- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Grill og bålmad>
- Daniels australske BBQ med mangosalat
Daniels australske BBQ med mangosalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Daniel var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Daniel er vild med barbecue ligesom australierne, og så elsker han at stege en god bøf. Det kræver dog lidt øvelse, men det er netop øvelse, der gør mester. Servér bøffen med den friske mangosalat til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til daniels australske bbq med mangosalat
Kartoffelbåde:
4-5 bagekartofler
6-7 ½ bagekartofler
2-2 ½ bagekartofler
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 spsk. paprika
1 ½ spsk. paprika
½ spsk. paprika
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Mangosalat:
1 mango
1 ½ mango
½ mango
½ icebergsalat
¾ icebergsalat
¼ icebergsalat
1 mild rød chili
1½ mild rød chili
½ mild rød chili
½ rødløg
¾ rødløg
¼ rødløg
2 avocadoer
3 avocadoer
1 avocado
1 spsk. sennep
1 ½ spsk. sennep
½ spsk. sennep
2 spsk. honning
3 spsk. honning
1 spsk. honning
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
Rib-eye-bøffer:
4 rib-eye steaks
6 rib-eye steaks
2 rib-eye steaks
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
2 spsk. smør til stegning
3 spsk. smør til stegning
1 spsk. smør til stegning
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning
Bagekartoffel
Olie - smagsneutral
Paprika
Salt
Peber
Mango
Icebergsalat
Chili
Rødløg
Avocado
Sennep
Honning
Eddike - lagereddike
Rib-eye steak
Smør
Køkkenredskaber: til daniels australske bbq med mangosalat
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 frysepose
Bagepapir
1 bageplade
1 lille skarp kniv eller tyndskræller
1 stor skål
1 syltetøjsglas med låg eller meljævner
1 tallerken
1 stegepande
1 spatel
Spiseske
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Frysepose
Bagepapir
Bageplade
Urtekniv
Stor røreskål
Sylteglas
Middagstallerken
Stegepande
Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffelbåde:
3.
4.
Skyl bagekartoflerne. Skær dem i både, og læg dem i en frysepose. Se videoen.
5.
6.
7.
Mangosalat:
8.
Skræl mangoen, og skær stenen væk ved at skære på langs med stenen på begge sider af mangoen. Se videoen.
9.
10.
11.
Se videoen.
12.
Se videoen.
Se videoen.
13.
14.
Kom sennep, honning, eddike og olie i en meljævner eller en bøtte med låg. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen.
15.
Rib-eye-bøffer:
16.
Læg bøfferne på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal du duppe dem tørre med køkkenrulle.
Læg bøfferne på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal du duppe dem tørre med køkkenrulle.
17.
18.
19.
20.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4148 kJ / 992 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 26 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt: 17,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer