Foccacia-boller
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Det er virkelig nemt at imponere folk med hjemmelavet brød, så det er værd at lære kunsten at bage. Har du knækket nødden og lært at sno kringlen, holder du nøglen til enhver svigermors hjerte i din hule hånd.
Opskriften giver cirka 10 foccacia-boller.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 670 kJ / 160 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 84 %
- Fedt: 4 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 25 g. gær
- 2 dl. vand
- 1 dl. kærnemælk
- 1 tsk. salt
- 1 dl. grahamsmel
- 1 dl. durumhvedemel - eller almindeligt hvedemel
- Ca. 5 dl. hvedemel
Pensling
- 1 spsk. olie
Drys
- ¼ tsk. groft salt
- 1 tsk. tørret oregano
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 3 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- Husholdningsfilm
- 1 brødkniv
- 1 rent viskestykke
- 1 bagepensel
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Trin 1 af 23
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 23
Find alle ingredienserne frem.
- 25 g. gær
- 2 dl. vand
- 1 dl. kærnemælk
- 1 tsk. salt
- 1 dl. grahamsmel
- 1 dl. durumhvedemel - eller almindeligt hvedemel
- Ca. 5 dl. hvedemel
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. groft salt
- 1 tsk. tørret oregano
- Trin 3 af 23
Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 23
Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- 25 g. gær
- Trin 5 af 23
Tag en lille gryde. Kom vand og kærnemælk i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- 2 dl. vand
- 1 dl. kærnemælk
- Trin 6 af 23
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Trin 7 af 23
Kom salt i skålen. Rør rundt.
- 1 tsk. salt
- Trin 8 af 23
Kom grahamsmel og durumhvedemel i skålen. Rør rundt.
- 1 dl. grahamsmel
- 1 dl. durumhvedemel - eller almindelig hvedemel
- Trin 9 af 23
Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Slå luft ind i dejen med en grydeske.
- 5 dl. hvedemel
- Trin 10 af 23
Ælt dejen færdig på bordet.
- Trin 11 af 23
Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med husholdningsfilm.
- Trin 12 af 23
Lad dejen hæve i 20-30 minutter.
- Trin 13 af 23
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen til en pølse, og del den i 10 stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du slår brød og boller op.
- Trin 14 af 23
Form 10 boller, og tryk dem lidt flade.
- Trin 15 af 23
Læg bollerne på bagepladen.
- Trin 16 af 23
Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
- Trin 17 af 23
Tænd varmluftsovnen på 200 grader.
- Trin 18 af 23
Tryk igen bollerne lidt flade med hænderne.
- Trin 19 af 23
Pensl foccacia-bollerne med olie.
- 1 spsk. olie
- Trin 20 af 23
Drys salt og oregano på foccacia-bollerne.
- ¼ tsk. salt
- 1 tsk. oregano
- Trin 21 af 23
Sæt foccacia-bollerne i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om de er gennembagte.
- Trin 22 af 23
Lad foccacia-bollerne køle af på en bagerist.
- Trin 23 af 23
Foccacia-bollerne er nu klar til at blive spist. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Det er virkelig nemt at imponere folk med hjemmelavet brød, så det er værd at lære kunsten at bage. Har du knækket nødden og lært at sno kringlen, holder du nøglen til enhver svigermors hjerte i din hule hånd.
Opskriften giver cirka 10 foccacia-boller.
Du skal bruge
Ingredienser
- 25 g. gær
- 2 dl. vand
- 1 dl. kærnemælk
- 1 tsk. salt
- 1 dl. grahamsmel
- 1 dl. durumhvedemel - eller almindeligt hvedemel
- Ca. 5 dl. hvedemel
Pensling:
- 1 spsk. olie
Drys:
- ¼ tsk. groft salt
- 1 tsk. tørret oregano
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 3 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- Husholdningsfilm
- 1 brødkniv
- 1 rent viskestykke
- 1 bagepensel
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Læg bagepapir på en bageplade.
- Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Tag en lille gryde. Kom vand og kærnemælk i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Kom salt i skålen. Rør rundt.
- Kom grahamsmel og durumhvedemel i skålen. Rør rundt.
- Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Slå luft ind i dejen med en grydeske.
- Ælt dejen færdig på bordet.
- Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med husholdningsfilm.
- Lad dejen hæve i 20-30 minutter.
- Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen til en pølse, og del den i 10 stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du slår brød og boller op.
- Form 10 boller, og tryk dem lidt flade.
- Læg bollerne på bagepladen.
- Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
- Tænd varmluftsovnen på 200 grader.
- Tryk igen bollerne lidt flade med hænderne.
- Pensl foccacia-bollerne med olie.
- Drys salt og oregano på foccacia-bollerne.
- Sæt foccacia-bollerne i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om de er gennembagte.
- Lad foccacia-bollerne køle af på en bagerist.
- Foccacia-bollerne er nu klar til at blive spist. Velbekomme!
-