Cookies med nødder

Cookies med nødder

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Er du til nødder, rosiner og chokolade? Her er sprøde cookies, som indeholder lidt for enhver smag. Hvis du serverer de lækre cookies helt lune, direkte fra ovnen sammen med et koldt glas mælk, vil der helt bestemt ikke være et øje tørt. Så grib håndmikseren og giv din bedstemors småkager kamp til stregen.

        Opskriften giver cirka 16 cookies.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 863 kJ / 206 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 41 %
        • Heraf mættet fedt: 4,9 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        • 125 g. blødt smør
        • 200 g. sukker
        • 2 tsk. fintrevet frisk ingefær
        • 100 g. hvedemel
        • 50 g. grahamsmel
        • 50 g. hasselnødder
        • 1 æg
        • 50 g. mørk chokolade
        • 2 dl rosiner
      • Trin 3 af 15

        Tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 4 af 15

        Rør blødt smør og sukker luftigt med en håndmixer. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 125 g. blødt smør
        • 200 g. sukker

         

      • Trin 5 af 15

        Skræl ingefær, og riv den fint på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskeer. Rør ingefær i smørblandingen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en teske.

        • 2 tsk. fintrevet frisk ingefær

         

      • Trin 6 af 15

        Kom hvedemel og grahamsmel i en si. Sigt melet ned i smørblandingen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.

        • 100 g. hvedemel
        • 50 g. grahamsmel

         

      • Trin 7 af 15

        Hak nødderne, og kom dem i dejen. Rør sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.

        • 50 g. hasselnødder

         

      • Trin 8 af 15

        Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel.

        • 1 æg

         

      • Trin 9 af 15

        Hak chokoladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker chokolade.

        • 50 g. mørk chokolade
      • Trin 10 af 15

        Rør chokolade, rosiner og ægget i dejen.

        • 2 dl rosiner

         

      • Trin 11 af 15

        Læg bagepapir på to bageplader.

      • Trin 12 af 15

        Form 16 kugler ud af dejen, og sæt 8 kugler på hver bageplade. Tryk hver kugle lidt flad med et par fingre.

      • Trin 13 af 15

        Sæt den første bageplade i ovnen, og bag 10-12 minutter, til kagerne er svagt brune i kanten. Tag pladen ud af ovnen.

      • Trin 14 af 15

        Sæt den anden bageplade i ovnen, og bag 10-12 minutter til kagerne er svagt brune i kanten. Tag pladen ud af ovnen.

      • Trin 15 af 15

        Lad begge plader med cookies køle af på bagepladerne, til de er faste. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Er du til nødder, rosiner og chokolade? Her er sprøde cookies, som indeholder lidt for enhver smag. Hvis du serverer de lækre cookies helt lune, direkte fra ovnen sammen med et koldt glas mælk, vil der helt bestemt ikke være et øje tørt. Så grib håndmikseren og giv din bedstemors småkager kamp til stregen.

        Opskriften giver cirka 16 cookies.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 125 g. blødt smør
          • 200 g. sukker
          • 2 tsk. fintrevet frisk ingefær
          • 100 g. hvedemel
          • 50 g. grahamsmel
          • 50 g. hasselnødder
          • 1 æg
          • 50 g. mørk chokolade
          • 2 dl rosiner

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 håndmixer
          • 1 mellem skål
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 si
          • 1 røreske
          • 1 brødkniv
          • 1 skærebræt
          • 1 kop
          • 1 gaffel
          • 2 bageplader
          • Bagepapir

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 175 grader.
          4. Rør blødt smør og sukker luftigt med en håndmixer. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          5. Skræl ingefær, og riv den fint på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskeer. Rør ingefær i smørblandingen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en teske.
          6. Kom hvedemel og grahamsmel i en si. Sigt melet ned i smørblandingen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
          7. Hak nødderne, og kom dem i dejen. Rør sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
          8. Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel.
          9. Hak chokoladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker chokolade.
          10. Rør chokolade, rosiner og ægget i dejen.
          11. Læg bagepapir på to bageplader.
          12. Form 16 kugler ud af dejen, og sæt 8 kugler på hver bageplade. Tryk hver kugle lidt flad med et par fingre.
          13. Sæt den første bageplade i ovnen, og bag 10-12 minutter, til kagerne er svagt brune i kanten. Tag pladen ud af ovnen.
          14. Sæt den anden bageplade i ovnen, og bag 10-12 minutter til kagerne er svagt brune i kanten. Tag pladen ud af ovnen.
          15. Lad begge plader med cookies køle af på bagepladerne, til de er faste. Velbekomme!