Daniels australske BBQ med mangosalat

Daniels australske BBQ med mangosalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Daniel var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Daniel er vild med barbecue ligesom australierne, og så elsker han at stege en god bøf. Det kræver dog lidt øvelse, men det er netop øvelse, der gør mester. Servér bøffen med den friske mangosalat til. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 4148 kJ / 992 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 26 %
        • Fedt: 59 %
        • Heraf mættet fedt: 17,6 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 21

        Mål alle ingredienserne af.

        Kartoffelbåde:

        • 2-2 ½ bagekartofler
        • 1 ½ spsk. olie
        • ½ spsk. paprika
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Mangosalat:

        • ½ mango
        • ¼ icebergsalat
        • ½ mild rød chili
        • ¼ rødløg
        • 1 avocado
        • ½ spsk. sennep
        • 1 spsk. honning
        • ½ spsk. eddike
        • 1 ½ spsk. olie

        Rib-eye-bøffer:

        • 2 rib-eye steaks
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 1 spsk. smør til stegning
        • 1 spsk. olie til stegning
      • Trin 3 af 21

        Tænd ovnen på 220 grader.

      • Trin 4 af 21

        Kartoffelbåde: Skyl bagekartoflerne godt.

        • 2-2 ½ bagekartofler
      • Trin 5 af 21

        Tag et skærebræt, og skær bagekartoflerne i både. Kom dem i en stor frysepose.

      • Trin 6 af 21

        Kom olie, paprika, salt og peber ned i fryseposen. Bind en knude, og ryst posen, så krydderierne bliver blandet godt med kartoffelbådene.

        • 1 ½ spsk. olie
        • ½ spsk. paprika
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 7 af 21

        Kom bagepapir på en bageplade, og fordel kartoffelbådene derpå.

      • Trin 8 af 21

        Bag dem midt i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem med en palet et par gange undervejs. De skal være gyldne og sprøde.

      • Trin 9 af 21

        Mangosalat: Skræl mangoen med en tyndskræller eller lille kniv. Skær mangokødet langs stenen på begge sider. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener mango.

        • ½ mango
      • Trin 10 af 21

        Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.

      • Trin 11 af 21

        Skyl icebergsalaten, og snit den groft på et skærebræt. Kom den op i skålen.

        • ¼ icebergsalat
      • Trin 12 af 21

        Skyl chilien, og flæk den på langs med en kniv. Fjern alle kernerne, da de er meget stærke. Skær chilien i tynde strimler. Kom dem op i skålen.

        • ½ mild rød chili
      • Trin 13 af 21

        Pil rødløget, og halver det. Hak det så fint som muligt, og kom det op i skålen.

        • ¼ rødløg
      • Trin 14 af 21

        Skær avocadoen over på langs, og fjern stenene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener avocado. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen.

        • 1 avocado
      • Trin 15 af 21

        Kom sennep, honning, eddike og olie op i et tomt syltetøjsglas med låg eller en meljævner. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen, så den bliver tyk og cremet.

        • ½ spsk. sennep
        • 1 spsk. honning
        • ½ spsk. eddike
        • 1 ½ spsk. olie
      • Trin 16 af 21

        Hæld dressingen over mangosalaten, og vend det hele godt sammen.

      • Trin 17 af 21

        Rib-eye-bøffer: Læg dine saftige bøffer på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal de duppes tørre med køkkenrulle.

        • 2 rib-eye steaks
      • Trin 18 af 21

        Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.

        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 19 af 21

        Tag en stegepande, og varm den godt op ved høj varme. Kom smør og olie på. Det vigtigste, når man steger bøffer er, at stegepanden skal være rigtig varm, før man kommer sine bøffer på. Når smørret er bruset færdig, og stegepanden begynder at ryge lidt, er den varm nok. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger bøffer.

        • 1 spsk. smør til stegning
        • 1 spsk. olie til stegning
      • Trin 20 af 21

        Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig. Bøfferne må ikke røre hinanden. Steg bøfferne i 3-4 minutter, og vend dem. Steg dem i yderligere 2-3 minutter. Mærk på bøfferne med fingrene for at mærke, hvor gennemstegte de er.

      • Trin 21 af 21

        Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Daniel var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Daniel er vild med barbecue ligesom australierne, og så elsker han at stege en god bøf. Det kræver dog lidt øvelse, men det er netop øvelse, der gør mester. Servér bøffen med den friske mangosalat til. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kartoffelbåde:

          • 2-2 ½ bagekartofler
          • 1 ½ spsk. olie
          • ½ spsk. paprika
          • 1 tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Mangosalat:

          • ½ mango
          • ¼ icebergsalat
          • ½ mild rød chili
          • ¼ rødløg
          • 1 avocado
          • ½ spsk. sennep
          • 1 spsk. honning
          • ½ spsk. eddike
          • 1 ½ spsk. olie

          Rib-eye-bøffer:

          • 2 rib-eye steaks
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • 1 spsk. smør til stegning
          • 1 spsk. olie til stegning

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 frysepose
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 lille skarp kniv eller tyndskræller
          • 1 stor skål
          • 1 syltetøjsglas med låg eller meljævner
          • 1 tallerken
          • 1 stegepande
          • 1 spatel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 220 grader.
          4. Kartoffelbåde: Skyl bagekartoflerne godt.
          5. Tag et skærebræt, og skær bagekartoflerne i både. Kom dem i en stor frysepose.
          6. Kom olie, paprika, salt og peber ned i fryseposen. Bind en knude, og ryst posen, så krydderierne bliver blandet godt med kartoffelbådene.
          7. Kom bagepapir på en bageplade, og fordel kartoffelbådene derpå.
          8. Bag dem midt i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem med en palet et par gange undervejs. De skal være gyldne og sprøde.
          9. Mangosalat: Skræl mangoen med en tyndskræller eller lille kniv. Skær mangokødet langs stenen på begge sider. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener mango.
          10. Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.
          11. Skyl icebergsalaten, og snit den groft på et skærebræt. Kom den op i skålen.
          12. Skyl chilien, og flæk den på langs med en kniv. Fjern alle kernerne, da de er meget stærke. Skær chilien i tynde strimler. Kom dem op i skålen.
          13. Pil rødløget, og halver det. Hak det så fint som muligt, og kom det op i skålen.
          14. Skær avocadoen over på langs, og fjern stenene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener avocado. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen.
          15. Kom sennep, honning, eddike og olie op i et tomt syltetøjsglas med låg eller en meljævner. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen, så den bliver tyk og cremet.
          16. Hæld dressingen over mangosalaten, og vend det hele godt sammen.
          17. Rib-eye-bøffer: Læg dine saftige bøffer på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal de duppes tørre med køkkenrulle.
          18. Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.
          19. Tag en stegepande, og varm den godt op ved høj varme. Kom smør og olie på. Det vigtigste, når man steger bøffer er, at stegepanden skal være rigtig varm, før man kommer sine bøffer på. Når smørret er bruset færdig, og stegepanden begynder at ryge lidt, er den varm nok. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger bøffer.
          20. Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig. Bøfferne må ikke røre hinanden. Steg bøfferne i 3-4 minutter, og vend dem. Steg dem i yderligere 2-3 minutter. Mærk på bøfferne med fingrene for at mærke, hvor gennemstegte de er.
          21. Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Daniel var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Daniel er vild med barbecue ligesom australierne, og så elsker han at stege en god bøf. Det kræver dog lidt øvelse, men det er netop øvelse, der gør mester. Servér bøffen med den friske mangosalat til. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 4148 kJ / 992 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 26 %
            • Fedt: 59 %
            • Heraf mættet fedt: 17,6 g
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 21

            Mål alle ingredienserne af.

            Kartoffelbåde:

            • 4-5 bagekartofler
            • 3 spsk. olie
            • 1 spsk. paprika
            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Mangosalat:

            • 1 mango
            • ½ icebergsalat
            • 1 mild rød chili
            • ½ rødløg
            • 2 avocadoer
            • 1 spsk. sennep
            • 2 spsk. honning
            • 1 spsk. eddike
            • 3 spsk. olie

            Rib-eye-bøffer:

            • 4 rib-eye steaks
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 2 spsk. smør til stegning
            • 2 spsk. olie til stegning
          • Trin 3 af 21

            Tænd ovnen på 220 grader.

          • Trin 4 af 21

            Kartoffelbåde: Skyl bagekartoflerne godt.

            • 4-5 bagekartofler
          • Trin 5 af 21

            Tag et skærebræt, og skær bagekartoflerne i både. Kom dem i en stor frysepose.

          • Trin 6 af 21

            Kom olie, paprika, salt og peber ned i fryseposen. Bind en knude, og ryst posen, så krydderierne bliver blandet godt med kartoffelbådene.

            • 3 spsk. olie
            • 1 spsk. paprika
            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 7 af 21

            Kom bagepapir på en bageplade, og fordel kartoffelbådene derpå.

          • Trin 8 af 21

            Bag dem midt i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem med en palet et par gange undervejs. De skal være gyldne og sprøde.

          • Trin 9 af 21

            Mangosalat: Skræl mangoen med en tyndskræller eller lille kniv. Skær mangokødet langs stenen på begge sider. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener mango.

            • 1 mango
          • Trin 10 af 21

            Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.

          • Trin 11 af 21

            Skyl icebergsalaten, og snit den groft på et skærebræt. Kom den op i skålen.

            • ½ icebergsalat
          • Trin 12 af 21

            Skyl chilien, og flæk den på langs med en kniv. Fjern alle kernerne, da de er meget stærke. Skær chilien i tynde strimler. Kom dem op i skålen.

            • 1 mild rød chili
          • Trin 13 af 21

            Pil rødløget, og halver det. Hak det så fint som muligt, og kom det op i skålen.

            • ½ rødløg
          • Trin 14 af 21

            Skær avocadoerne over på langs, og fjern stenene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener avocado. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen.

            • 2 avocadoer
          • Trin 15 af 21

            Kom sennep, honning, eddike og olie op i et tomt syltetøjsglas med låg eller en meljævner. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen, så den bliver tyk og cremet.

            • 1 spsk. sennep
            • 2 spsk. honning
            • 1 spsk. eddike
            • 3 spsk. olie
          • Trin 16 af 21

            Hæld dressingen over mangosalaten, og vend det hele godt sammen.

          • Trin 17 af 21

            Rib-eye-bøffer: Læg dine saftige bøffer på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal de duppes tørre med køkkenrulle.

            • 4 rib-eye steaks
          • Trin 18 af 21

            Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.

            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 19 af 21

            Tag en stegepande, og varm den godt op ved høj varme. Kom smør og olie på. Det vigtigste, når man steger bøffer er, at stegepanden skal være rigtig varm, før man kommer sine bøffer på. Når smørret er bruset færdig, og stegepanden begynder at ryge lidt, er den varm nok. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger bøffer.

            • 2 spsk. smør til stegning
            • 2 spsk. olie til stegning
          • Trin 20 af 21

            Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig. Bøfferne må ikke røre hinanden. Steg bøfferne i 3-4 minutter, og vend dem. Steg dem i yderligere 2-3 minutter. Mærk på bøfferne med fingrene for at mærke, hvor gennemstegte de er.

          • Trin 21 af 21

            Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Daniel var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Daniel er vild med barbecue ligesom australierne, og så elsker han at stege en god bøf. Det kræver dog lidt øvelse, men det er netop øvelse, der gør mester. Servér bøffen med den friske mangosalat til. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kartoffelbåde:

              • 4-5 bagekartofler
              • 3 spsk. olie
              • 1 spsk. paprika
              • 2 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Mangosalat:

              • 1 mango
              • ½ icebergsalat
              • 1 mild rød chili
              • ½ rødløg
              • 2 avocadoer
              • 1 spsk. sennep
              • 2 spsk. honning
              • 1 spsk. eddike
              • 3 spsk. olie

              Rib-eye-bøffer:

              • 4 rib-eye steaks
              • 1 tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 2 spsk. smør til stegning
              • 2 spsk. olie til stegning

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 frysepose
              • Bagepapir
              • 1 bageplade
              • 1 lille skarp kniv eller tyndskræller
              • 1 stor skål
              • 1 syltetøjsglas med låg eller meljævner
              • 1 tallerken
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
                 

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tænd ovnen på 220 grader.
              4. Kartoffelbåde: Skyl bagekartoflerne godt.
              5. Tag et skærebræt, og skær bagekartoflerne i både. Kom dem i en stor frysepose.
              6. Kom olie, paprika, salt og peber ned i fryseposen. Bind en knude, og ryst posen, så krydderierne bliver blandet godt med kartoffelbådene.
              7. Kom bagepapir på en bageplade, og fordel kartoffelbådene derpå.
              8. Bag dem midt i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem med en palet et par gange undervejs. De skal være gyldne og sprøde.
              9. Mangosalat: Skræl mangoen med en tyndskræller eller lille kniv. Skær mangokødet langs stenen på begge sider. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener mango.
              10. Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.
              11. Skyl icebergsalaten, og snit den groft på et skærebræt. Kom den op i skålen.
              12. Skyl chilien, og flæk den på langs med en kniv. Fjern alle kernerne, da de er meget stærke. Skær chilien i tynde strimler. Kom dem op i skålen.
              13. Pil rødløget, og halver det. Hak det så fint som muligt, og kom det op i skålen.
              14. Skær avocadoerne over på langs, og fjern stenene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener avocado. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen.
              15. Kom sennep, honning, eddike og olie op i et tomt syltetøjsglas med låg eller en meljævner. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen, så den bliver tyk og cremet.
              16. Hæld dressingen over mangosalaten, og vend det hele godt sammen.
              17. Rib-eye-bøffer: Læg dine saftige bøffer på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal de duppes tørre med køkkenrulle.
              18. Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.
              19. Tag en stegepande, og varm den godt op ved høj varme. Kom smør og olie på. Det vigtigste, når man steger bøffer er, at stegepanden skal være rigtig varm, før man kommer sine bøffer på. Når smørret er bruset færdig, og stegepanden begynder at ryge lidt, er den varm nok. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger bøffer.
              20. Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig. Bøfferne må ikke røre hinanden. Steg bøfferne i 3-4 minutter, og vend dem. Steg dem i yderligere 2-3 minutter. Mærk på bøfferne med fingrene for at mærke, hvor gennemstegte de er.
              21. Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Daniel var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Daniel er vild med barbecue ligesom australierne, og så elsker han at stege en god bøf. Det kræver dog lidt øvelse, men det er netop øvelse, der gør mester. Servér bøffen med den friske mangosalat til. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 4148 kJ / 992 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 26 %
                • Fedt: 59 %
                • Heraf mættet fedt: 17,6 g
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 21

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 21

                Mål alle ingredienserne af.

                Kartoffelbåde:

                • 6-7 ½ bagekartofler
                • 4 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. paprika
                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Mangosalat:

                • 1 ½ mango
                • ¾ icebergsalat
                • 1 ½  mild rød chili
                • ¾ rødløg
                • 3 avocadoer
                • 1 ½ spsk. sennep
                • 3 spsk. honning
                • 1 ½ spsk. eddike
                • 4 ½ spsk. olie

                Rib-eye-bøffer:

                • 6 rib-eye steaks
                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • 3 spsk. smør til stegning
                • 3 spsk. olie til stegning
              • Trin 3 af 21

                Tænd ovnen på 220 grader.

              • Trin 4 af 21

                Kartoffelbåde: Skyl bagekartoflerne godt.

                • 6-7 ½ bagekartofler
              • Trin 5 af 21

                Tag et skærebræt, og skær bagekartoflerne i både. Kom dem i en stor frysepose.

              • Trin 6 af 21

                Kom olie, paprika, salt og peber ned i fryseposen. Bind en knude, og ryst posen, så krydderierne bliver blandet godt med kartoffelbådene.

                • 4 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. paprika
                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 7 af 21

                Kom bagepapir på en bageplade, og fordel kartoffelbådene derpå.

              • Trin 8 af 21

                Bag dem midt i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem med en palet et par gange undervejs. De skal være gyldne og sprøde.

              • Trin 9 af 21

                Mangosalat: Skræl mangoen med en tyndskræller eller lille kniv. Skær mangokødet langs stenen på begge sider. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener mango.

                • 1 ½ mango
              • Trin 10 af 21

                Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.

              • Trin 11 af 21

                Skyl icebergsalaten, og snit den groft på et skærebræt. Kom den op i skålen.

                • ¾ icebergsalat
              • Trin 12 af 21

                Skyl chilien, og flæk den på langs med en kniv. Fjern alle kernerne, da de er meget stærke. Skær chilien i tynde strimler. Kom dem op i skålen.

                • 1 ½  mild rød chili
              • Trin 13 af 21

                Pil rødløget, og halver det. Hak det så fint som muligt, og kom det op i skålen.

                • ¾ rødløg
              • Trin 14 af 21

                Skær avocadoerne over på langs, og fjern stenene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener avocado. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen.

                • 3 avocadoer
              • Trin 15 af 21

                Kom sennep, honning, eddike og olie op i et tomt syltetøjsglas med låg eller en meljævner. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen, så den bliver tyk og cremet.

                • 1 ½ spsk. sennep
                • 3 spsk. honning
                • 1 ½ spsk. eddike
                • 4 ½ spsk. olie
              • Trin 16 af 21

                Hæld dressingen over mangosalaten, og vend det hele godt sammen.

              • Trin 17 af 21

                Rib-eye-bøffer: Læg dine saftige bøffer på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal de duppes tørre med køkkenrulle.

                • 6 rib-eye steaks
              • Trin 18 af 21

                Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 19 af 21

                Tag en stegepande, og varm den godt op ved høj varme. Kom smør og olie på. Det vigtigste, når man steger bøffer er, at stegepanden skal være rigtig varm, før man kommer sine bøffer på. Når smørret er bruset færdig, og stegepanden begynder at ryge lidt, er den varm nok. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger bøffer.

                • 3 spsk. smør til stegning
                • 3 spsk. olie til stegning
                   
              • Trin 20 af 21

                Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig. Bøfferne må ikke røre hinanden. Steg bøfferne i 3-4 minutter, og vend dem. Steg dem i yderligere 2-3 minutter. Mærk på bøfferne med fingrene for at mærke, hvor gennemstegte de er.

              • Trin 21 af 21

                Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Daniel var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Daniel er vild med barbecue ligesom australierne, og så elsker han at stege en god bøf. Det kræver dog lidt øvelse, men det er netop øvelse, der gør mester. Servér bøffen med den friske mangosalat til. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kartoffelbåde:

                  • 6-7 ½ bagekartofler
                  • 4 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ spsk. paprika
                  • 3 tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Mangosalat:

                  • 1 ½ mango
                  • ¾ icebergsalat
                  • 1 ½  mild rød chili
                  • ¾ rødløg
                  • 3 avocadoer
                  • 1 ½ spsk. sennep
                  • 3 spsk. honning
                  • 1 ½ spsk. eddike
                  • 4 ½ spsk. olie

                  Rib-eye-bøffer:

                  • 6 rib-eye steaks
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • 3 spsk. smør til stegning
                  • 3 spsk. olie til stegning

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 frysepose
                  • Bagepapir
                  • 1 bageplade
                  • 1 lille skarp kniv eller tyndskræller
                  • 1 stor skål
                  • 1 syltetøjsglas med låg eller meljævner
                  • 1 tallerken
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tænd ovnen på 220 grader.
                  4. Kartoffelbåde: Skyl bagekartoflerne godt.
                  5. Tag et skærebræt, og skær bagekartoflerne i både. Kom dem i en stor frysepose.
                  6. Kom olie, paprika, salt og peber ned i fryseposen. Bind en knude, og ryst posen, så krydderierne bliver blandet godt med kartoffelbådene.
                  7. Kom bagepapir på en bageplade, og fordel kartoffelbådene derpå.
                  8. Bag dem midt i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem med en palet et par gange undervejs. De skal være gyldne og sprøde.
                  9. Mangosalat: Skræl mangoen med en tyndskræller eller lille kniv. Skær mangokødet langs stenen på begge sider. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener mango.
                  10. Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.
                  11. Skyl icebergsalaten, og snit den groft på et skærebræt. Kom den op i skålen.
                  12. Skyl chilien, og flæk den på langs med en kniv. Fjern alle kernerne, da de er meget stærke. Skær chilien i tynde strimler. Kom dem op i skålen.
                  13. Pil rødløget, og halver det. Hak det så fint som muligt, og kom det op i skålen.
                  14. Skær avocadoerne over på langs, og fjern stenene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener avocado. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen.
                  15. Kom sennep, honning, eddike og olie op i et tomt syltetøjsglas med låg eller en meljævner. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen, så den bliver tyk og cremet.
                  16. Hæld dressingen over mangosalaten, og vend det hele godt sammen.
                  17. Rib-eye-bøffer: Læg dine saftige bøffer på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal de duppes tørre med køkkenrulle.
                  18. Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.
                  19. Tag en stegepande, og varm den godt op ved høj varme. Kom smør og olie på. Det vigtigste, når man steger bøffer er, at stegepanden skal være rigtig varm, før man kommer sine bøffer på. Når smørret er bruset færdig, og stegepanden begynder at ryge lidt, er den varm nok. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger bøffer.
                  20. Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig. Bøfferne må ikke røre hinanden. Steg bøfferne i 3-4 minutter, og vend dem. Steg dem i yderligere 2-3 minutter. Mærk på bøfferne med fingrene for at mærke, hvor gennemstegte de er.
                  21. Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.