sammen med en røreske.

      • Trin 14 af 19

        Drys hvedemel på køkkenbordet, og hæld dejen ud.

      • Trin 15 af 19

        Rul dejen helt tynd med en kagerulle, til den er cirka 2-3 millimeter tyk.

      • Trin 16 af 19

        Kom bagepapir på en bageplade. Læg den flade dej på bagepladen.

      • Trin 17 af 19

        Smør osteblandingen ud over dejen.

      • Trin 18 af 19

        Drys løgskiver og bacontern på.

        • 150 g. røget bacon i små tern
      • Trin 19 af 19

        Kom tarte flambéen i ovnen, og bag den i 10-12 minutter, til den er sprød og gylden i kanten.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Frankrig er kendt for at lave mad i verdensklasse! Men verdensklassemad behøver ikke være svært at lave. I Alsace i det nordlige Frankrig laver de for eksempel tarte flambée. Det minder lidt om pizza, det er super nemt og er en rigtig lækkerbisken.

        Invitér vennerne over til en hurtig fransk snack efter skole; de vil være vilde med det! Og hvis du er modig, kan du også putte lidt gedeost, basilikum eller noget helt tredje på. Bon Appetit.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 ½ dl vand
          • 5 g. gær
          • 5 dl hvedemel
          • ½ tsk. salt 
          • 1 løg
          • 250 g. flødeost naturel 
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids sort peber
          • ¼ tsk. vineddike
          • 150 g. røget bacon i små tern

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 2 røreskåle
          • 2 røreskeer
          • Husholdningsfilm
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 kagerulle 
          • 1 bageplade
          • Bagepapir

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom vand i skålen, og smuldr gæren i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.
          5. Tilsæt hvedemel og salt, og rør rundt.
          6. Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
          7. Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          8. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
          9. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.
          10. Tænd for ovnen på 250 grader.
          11. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
          12. Kom flødeost, salt, sort peber og vineddike i en skål.
          13. Rør det sammen med en røreske.
          14. Drys hvedemel på køkkenbordet, og hæld dejen ud.
          15. Rul dejen helt tynd med en kagerulle, til den er cirka 2-3 millimeter tyk.
          16. Kom bagepapir på en bageplade. Læg den flade dej på bagepladen.
          17. Smør osteblandingen ud over dejen.
          18. Drys løgskiver og bacontern på.
          19. Kom tarte flambéen i ovnen, og bag den i 10-12 minutter, til den er sprød og gylden i kanten.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Frankrig er kendt for at lave mad i verdensklasse! Men verdensklassemad behøver ikke være svært at lave. I Alsace i det nordlige Frankrig laver de for eksempel tarte flambée. Det minder lidt om pizza, det er super nemt og er en rigtig lækkerbisken.

            Invitér vennerne over til en hurtig fransk snack efter skole; de vil være vilde med det! Og hvis du er modig, kan du også putte lidt gedeost, basilikum eller noget helt tredje på. Bon Appetit.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 4860 kJ / 1162 kcal
            • Protein: 14 %
            • Kulhydrat: 42 %
            • Fedt: 44 %
            • Heraf mættet fedt: 31,8 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

          • Trin 2 af 19

            Mål alle ingredienserne af.

            • 3 dl vand
            • 10 g. gær
            • 10 dl hvedemel
            • 1 tsk. salt 
            • 2 løg
            • 500 g. flødeost naturel 
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. sort peber
            • ½ tsk. vineddike
            • 300 g. røget bacon i små tern
          • Trin 3 af 19

            Kom vand i skålen, og smuldr gæren i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

            • 3 dl vand
            • 10 g. gær
          • Trin 4 af 19

            Rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.

          • Trin 5 af 19

            Tilsæt hvedemel og salt, og rør rundt.

            • 10 dl hvedemel
            • 1 tsk. salt
          • Trin 6 af 19

            Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

          • Trin 7 af 19

            Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter en gærdej.

          • Trin 8 af 19

            Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.

          • Trin 9 af 19

            Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.

          • Trin 10 af 19

            Tænd for ovnen på 250 grader.

          • Trin 11 af 19

            Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.

            • 2 løg
          • Trin 12 af 19

            Kom flødeost, salt, sort peber og vineddike i en skål.

            • 500 g. flødeost naturel 
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. sort peber
            • ½ tsk. vineddike
          • Trin 13 af 19

            Rør det sammen med en røreske.

          • Trin 14 af 19

            Drys hvedemel på køkkenbordet, og hæld dejen ud.

          • Trin 15 af 19

            Rul dejen helt tynd med en kagerulle, til den er cirka 2-3 millimeter tyk.

          • Trin 16 af 19

            Kom bagepapir på en bageplade. Læg den flade dej på bagepladen.

          • Trin 17 af 19

            Smør osteblandingen ud over dejen.

          • Trin 18 af 19

            Drys løgskiver og bacontern på. Vask hænder.

            • 300 g. røget bacon i små tern
          • Trin 19 af 19

            Kom tarte flambéen i ovnen, og bag den i 10-12 minutter, til den er sprød og gylden i kanten.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Frankrig er kendt for at lave mad i verdensklasse! Men verdensklassemad behøver ikke være svært at lave. I Alsace i det nordlige Frankrig laver de for eksempel tarte flambée. Det minder lidt om pizza, det er super nemt og er en rigtig lækkerbisken.

            Invitér vennerne over til en hurtig fransk snack efter skole; de vil være vilde med det! Og hvis du er modig, kan du også putte lidt gedeost, basilikum eller noget helt tredje på. Bon Appetit.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 3 dl vand
              • 10 g. gær
              • 10 dl hvedemel
              • 1 tsk. salt 
              • 2 løg
              • 500 g. flødeost naturel 
              • 1 tsk. salt
              • ½ tsk. sort peber
              • ½ tsk. vineddike
              • 300 g. røget bacon i små tern

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 2 røreskåle
              • 2 røreskeer
              • Husholdningsfilm
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 kagerulle 
              • 1 bageplade
              • Bagepapir

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kom vand i skålen, og smuldr gæren i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
              4. Rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.
              5. Tilsæt hvedemel og salt, og rør rundt.
              6. Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
              7. Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter en gærdej.
              8. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
              9. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.
              10. Tænd for ovnen på 250 grader.
              11. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
              12. Kom flødeost, salt, sort peber og vineddike i en skål.
              13. Rør det sammen med en røreske.
              14. Drys hvedemel på køkkenbordet, og hæld dejen ud.
              15. Rul dejen helt tynd med en kagerulle, til den er cirka 2-3 millimeter tyk.
              16. Kom bagepapir på en bageplade. Læg den flade dej på bagepladen.
              17. Smør osteblandingen ud over dejen.
              18. Drys løgskiver og bacontern på. Vask hænder.
              19. Kom tarte flambéen i ovnen, og bag den i 10-12 minutter, til den er sprød og gylden i kanten.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Frankrig er kendt for at lave mad i verdensklasse! Men verdensklassemad behøver ikke være svært at lave. I Alsace i det nordlige Frankrig laver de for eksempel tarte flambée. Det minder lidt om pizza, det er super nemt og er en rigtig lækkerbisken.

                Invitér vennerne over til en hurtig fransk snack efter skole; de vil være vilde med det! Og hvis du er modig, kan du også putte lidt gedeost, basilikum eller noget helt tredje på. Bon Appetit.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 4860 kJ / 1162 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 42 %
                • Fedt: 44 %
                • Heraf mættet fedt: 31,8 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

              • Trin 2 af 19

                Mål alle ingredienserne af.

                • 4 ½ dl vand
                • 15 g. gær
                • 15 dl hvedemel
                • 1 ½ tsk. salt
                • 3 løg
                • 750 g. flødeost naturel 
                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. sort peber
                • ¾ tsk. vineddike
                • 450 g. røget bacon i små tern
              • Trin 3 af 19

                Kom vand i skålen, og smuldr gæren i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

                • 4 ½ dl vand
                • 15 g. gær
              • Trin 4 af 19

                Rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.

              • Trin 5 af 19

                Tilsæt hvedemel og salt, og rør rundt.

                • 15 dl hvedemel
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 6 af 19

                Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

              • Trin 7 af 19

                Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

              • Trin 8 af 19

                Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.

              • Trin 9 af 19

                Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.

              • Trin 10 af 19

                Tænd for ovnen på 250 grader.

              • Trin 11 af 19

                Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.

                • 3 løg
              • Trin 12 af 19

                Kom flødeost, salt, sort peber og vineddike i en skål.

                • 750 g. flødeost naturel 
                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. sort peber
                • ¾ tsk. vineddike
              • Trin 13 af 19

                Rør det sammen med en røreske.

              • Trin 14 af 19

                Drys hvedemel på køkkenbordet, og hæld dejen ud.

              • Trin 15 af 19

                Rul dejen helt tynd med en kagerulle, til den er cirka 2-3 millimeter tyk.

              • Trin 16 af 19

                Kom bagepapir på en bageplade. Læg den flade dej på bagepladen.

              • Trin 17 af 19

                Smør osteblandingen ud over dejen.

              • Trin 18 af 19

                Drys løgskiver og bacontern på. Vask hænder.

                • 450 g. røget bacon i små tern
              • Trin 19 af 19

                Kom tarte flambéen i ovnen, og bag den i 10-12 minutter, til den er sprød og gylden i kanten.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Frankrig er kendt for at lave mad i verdensklasse! Men verdensklassemad behøver ikke være svært at lave. I Alsace i det nordlige Frankrig laver de for eksempel tarte flambée. Det minder lidt om pizza, det er super nemt og er en rigtig lækkerbisken.

                Invitér vennerne over til en hurtig fransk snack efter skole; de vil være vilde med det! Og hvis du er modig, kan du også putte lidt gedeost, basilikum eller noget helt tredje på. Bon Appetit.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 4 ½ dl vand
                  • 15 g. gær
                  • 15 dl hvedemel
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 3 løg
                  • 750 g. flødeost naturel 
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • ¾ tsk. sort peber
                  • ¾ tsk. vineddike
                  • 450 g. røget bacon i små tern

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 2 røreskåle
                  • 2 røreskeer
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 kagerulle 
                  • 1 bageplade
                  • Bagepapir

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Kom vand i skålen, og smuldr gæren i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
                  4. Rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.
                  5. Tilsæt hvedemel og salt, og rør rundt.
                  6. Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
                  7. Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
                  8. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
                  9. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.
                  10. Tænd for ovnen på 250 grader.
                  11. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
                  12. Kom flødeost, salt, sort peber og vineddike i en skål.
                  13. Rør det sammen med en røreske.
                  14. Drys hvedemel på køkkenbordet, og hæld dejen ud.
                  15. Rul dejen helt tynd med en kagerulle, til den er cirka 2-3 millimeter tyk.
                  16. Kom bagepapir på en bageplade. Læg den flade dej på bagepladen.
                  17. Smør osteblandingen ud over dejen.
                  18. Drys løgskiver og bacontern på. Vask hænder.
                  19. Kom tarte flambéen i ovnen, og bag den i 10-12 minutter, til den er sprød og gylden i kanten.