Daniels australske BBQ med mangosalat

Daniels australske BBQ med mangosalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Daniel var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Daniel er vild med barbecue ligesom australierne, og så elsker han at stege en god bøf. Det kræver dog lidt øvelse, men det er netop øvelse, der gør mester. Servér bøffen med den friske mangosalat til. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 4148 kJ / 992 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 26 %
        • Fedt: 59 %
        • Heraf mættet fedt: 17,6 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 20

        Find alle ingredienserne frem.

        Kartoffelbåde:

        • 2-2 ½ bagekartofler
        • 1 ½ spsk. olie
        • ½ spsk. paprika
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Mangosalat:

        • ½ mango
        • ¼ icebergsalat
        • ½ mild rød chili
        • ¼ rødløg
        • 1 avocado
        • ½ spsk. sennep
        • 1 spsk. honning
        • ½ spsk. eddike
        • 1 ½ spsk. olie

        Rib-eye-bøffer:

        • 2 rib-eye steaks
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 1 spsk. smør til stegning
        • 1 spsk. olie til stegning
      • Trin 3 af 20

        Tænd ovnen på 220 grader.

      • Trin 4 af 20

        Kartoffelbåde: Skyl bagekartoflerne. Skær dem i både, og læg dem i en frysepose.

        • 2-2 ½ bagekartofler
      • Trin 5 af 20

        Kom olie, paprika, salt og peber ned i fryseposen. Bind en knude, og ryst posen, så krydderierne bliver blandet godt med kartoffelbådene.

        • 1 ½ spsk. olie
        • ½ spsk. paprika
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 6 af 20

        Kom bagepapir på en bageplade, og fordel kartoffelbådene derpå.

      • Trin 7 af 20

        Bag dem midt i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem med en palet et par gange undervejs. De skal være gyldne og sprøde.

      • Trin 8 af 20

        Mangosalat: Skræl mangoen, og skær stenen væk ved at skære på langs med stenen på begge sider af mangoen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener mango.

        • ½ mango
      • Trin 9 af 20

        Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.

      • Trin 10 af 20

        Skyl icebergsalaten, og skær den i grove strimler. Kom strimlerne op i skålen.

        • ¼ icebergsalat
      • Trin 11 af 20

        Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne. Skær chilien i tynde strimler, og kom dem op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ½ mild rød chili
      • Trin 12 af 20

        Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ¼ rødløg
      • Trin 13 af 20

        Skær avocadoen over på langs, og fjern stenen. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener avocado.

        • 1 avocado
      • Trin 14 af 20

        Kom sennep, honning, eddike og olie i en meljævner eller en bøtte med låg. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen.

        • ½ spsk. sennep
        • 1 spsk. honning
        • ½ spsk. eddike
        • 1 ½ spsk. olie
      • Trin 15 af 20

        Hæld dressingen over mangosalaten, og vend det hele godt sammen.

      • Trin 16 af 20

        Rib-eye-bøffer: Læg bøfferne på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal du duppe dem tørre med køkkenrulle.

        • 2 rib-eye steaks
      • Trin 17 af 20

        Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.

        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 18 af 20

        Varm smør og olie op på en stegepande. Det er vigtigt, stegepanden bliver helt varm. Det er den, når smørret er bruset færdig, og stegepanden begynder at ryge lidt. Klik på videoen og se, hvordan du steger bøffer.

        • 1 spsk. smør til stegning
        • 1 spsk. olie til stegning
      • Trin 19 af 20

        Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. De må ikke røre ved hinanden. Få eventuelt hjælp af en voksen. Steg bøfferne i 3-4 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter mere. Mærk på bøfferne med fingrene for at mærke, hvor gennemstegte de er. De skal føles ligesom huden mellem din tommel- og pegefinger.

      • Trin 20 af 20

        Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Daniel var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Daniel er vild med barbecue ligesom australierne, og så elsker han at stege en god bøf. Det kræver dog lidt øvelse, men det er netop øvelse, der gør mester. Servér bøffen med den friske mangosalat til. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kartoffelbåde:

          • 2-2 ½ bagekartofler
          • 1 ½ spsk. olie
          • ½ spsk. paprika
          • 1 tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Mangosalat:

          • ½ mango
          • ¼ icebergsalat
          • ½ mild rød chili
          • ¼ rødløg
          • 1 avocado
          • ½ spsk. sennep
          • 1 spsk. honning
          • ½ spsk. eddike
          • 1 ½ spsk. olie

          Rib-eye-bøffer:

          • 2 rib-eye steaks
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • 1 spsk. smør til stegning
          • 1 spsk. olie til stegning

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 frysepose
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 lille skarp kniv eller tyndskræller
          • 1 stor skål
          • 1 syltetøjsglas med låg eller meljævner
          • 1 tallerken
          • 1 stegepande
          • 1 spatel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 220 grader.
          4. Kartoffelbåde: Skyl bagekartoflerne. Skær dem i både, og læg dem i en frysepose.
          5. Kom olie, paprika, salt og peber ned i fryseposen. Bind en knude, og ryst posen, så krydderierne bliver blandet godt med kartoffelbådene.
          6. Kom bagepapir på en bageplade, og fordel kartoffelbådene derpå.
          7. Bag dem midt i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem med en palet et par gange undervejs. De skal være gyldne og sprøde.
          8. Mangosalat: Skræl mangoen, og skær stenen væk ved at skære på langs med stenen på begge sider af mangoen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener mango.
          9. Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.
          10. Skyl icebergsalaten, og skær den i grove strimler. Kom strimlerne op i skålen.
          11. Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne. Skær chilien i tynde strimler, og kom dem op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
          12. Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          13. Skær avocadoen over på langs, og fjern stenen. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener avocado.
          14. Kom sennep, honning, eddike og olie i en meljævner eller en bøtte med låg. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen.
          15. Hæld dressingen over mangosalaten, og vend det hele godt sammen.
          16. Rib-eye-bøffer: Læg bøfferne på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal du duppe dem tørre med køkkenrulle.
          17. Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.
          18. Varm smør og olie op på en stegepande. Det er vigtigt, stegepanden bliver helt varm. Det er den, når smørret er bruset færdig, og stegepanden begynder at ryge lidt. Klik på videoen og se, hvordan du steger bøffer.
          19. Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. De må ikke røre ved hinanden. Få eventuelt hjælp af en voksen. Steg bøfferne i 3-4 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter mere. Mærk på bøfferne med fingrene for at mærke, hvor gennemstegte de er. De skal føles ligesom huden mellem din tommel- og pegefinger.
          20. Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Daniel var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Daniel er vild med barbecue ligesom australierne, og så elsker han at stege en god bøf. Det kræver dog lidt øvelse, men det er netop øvelse, der gør mester. Servér bøffen med den friske mangosalat til. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 4148 kJ / 992 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 26 %
            • Fedt: 59 %
            • Heraf mættet fedt: 17,6 g
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 20

            Find alle ingredienserne frem.

            Kartoffelbåde:

            • 4-5 bagekartofler
            • 3 spsk. olie
            • 1 spsk. paprika
            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Mangosalat:

            • 1 mango
            • ½ icebergsalat
            • 1 mild rød chili
            • ½ rødløg
            • 2 avocadoer
            • 1 spsk. sennep
            • 2 spsk. honning
            • 1 spsk. eddike
            • 3 spsk. olie

            Rib-eye-bøffer:

            • 4 rib-eye steaks
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 2 spsk. smør til stegning
            • 2 spsk. olie til stegning
          • Trin 3 af 20

            Tænd ovnen på 220 grader.

          • Trin 4 af 20

            Kartoffelbåde: Skyl bagekartoflerne. Skær dem i både, og læg dem i en frysepose.

            • 4-5 bagekartofler
          • Trin 5 af 20

            Kom olie, paprika, salt og peber ned i fryseposen. Bind en knude, og ryst posen, så krydderierne bliver blandet godt med kartoffelbådene.

            • 3 spsk. olie
            • 1 spsk. paprika
            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 6 af 20

            Kom bagepapir på en bageplade, og fordel kartoffelbådene derpå.

          • Trin 7 af 20

            Bag dem midt i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem med en palet et par gange undervejs. De skal være gyldne og sprøde.

          • Trin 8 af 20

            Mangosalat: Skræl mangoen, og skær stenen væk ved at skære på langs med stenen på begge sider af mangoen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener mango.

            • 1 mango
          • Trin 9 af 20

            Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.

          • Trin 10 af 20

            Skyl icebergsalaten, og skær den i grove strimler. Kom strimlerne op i skålen.

            • ½ icebergsalat
          • Trin 11 af 20

            Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne. Skær chilien i tynde strimler, og kom dem op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

            • 1 mild rød chili
          • Trin 12 af 20

            Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • ½ rødløg
          • Trin 13 af 20

            Skær avocadoerne over på langs, og fjern stenene. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener avocado.

            • 2 avocadoer
          • Trin 14 af 20

            Kom sennep, honning, eddike og olie i en meljævner eller en bøtte med låg. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen.

            • 1 spsk. sennep
            • 2 spsk. honning
            • 1 spsk. eddike
            • 3 spsk. olie
          • Trin 15 af 20

            Hæld dressingen over mangosalaten, og vend det hele godt sammen.

          • Trin 16 af 20

            Rib-eye-bøffer: Læg bøfferne på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal du duppe dem tørre med køkkenrulle.

            • 4 rib-eye steaks
          • Trin 17 af 20

            Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.

            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 18 af 20

            Varm smør og olie op på en stegepande. Det er vigtigt, stegepanden bliver helt varm. Det er den, når smørret er bruset færdig, og stegepanden begynder at ryge lidt. Klik på videoen og se, hvordan du steger bøffer.

            • 2 spsk. smør til stegning
            • 2 spsk. olie til stegning
          • Trin 19 af 20

            Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. De må ikke røre ved hinanden. Få eventuelt hjælp af en voksen. Steg bøfferne i 3-4 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter mere. Mærk på bøfferne med fingrene for at mærke, hvor gennemstegte de er. De skal føles ligesom huden mellem din tommel- og pegefinger.

          • Trin 20 af 20

            Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Daniel var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Daniel er vild med barbecue ligesom australierne, og så elsker han at stege en god bøf. Det kræver dog lidt øvelse, men det er netop øvelse, der gør mester. Servér bøffen med den friske mangosalat til. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kartoffelbåde:

              • 4-5 bagekartofler
              • 3 spsk. olie
              • 1 spsk. paprika
              • 2 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Mangosalat:

              • 1 mango
              • ½ icebergsalat
              • 1 mild rød chili
              • ½ rødløg
              • 2 avocadoer
              • 1 spsk. sennep
              • 2 spsk. honning
              • 1 spsk. eddike
              • 3 spsk. olie

              Rib-eye-bøffer:

              • 4 rib-eye steaks
              • 1 tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 2 spsk. smør til stegning
              • 2 spsk. olie til stegning

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 frysepose
              • Bagepapir
              • 1 bageplade
              • 1 lille skarp kniv eller tyndskræller
              • 1 stor skål
              • 1 syltetøjsglas med låg eller meljævner
              • 1 tallerken
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
                 

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tænd ovnen på 220 grader.
              4. Kartoffelbåde: Skyl bagekartoflerne. Skær dem i både, og læg dem i en frysepose.
              5. Kom olie, paprika, salt og peber ned i fryseposen. Bind en knude, og ryst posen, så krydderierne bliver blandet godt med kartoffelbådene.
              6. Kom bagepapir på en bageplade, og fordel kartoffelbådene derpå.
              7. Bag dem midt i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem med en palet et par gange undervejs. De skal være gyldne og sprøde.
              8. Mangosalat: Skræl mangoen, og skær stenen væk ved at skære på langs med stenen på begge sider af mangoen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener mango.
              9. Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.
              10. Skyl icebergsalaten, og skær den i grove strimler. Kom strimlerne op i skålen.
              11. Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne. Skær chilien i tynde strimler, og kom dem op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
              12. Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              13. Skær avocadoerne over på langs, og fjern stenene. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener avocado.
              14. Kom sennep, honning, eddike og olie i en meljævner eller en bøtte med låg. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen.
              15. Hæld dressingen over mangosalaten, og vend det hele godt sammen.
              16. Rib-eye-bøffer: Læg bøfferne på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal du duppe dem tørre med køkkenrulle.
              17. Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.
              18. Varm smør og olie op på en stegepande. Det er vigtigt, stegepanden bliver helt varm. Det er den, når smørret er bruset færdig, og stegepanden begynder at ryge lidt. Klik på videoen og se, hvordan du steger bøffer.
              19. Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. De må ikke røre ved hinanden. Få eventuelt hjælp af en voksen. Steg bøfferne i 3-4 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter mere. Mærk på bøfferne med fingrene for at mærke, hvor gennemstegte de er. De skal føles ligesom huden mellem din tommel- og pegefinger.
              20. Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Daniel var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Daniel er vild med barbecue ligesom australierne, og så elsker han at stege en god bøf. Det kræver dog lidt øvelse, men det er netop øvelse, der gør mester. Servér bøffen med den friske mangosalat til. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 4148 kJ / 992 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 26 %
                • Fedt: 59 %
                • Heraf mættet fedt: 17,6 g
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 20

                Find alle ingredienserne frem.

                Kartoffelbåde:

                • 6-7 ½ bagekartofler
                • 4 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. paprika
                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Mangosalat:

                • 1 ½ mango
                • ¾ icebergsalat
                • 1 ½  mild rød chili
                • ¾ rødløg
                • 3 avocadoer
                • 1 ½ spsk. sennep
                • 3 spsk. honning
                • 1 ½ spsk. eddike
                • 4 ½ spsk. olie

                Rib-eye-bøffer:

                • 6 rib-eye steaks
                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • 3 spsk. smør til stegning
                • 3 spsk. olie til stegning
              • Trin 3 af 20

                Tænd ovnen på 220 grader.

              • Trin 4 af 20

                Kartoffelbåde: Skyl bagekartoflerne. Skær dem i både, og læg dem i en frysepose.

                • 6-7 ½ bagekartofler
              • Trin 5 af 20

                Kom olie, paprika, salt og peber ned i fryseposen. Bind en knude, og ryst posen, så krydderierne bliver blandet godt med kartoffelbådene.

                • 4 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. paprika
                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 6 af 20

                Kom bagepapir på en bageplade, og fordel kartoffelbådene derpå.

              • Trin 7 af 20

                Bag dem midt i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem med en palet et par gange undervejs. De skal være gyldne og sprøde.

              • Trin 8 af 20

                Mangosalat: Skræl mangoen, og skær stenen væk ved at skære på langs med stenen på begge sider af mangoen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener mango.

                • 1 ½ mango
              • Trin 9 af 20

                Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.

              • Trin 10 af 20

                Skyl icebergsalaten, og skær den i grove strimler. Kom strimlerne op i skålen.

                • ¾ icebergsalat
              • Trin 11 af 20

                Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne. Skær chilien i tynde strimler, og kom dem op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

                • 1 ½  mild rød chili
              • Trin 12 af 20

                Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • ¾ rødløg
              • Trin 13 af 20

                Skær avocadoerne over på langs, og fjern stenene. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener avocado.

                • 3 avocadoer
              • Trin 14 af 20

                Kom sennep, honning, eddike og olie i en meljævner eller en bøtte med låg. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen.

                • 1 ½ spsk. sennep
                • 3 spsk. honning
                • 1 ½ spsk. eddike
                • 4 ½ spsk. olie
              • Trin 15 af 20

                Hæld dressingen over mangosalaten, og vend det hele godt sammen.

              • Trin 16 af 20

                Rib-eye-bøffer: Læg bøfferne på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal du duppe dem tørre med køkkenrulle.

                • 6 rib-eye steaks
              • Trin 17 af 20

                Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 18 af 20

                Varm smør og olie op på en stegepande. Det er vigtigt, stegepanden bliver helt varm. Det er den, når smørret er bruset færdig, og stegepanden begynder at ryge lidt. Klik på videoen og se, hvordan du steger bøffer.

                • 3 spsk. smør til stegning
                • 3 spsk. olie til stegning
                   
              • Trin 19 af 20

                Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. De må ikke røre ved hinanden. Få eventuelt hjælp af en voksen. Steg bøfferne i 3-4 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter mere. Mærk på bøfferne med fingrene for at mærke, hvor gennemstegte de er. De skal føles ligesom huden mellem din tommel- og pegefinger.

              • Trin 20 af 20

                Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Daniel var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Daniel er vild med barbecue ligesom australierne, og så elsker han at stege en god bøf. Det kræver dog lidt øvelse, men det er netop øvelse, der gør mester. Servér bøffen med den friske mangosalat til. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kartoffelbåde:

                  • 6-7 ½ bagekartofler
                  • 4 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ spsk. paprika
                  • 3 tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Mangosalat:

                  • 1 ½ mango
                  • ¾ icebergsalat
                  • 1 ½  mild rød chili
                  • ¾ rødløg
                  • 3 avocadoer
                  • 1 ½ spsk. sennep
                  • 3 spsk. honning
                  • 1 ½ spsk. eddike
                  • 4 ½ spsk. olie

                  Rib-eye-bøffer:

                  • 6 rib-eye steaks
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • 3 spsk. smør til stegning
                  • 3 spsk. olie til stegning

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 frysepose
                  • Bagepapir
                  • 1 bageplade
                  • 1 lille skarp kniv eller tyndskræller
                  • 1 stor skål
                  • 1 syltetøjsglas med låg eller meljævner
                  • 1 tallerken
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tænd ovnen på 220 grader.
                  4. Kartoffelbåde: Skyl bagekartoflerne. Skær dem i både, og læg dem i en frysepose.
                  5. Kom olie, paprika, salt og peber ned i fryseposen. Bind en knude, og ryst posen, så krydderierne bliver blandet godt med kartoffelbådene.
                  6. Kom bagepapir på en bageplade, og fordel kartoffelbådene derpå.
                  7. Bag dem midt i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem med en palet et par gange undervejs. De skal være gyldne og sprøde.
                  8. Mangosalat: Skræl mangoen, og skær stenen væk ved at skære på langs med stenen på begge sider af mangoen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener mango.
                  9. Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.
                  10. Skyl icebergsalaten, og skær den i grove strimler. Kom strimlerne op i skålen.
                  11. Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne. Skær chilien i tynde strimler, og kom dem op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
                  12. Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  13. Skær avocadoerne over på langs, og fjern stenene. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener avocado.
                  14. Kom sennep, honning, eddike og olie i en meljævner eller en bøtte med låg. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen.
                  15. Hæld dressingen over mangosalaten, og vend det hele godt sammen.
                  16. Rib-eye-bøffer: Læg bøfferne på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal du duppe dem tørre med køkkenrulle.
                  17. Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.
                  18. Varm smør og olie op på en stegepande. Det er vigtigt, stegepanden bliver helt varm. Det er den, når smørret er bruset færdig, og stegepanden begynder at ryge lidt. Klik på videoen og se, hvordan du steger bøffer.
                  19. Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. De må ikke røre ved hinanden. Få eventuelt hjælp af en voksen. Steg bøfferne i 3-4 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter mere. Mærk på bøfferne med fingrene for at mærke, hvor gennemstegte de er. De skal føles ligesom huden mellem din tommel- og pegefinger.
                  20. Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.